- 25 Aralık 2024
- 2.344
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.963
- 48
- 28
Annem bu sene ücretsiz izin alacak hem doğumum için hem emekliliği denemek için. O ilk sene sürekli uyuyorlar bebekler haftada 1 2 gününü okula ayırabilirsin diyor. Ben de işten çıkarıldım. Annem zaten öğretmen okul öncesi. İlk zamanlar bana güvenme etme bakamam edemem diyordu ama şimdi ücretsiz izin alacağım olursa bakarız beraber sen de okuluna bak salma diyor. Beni korkutan geri dönmek. Memur olsak 2 sene sonra hazır olsa amaan diyeceğim ama yok. Benim hamilelik zehir oluyor maalesef. Anneanneme inme indi 16 senedir konuşmuyoruz ona ağlıyorum. Babam kalp krizi geçirdi ona ağlıyorum. Eşime ağlıyorum. İşten çıkarıldım ona üzül ülkeye ayrı. Hiç kusma vs yok ama duygusal olarak mahvoldum 2 kere terapistle de konuştum ama farkındalığım zaten yüksek işe yaramıyor. Biliyorum ayıp ediyorum bebeğime. Konuşup duruyorum dans ediyorum gülüyorum ama ne kadar işe yararsaÖncelikle sağlıkla am kucağına. Doğumdan sonra toparlaman ve kendin gibi hissetmen en az 1 yılını alıcak. Sonra çalışmak istersen bakıcı ya da bakıcak birini bulman gerekicek. Çocuk bakarken kpss hazırlanabilirsin ama nasıl okuyacaksın? Okula git gel bebeğini bırakman gerekicek. Emzirirsen süt stoklaman lazım. Emzirmezsen mama okey. Emzirip mama verirsin memeye uyarı az gitti süt azaldı. İş hayatına dönmen zaman alabilir. Kızım 7 aylık hala toparlanabilmiş değilim. Gece kesik kesik uykular. Gündüz koşturma. Çalışıp çocuk büyütenlere sarılıyorum burdan. İş arayışında olsamda eşimle iptal ettik. Kreş yaşına kadar büyütmem lazım. Anneanne babaanne bakamaz. İnanın hiç dert etmiyorum. Evet belli yaşlarda kariyer yapabilirsiniz yapabiliriz ama kızımın bu yaşları geri gelmeyecek. Memur değildim özel sektördeydim istifa ettim.
Siz anlayın işte kıssadan hisse. Çok takılmayın halledersiniz akışına bırakın. Hamileliğiniz de geri gelmeyecek. Ne güzel geçirdim hamileliğimi. Yaz geldi erik karpuz tadını çıkarın. Yürüyün. Bebeğinizle konuşun. Onu çok sevdiğinizi söyleyin. Doğuruncada bakarsınız duuruma göre bakıcı mı tutuyorsunuz iş mi kuruyorsunuz kpss mi istiyorsunuz. Herşey olucağına varır