Ben çok istedim çalışmayı, ücretli öğretmenlik yapayım dedim. Eşim de ona izin vermedi. Alacağın 1000 lira, onun için de yormam seni dedi. Ben size bazı açılardan hak veriyorum. Sonuçta özel sektörde 1000 lira bile vermiyorlar. Arkadaşlar kızabilir, gerçekten ihtiyacım olsa ben de çalışırım ama, eş çalışırken ve kamu personeliyken, kız oturup kpssye çalışacağına niye 1000 lira alsın. Oturur ders çalışır. Hem sosyolojinin atama puanları çok yüksek değil. Benim en az 95 almam lazım lisans kpssden :) Ben bu noktada suçu size değil, eşinize buluyorum. Ama bunca laf ediyorsa girin asgari ücretle bir işe, doğru düzgün yemek de yapmayın, çalışıyorum yorgunum deyin. O zaman görür çalış demeyi :)Tabi ki küçümsemiyorum ama Sabah 8 akşam 7 haftada 1 gün tatil resmi tatillerde vs. çalışacağım esnek çalışma koşulları isteyen bir iş ve o ücret. Onun dışında eve gel yemek bulaşık...yetemedim hepsine
Sosyoloji de alımlar çok az ablam 3 yıldır harıl harıl çalışıyor gene kazanamıyor o konuda hak veriyorum ama bazı dışardan alım yapan yerler var başvursanız kyk ,aile ve sosyal politikalar bakanlığı gibi sayfalarda duyurular oluyor aradaSosyoloji mezunuyum aynı zamanda öğretmenlik için pedagojik formasyon da aldım ama KPSS yi kazanamadım onun dışında işte bulamıyorum
Yaklaşık 2 yıllık evliyim üniversite mezunuyum ama işsizimbi kaç iş deneyimim oldu ama hepsi az paraya çok iş ve mesleğim açısından bana faydası olmayan alakasız yerlerde. KPSS de olmadı. Bari iş olmadı çocuk olsun dedim. Hamile kaldım ama o da olmadı. Bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum.
Şu an sağ olsun eşimin sayesinde bunalımdayımsürekli bununla alakalı beni aşağılıyor. Şunun karısı şu kadar maaş alıyormuş bizimkide evde yatsa. Şunun karısı araba almış herkes senin gibi tembel mi?
Eve tuz al desem onu bile benim çalışmamama getiriyor hep iste aman bi kerede getirin olmasın diyor. Keşke bi ev alabilsek diyorum sen para kazanırsan alacağız diyor. Konu ne olursa olsun dönüp dolaşıp benim ev hanımı olmama geliyor.
Ben artık psikolojik olarak çıkmazdayım.
Az öncede çalıştığı kurumun bi özel üniversite ile anlaşma yaptığını ve kurum çalışanlarına y.lisansın ücretsiz olduğunu öğrendim. Canım böyle bir imkanın var sende faydalansana dedim. Ben en azından memur oldum sen ne oldun da bana yol gösteriyorsun dedi. Bende haliyle inanılmaz kırıldım defalarca konuşmamıza rağmen bu konuyu aşamıyoruz. Ne zaman bu konuyu konuşsak kavga ediyoruz ve daha kırıcı konuşuyor.
Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum artık usandım. Kendimi işe yaramaz hissediyorum
Ne alakasi var bunun musluman olmakla ? Malesef artik paranin hic degeri yok ve tek maasla gecim zor. Kimsede kimseye bakmak mecburiyetinde degil..hayat musterek..Bn mecbur değilim çalışmaya kazanmaya sen mecbursun .sende kır ev hanımlığı güzel istemiyrm de zorlamı yani .alağılamya hakkı yok .müslümn ise sorgulasın bi kendini ....
Konuyu dini inanclara getirmeyelim arkadaslar, cunku yasak.Ne alakasi var bunun musluman olmakla ? Malesef artik paranin hic degeri yok ve tek maasla gecim zor. Kimsede kimseye bakmak mecburiyetinde degil..hayat musterek..
Akıl vermek bize düşmez ama ben senin yerinde olsam sinir krizlerine girerdim eşin çok saygısız evi geçindrmek erkeğin işidir evi ben geçindirecem de sen ne işe yarayacaksın de hiç alttan alma bide eşin düzelene kadar bebek düşünme bebek gerçekten masraf bebiş için bişey istediğnde sen niye almıyosun der senin eşin evliliğin otursun bekle derimYaklaşık 2 yıllık evliyim üniversite mezunuyum ama işsizimbi kaç iş deneyimim oldu ama hepsi az paraya çok iş ve mesleğim açısından bana faydası olmayan alakasız yerlerde. KPSS de olmadı. Bari iş olmadı çocuk olsun dedim. Hamile kaldım ama o da olmadı. Bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum.
Şu an sağ olsun eşimin sayesinde bunalımdayımsürekli bununla alakalı beni aşağılıyor. Şunun karısı şu kadar maaş alıyormuş bizimkide evde yatsa. Şunun karısı araba almış herkes senin gibi tembel mi?
Eve tuz al desem onu bile benim çalışmamama getiriyor hep iste aman bi kerede getirin olmasın diyor. Keşke bi ev alabilsek diyorum sen para kazanırsan alacağız diyor. Konu ne olursa olsun dönüp dolaşıp benim ev hanımı olmama geliyor.
Ben artık psikolojik olarak çıkmazdayım.
Az öncede çalıştığı kurumun bi özel üniversite ile anlaşma yaptığını ve kurum çalışanlarına y.lisansın ücretsiz olduğunu öğrendim. Canım böyle bir imkanın var sende faydalansana dedim. Ben en azından memur oldum sen ne oldun da bana yol gösteriyorsun dedi. Bende haliyle inanılmaz kırıldım defalarca konuşmamıza rağmen bu konuyu aşamıyoruz. Ne zaman bu konuyu konuşsak kavga ediyoruz ve daha kırıcı konuşuyor.
Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum artık usandım. Kendimi işe yaramaz hissediyorum
bakın sitenin kuralları bellidir. sitede dini konu ve yorum yasaktır. ben uyarı yapmakla mükellefim. buna uyulmazsa tekrar yaparım. ama yine uyulmazsa yapanı yönetime bildiririm ve konuyu kapatırımNe demek dinle ne alakasi var. Sizin hayat musterek sozunuz bazi islami kurallari degistirmiyo hanimefendi.. Siz ne derseniz deyin erkek calisip evine cocuklarina bakmak zorunda... Kadin calisir veya cslismaz kendi tercihi ama bunu soz konusu eden erkege erkek demem ben..
Bana niye soyluyorsun? Ben mi dedim ilk..bende arkadasa dedim iste ne alaka niye konuyu oraya getirdin diye. Sanirim yanlis alinti yaptiniz bendenKonuyu dini inanclara getirmeyelim arkadaslar, cunku yasak.
Herkes kendi inancina gore yasar. Biz konu sahibine yardimci olmaya calisalim yeter.