Annem bu sene ücretsiz izin alacak hem doğumum için hem emekliliği denemek için. O ilk sene sürekli uyuyorlar bebekler haftada 1 2 gününü okula ayırabilirsin diyor. Ben de işten çıkarıldım. Annem zaten öğretmen okul öncesi. İlk zamanlar bana güvenme etme bakamam edemem diyordu ama şimdi ücretsiz izin alacağım olursa bakarız beraber sen de okuluna bak salma diyor. Beni korkutan geri dönmek. Memur olsak 2 sene sonra hazır olsa amaan diyeceğim ama yok. Benim hamilelik zehir oluyor maalesef. Anneanneme inme indi 16 senedir konuşmuyoruz ona ağlıyorum. Babam kalp krizi geçirdi ona ağlıyorum. Eşime ağlıyorum. İşten çıkarıldım ona üzül ülkeye ayrı. Hiç kusma vs yok ama duygusal olarak mahvoldum 2 kere terapistle de konuştum ama farkındalığım zaten yüksek işe yaramıyor. Biliyorum ayıp ediyorum bebeğime. Konuşup duruyorum dans ediyorum gülüyorum ama ne kadar işe yararsaÖncelikle sağlıkla am kucağına. Doğumdan sonra toparlaman ve kendin gibi hissetmen en az 1 yılını alıcak. Sonra çalışmak istersen bakıcı ya da bakıcak birini bulman gerekicek. Çocuk bakarken kpss hazırlanabilirsin ama nasıl okuyacaksın? Okula git gel bebeğini bırakman gerekicek. Emzirirsen süt stoklaman lazım. Emzirmezsen mama okey. Emzirip mama verirsin memeye uyarı az gitti süt azaldı. İş hayatına dönmen zaman alabilir. Kızım 7 aylık hala toparlanabilmiş değilim. Gece kesik kesik uykular. Gündüz koşturma. Çalışıp çocuk büyütenlere sarılıyorum burdan. İş arayışında olsamda eşimle iptal ettik. Kreş yaşına kadar büyütmem lazım. Anneanne babaanne bakamaz. İnanın hiç dert etmiyorum. Evet belli yaşlarda kariyer yapabilirsiniz yapabiliriz ama kızımın bu yaşları geri gelmeyecek. Memur değildim özel sektördeydim istifa ettim.
Siz anlayın işte kıssadan hisse. Çok takılmayın halledersiniz akışına bırakın. Hamileliğiniz de geri gelmeyecek. Ne güzel geçirdim hamileliğimi. Yaz geldi erik karpuz tadını çıkarın. Yürüyün. Bebeğinizle konuşun. Onu çok sevdiğinizi söyleyin. Doğuruncada bakarsınız duuruma göre bakıcı mı tutuyorsunuz iş mi kuruyorsunuz kpss mi istiyorsunuz. Herşey olucağına varır
2 Kere mezun olduktan sonra. Biri yönetim bilişim sistemleri pandemi girdi bir kaç ders verdim ama devam etmedim. Diğeri de psikoloji. Sırf hobi amaçlıydı. Onda da kütüphanede montumu çaldılar montun cebinde kredi kartı öğrenci kimliği araba anahtarı vardı. Sonra öğrenci kimliğini çıkarmam için saçma sapan şeyler istediler yok resmi gazeteye ilan ver et aaaaa dedim bıraktım. Bir şey demediler ne desinler yüksek lisans yap dediler sadece.Tekrar lisansı ne yapacaksın gisla, zaten var diploman. 2.diploma tamamiyke anlamsız senin için. Kendi alanında ilerlemeye bakacaksın.
3 kere mi ünvye yazıldın, ilaç kullanmıyor musun? Onu da geçtim 2 kez yazılıp okul bırakmana kimse bir şey demedi mi kocan, arkadaşların?? Ayrıca mont için okul mu bıraktınaciken kendine gel şu yazdıkların normal insan işi mi??
Siz daha 1-2 hafta önce hamileyim işten çıkarılıyorum konusu açmış üye değil misiniz? 2 sene ara verdim deyince şaşırdım.Merhaba yakın zamanda işten ayrıldım. 18 yaşımdan beri çalışıyorum. Mezun olduğumdan beri de işsizlik çekmedim. Mükemmel eğitimim yok. İş yerinde de aman aman kariyerim yoktu. Kendime ekstra hiçbir şey yapmadım. Yüksek lisansım yok. Uzman olarak çalışıyordum ama sadece tittle. Almam gereken spk spl segem vs lisanslarım tam. Ama neredeyse 2 senelik bir ara söz konusu. Bu kadar arayı boşuna mı kafaya takıyorum bilmiyorum. Artık iş hayatından sonsuza kadar uzak kalacakmış hissi var. Aman aman kariyerim olsun işim olsun diye ölmüyorum aksine tembel ve dehbliyim ama kendi paramın olması fikrine çok alıştım. Aksini düşünemiyorum bile. Durumumuz kötü değil eşim idare eder. Aramızda paranın da hiçbir lafı yok. Ama onunla aram bi iyi bi kötü. Ara ara boşanma fikri yokluyor.
çok kötü hissediyorum. 20 haftalık hamileyim hayatım mahvoldu. Bari yüksek lisans yapayım diyorum doğum eylülde. Özelde tezsiz vs yapsam paraya değer mi bilmiyorum. Kariyer değişikliği de istiyorum. Çok detay veremem ama işim risk analiziyle ilgili. Veri eğitimim var. yazılım bilmiyorum öğrenmedim. Bu yüzden yeterli değilim. Hazır sistem var diye öğrenmedim. Diğer iş arkadaşlarım mühendis onlar biliyor. Alanımda iş ilanları hep finans sektörü o alanda ben özürlüyüm. Bakıyorum kurslar var 9 aylık. Kafam gerçekten çok karışık. Bu kadar ara verip iş hayatında sıkıntım olmamasını beklemek hayal mi? kpss bile mantıklı gelmeye başladı. Bazen kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Çevrem geniş 2 3 sene sonra düz ofis işi bulurum diye düşünüyorum ama ne kadar mutlu eder bilmiyorum. 28 yaşından sonra kariyerini değiştiren var mı? Ara verip dönen var mı?
Aslında çok gerekli değil yazılım bence. Çünkü hazır sistem zaten var. Ayrıca siber güvenliğe bakan zaten var. Mesai dışında girince bile skıntı oluyor program dışı bir şey kullanmak sıkıntı oluyor. Pratikte gerek yok ama iş bulmam için şart sanırım. Problemim bunu istiyor muyum bilmiyorum. Öyle bi sigorta acentası açıp tüm gün esnafçılık yapabilirim. Ya da tekrar sosyal hizmet vs okuyup bu alanda çalışabilirim. Ya da ev hanımı olurum belki. Ablam işini kurdu yakın zamanda anneme de emekli ol oyun atölyesi tarzı bir yer açalım diyoruz. Bi tanıdığım arıyor elden cv vereyim burada ikda çalış diyor.Yani evet o iste çalışmaya devam edeceksen data science türü egitime ihtitacin var, yapmalisin. Onünde başka yol goremiyorum neden dersen data science işlerinde yazılimdan gelenler de oluyor onlarin seviyesine çıkman gerek.
Master bence yap düzenli git. Uzaktan falan da yapma dehbliysen dağılır gidersin. Ayrıca bu işin bolca kitabı , pratik videosu var onlara takıl. Kod tarafinı mutlaka öğrenmen gerekiyor. Madem bu şekilde ilerleyeceksin, KPSS isini at aklından gitsin hedefin belliyse otur çalış dikkatini dağıtma. Aynen senin gibi bir arkadaşım vardı, o mu bu mu diye diye 2 tane master yaptıinsan 2 masterı neden yapar neyse madem işsiz kaldın, paranız da var kendini gelistir. Kod taraflarinı öğren, Kaggleda yarış, biraz portfolyo yap iş bulursun. Gayet şanslısın zamanını kendini geliştirmeye yatır, bu kadar. O mu bu mu diyecek bir durumun yok ki.
Doğum sonrasını da katıyorum zaten hiç işsiz kalmadım deyip nasıl 2 sene ara vereyimSiz daha 1-2 hafta önce hamileyim işten çıkarılıyorum konusu açmış üye değil misiniz? 2 sene ara verdim deyince şaşırdım.
Aslında çok gerekli değil yazılım bence. Çünkü hazır sistem zaten var. Ayrıca siber güvenliğe bakan zaten var. Mesai dışında girince bile skıntı oluyor program dışı bir şey kullanmak sıkıntı oluyor. Pratikte gerek yok ama iş bulmam için şart sanırım. Problemim bunu istiyor muyum bilmiyorum. Öyle bi sigorta acentası açıp tüm gün esnafçılık yapabilirim. Ya da tekrar sosyal hizmet vs okuyup bu alanda çalışabilirim. Ya da ev hanımı olurum belki. Ablam işini kurdu yakın zamanda anneme de emekli ol oyun atölyesi tarzı bir yer açalım diyoruz. Bi tanıdığım arıyor elden cv vereyim burada ikda çalış diyor.
İşten çıkarılma nedenim ofise geçmesi hala çalışıyorum bu arada. Ofise geçmeyi kabul etsem dönerim. Sistem otomatik işaretliyor ama raporlamak incelemek gerekirse müşteri ile iletişime geçecek kişi benim yani. Yazılım kod alanı tamamen benim alanım dışı sayılır spark kullanıyoruz. Direkt yazılım mühendisi olan iş arkadaşım da benimle aynı işi yapıyor. Veriyi ben indiremem ki buna uygun kod yazayım. Sadece müşteri değil çalışanı da denetliyoruz. Bu işe hedefim bu olarak girmedim. Haliyle kafamda kariyer değişikliği hep oluyor dehbli olarak sıkıntılı süreçler çünkü bi anlık dikkat eksikliğinde ne olacak hiç uyarı almadım ama hatam oldu. Herkesin oluyor. Zaten baktığım kurslar da python hep.Gisla gerçekten ne yapmak istiyorsun hiçbir şey anlayamadım o yüzden bu son mesajım. Önce bu işi yapmak istiyorum yazmışsın ona göre akıl verdim. Şimdi diyorsun ki sigortacılık mı sosyal hizmetler mi IK mı oyun atölyesi mi o mu bu mu farklı farklı alaksız şeyler... şu yazdıkların akıl karı mı sence, sigortayla sosyal hizmetlerin en alakası varBirbiriyle alakasız 5 şeyi bulup yazmışsın. Otur önce ne yapmak istediğine karar ver.
Diğer konuda da tamamiyle yanlışsın. Analitik işlerde, yeterli eğitimi olan ve de kod yapan her zaman tercih edilir. Neden işten çıkarıldın o zaman? Eğitimin yeterli değil, bankacılıkta öyle ahım şahım istatistik veya olasılık teorisi yok. Yazılım olan bir yerde de kod yapanlar varsa yapmayanlar tercih edilmez, işten çıkarma varsa önce onlar gider. Madem her şeyi hazır yapan kod vardı sistem vardı diyorsun senin fonksiyonun neydi o zaman, bir şeyler katamadığın için oyundışı kalmışsın. Oyuna dönmek istiyorsan önce yeterli hale gelmen gerek. Umarım kafanı toplarsın dağılıp gitmezsin.
İş arkadaşım tezli yüksek lisans yaptı eşimin arkadaşı bebeğiyle doktora yeterliliği için çalıştı. Yapan yapıyor. Zaten max haftada 3 gün dersim olur. Onda da bazı okullarda online seçmeli dolu.Doğumdan sonra bunları düşünmeye ve uygulamaya vaktiniz olmayacakayrıca bebekler ilk 1 sene uyumuyorlar, anneniz uzun zamandır yeni bebek görmemiş olmalı. Bence maddi sorununuz da yokken, önünüzdeki bir kaç yılı bebeğe ve dinlenmeye (bebiş izin verirse) ayırın
Şimdi siz üni mezunu ve çalışmıyorsunuz değil mi? Kaç yaşındasınız?İş arkadaşım tezli yüksek lisans yaptı eşimin arkadaşı bebeğiyle doktora yeterliliği için çalıştı. Yapan yapıyor. Zaten max haftada 3 gün dersim olur. Onda da bazı okullarda online seçmeli dolu.
Tamam haklısın.O işler öyle olmuyor dünyanın her türlü hali var iş hayatı da acımasız. Bir şey olursa kafamı alıp gitmek istiyorum dayanağım olsun istiyorum. Ailem sonsuz destek olur ama onların yanında yaşamak istemiyorum
Annelerimiz yenidoğan bakımını unutmuş durumdalar. İlk sene evet bebekler uyuyor ama bebek bakımında zorlanacağın konulardan biri uyku. Uyku saatleri aralığı uyuması uyanınca uykuya geri döndürmesi uykuya direnirse sakinleştirmek cabası. Haftada 1 2 gün anneniz bakabilirse ayırabilirsiniz evet ama bakabilirse. Maks 4 saat. İşinizi halledip dönmelisiniz zira memeleriniz taş keser. Anneniz uyutamaz ise huysuzlaşır ve çok yorar. Siz bir doğumunuza ve hamileliğinize odaklanın geriisi gelir.Annem bu sene ücretsiz izin alacak hem doğumum için hem emekliliği denemek için. O ilk sene sürekli uyuyorlar bebekler haftada 1 2 gününü okula ayırabilirsin diyor. Ben de işten çıkarıldım. Annem zaten öğretmen okul öncesi. İlk zamanlar bana güvenme etme bakamam edemem diyordu ama şimdi ücretsiz izin alacağım olursa bakarız beraber sen de okuluna bak salma diyor. Beni korkutan geri dönmek. Memur olsak 2 sene sonra hazır olsa amaan diyeceğim ama yok. Benim hamilelik zehir oluyor maalesef. Anneanneme inme indi 16 senedir konuşmuyoruz ona ağlıyorum. Babam kalp krizi geçirdi ona ağlıyorum. Eşime ağlıyorum. İşten çıkarıldım ona üzül ülkeye ayrı. Hiç kusma vs yok ama duygusal olarak mahvoldum 2 kere terapistle de konuştum ama farkındalığım zaten yüksek işe yaramıyor. Biliyorum ayıp ediyorum bebeğime. Konuşup duruyorum dans ediyorum gülüyorum ama ne kadar işe yararsa
Benim kariyer seçimlerinizle ilgili bir fikrim yok çalıştığım bir alan değil ama 4 aylık bebeği olan ve işine ara vermiş bir anne olarak yazmak istedim.İş arkadaşım tezli yüksek lisans yaptı eşimin arkadaşı bebeğiyle doktora yeterliliği için çalıştı. Yapan yapıyor. Zaten max haftada 3 gün dersim olur. Onda da bazı okullarda online seçmeli dolu.
Özelde düşünüyorum aslında tezsiz online seçmeli ders dolu. Hani bebe arasında boş durmamış olurum diyeBenim kariyer seçimlerinizle ilgili bir fikrim yok çalıştığım bir alan değil ama 4 aylık bebeği olan ve işine ara vermiş bir anne olarak yazmak istedim.
Bebekler ilk bir yıl uyumuyorlar. Doktora yaptığım dönem günde 12 saat çalışıyordum, hayatımın en yoğun dönemiydi ama çocuğum olduktan sonra o günleri arar oldum. Kaldı ki benim çocuğum kolik bir bebek değil, görece sakin bir bebek. Dün gece üçte emmeye uyandı 6 buçuğa kadar sadece 1 saat deliksiz uyudum. Sürekli bir mızmızlığı vardı. Sonra babası uyandı ona verdim ben öyle dinlenebildim.
İkincisi akademi bence sinir harbi olabilen bir şey. Yani böyle yazarken kolay geliyor olabilir ama çocukla doktora yeterliğe hazırlanmak, tez yazmak falan hakkıyla yapıldığında kolay şeyler değil. Ülkemizde lisansüstü eğitim hali ortada. Kariyerinize gerçekten bir katkı sağlamayacaksa boşuna vakit kaybetmeyin bence.
Beklentim cv doluluğu zaten tezsiz olacakplanlarınıza baktığımda ne yapacağınızı bilememekten kaynaklanan aklınıza her gelen konuya atlama isteğiniz var. ayrıca yüksek lisanstan beklentinizin ne olduğu belirgin değil ve durum bu iken bile çok hafife alıyor gibi görünüyorsunuz.
Şuan çalışıyorum bu ay sonunda işten çıkıyorum 28 yaşındayım 7 senedir aynı sektördeyim staj dahilŞimdi siz üni mezunu ve çalışmıyorsunuz değil mi? Kaç yaşındasınız?
Beklentim cv doluluğu zaten tezsiz olacak
Denk hale gelmeye çalışmıyorum ki kendime biraz olsun bir şey katmak istiyorum. Ayrıca alanımda çalışqn mühendisin benden farkı yok. Sadece matematik istatistik vs okumuşsa daha öndedir.tezsiz yüksek lisansla zaten halen alanınızdaki mühendislere denk hale gelemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?