- 31 Aralık 2014
- 1.930
- 3.340
- 133
Öğretmen arkadaşlarımdan İzmir'in doğu hizmeti olan ilçelerinin çok zorlu olduğunu duydum.Ben İzmirliyim.
Sağlık sektöründe de geri olduğunu düşünüyorum
7 yıl da çok uzun bir süre çalışmamak için ben olsam İstanbul'u tercih ederdim.
Kınık ve Kiraz i iyice arastirin da yazın derim.
İzmir'in küçük ilçesi derim. Yıllar önce İstanbul'dan taşındım, küçük bir Ege kasabasında yaşıyorum havası şehirlere göre temiz, doğal meyve sebze yeme şansımız daha yüksek ama herşeyden önce çocuklarımı kalabalıktan uzak sakin bir şekilde büyütüyorum. Büyük şehirler bana çok boğucu geliyor, gezerken bile zevkini tam alamıyorum kalabalıktan. Belki ilerde yine büyük şehre taşınmak zorunda kalacağız ama ozamana kadar keyfini çıkarıyorum. Size fikir amaçlı kendi yaşadıklarımızı yazdım, en iyi kararı elbette sadece siz vereceksiniz.
Ulaşım derken trafiği değil ulaşım araçlarını kastetmiştim.konu sahibi beni anladı siz neden atladiniz
Kiraz da oraya atanmış arkadaşlarımız var. 2 3 kere gittim. Ama orada yapabilir miyim emin değilim... Biraz garip bi yermiş
İlçeler, geçen senelerde arkadaşlarımız Kiraz' a gittiler, atandılar. Tire olabilir ve sanırım Ödemiş..
İnşallah bozulmaz Güzel İzmir' im yaa. Yavaştan buraları İstanbul gibi yapmaya çalışıyorlar. Büyük firmalar girdi sürekli bina dikip gökdelen yükseltiyorlar
Siz ozel sektorde calisiyorsaniz esiniz zorunlu hizmetini erteletebilir her sene. Gidecek iyi bir yer acilmazsa bence bunu deneyin
Tire,odemis gozunuz kapali gidin.Guzel yerlerdir.Yerlisi vardir cogunlukla dedigim gibi.Kiraz konusunda bir tek tereddutum olabilir.Bunu iyi dusunun.
Maalesef... en yakın ilçeye 2 saatten az yol yok... Bunu da eşim istemez zaten ..
izmirde yaşamaktan memnun musunuz cidden? o zaman izmir derim. ama ben olsam istanbula giderdim gözü kapalı. izmir büyük bir köy benim için, ilçelerini de bilirim. en iyisi tire denebilir, o da yani giderseniz çok memnun kalmazsınız. bom boş, insanlar tuhaf vs.
edit : birisi ödemiş e gözü kapalı gidin demiş, bence gözünüzü açarak gidin
Bir öğretmenin eş özrü yapmadan,doğu görevi yapmadan İzmir de görev yapması büyük şans. Bence bu şansı kaybetmeyin.
Ben de ilk atama zamanı tercih etmediği halde Ankara ya gelen birini tanıyorum. Oluyor böyle şeyler arada:) O Ankara da kalmayı istemişti, ilicinden doğu görevi sayılan merkez okullardan yazmıştı ama gelmemişti ve ildisindan başka yere gitmek zorunda kalmıştı. Bir daha da puanı ile Ankara merkeze gelmesi uzun sürer. Onun için iyi düşünün derim.Evet eşim, öğretmenler bilir açık tercihiyle buraya geldi. İzmir olmaz diye hiç yazmamıştı :)
Hemen bu sene mı gitmeniz gerekiyor zorunlu hizmete. 10 yılda bir zorunlu hizmet affı geliyor. 2020-2021 de gelebilir. İzmir'i tercih edeceksiniz de büyük ilçelere yakın olan bayındır, Kemalpaşa gibi ilçeleri tercih edebilirsiniz.Evet eşim, öğretmenler bilir açık tercihiyle buraya geldi. İzmir olmaz diye hiç yazmamıştı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?