işsiz eş işe yaramaz eş :(

Ben çok istedim çalışmayı, ücretli öğretmenlik yapayım dedim. Eşim de ona izin vermedi. Alacağın 1000 lira, onun için de yormam seni dedi. Ben size bazı açılardan hak veriyorum. Sonuçta özel sektörde 1000 lira bile vermiyorlar. Arkadaşlar kızabilir, gerçekten ihtiyacım olsa ben de çalışırım ama, eş çalışırken ve kamu personeliyken, kız oturup kpssye çalışacağına niye 1000 lira alsın. Oturur ders çalışır. Hem sosyolojinin atama puanları çok yüksek değil. Benim en az 95 almam lazım lisans kpssden :) Ben bu noktada suçu size değil, eşinize buluyorum. Ama bunca laf ediyorsa girin asgari ücretle bir işe, doğru düzgün yemek de yapmayın, çalışıyorum yorgunum deyin. O zaman görür çalış demeyi :)

Sen çalışınca dünyayı kurtaracaksın vay bee :)
bende diyordum dünya niye ters,meğer sen çalışmıyormuşsun

çalışmak elbette güzel,ama kısmet olmayınca olmuyor demek...
eşinin yaptığı şiddet,insanın zerre çalışası gelmez böyle...
kendince seni ufalatıp atak olmanı istiyordur ama çok yanlış yolda...

Sosyoloji mezunuyum aynı zamanda öğretmenlik için pedagojik formasyon da aldım ama KPSS yi kazanamadım onun dışında işte bulamıyorum
Sosyoloji de alımlar çok az ablam 3 yıldır harıl harıl çalışıyor gene kazanamıyor o konuda hak veriyorum ama bazı dışardan alım yapan yerler var başvursanız kyk ,aile ve sosyal politikalar bakanlığı gibi sayfalarda duyurular oluyor arada

İnanam

Kaç zamandır işsiz olan eşime ben bile tek laf söylememişken eşinize inanamıyorum.
Para muhabbeti çok fena eşinizin.

afedersin ama bildiğin gerizekalıymış sana kurban olsun salak şey onun ne haddine canım senin paran için mevkin için mi evlenmiş seninle. Millet isterki karım evde olsun senin ki başına kakıyor Eğer çok bunaltıyorsa gerçekten üzümün çöpü armudun sapı deme gir bi işe çalış ağzını açarsa da ver ağzının payını hadsizzzzz

ebyar, eşinin yaklaşımı kesinlikle yanlış ve bayan olarak hiçbirimiz bu tavrı normal algılayamayız fakatt şu da var ki, ben yaklaşık 14 senedir çalışıyorum, hanı o 1000 tl'ye gittigime degmez dedıgın turden işlerde de çokk çalıştımm sırf bişeyler edinelim yapalım diye, şimdi o begenılmeyen ışler vasıtasıyla cok cok ıyı bır sırkette gayet ıyı bır maasla calısıyorum, maaş olayları ulkemızde unıv. mezunıyet durumuna gore degıl tecrubeye gore ayarlanıyor, bi yerden başlamak lazım diye düşünüyorum ben... evimizi arabamızı aldık, hatta 2. ev işine girmeyi planlıyorum, ama inan ben çaılşmasam biz bunların hiçbirini yapamayabilirdik...emek verdikçe tecrube sahıbı olup hakettıgın sartlarda calısıyorsun merak etme..

Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm.. Maalesef eşiniz siz üniversite mezunusunuz, çalışır para kazanırsınız diye evlenmiş sanırım.. Bu gerçeklerle yüzleşmeniz çok üzücü.. Eşinizin maalesef size hiçbir saygısı yok.. Saygı olmayan yerde ne aşk olur, nede sevgi.. Bende 8-9 ay işsizlik yaşadım.. Eşim bana neden çalışmıyorsun demedi.. Tabi çevrenin eşimin ailesi laf söz etti. Ama eşim bana evlenmeden önce, istesen çalışma dahi demişti.. Ha eşimin de ahım şahım bir maaşı yok.. Memur.. Bilirsiniz memur maaşlarını.. Bende 8 ay işsizlikten sonra 1100 liraya iş buldum çalışıyorum.. İş yerim sadece yemeğimi karşılıyor, yol bana ait.
Hatta ben bundan evlenmeden önce çalıştığım iş yerim de 2500 lira maaş alırdım.. Maalesef şehir değişikliği yaptım ve burada iş alanı çok yetersiz.. Eğer burada bekleseydim, 2500 lira maaş veren bir yeri hala işsizdim..

yazdım yazdım sildim yazdım yazdım sildim,siz hala kocam eşim diyorsunuz ya .......
öyle evlilik olmaz olsun eline para sayınca adam olacaksanız eşinize göre şayet.

Bn mecbur değilim çalışmaya kazanmaya sen mecbursun .sende kır ev hanımlığı güzel istemiyrm de zorlamı yani .alağılamya hakkı yok .müslümn ise sorgulasın bi kendini ....
Ne alakasi var bunun musluman olmakla ? Malesef artik paranin hic degeri yok ve tek maasla gecim zor. Kimsede kimseye bakmak mecburiyetinde degil..hayat musterek..

Senin bir suçun yok ama eşin kendini begenmis ve saygisiz.
Memur oldu diye dunyayi fethetmedi. Senin adina uzuldum, seni asagilamasina izin verme kendini ezdirme. Senin calismak istemen is araman ayri bir mevzu, esinin tesvik edip yardimci olmasi ayri ama sanki sen para getirmek zorundaymişsin gibi tavri kabul edilemez.

Ne alakasi var bunun musluman olmakla ? Malesef artik paranin hic degeri yok ve tek maasla gecim zor. Kimsede kimseye bakmak mecburiyetinde degil..hayat musterek..
Konuyu dini inanclara getirmeyelim arkadaslar, cunku yasak.
Herkes kendi inancina gore yasar. Biz konu sahibine yardimci olmaya calisalim yeter.

Akıl vermek bize düşmez ama ben senin yerinde olsam sinir krizlerine girerdim eşin çok saygısız evi geçindrmek erkeğin işidir evi ben geçindirecem de sen ne işe yarayacaksın de hiç alttan alma bide eşin düzelene kadar bebek düşünme bebek gerçekten masraf bebiş için bişey istediğnde sen niye almıyosun der senin eşin evliliğin otursun bekle derim

Eşiniz çok saygısızmış. Kendi isteğinizle çalışmıyor da olabilirdiniz. Hiç kimse bu şekilde bir aşağılanmayı hak etmez.
Değeriniz sadece para mı?

Eşinize eve para getirecek ama onun da burnundan getirecek bir eş lazımmış.

Ne demek dinle ne alakasi var. Sizin hayat musterek sozunuz bazi islami kurallari degistirmiyo hanimefendi.. Siz ne derseniz deyin erkek calisip evine cocuklarina bakmak zorunda... Kadin calisir veya cslismaz kendi tercihi ama bunu soz konusu eden erkege erkek demem ben..

Canim benim konusahibi kardesim,bir insan üniversite okumus ise, nasil meslegini yapmak istemez aklim ermiyor ?
Calismak gelecekte yaslilik var emeklilik var, bunlari herhalde hic düsünmüyorsunuz ? Kimseye güvenmeyin, yaslaninca bir emekliliginiz olsun bari. Coluk cocuk bakmaz kimseye.
Birde keske evimiz olsun demissin... Bir ev almak tek basina biraz zor. Elele vererek bu hayatta hem basariyi hemde evlilikde mutlulugu yakalarsiniz. Tek tarafli olunca hep üzülen siz olursunuz cünkü esiniz size saygisi kalmaz. Tembellikle hic bir yere varilmaz. Sene 2015 ve evliliklerde iki kisi calisip parasini kazanmak durumunda, yoksa hic bir yere varilmaz, aksi takdirde mutsuzluk ve arkasindan hüsran...Ama tabiki herkesin hayati kendisine, birde senin icinde olacak, ben ne desem ve anlatmak istesem bos. Esini bile anlamamissinki, ben uzaktan söylediklerimmi kafana dank edecek ?
Sadece bu gibi konulari okuyunca üzülüyorum, vay memleketim, hangi nesillere birakiyoruz, her seye üsenen bir genclik yetisiyor. Ama acik ve net söyliyeyim, calismadigin sürece, esin sana o istedigin sevgiyi ve saygiyi vermeyecek. Adam acik acik seninde birseyler yapmani istiyor. Keske bu konulari evlenmeden önce konussaydiniz, ben ev hanimi olacagim deseydin, belki o Zaman simdiki esin seninle evlenmezdide baska bir hayat arkadasi bulurdu elele verip beraber bu hayatin yükünü sirtlayan.

bakın sitenin kuralları bellidir. sitede dini konu ve yorum yasaktır. ben uyarı yapmakla mükellefim. buna uyulmazsa tekrar yaparım. ama yine uyulmazsa yapanı yönetime bildiririm ve konuyu kapatırım

ve bir ek,
sizde bunu yaparak konu sahibinin konusunun kapatılmasına sebep olacaksınız. buda konu sahibine karşı hiç hoş olmaz

Hayat musterek lafima takilanlar var ama mevcut duzende herkes calisacak. Eger calismiyorsada bazi seylerden sikayet etmeyecek...konuyu isine gelen yerlere cekenlerede diyecek sozum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…