• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'a yerleşeceğim ama ilçe konusunda kafam karışık

Choquant

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2016
15
3
1
30
Merhaba hanımlar,

Bu benim ilk konum, uzun süredir İstanbul'da ev bakıyorum, iş sebebi ile İstanbul'a taşınmamız gerekiyor fakat ilçe konusun da çok kararsızım. Kira da oturmayı düşünmüyoruz o yüzden ev alacağız. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar bir fikir verebilirse çok iyi olur. Böyle insanların birbirine karşı saygılı olduğu, olayların az olduğu, sakin bir yer arıyoruz. (Kimse yanlış anlamasın bu kısmı lütfen, bazen küçük şeylerden kavga çıktığını görüyorum forum da) Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gelip oraya araştıracak çok vaktimiz yok ve orada sorup danışabileceğimiz insan sayısı da kısıtlı.

Edit; İş yeri Beşiktaş'ta.
+ ulaşım için araba var.

Çalışma saatleri esnek.

Son düzenleme:
Hic tavsiye etmem gelmenizi. Insanlari kaba. Ulasim kilit. Havasi nemli. Suyu yosun kokulu. Emlak piyasasi ucmus. Avmye gitmeye,metroya binmeye korkacaginiz bir yer Istanbul. Her yer vizir vizir insan.

Yinede siz bilirsiniz.

Mecburiyetten olmasa aklımdan geçmezdi zaten bir gün İstanbul'da yaşayacağım. 4 kere geldim geçen sene içinde, hepsinde söylediğiniz sorunları yaşadım. O yüzden böyle sakin sessiz bir ilçe varsa önerebileceğiniz çok iyi olur.

Uskudar derim ben yaşanılası bi yer insanları nezihtir ulaşım konusunda sıkıntı yok şehrin gurultusunden uzaklaşıp evinde kafani dinleyebilirsin sessiz sakindir sokaklari. ben şuan iş dolayısıyla bagcilardayim ama hiç tavsiye etmem İlk fırsatta burdan kaçmayı düşünüyoruz :) diğer ilçelerinide bilirim ama benim kalbim uskudardan yana :)

Uskudar derim ben yaşanılası bi yer insanları nezihtir ulaşım konusunda sıkıntı yok şehrin gurultusunden uzaklaşıp evinde kafani dinleyebilirsin sessiz sakindir sokaklari. ben şuan iş dolayısıyla bagcilardayim ama hiç tavsiye etmem İlk fırsatta burdan kaçmayı düşünüyoruz :) diğer ilçelerinide bilirim ama benim kalbim uskudardan yana :)

Çok teşekkür ederim. Üsküdar'ı araştıracağım. Bağcılar'ı biliyorum :) Ümraniye nasıl bir yer, bir arkadaş bize orayı önerdi Beylikdüzü ile birlikte

Merhaba hanımlar,

Bu benim ilk konum, uzun süredir İstanbul'da ev bakıyorum, iş sebebi ile İstanbul'a taşınmamız gerekiyor fakat ilçe konusun da çok kararsızım. Kira da oturmayı düşünmüyoruz o yüzden ev alacağız. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar bir fikir verebilirse çok iyi olur. Böyle insanların birbirine karşı saygılı olduğu, olayların az olduğu, sakin bir yer arıyoruz. (Kimse yanlış anlamasın bu kısmı lütfen, bazen küçük şeylerden kavga çıktığını görüyorum forum da) Anadolu yakası da olur Avrupa yakası da olur ulaşım sıkıntısı olmayacak çünkü. Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gelip oraya araştıracak çok vaktimiz yok ve orada sorup danışabileceğimiz insan sayısı da kısıtlı.
Maddi durumunuzu bilmiyorum ama beylikdüzü falan hariç bir çok insan için ev almak bir ütopya.
Ama onun dışında, ben hep kocamustafapaşa, cerrahpaşa gibi yerlerde yaşamak istemişimdir. Sakin, güzel bir mahalle hayatı merkezi olmasına ramen.
Bizim beyoğlu'na da sakın gelmeyin derim :(

Büyükçekmece hatta mumkunse Sinanoba derim..ev fiyatları yuksektir ama nezihtir tenis kortlari cafeleri park ve basket sahaları. .yesilligi denize yakınlığı. ..sakin sessiz ...esenyurtu asla tavsiye etmem..13 sene Sinanoba da 5 sene beylikduzunde 1 senedirde esenyurttayim.

Ilce secmeniz sacma geldi bana. Mesela isyeri Ikitelli'de, Pendik'te ev tuttunuz. Her sabah oraya ulasmak icin sabaha karsi 4 gibi ciksaniz belki yetisirsiniz. Ayni yakada olsa bile mesela Beykoz ve Kadikoy arasinda bile ciddi trafik var. Daha dogrusu "Istanbul Trafigi" diye bir gercek var. Size tavsiyem isyerinize olabilecek en yakin yerlerden secin. Her semtin nezih ve sorunlu bolgeleri vardir. Arastirip ona gore tutun bence.

İşin nerede olduğu da önemli, maddi durum da çok önemli. Mesela nezih yer dediniz, ilk aklıma Yeşilköy geldi, ama oradan ev almak bana hayalötesi geliyor, hatta kiralamak bile.

İş durumunuz nasıl olacak mesela, Büyükçekmecede oturabilirsiniz biraz daha sakın, ama iş Ataşehirdeyse ordan oraya gitmek ölüm.

Üsküdar eskiden olsa tercih edilebilir bir yerdi ama artık merkez kısmı fazla kalabalık, yok çalışmaları yüzünden sürekli trafik var ve gürültülü. Önermem. Fıstıkağacı Bağlarbaşı tarafı nispeten daha sakin sayılır ama yine kalabalık. O civarda önerilebilir Altunizade var bana göre. Sakin, gerçekten nezih ancak iş yerleri çoğunlukta olduğundan biraz sıkıcı bir yer. Ve pahalı, maddi durumunuz el veriyorsa önereceğim ilk yer burası. Metrobüs sayesinde karşı tarafa geçebilirsiniz hemen, istanbulun pek yok yerine yakındır aynı zamanda.

Ümraniye tarafı pek sakin sayılmaz hatta hiç değil.

Soruyu görünce benim aklıma direkt Bostancı geldi. Bağdat Caddesi üzerinde pek çok her güzeldir ama Bostancı başka güzel, yerleşimi ve sakinliği süperdir derdim ama artık orda sa kızlara tecavüz edip ne işi vardı diyorlar.

Moda da güzeldir. Bu söylediklerim maddiyat gerektiren yerler, durumunuz o kadar iyi değilse 5 10 km yakınlarında daha ucuz ama biraz daha düşük seviyede yerler bulabilirsiniz.

Maltepeden ötesini önermem istanbuldan ayrı bir şehri yaşamış olursunuz.

Avrupa yakasını hiç önermem her yerinde insanlar üst üste yaşıyor resmen.

Cevaplayan arkadaşların hepsine çok teşekkür ederim. Araba var evet ve isimden dolayı geç kalma sıkıntım olmayacak her gün sabah 9 da iş yerinde olmam gerekmiyor yani o yüzden ama yazdığınız ilçelere bakarken iş yerime olan yakınlığı da göz önüne alacağım. Çok teşekkür ederim, hepinizin görüşünü dikkate alıyorum :) Gerçekten çok yabancıyız İstanbula daha önce büyük bir şehir de yaşamışlıgım var ama İstanbul gözümü korkutmuyor değil.

Back
X