işsiz eş işe yaramaz eş :(

Çok sinirlendim ya. Sizi başka kadınlarla kıyaslamakta nedir yahu? Ne demek evde oturuyorsun da yok elalemin karısı araba alıyorda vs. Bir de bebeğinizi kaybetmişsiniz. Başınız sağolsun. Tam bir öküz eşiniz. Hatta daha fazlası ama banlanmak istemiyorum. Bence sizin tek suçunuz ağzının payını vermemek. :KK12:

Yani

var Cnm kadın çalışmaz erkek bakmak zorunluluğu .şimdi ki koşullar tabi farklı ama maksat konu sahibi eşine laf altında ezilmesin hatırltsın.arkdşm kadın mecbur değil zorlamı almışsa bakıck .hiçte müşterek değil laf kadın çalışınca yetiyormu ev işi yemk ütü çock kimden soruluyor .böyle düşünen erkk çalışan alsın yada baştan sölesin.yanlş düşünüyorsnz .erkklr artk bu yüzden çalışan olsn parası olsn evi bile oln arıyr .
Benim anneannem 1945 te ogretmenlige baslamis 3 cocuk yetistirmis hepsi meslek sahibi. Benim annem calisiyordu 2 cocuk buyuttu ve Allah'a sukur ne babamin ne bizim birseyimiz eksikti. Kadin isterse planli programli herseye yetisir. Ustelik pek cok zamanda sark gorevi tamamladik ben cocukken. Prensesler gibi yasayan annem 1980 lerin Dogu Anadolu'suna gitmis ve hayatinda gormedigi seyler. Ama isyan etmemis babama dememis sen git sark vazifeni bitir gel..yani demem o ki su an biz cok iyi sartlarda yasiyoruz eskiye gore. Teknoloji gelisti, hersey degisti. Bence sizin dediginizin arkasina siginan kadin tembel kadindir. Yok erkek bakmak zorunda vs. O zaman kadin kendini bakima muhtac aciz bir mal durumuna dusurdugunden bazi seyleride bekliyor olmali. Evhanimi olunur benim ona lafim yok. Herkes sanki is bulabiliyor mu bu kriz doneminde ama erkek kadina bakmak mecburiyetinde degil diyerek son sozlerimi soyluyorum. Isini bilen kadin cocukta yapar kariyerde. Yok yani evin isini kim yapacak utu ne olacak falan biraz hikaye acikcasi. Sozum direk sizede degil yani konu hakkindaki genel dusuncemi aciklamis oldum

Benim anneannem 1945 te ogretmenlige baslamis 3 cocuk yetistirmis hepsi meslek sahibi. Benim annem calisiyordu 2 cocuk buyuttu ve Allah'a sukur ne babamin ne bizim birseyimiz eksikti. Kadin isterse planli programli herseye yetisir. Ustelik pek cok zamanda sark gorevi tamamladik ben cocukken. Prensesler gibi yasayan annem 1980 lerin Dogu Anadolu'suna gitmis ve hayatinda gormedigi seyler. Ama isyan etmemis babama dememis sen git sark vazifeni bitir gel..yani demem o ki su an biz cok iyi sartlarda yasiyoruz eskiye gore. Teknoloji gelisti, hersey degisti. Bence sizin dediginizin arkasina siginan kadin tembel kadindir. Yok erkek bakmak zorunda vs. O zaman kadin kendini bakima muhtac aciz bir mal durumuna dusurdugunden bazi seyleride bekliyor olmali. Evhanimi olunur benim ona lafim yok. Herkes sanki is bulabiliyor mu bu kriz doneminde ama erkek kadina bakmak mecburiyetinde degil diyerek son sozlerimi soyluyorum. Isini bilen kadin cocukta yapar kariyerde. Yok yani evin isini kim yapacak utu ne olacak falan biraz hikaye acikcasi. Sozum direk sizede degil yani konu hakkindaki genel dusuncemi aciklamis oldum
Ya tabi bnm ailemde aynı şeklde. Ne yani bn çalışmıyorum eşim bakmk zorunda değilmi çocuğuna da. .illa bnm çalışmamamı lazım onu demk istedm .herks bir değil konu sahibi zatn istyr çalışamıyr Kolymı yani bn eşine böyle söyle tavrını koy dedim siz yanlş yere çektinz.

eşiniz saygısız bir insan kesinlikle söylediği hiçbir şeye katılmıyorum. şimdi söyleyeceklerimse genel kendi tecrübelerimden yola çıkarak paylaşmak istediklerim..alanınız dışında işler düşünün geçim sıkıntınız varsa. iş beğenmemezlik yapmayın. ben bugüne kadar tenezzül etmeyeceğiniz ne işlerde çalıştım kendi ayaklarım üzerinde durayım eğitimime devam edeyim diye.. yoktan var edip iş yarattım o tecrübelerle hem eğitimimi tamamladım hem kendi işimi kurdum. bir kadının çalışırken aile içindeki yeri en eğitimli kültürlü ailede bile farklı oluyor. kendi ayaklarında durmanın bedeli ne olursa olsun getirisi paha biçilemez. yorulun daha çok yorulun didinin çalışın.. o zaman bir kişi geçip karşınıza tek laf edebilir mi bu saygısızlıkları yapabilir mi? eşiniz zaten kategori dışı bir adam çok şaşırdım kıyaslamalarına. şunun eşi bu kadar kazanıyo diyince sende zengin kadın bulda parasını ye o kadar meraklıysan derdim ben.. ama ben fevri bir insanım siz demeyin yinede :)

Çok Üzgünüm ama bana garip gelen Sosyoloji Felsefe Antropoloji gibi bölümlerden mezun olanların ya çok zor iş bulduğunu ya da hiç is bulamayip diplomalı ev hanımı olduklarını dünya alem biliyor. yani söylemek istediğim Eşinizin bu tavrı hangi akla hizmet takindigi? Beni yanlış anlamayın ama ne yazık ki bu bölümler için genel durum bu. Tıp mezunu es almış gibi hemen is bulmasını eve iyi bir katkı saglamasini beklemesi ne boş bi düşünce. Ben Eşinizi anlayabiliyorum şu yönden illa çalışan kadın istemiştir hep hayatı boyunca, normaldir. Ama bu istediği olmadığı zaman bu kadar kırıcı bi insana dönüşmesini anlayamıyorum. O yüzden bence sizde tavrinizi çok net koymalisiniz, ya az para çok iş bile olsa calismalisiniz çünkü belli ki eşiniz hem ek maddi gelir hem de çalışan bir kadın görmek istiyor ayakları yere saglam basan anlamında belki de,ya da "Almasaydin o zaman karı diye" diyip siz üste çıkın yani ya had bildirmek ya da onun istediğini yapmak zorundasınız. Sadece iki seçenek var.

Ya tabi bnm ailemde aynı şeklde. Ne yani bn çalışmıyorum eşim bakmk zorunda değilmi çocuğuna da. .illa bnm çalışmamamı lazım onu demk istedm .herks bir değil konu sahibi zatn istyr çalışamıyr Kolymı yani bn eşine böyle söyle tavrını koy dedim siz yanlş yere çektinz.
Tamam hadi ben yanlis yere cekmis olayimda benim demek istedigim sartlar yuzunden herkes calismak zorunda degil illaki ama mantalite su olamaz; ben calismak zorunda degilim kocamda bana her turlu bakmak zorunda. Ben ona karsi ciktim ikimizinde ayni dusuncede olmasi guzel. Zaten direk size demedim fikrimi yeri gelmisken soyledim

Yazan oldu mu bilmiyorum ama , esin memur maasiyla bu kadar kendini bisey saniyorsa (ben de memurum,haddimi bilirim yani , sonucta memeuruz ) adam gibi bir isi olsa aman yarabbi kendini bill gates filan sanar heralde

• Beğen
Reactions: anu
OTE="earth_angel9, post: 40313270, member: 339396"]Benim anneannem 1945 te ogretmenlige baslamis 3 cocuk yetistirmis hepsi meslek sahibi. Benim annem calisiyordu 2 cocuk buyuttu ve Allah'a sukur ne babamin ne bizim birseyimiz eksikti. Kadin isterse planli programli herseye yetisir. Ustelik pek cok zamanda sark gorevi tamamladik ben cocukken. Prensesler gibi yasayan annem 1980 lerin Dogu Anadolu'suna gitmis ve hayatinda gormedigi seyler. Ama isyan etmemis babama dememis sen git sark vazifeni bitir gel..yani demem o ki su an biz cok iyi sartlarda yasiyoruz eskiye gore. Teknoloji gelisti, hersey degisti. Bence sizin dediginizin arkasina siginan kadin tembel kadindir. Yok erkek bakmak zorunda vs. O zaman kadin kendini bakima muhtac aciz bir mal durumuna dusurdugunden bazi seyleride bekliyor olmali. Evhanimi olunur benim ona lafim yok. Herkes sanki is bulabiliyor mu bu kriz doneminde ama erkek kadina bakmak mecburiyetinde degil diyerek son sozlerimi soyluyorum. Isini bilen kadin cocukta yapar kariyerde. Yok yani evin isini kim yapacak utu ne olacak falan biraz hikaye acikcasi. Sozum direk sizede degil yani konu hakkindaki genel dusuncemi aciklamis oldum[/QUOTE]
Ütü ev işi falan nasıl hikaye oluyor acaba. Annenizin hem çalışıp hem de babanızı ve sizi eksik bırakmaması konusunda gurur duymak nasıl bir şeydir anlamadım. Üzüldüm annenize kim bilir ne yorulmuştur. Ben de çalışıyorum ama eşim ev işi konusunda çocuk bakımı konusunda bu kadar yardımcı olmasa bırakırım işi net. Siz diyorsunuz ki devir değişti kadın çalışmalı ama ev işi vb hikaye. Bu devir değişmesi erkeklere yaramış demekki kadının işi beş kat zorlaşmış.

Tamam hadi ben yanlis yere cekmis olayimda benim deatedigim sartlar yuzunden herkes calismak zorunda degil illaki ama mantalite su olamaz; ben calismak zorunda degilim kocamda bana her turlu bakmak zorunda. Ben ona karsi ciktim ikimizinde ayni dusuncede olmasi guzel. Zaten direk size demedim fikrimi yeri gelmisken soyledim
Bende zaten kesinlikle bir bayanın çalışması gerektiğini düşünüyorum ama bayanız sonuçta :KK43: zor şartlarda çalışmak çok yıpratıyor
Tabi aman aman ihtiyacımız olsa ne iş olsa yaparım der her işe sokulurum ama eşimin çalıştığı yetiyor ve birikimnde yapıyoruz. Bu durumda ben girip çok az bi parayla çalışacağıma oturup KPSS ye ağırlık vermem daha mantıklı geliyor ama eşimin laf sokması hiç bitmiyor. Ne yapacağınışaşırmış durumdayım bazen çekip gidesim bile geliyor

Yaklaşık 2 yıllık evliyim üniversite mezunuyum ama işsizim :KK43: bi kaç iş deneyimim oldu ama hepsi az paraya çok iş ve mesleğim açısından bana faydası olmayan alakasız yerlerde. KPSS de olmadı. Bari iş olmadı çocuk olsun dedim. Hamile kaldım ama o da olmadı. Bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum.

Şu an sağ olsun eşimin sayesinde bunalımdayım :KK43: sürekli bununla alakalı beni aşağılıyor. Şunun karısı şu kadar maaş alıyormuş bizimkide evde yatsa. Şunun karısı araba almış herkes senin gibi tembel mi?

Eve tuz al desem onu bile benim çalışmamama getiriyor hep iste aman bi kerede getirin olmasın diyor. Keşke bi ev alabilsek diyorum sen para kazanırsan alacağız diyor. Konu ne olursa olsun dönüp dolaşıp benim ev hanımı olmama geliyor.önce çalı
Ben artık psikolojik olarak çıkmazdayım.

Az öncede çalıştığı kurumun bi özel üniversite ile anlaşma yaptığını ve kurum çalışanlarına y.lisansın ücretsiz olduğunu öğrendim. Canım böyle bir imkanın var sende faydalansana dedim. Ben en azından memur oldum sen ne oldun da bana yol gösteriyorsun dedi. Bende haliyle inanılmaz kırıldım defalarca konuşmamıza rağmen bu konuyu aşamıyoruz. Ne zaman bu konuyu konuşsak kavga ediyoruz ve daha kırıcı konuşuyor.

Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum artık usandım. Kendimi işe yaramaz hissediyorum :KK43:

evlenmeden önce çalışıyor muydun cnm? evlenince mi çıktın işten? yani çalışmıyorsan zaten senin evde olacağını düşünüp ona göre evlilik kararı alması lazımdı..
eşin çok kırıcı bir insanmış karşına al konuş beni küçümsüyrsun değersizleştiriyorsun diye

Ne alakasi var bunun musluman olmakla ? Malesef artik paranin hic degeri yok ve tek maasla gecim zor. Kimsede kimseye bakmak mecburiyetinde degil..hayat musterek..

Buradaki problem bu değil, yoksa haklısınız.

Konu sahibi sabah 8 akşam 7 haftada 6 gün çalıştığında bile tüm ev işlerini kendi yapıyormuş, yetişemiyordum diyor.

Adam madem çalışan eş istiyor(ki bana göre normali de bu), bir zahmet ev işi de yapacak.

Yoksa kadının hem evde(tek başına) hem iş yerinde çalışması eşitlik değil de sömürü oluyor.

İnanın bende yoğun ve yorucu işte çalıştım o paraya ama evli olunca insan 2-3 kat daha fazla yoruluyor. İşten eve gelince de işbitmiyor ama benim pilim bitiyordu

hiç yardım etmiyor mu evde size?
tüm işi size mi yıkıyor?

Buradaki problem bu değil, yoksa haklısınız.

Konu sahibi sabah 8 akşam 7 haftada 6 gün çalıştığında bile tüm ev işlerini kendi yapıyormuş, yetişemiyordum diyor.

Adam madem çalışan eş istiyor(ki bana göre normali de bu), bir zahmet ev işi de yapacak.

Yoksa kadının hem evde(tek başına) hem iş yerinde çalışması eşitlik değil de sömürü oluyor.

ben de aynen katılıyorum
hem işe girsin çalışsın, hem evin tüm işini o yapsın diyorsa eşi, bence de sömürü

Bende lisans mezun uyum hic çalışmadım
Esim essek gibi çalışıyor tabiri caizze memur maaşı olsa lüks yaşarız o kadar almıyor bile ikinci çocuğu ben istedim bakamayiz demedi iki is yapar gerekirse bir kere çalış demedi
Çalışıp çalışmama kararı size ait olmali
Esinizin size sevgi ve saygısında sorun var
Ben olsam KPSS kazanır o adamada atarim tekmeyi

Bende zaten kesinlikle bir bayanın çalışması gerektiğini düşünüyorum ama bayanız sonuçta :KK43: zor şartlarda çalışmak çok yıpratıyor
Tabi aman aman ihtiyacımız olsa ne iş olsa yaparım der her işe sokulurum ama eşimin çalıştığı yetiyor ve birikimnde yapıyoruz. Bu durumda ben girip çok az bi parayla çalışacağıma oturup KPSS ye ağırlık vermem daha mantıklı geliyor ama eşimin laf sokması hiç bitmiyor. Ne yapacağınışaşırmış durumdayım bazen çekip gidesim bile geliyor
Allah gonlune gore versin..

OTE="earth_angel9, post: 40313270, member: 339396"]Benim anneannem 1945 te ogretmenlige baslamis 3 cocuk yetistirmis hepsi meslek sahibi. Benim annem calisiyordu 2 cocuk buyuttu ve Allah'a sukur ne babamin ne bizim birseyimiz eksikti. Kadin isterse planli programli herseye yetisir. Ustelik pek cok zamanda sark gorevi tamamladik ben cocukken. Prensesler gibi yasayan annem 1980 lerin Dogu Anadolu'suna gitmis ve hayatinda gormedigi seyler. Ama isyan etmemis babama dememis sen git sark vazifeni bitir gel..yani demem o ki su an biz cok iyi sartlarda yasiyoruz eskiye gore. Teknoloji gelisti, hersey degisti. Bence sizin dediginizin arkasina siginan kadin tembel kadindir. Yok erkek bakmak zorunda vs. O zaman kadin kendini bakima muhtac aciz bir mal durumuna dusurdugunden bazi seyleride bekliyor olmali. Evhanimi olunur benim ona lafim yok. Herkes sanki is bulabiliyor mu bu kriz doneminde ama erkek kadina bakmak mecburiyetinde degil diyerek son sozlerimi soyluyorum. Isini bilen kadin cocukta yapar kariyerde. Yok yani evin isini kim yapacak utu ne olacak falan biraz hikaye acikcasi. Sozum direk sizede degil yani konu hakkindaki genel dusuncemi aciklamis oldum
Ütü ev işi falan nasıl hikaye oluyor acaba. Annenizin hem çalışıp hem de babanızı ve sizi eksik bırakmaması konusunda gurur duymak nasıl bir şeydir anlamadım. Üzüldüm annenize kim bilir ne yorulmuştur. Ben de çalışıyorum ama eşim ev işi konusunda çocuk bakımı konusunda bu kadar yardımcı olmasa bırakırım işi net. Siz diyorsunuz ki devir değişti kadın çalışmalı ama ev işi vb hikaye. Bu devir değişmesi erkeklere yaramış demekki kadının işi beş kat zorlaşmış.[/QUOTE]
Anladim evhanimi forever diyorsun :KK66: benim annemin nasil yasadigini yargilamak senin haddine degil! Gururda duyarim tabiki annemle. Duzgun konus bence sen

UOTE="earth_angel9, post: 40336287, member: 339396"]Ütü ev işi falan nasıl hikaye oluyor acaba. Annenizin hem çalışıp hem de babanızı ve sizi eksik bırakmaması konusunda gurur duymak nasıl bir şeydir anlamadım. Üzüldüm annenize kim bilir ne yorulmuştur. Ben de çalışıyorum ama eşim ev işi konusunda çocuk bakımı konusunda bu kadar yardımcı olmasa bırakırım işi net. Siz diyorsunuz ki devir değişti kadın çalışmalı ama ev işi vb hikaye. Bu devir değişmesi erkeklere yaramış demekki kadının işi beş kat zorlaşmış.[/QUOTE]
Anladim evhanimi forever diyorsun :KK66: benim annemin nasil yasadigini yargilamak senin haddine degil! Gururda duyarim tabiki annemle. Duzgun konus bence sen[/QUOTE]
Sen düzgün anla bence ev hanımı değilim demişim değil mi? Anneniz için değil hem çalışıp hem de bütün ev işlerini yapanlar için genel bişey söyledim hem. Siz tabii hem çalışıp hem ev işini yapmakla övünebilirsiniz. Devir değişti tabii kadınların işinin iki kat zorlaştırmaya sizler de yardım edin erkeklere bi iş kalmasın. Sonra çalışmayınca böyle ezmeye çalışsınlar kadınları.

UOTE="earth_angel9, post: 40336287, member: 339396"]Ütü ev işi falan nasıl hikaye oluyor acaba. Annenizin hem çalışıp hem de babanızı ve sizi eksik bırakmaması konusunda gurur duymak nasıl bir şeydir anlamadım. Üzüldüm annenize kim bilir ne yorulmuştur. Ben de çalışıyorum ama eşim ev işi konusunda çocuk bakımı konusunda bu kadar yardımcı olmasa bırakırım işi net. Siz diyorsunuz ki devir değişti kadın çalışmalı ama ev işi vb hikaye. Bu devir değişmesi erkeklere yaramış demekki kadının işi beş kat zorlaşmış.
Anladim evhanimi forever diyorsun :KK66: benim annemin nasil yasadigini yargilamak senin haddine degil! Gururda duyarim tabiki annemle. Duzgun konus bence sen[/QUOTE]
Sen düzgün anla bence ev hanımı değilim demişim değil mi? Anneniz için değil hem çalışıp hem de bütün ev işlerini yapanlar için genel bişey söyledim hem. Siz tabii hem çalışıp hem ev işini yapmakla övünebilirsiniz. Devir değişti tabii kadınların işinin iki kat zorlaştırmaya sizler de yardım edin erkeklere bi iş kalmasın. Sonra çalışmayınca böyle ezmeye çalışsınlar kadınları.[/QUOTE]
Alintilarini duzgun yapabilirsen daha duzgun iletisim saglanir. Soyle soyleyeyim sana kadin isini bilirse herseyin ustesinden gelir. Kimsede iki kat yuk yuklemiyor. Hayat musterek dedik hep, herseyi sirtlanmaya calismasin bazilari o zaman. Neyse hadi iyigunler iyi calismalar size

Beğenmemek değil ama 1000 liraya sabahtan akşama kadar aralıksız calismak hem bedenime hem de ruhuna ağır geliyor. Hak etmediğim yerlerde hak etmeyen insanların emrinde 5 kuruşa çalışmak istemedim
evde eşinizden haketmediğiniz sözleri duyup katlanmak daha kolay geliyor demekki sizi o zman yapacak bir şey yok.bir çok insna istesdiği işte isteediği kişilerle ve maaşla çalışamıyor.

X