işsiz eş işe yaramaz eş :(

terbiyesiz.adam resmen sizinle mantık evliliği yapmış ama gördü ki mantığına uymamışsınız.kusura bakmayın ama eşim bana böyle bir şeyin ufacık imasını bile yapsa çok fevri davranırdım böyle düşündüğü için pişman ederdim onu.ne demek milletin eşi araba alıyor yaa.siz de bak milletin kocası eşine araba alıyor örnekleri verin.

Eşinize çok sinir oldum. Size baskı yapması çok ayıp gerçekten de. Gerçekten dünya tersine dönmüş. Ne yani, paranız için mi çalışırsınız diye mi evlendi sizinle, öyle bir söz mü verdiniz?

Siz kadınsınız o erkek, para kazanmak eve bakmak onun sorumluluğu, biraz erkekliğini bilsin, adam olsun da ev geçindirsin size mi güvenmiş karı parası ile mi adam olacakmış...:KK62::KK62::KK62: aynen bunları duymayı hak ediyor.

Bir de çalışıp bu kafadaki adamı rahat mı ettireceksiniz, öyle bir şey yapmayın lütfen. Bir erkek için çok küçük ve aşağılık bir halde ve bundan da utanmıyor...bebeğinizi kaybetmişsiniz sizi el üstünde tutması gerekirken yaptığı şeye bak...çok üzüldüm ve sinir oldum şu duruma.... :KK43:

Aslında seni anlıyorum
Eşimin ailesi tarafında bi şirket var (Tek sahip var, akrabalar yanında çalışıyor ortak değiller maaş karşılığı kv de orda çalışıyor maaş alıyor işine karışan yok oturuyor muhabbetini ediyor evde gibi resmen yani ) beni orada çalıştırmaya başlattılar çok rahat edersin burası kadar rahat olmaz hiçbir yer diye bende İstanbul'u tam bilmiyordum o zaman
Allahım beni resmen köle gibi kullanıp 1000 lira verdiler, o 1000 lirayı da verirken sanki bütün gün elimde kahve oturmuşum edasıyla verdiler bende çıktım
Sabah 8 de çıkıyordum akşam 8 30 eve gelişim gün içinde yarım saat sadece yemek molası haftanın 6 günü
İşim yokken 5 dk oturup kahve içemiyordum hemen bi iş buluyorlardı saçma sapan bile olsa
zaten yol param 250 lira tutuyor ee ben yemek yapamıyordum eve gelip uyuyup ertesigün kalkıyordum haftanın 4 günü neredeyse dışardan vs 300-400 lira da onlar tutuyor
bana kalıyordu 350 dışarı her gün çıkınca kıyafet, kozmetik, parfüm, ihtiyacında artıyor 100 lirada buna gidiyordu
Dedim 250 lira için kendimi heba edemem çıktım
Seni çok iyi anlıyorum bu yüzden 1000 lira alıyordum ama bana 500 bile kalmıyordu elime

terbiyesiz.adam resmen sizinle mantık evliliği yapmış ama gördü ki mantığına uymamışsınız.kusura bakmayın ama eşim bana böyle bir şeyin ufacık imasını bile yapsa çok fevri davranırdım böyle düşündüğü için pişman ederdim onu.ne demek milletin eşi araba alıyor yaa.siz de bak milletin kocası eşine araba alıyor örnekleri verin.

Böylesini boşamak caiz madem ev geçindirmeye g.tün yemiyor evlenmeyeceksin...insan gider ek iş yapar da yine de karısına böyle demez erkek olmak bu kadar ayağa mı düştü ya...
Ben çalışıyorum ama temel yük eşimin üstünde o geçindiriyor ben destek oluyorum benden destek istediğinde bile utana sıkıla istiyor
Yarın öbürgün adam ele ayağa düşse kimse de yüzüne bakmaz karısından başka

Bukadar problem haline geldiyse sende bi iş bak part time falan yada tam gün maddi açıdan destege ihtiyacımı war bilmiyorum ama baska sartlarda niye illa eşini çalıştırmak istesinki ewlenmeseymiş ozaman bir eşine bakamicaksa

Beğenmemek değil ama 1000 liraya sabahtan akşama kadar aralıksız calismak hem bedenime hem de ruhuna ağır geliyor. Hak etmediğim yerlerde hak etmeyen insanların emrinde 5 kuruşa çalışmak istemedim
bi yerden başlamanız lazım amaa... ben olsam eşimden o sözleri duyana kadar tezgahtarlık bile yapardım. bi kere evlenmeden önce babam eşiniz tarzında konuştu. gittim bi mağazaya işe girdim. sonrada çok güzel işlere başlamama vesile oldu o beğenmediğiniz 12 saat ayakta çalışılan iş.

siz rahatınıza düşkün birisiniz anlaşılan. herkes pat diye 3ooolerden işe başlamıyor

İnanın bende yoğun ve yorucu işte çalıştım o paraya ama evli olunca insan 2-3 kat daha fazla yoruluyor. İşten eve gelince de işbitmiyor ama benim pilim bitiyordu
ev işi konusunda eşinizde yardım etmeli. işe gir demeyi biliyorsa temizliğede el atacaktı. ya da siz eşinizden yardım isteyecektiniz

Psikolojik şiddet görüyorsunuz sizde o lafı çalışmamaya getirdiğinde sizde dinen böyle bir yükümlülüğünüz olmadığına getirin çalışsanız bile alacağınız parayı ona vermeyrbileceğinizi söyleyin ne diyecek

İnanın bende yoğun ve yorucu işte çalıştım o paraya ama evli olunca insan 2-3 kat daha fazla yoruluyor. İşten eve gelince de işbitmiyor ama benim pilim bitiyordu

İşten eve gelince neden işiniz bitmiyor. Bu kadar konuşmasını bilen kocanızla iş bölümü yapmadınız mı?

Bilemiyorum ya bu erkek!kere ne oluyor böyle. Erkek parayı ağzına aldığı zaman bitiyor benim gözümde.
İyi bir işe girince çark nasıl dönecek hiç mi düşünmüyor ?

Calismayan kadina tahammulu Yoksa, evlenmeyecekti sizinle. Bunu soyleyin ona bence.

Aşşağılamaktan mutlu olan birisi sanırım sizin eşiniz. Bence bu kadar ezik olmayın ona karşı. Net bir şekilde tavrınız koymalısınız. Herkes haddini bilecek eğer siz isterseniz çalışırsınız istemezsiniz çalışmazsınız zaten yeterince kadınların üstünde birsürü yük var. Erkekler evine bakmakla zorunlu o zaman evlenmiyecekler.Şuan çok sinir oldum:KK62::KK62::KK62::KK62:

evlenmeden önce çalışıcam diye sözmü verdin ki. ayrıca çalışsan psikolojin için iyi olur

Evi geçindirmekle görevli olan erkektir. Kadın eğer şartlar müsaitse çalışır, o da kendi masraflarını çıkarsa yeterlidir. Eşinizi çok ayıpladım, kusura bakmayın. Gönül ister ki siz de memur olun eşiniz gibi tatilleriniz, çalışma saatleriniz benzer olsun ama bu ülkede kim istediği işi yapabiliyor, kim düzgün şartlarda çalışabiliyor..

evet aile bir birliktir ve her şey paylaşılır ama resmen zorla eşi çalışsın diye uğraşan adamları anlamıyorum gerçekten.
hep kadınlara derler ya ananın evinde de var mıydı diye sende babanın evinde de var mıydı bu kadını çalıştırma zorbalığı de eşine.
eşin sana bakmakla yükümlü ama sen çalışmakla yükümlü değilsin he iyi bir iş bulur çalışırsın giderleri paylaşırsın bu normal ama seni buna zorlayamaz.

çalışmak istemiyormusunuz?

Yaklaşık 2 yıllık evliyim üniversite mezunuyum ama işsizim :KK43: bi kaç iş deneyimim oldu ama hepsi az paraya çok iş ve mesleğim açısından bana faydası olmayan alakasız yerlerde. KPSS de olmadı. Bari iş olmadı çocuk olsun dedim. Hamile kaldım ama o da olmadı. Bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum.

Şu an sağ olsun eşimin sayesinde bunalımdayım :KK43: sürekli bununla alakalı beni aşağılıyor. Şunun karısı şu kadar maaş alıyormuş bizimkide evde yatsa. Şunun karısı araba almış herkes senin gibi tembel mi?

Eve tuz al desem onu bile benim çalışmamama getiriyor hep iste aman bi kerede getirin olmasın diyor. Keşke bi ev alabilsek diyorum sen para kazanırsan alacağız diyor. Konu ne olursa olsun dönüp dolaşıp benim ev hanımı olmama geliyor.
Ben artık psikolojik olarak çıkmazdayım.

Az öncede çalıştığı kurumun bi özel üniversite ile anlaşma yaptığını ve kurum çalışanlarına y.lisansın ücretsiz olduğunu öğrendim. Canım böyle bir imkanın var sende faydalansana dedim. Ben en azından memur oldum sen ne oldun da bana yol gösteriyorsun dedi. Bende haliyle inanılmaz kırıldım defalarca konuşmamıza rağmen bu konuyu aşamıyoruz. Ne zaman bu konuyu konuşsak kavga ediyoruz ve daha kırıcı konuşuyor.

Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum artık usandım. Kendimi işe yaramaz hissediyorum :KK43:
Siz işe yaramaz bi insan değilsiniz, sadece şansınız yaver gitmemiş. Asıl işe yaramaz ve anlayışsız olan eşiniz. Şu kırmızıya boyadığım yer cok cirkin. Eşiniz iyi günde kötü günde kavramından bi haber.

Psikolojik şiddet görüyorsunuz sizde o lafı çalışmamaya getirdiğinde sizde dinen böyle bir yükümlülüğünüz olmadığına getirin çalışsanız bile alacağınız parayı ona vermeyrbileceğinizi söyleyin ne diyecek
aynen.. size katılıyorum
kadının türk toplumunda da çalışmak zorunda olmadığını
çalışsanız bile ona vermeyeceğinizi söyleyin..

X