işsiz eş işe yaramaz eş :(

ıs konusu ne zaman açılsa hemen soyluyorumm..hayatım gece yarısı 12 den sonra ali imran suresıı okuu..cook dua ett..denenmıstırrr..ama ben senın yerınde olsamm calısmazdımm esının saygısıszlıgından dolayı ınat yapardımm..oncee o konuşmayı saygıyı kırmadn konuşmayı ogrensın sen zaten her turlu gırersın ıse ınsallah..belkıdee allah esını böyle sınıyooo anlıyomusun benıı??belkıı bu tarz konuşmaları olmasa allah rızkını vercek senındee

Ebyar seni incitmek istemem ama eşinin seninle evlenme sebeplerinden biri çalışıp iyi para kazanacağını düşünmesi. Şu an bu kadar kırıcı davranmasının sebebi ise tamamen kişisel çıkar çatışması. Sen aşk evliliği yaptığını düşünmüş olabilirsin ama adamınki tamamen mantıkmış. Aksi olsaydı zaten bu kadar agresif davranıp kendine güvenini kırmak yerine, sana manevi olarak destek olurdu.

Biz ona eş demiyoruz canım. Sen de sindiriyorsun demek ki. Ben de çalışmıyorum eşim desin bakalım hatta ima etsin sıkıyorsa.. Çok sinirlendim!

Erkek adam karısına çalış demezzz..hiçbir kadın çalışmaya mecbur değildir amaaa her erkek çalışmaya ve evine bakmaya mecburdur..sen istersen çalış tabi ama o söylüyor diye sinirlerini bozma..inadına çalışma..bu ve bunun gibilerde erkeğim diye dolaşıyorlar işte..

Yahu cidden dünya tersine dönmüş
Daha neler göreceğiz, neler duyacagiz acaba???
Vallahi soklar icerisindeyim...

canım üzüldüm ama işsiz olmana değil eşinin saygısız biri olmasına. yeni nesil erkekleri de anlamıyorum. çalışmıyorsan çalışmazsın mecbur değilsinki .yanlış anlaşılmasın ben kadının çalışmasına karşı değilim fakat kadın hem çalışacak hem evinin işini yapacak hemde çocuk bakacak eeee erkek ne yapacak. ayrıca ananelerimizde çoğu kadın çalışmazmış böyle bir mecburiyet yokki ancak çalışmak psikoloji açısından faydalı birşey hemde insanın ne kadar kocası da olsa anası babası da olsa gün geliyor yüzüne vurabiliyor. bu anlattıklarını çok iyi anlıyorum. bu yüzden her zaman kadın kendi ayakları üzerinde durabiliyor olmalı. eşinizin yaptığı çok yanlış ama zaten kim doğru ki . üni mezunusunuz ve kendi alanınızda iş bulamıyor olabilirsiniz fakat yine de ufakta olsa birşeyler yapabilirsiniz. örn. işkur un yarım günlük kursları var günlük 25tl idi sanırım harçlık olarak az bir para veriyorlar kurs bitiminde iş imkanı da sağlayabiliyorlar . bu işlerde kanımca üni mezunu olanlara öncelik tanırlar. hemde üstüne birşeyler öğreniyorsunuz.

valla tebrik ederim içimdekileri söylemişsin. yani kadının kaç para aldığını hesaplayıp evlenen erkeklere uyuz oluyorum.

Tek basina evine yetemeyen kifayetsiz bir adam, kendi ezikligini seni hak etmedigin sekilde asagilayarak bastirmaya calisan bir adam. Bu adamdan evlat dogurmaya kararli misin?

valla tebrik ederim içimdekileri söylemişsin. yani kadının kaç para aldığını hesaplayıp evlenen erkeklere uyuz oluyorum.
Valla bende çok uyuz oluyorum bu ara hem eşime hemde böyle erkeklere..pardon kendini erkek zannedenlere..

Tek basina evine yetemeyen kifayetsiz bir adam, kendi ezikligini seni hak etmedigin sekilde asagilayarak bastirmaya calisan bir adam. Bu adamdan evlat dogurmaya kararli misin?
bence eğer doğurursa arkadaş çocuğuna da bakar işte bulup çalışıp çocuğuna da bakar da bu adam ne b.k yer bilemiyorum

Eşimi çok severim. Ama bana böyle bişeyi en ufak şekilde ima dahi etse, kafasını patlatırım tavayla. Ben olsam köpek ben miyim erkek sen misin? Paramı yemek için mi evlendin benle, bu eve sen bakacaksın, ben çalışmak eve bakmak zorunda değilim ama sen evi geçindirmek zorundasın, sen de hiç mi gurur yok derim. Ben de çalışmıyorum diye üzülüyordum, ama eşim sırf ben bunun eksikliğini hissetmeyeyim diye ne istesem alıyor, istemesem bile çok şık ve pahalı hediyeler alıyor, ev temizliyor, bulaşık yıkıyor, kahvaltımı hazırlıyor, yemeğe götürüyor. Ben hem arkadaşım yok hem de işi bıraktım evlendim, işsizim diye üzülüyordum sürekli. Eşim benimle tatlı tatlı konuşarak, destek olarak çalışma tutkumdan vazgeçirdi. Evde olmanın güzel yanlarını gösterdi bana. Tuz nedir ya? Benim yediğimin haddi hesabı yok. Ne görsem ya da duysam canım çekiyor, burada olmayan bir şeyi canım çekti. Yazık nasıl içinde kaldıysa alamadığı, memlekete gidince ilk işi gece 11de çıkıp istediğim şeyi bulmak oldu. Şehir dışına çıktı bulmak için. Geldi, içinde kalan başka bir şey var mı dedi, gözleri dolmuştu.
Ben eşinin sana olan sevgisinden şüphe ettim şu an... Oturup konuş bu mevzuyu. Ya da depresife bağla, iş yapma, yemek yapma, sürekli sıkılıyorum de, gece uyurken ağla, uykusundan uyandır. Niye diye sorarsa çok mutsuzum, çalışamıyorum, geçinemiyoruz de. Her gün yaparsan kafayı yiyecen diye korkar, laf sokacağına destek olur. Otur çalış KPSSye. Atanınca da bas kıçına tekmeyi. Çalışıp da senin gibisini ne çekecem de

Nazar edeceksiniz kendinize.
Maşallah diyeyim, her yerde anlatmayın.
Hamileymişsiniz, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Siz bol bol çocuk doğurun, bu karakterlerde anne ve babanın yetişireceği nesiller bizi aydınlığa çıkaracak.

İyi dilekleriniz için çoook teşekkür ederim. Bol bol çocuk, mutluluğumuza gölge düşürebilir :) Şaka bir yana, eşim ilk iki yıl çocuk istemiyordu evliliğin ve baş başa kalmanın tadını çıkaralım diye, baskılara dayanamadık. Bi de bende çocuğum olmayacak korkusu vardı. Ondan yaptık. :) Kpssye hiç çalışmadım ona hazırlanayım diyorum tek çocuk varken ya. Eşim bakacak, dershaneye gideceğim seneye. Ama olsa da olur olmasa da... Eşimin tayini istediğim yere çıkarsa işim hazır zaten. Bakalım, olmazsa 3 çocuk istiyorum. Şimdi de 1. yi doğurmadan ya birinciden sonra hiç bi daha çocuğum olmazsa korkusu başladı :) Dertsiz başıma dert arıyorum.

Katılıyorum. Eşinin lafları hoş değil bence de ancak bunca lafı yiyip yiyip para beğenmemek de garipmiş.. Ne bileyim bence isterse 500 lira versin bu lafı işiteceğime ben de çalışıyorum ne yapayım bu kadar veriyorlar derdim eşime en azından diyeek lafın olurdu. Ki ev hanımlığı bana da garip geliyor bence iki taraf da çalışmalı. Ha çocuk olur anaokuluna gidene dek evde kalmayı tercih edersin anlarım ama özel bir durum yokken iki taraf da çalışmalı. Farzımisal burada siz çalışıyor olsaydınız da eşiniz evde oturuyor o işte o kadar paraya çalışılır mı deseydi buradaki kadınlar neler derdi eşinize çaışmıyor diye ama roller değişince nedense normal , çalışma bakmak zorunda sana falan deniyor..

Çift olarak sizin maşallahınız var.
Herkese örnek olsun.
Ben dershaneye gideceğim, eşim bakacak diyorsunuz ya...
Helal olsun böyle bir çifte.
Siz 3 değil 5 çocuğun da altından kalkarsınız.
Nazar edeceğim diye korkuyorum yazamıyorum, 'kaşıyın' olur mu?

Canım benim, ben bekarken çok mutsuz bir kızdım. Hiç bir şey beni mutlu edemezdi. Hep isyan ederdim. Niye mutlu olamıyorum diye. Biraz dine yöneldim, ibadetlerimi yerine getireyim dedim, her şey pat diye değişiverdi.
Evlenmeden önce konu komşu, akrabalar, bunu kim alır, iki gün durmaz bunu getirirler demişlerdi ama hiç de öyle olmadı çok şükür. Allah herkesin gönlünde ne varsa onu versin hayırlısıyla. Eşim, bekarken böyle isyan ediyorum diye hep dua öğretirdi bana. Çok faydasını gördüm. Derdine çare arayan varsa dua etsin. Allah'tan istesin. Onun hazinesi gerçekten bol...
Böyle iyi dilekleri görmek beni çok mutlu ediyor gerçekten. Allah razı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…