konumuz ne AKP ne devlet ne millet.. Biz Akp yi savunmuyoruz.. onun yapmasi gerekenleri biliyoruz zaten..
yorum konuyla alakasiz..
AKP yapmiyorsa biz ne yapabiliriz?
Bize ne Tayiipten kac defa diyecegiz bunu ?
siz aday olun basbakanliga sizi destekleyelim.. nasil duzelteceginizi anlatin sizi destekleyelimm..
sanki AKP nin yaptiklarindan biz sorumluymusuz gibi bunlari burda anlatmak yersiz..
konuyu amacindan saptirmayin lutfen..
az önceki yorumumda da belirttiğim gibi sadece bir yorumunu okudum ve katıldığımı belirttim neden bukadar alevlisiniz? burda yorum yapanı dövüyolar galiba
Yanlis anlamayin sitemim size degil.. siz soru sordunuz ben cevapladim.. kac gundur ayni seyleri yazip duruyoruz..
konu amacindan sapiyor tartisma cikiyor.. kac kere yeter artik polemige girmeyin desemde illa
herkes birbirine laf atacak dalga gececek.. boyle mi olmak zorunda allah askina ??
biri gelmis AKP den bahsediyor.. Bunun icin forumda siyaset kosesi var oradan konusun lutfen ya lutfenn..ir
herkese sesleniyorum burada... boyle amac disi mesajlar gelmeye devam ederse sikayet edicem konuyu ve kapatilacak...
Zaten soylemistim liste uzerinde calistigimi.. dogru listeyi de yeni bir konuyla paylasirim.. ve konuyla ilgilenmeyenler ya da sacma bulanlar ya da siyaset karistiracak olanlar lutfen bunu uygun topiclerde yapsinlar...
arkadaşlar israilin bu ramazan ayında filistin halkına yaptıkları katliamdan başka hiçbir şey değil....ve en kötüsü de tüm dünya buna sessiz kalıyor....
bizler ise sedece haberlerde izleyerek o an üzülüp 2 dk sonra unutuyoruz.elimizden hiçbir şey gelmezse bile en azından mallarını boykot ederek,filistinli kardeşlerimize destek olabiliriz.
ne dersiniz var mısınız???
Kim ne kadar azaltırsa Zamanla sadece türklerden giden para azalır hiç değilse biz üzerimize düşen görevimizi yapalım. Bi taneden nolur demeyelim.
saygı duyuyorum fikirlerinize sadece kabak neden benim başıma patladı onu bilmiyorum.
her neyse size basarılar listenizde
iyide benim anlatamadığım şu azalan paranın zararı yine Türklere en çokta o firmalarda çalışan kendi insanımıza.. o yaratıklara o para koymazki umurlarında olmaz adamlara para heryerden akıyo Türkün aldığı üç beş kuruşluk ürün mü onlara kar sağlıyor sanıyorsunuz.. siz o ürünleri almayınca hiç bişey değişmeyecek en fazla kendi hayat standartlarınızı düşüreceksiniz ve o firmanın elemanlarını ekmeğinden edeceksiniz.. buda kimseye kar sağlamayacak.. boş yere kimsenin rızkıyla oynanmaz dinimize aykırıdır bu.. o insanların ne şartlar altında çalıştığını bilmiyorsunuz siz bakkaldan marketten alıp tüketiyorsunuz ama binlerce müslümanın emeği var onların hakkı ne olacak?
canim sadece turk olarak degil. bu tarz boykotlar dunya capinda yapiliyor...
soyle birsey soyleyeyim bir muslumanin boyle biryerde calismasi sakincalidir..
cunku yaptigi is kotuluge hizmet ediyor..
ornegin icki ureten bunun kuryeligini yapan hatta servis edern garson bile gunah islemis olur.. bununla ilgili kesin hukum var..
icki icin boyleyken, insan katilleri icin calismanin da mubah olacagini sanmiyorum...
Yani zaten o firmalarda bence calismamali muslumanim diyen bir insan...
aile gecindirmek is bulmak kolay degil biliyorum ama biz o mallari almayi birakalm hicbirsey almayalim demiyoruz ki..
diger mallardan alalim.. herkes bunu yapsa diger turk sirketleri buyur.. insanlara da o fabrikalardan is imkani acilmis olur.. hemde turk ekonomisine katki saglamis olur.. ki once de belirttgim gibi bu tarz uygulamalar evrensel... dunya capinda boykot ediliyorlar..
bu dusunceler kimilerine gore cok utopik gelebilir.. ama hersey bir adimla baslar kucucuk bir adimla, hatta bir adim bile degil bir hayalle..
2. dunya savasinda yahudiler Hitler tarafindan vahsice katledilirken, bu gunlere gelebileceklerini dusunuyorlar miydi kim bilir.. bir dunya gucu olmacaklari akillarina gelir miydi ?
hicbirsey imkansiz degildir ve hicbir adim kucumsenecek kadar kucuk ve onemsiz degildir :)
fazlasıyla ütopik.. diyosnuzki orda çalışması günah başka iş bulsun peki bi çok banka çalışanı niye başka iş bulmuyor buda günah faizle kredi çekiyoruz buda günah.. kimse bankacı olmasa kimsede kredi çekemez kimse günaha girmez aklınıza yatıyormu bu durum? hangi türk şirketleri ayrıca bi sayarmısınız bana?
Hala aynı muhabbet hala piyasadaki malları ayrıştırabileceğini zanneden bir zihniyet.
Arkadaşlar siz Ülker markasının ürünlerini nerede ürettiğini biliyor musunuz?
Coca Colayı boykot edin ve Colla Turka'yı için.
Peki, tüm kolaların içerdiği malzemelerin yurtdışından geldiğini biliyor musunuz?
(Bu durumda neyi boykot etmiş olduğunuzu bana bir açıklar mısınız?)
Haızır pek çok ürünün sütlerin bulyonların bir çok bitkisel ve sıvı yağın deterjanların farklı isimlerle aynı fabrikalarda üretildiğini hiç mi duymadınız?
Hangi ürünü alırsanız alın, para aynı adamlara gidiyor ve bunların içinde yahudi de var müslüman da var hristiyan da var.
Böyle komik tepkiler koyacağınıza, ülkenin dengesini bozup üreticinin elini kolunu bağlayanlara tepki koyun ki bir şeyler değişsin.
Hayvancılığı öldüren kanunlar çıkarıp et ithal eden ülke olduğumuzda birinizin aklına geldi mi noluyor demek?
İlle müslüman bir çocuk ölünce, o da filistin'de ölünce mi tepki duyuyorsunuz?
Elimizden gelen bu gibi açıklamaları da bırakınız lütfen. Elinizden gelen bu saçma boykot olduğu için bu acılar yaşanıyor.
Elinizden gelen başkası olsaydı, hükümet hayvancılığı, tarımı, ziraati bitirirken sesiniz çıksaydı şu an elinizden fazlası gelirdi.
Ses çıkaranlara ne yapıyorsunuz? Bu solcu, o chpli öbürü bilmem ne burun kıvırıyorsunuz.
İki ağaç için ayağa kalktılar diye dalga geçiyorsunuz.
Koskoca İstanbul'da şu an deprem olsa yaşam sığınakları yok, umurunuzda mı?
Tepki verdiniz mi?
Tıpkı olay gibi, deprem olunca sağ kalırsak AVM yıkınıtılarına sığınırız artık.
Ondan sonra buraya gelip depremde ölenler için dualar okuyalım diyerek kendinizi rahatlatırsınız.
Geri kalmış ülkeler böyledir, felaketten önce düşünmez felaketten sonra ancak ağlar. Dua eder.
Allah biz müslümanların duasını neden kabul etsin? Allah'ın istediği gibi mi yaşıyoruz? Din ticareti yapan herkesin kucağına oturup akıl mantık bilim diyenleri aşağılıyoruz.
Sonuç bu.
Daha çoooooook ağlarız bu kafayla.
Ilk sayfalarda verilmis isimleri oradan bakabilirsiniz.. ayrica banka ve faiz konusu fıkıh alimlern çok dern birseklde tartistiklari.bir konu bu konuda fetvalar var onlari incelemenizi tavsiye ediyorum.. konu gitgide amacndan sapıyor yne..
Hala aynı muhabbet hala piyasadaki malları ayrıştırabileceğini zanneden bir zihniyet.
Arkadaşlar siz Ülker markasının ürünlerini nerede ürettiğini biliyor musunuz?
Coca Colayı boykot edin ve Colla Turka'yı için.
Peki, tüm kolaların içerdiği malzemelerin yurtdışından geldiğini biliyor musunuz?
(Bu durumda neyi boykot etmiş olduğunuzu bana bir açıklar mısınız?)
Haızır pek çok ürünün sütlerin bulyonların bir çok bitkisel ve sıvı yağın deterjanların farklı isimlerle aynı fabrikalarda üretildiğini hiç mi duymadınız?
Hangi ürünü alırsanız alın, para aynı adamlara gidiyor ve bunların içinde yahudi de var müslüman da var hristiyan da var.
Böyle komik tepkiler koyacağınıza, ülkenin dengesini bozup üreticinin elini kolunu bağlayanlara tepki koyun ki bir şeyler değişsin.
Hayvancılığı öldüren kanunlar çıkarıp et ithal eden ülke olduğumuzda birinizin aklına geldi mi noluyor demek?
İlle müslüman bir çocuk ölünce, o da filistin'de ölünce mi tepki duyuyorsunuz?
Elimizden gelen bu gibi açıklamaları da bırakınız lütfen. Elinizden gelen bu saçma boykot olduğu için bu acılar yaşanıyor.
Elinizden gelen başkası olsaydı, hükümet hayvancılığı, tarımı, ziraati bitirirken sesiniz çıksaydı şu an elinizden fazlası gelirdi.
Ses çıkaranlara ne yapıyorsunuz? Bu solcu, o chpli öbürü bilmem ne burun kıvırıyorsunuz.
İki ağaç için ayağa kalktılar diye dalga geçiyorsunuz.
Koskoca İstanbul'da şu an deprem olsa yaşam sığınakları yok, umurunuzda mı?
Tepki verdiniz mi?
Tıpkı olay gibi, deprem olunca sağ kalırsak AVM yıkınıtılarına sığınırız artık.
Ondan sonra buraya gelip depremde ölenler için dualar okuyalım diyerek kendinizi rahatlatırsınız.
Geri kalmış ülkeler böyledir, felaketten önce düşünmez felaketten sonra ancak ağlar. Dua eder.
Allah biz müslümanların duasını neden kabul etsin? Allah'ın istediği gibi mi yaşıyoruz? Din ticareti yapan herkesin kucağına oturup akıl mantık bilim diyenleri aşağılıyoruz.
Sonuç bu.
Daha çoooooook ağlarız bu kafayla.
ben mantıklı buldum candan arkadaşın yazdıklarını faceden falan alıntı değil kolayına kaçmamış bize öğretmeye çalışıyor..dediklerinde haklılık payı varmmalesf öyleyizNasıl bir kibir var sizde.. sizdeki kibrin şerrinden allaha sığnyrm... herşeyi siz iyi biliyosunuz değl mi.. bizim o saydığnz olaylara tepki vermedğmzi kendinz uydurup kendinz inanyosunz farknda misnz? Sizin önyarglarnz,kendinizi beğenmşlğnz hastalk boytna ulaşmş. Psikolojik yardm alabilirsnz bence faydası olacaktr
bakıyorum isimlere en çok hayat kimyanın ürünleri var tanıdık gelen denediğim ve çoğu memnun kalmadığım ürünler.. nişanlım önceden hayat kimyada çalışıyordu orda bi ay deterjan bi ay gıda dağıtımı yapılırdı elemanlara.. dağıtılanların hiç birinde tek kelime Türkçe yazmıyordu niyeyse hep yurtdışı için üretilen ürünleri yollarlardı ama hakkını yemeyelim Türkiye için üretilenden çok daha kalitelilerdi yani nerde o bizim bakkaldan aldığımız bingonun bulaşık deterjanı nerde ordan verilenler... Türkiyede üretilen ürünler Türklere kötüleri kakalanırken yurtdışına hep iyileri gönderiliyormuş benim anladığım kadarıyla bu firma mı iyi şimdi kendi insanını aptal yerine koyan bi firma..ahh bide o tırcıların kıyağı var onuda es geçemem sağlam kaçak mal taşıyorlar hee 30 40 liraya bi karton marlboro alabilirsiniz irandan ıraktan gelen.. Türkiye için ne kadar iyi bir gelir kapısı değil mi? kesinlikle daha çok kalkındırmalıyız destek olmalıyız onlara...
o firmaların hiç birisi tertemiz değil hepsi bulanmış çamura sizin boykotunuzla temizlenmez en fazla hayat kalitenizi düşürürsünüz yok yere hiç birini kullanamassınız zaten bu durumda hepsi aynı kapıya çıkıyo çünkü.. kendi ürünlerinizi kendiniz üretmelisiniz başka çareniz yok
ben mantıklı buldum candan arkadaşın yazdıklarını faceden falan alıntı değil kolayına kaçmamış bize öğretmeye çalışıyor..dediklerinde haklılık payı varmmalesf öyleyiz
ben mantıklı buldum candan arkadaşın yazdıklarını faceden falan alıntı değil kolayına kaçmamış bize öğretmeye çalışıyor..dediklerinde haklılık payı varmmalesf öyleyiz