İşsizlik

aileler kendi çocuklarindan hep fazlasini bekleyip kendi cocuklarini yere goge sigdiramayip baskalarinin cocuklarini hafife aldigi icin
benim annemde tam tersi mesela ben ne yaparsam yapayim hep daha iyisini bekliyor baskalarinin cocuklari efsane başarili ama

O mulakat sonucunu beklerken baska yerlere de basvursaniz. Ve dil ogrenmeye calisin cidden cok onemli. Issizlik cok zor gercekten. Bi de herkesin sorup durmasi.

Evliyim işsizim. Arıyoru, tariyorum, görüşmeye gidiyorum. Yeni evlisiniz çocuk olursa, yeni mezunsunuz tecrübeniz yok laflariyla karşılıyorlar. Bende tecrübenin gökten inmedigini onlarinda tecrübesiz başladığını anlatıyorum yılmadan. Kadınlarında evli olmalarinin calismaya engel olmadığını anlatıyorum. Belki kalın kafalarına girer bir gün. Ben senin gibi odaya da cekilemiyorum. Ev işi, yemek beni bekliyor.
İs bulamadin mi diyenlere.
Buldunuz ben mi çalışmadım diyorum.
Giris gelisme sonuç bu. :KK14:
Sizin de zor tabi :KK43:

Anneniz herkese her şeyi yakıştırıyor ama söz konusu kendi çocuğu olunca bir türlü beğenmiyor gibi oldu. Hani insan çocuğunun en iyilere layık olduğunu düşünür ya, işte o hesap.:)
Zaten kötü niyetten olmadığını ve beni düşündüğünü biliyorum yoksa ev i bile terk ederdim. Ama işte farkında değiller bu şekilde çocuklarının iyiliğini isteyeyim derken psikolojileri alt üst ediyorlar

O mulakat sonucunu beklerken baska yerlere de basvursaniz. Ve dil ogrenmeye calisin cidden cok onemli. Issizlik cok zor gercekten. Bi de herkesin sorup durmasi.
Ne parasızlığı takıyorum ne lüks yaşama gibi heveslerim var, ama insanların sorması, şu psikolojik baskı insanı çok yoruyor. Yoksa işsizlik bu kadar ğzmezdi belki beni. Zamanı gelince olur vs derdim

Arkadaşlar merhaba. Bi mülakatım oldu sonucum henüz açıklanmadı umutluyum fakat 3 5 ayda ancak açıklanır mış.
Arkadaşlar boğuluyorum artık, işsizlikten mi yoksa sürekli herkesin iş sormasından mı kaynaklı bilmiyorum ama çok bunaldım artık. İşsiz olan tüm arkadaşlar benim gibi mi? Evde odadan çıkmıyorum, annem babam gelen giden herkes tek konu iş. Artık çıldıracak seviyeye geliyorum. İki dakika içeride oturayım diyorum, annem ordan '' şu sonuç açıklanaydı '' diyor. Babam ordan '' hayat çok zor bu çocuklar ne yapacak '' diyor. Geri odama dönüyorum kapıyı kapatıyorum, ya da siteye iniyorum oturuyorum öyle. Yeterkü ses gelmesin yeter ki kimse gelecek kaygısı, işten bahsetmesin diyorum. Anlatamıyorum bile. Ev boğuyor bnei, çünkü tek konu bu. Çok mutsuzum çok huzursuzum tahammül edemiyorum. Evet iyiliğimi isteyen, esasında iyi niyetli bir ailem var. Ama dışarıdaki herkesten her şeyden çok iyi bahsederken bizim için aynı şeyleri düşünemiyor. Mesela evleneceğim desem, asla işin olmadan olmaz der(evet haklı bende öyle istiyorum), hemen başlar işte ezilirsin, maddi sıkıntı çekersin. Ama mesela tüm arkadaşlarım evlendi hiçbiri de çalışmıyor, onlara diyor ki evlenmişler zaten iyi yapmışlar çalışmasalarda olabilir diyor.
Evleneceğim desem getirdiğim adayda öyle kullar buluyor ki, aynısını arkadaşlarım yapınca bak ne güzel işte gayet iyi diyor. Örneğin arkadaşım kendinde 11 yaş büyük, bambaşka kültürden, ve lise mezunu biri ile evlendi. Annem diyor ki ne güzel, maşallah kız buldu adam gayet iyi neden almasın ki, çalışmak istemiyorsa çalışmasın da zaten evli diyor. Atıyorum ben lise mezunu bir aday getirsem ağzımdan burnumdan getirir sen mühendissin nasıl kendine yakıştırdın diye. Kendimden o derece büyük birini getirseydi hele ki o denli kültür farkı olan birini getirseydi evlatlıktan bile redderdi belki.
Demek istediğim şey şu, annemin fikirleri doğru ya da yanlış onu tartışmıyorum, sadece bu tutarsızlık beni kahrediyor artık. Başkasına hak iken bana neden, hak görmüyor.
Akşamda sordu işte arkadaşın ders çalışıyor mu kpss ye diye, ben de laf sokar gibi şey dedim bilmem kimse bizim kadar dert etmiyor ki işi, bizim başımıza gelmiş bu kadar iş derdi dedim. O da dedi ki hı, evli zaten durumu da iyi çocukta düşünüyor çalışmasada normal dedi. Fıttırdım artık bağırdım, ben evlencem dedim, burnumdan getirdin karşı taraf zenginse bile sen çalışmadan asla dedin, erkek arkadaşım lise mezunu bile değildi 2 diploması vardı ama sırf atanamıyor diye sen mühendissim böyle birini mi yakıştırdın diye burnumdan getirdin dedim. Ben kendimden 10 yaş büyük çokf arklı şehirden ve lise mezunu birini getireceğim ve çalışmayacağım dedim..
Arkadaşlar belki kızıyım başkasına iyi der ama benim için daha ince dokur sık eler buna bir şey dediğim yok. Ama sürekli arkadaşlarımdan evliliklerindrn bahsedip övmesi zoruma gidiyor laf sokuyormuş gibi geliyor. Halbuki onların evlendikleri ile ben evlenmiş olsam beni evlatlıktan redderdi.
Kusura bakmayın çok uzun oldu, çok dolmuştu patladım bugün 2 saattir ağlıyorum. Hem işsizlik hem evdeki sürekli iş muhabbetleri çok sıktı beni. Yorum yapacaklara teşekkür ederim

Aşağı tukursen sakal, yukarı tukursen bıyık :KK66:
BU hayatta kimseye yaranamiyorsun ki.
O olmadı bu,bu olmadı şu diyen o kadar cokki. Sanki hersey onların üstüne elzem.

Bende haziranda işsiz kaldım. Hala is arıyorum. Bir taraftan KPSS ye calismaya calisiyorum.
Yinede bir ton laf alıyordum.
-Evlen
-Is bul
Vb ... Şimdi kale almıyorum. Söylüyorum, cevap vermemekte karşı tarafı durdurmuyor çünkü. AileM de başta seninkiler gibiydi.
Birgün Dayanamadim açtım ağzımi yumdum gözümü. Kısmen daha az laf ediyorlar.

Onlar vazgeçmiyor. O yüzden ben kale almamaya başladım.
Herşey gonlumuzce olsun 💜

Ne parasızlığı takıyorum ne lüks yaşama gibi heveslerim var, ama insanların sorması, şu psikolojik baskı insanı çok yoruyor. Yoksa işsizlik bu kadar ğzmezdi belki beni. Zamanı gelince olur vs derdim
Ben de 27 ye gircem.ailemle yasiyorum.mezun olunca baktim kpss olmuyor bari asgari ucretli bi ise gireyim dedim.simdi de hem ailem hem akrabalar söylenip duruyor yok o kadar okul okudun o isi mi kendine layik goruyon yok yazil sana seni gordukce üzüluyoruz.yani cabim ne yapsan yaranamiyosun.evlenip gideyim kurtulayim diyorum ailemin de hic evlendirmeye niyeti yok.resmen artik zaman ölduruyorum akisina biraktim herseyi.bi de bu yaslarda aileyle yasamak iskence resmen her dedikleri batiyo.cok seviyorum onlari tabiki iyiligimi istiyolar ama ayni evde yasanmiyo.allah sabir versin hepimize

anneniz klasik anne de siz neden ondan bu kadar etkileniyorsunuz o garip,
mesela aynisini yapsam evlatliktan reddederdi diye bir kac kez yazmissiniz,
anneniz sizi cok etkiliyor bence.
belki is bulup evden ayrilirsaniz bu kadar etkilenmezsiniz. Umarim guzel sonuclanir mulakatiniz.

bir de su var, kadin ne desin elalemin evliligi hakkinda,
olumlu konusuyor iyi de ediyor yani.
yine icinden kisisel olarak onaylamiyordur muhtemelen.

X