israil mallarını boykot ederek filistinli kardeşlerimize destek olmaya davet......

Arkadaslar liste buyuk bir olcude tamamlandi...
ilgilenenler bana ozel mesaj atsin bende orada yollayayim..
bazi ozel nedenlerden burada paylasmak istemiyorum..
eskikler olabilir listede.. eger gozunuze carpan bir eksik olursa bana soyleyin ekleyeyim :)
bunun disinda buraya yorum yapmayacagim..

Son düzenleme:
Baştan ayağa siyasi bir olayı (İsrail'in çok güçlü bir devlet olması ve bunu sağlayan unsurlar) siyasi sorumlu göstermeden, hükümetin hatalarını yazmadan AKP demeden burada tartışan tartıştığını sanan herkes kendini kandırıyordur.
Ben burada başka bir parti savunuculuğu yapmıyorum. Ömrümde AKP devrinden daha kötü bir devir de görmedim, bunu da siz kırılacaksınız diye ifade etmeyeceğim? Niye?

İsrail'den madalya alan adamı çok yaşa diye alkışlayıp, sonra da buraya kahve, kola içmeyelim de İsrail gününü görsün diyenlerin önüne gerçeği serdim.

Teşekkür değil ama biraz gerçekleri görmenizi bekliyorum.

Hem Filistin'e ağlarım hem RTEyi çok severim olmaz! :KK50:

Not olarak düşeyim, dün bu vakitler, siz burada siyasi sorumlu göstermeden boykot yoluyla Filistin için bir şeyler yapmaya uğraşırken, Filistin bombalanırken, RTE şarkıcı ve oyuncu tayfasıyla gülümseyerek selfie çektiriyordu.
Bu ülkenin Başbakanı olarak sanırım hepimizden etkin olabilecek bir kişidir kendileri. :KK3:
arkadaşım akp partisine oy veren arkadaşlar hiç bir eleştiriyi kabul etmiyorlar,bakın benim ailem geçmişte hep ecevite oy verdi başka konulardada yazdım..Rahşan affı hataydı bence..hata yaptı eleştirebiliyorum..Tayip erdoğanın suriye politikası hataydı yazıyoruz vicdansız oluyoruz burada..ama partiye oy veren bazı arkadaşlar gezi olayında ölen çocuk için oh olsun bir pislik öldü diyebiliyor:44:

arkadaşım akp partisine oy veren arkadaşlar hiç bir eleştiriyi kabul etmiyorlar,bakın benim ailem geçmişte hep ecevite oy verdi başka konulardada yazdım..Rahşan affı hataydı bence..hata yaptı eleştirebiliyorum..Tayip erdoğanın suriye politikası hataydı yazıyoruz vicdansız oluyoruz burada..ama partiye oy veren bazı arkadaşlar gezi olayında ölen çocuk için oh olsun bir pislik öldü diyebiliyor:44:

o zaman filistinde ölenler için de dünyada başka birileri pislikler öldü diyor, onu kabul etmek yutmak zorundalar.

demek ki, asıl sorun, bir insan canı gittiğinde "pislikler öldü" dememek. mesele bu kadar basit aslında.

asıl sorun bir insanın ölmesine değil de, ırkına dinine hatta mezhebine bakmak ona göre üzülmektir.

ben sormak isterim bu olayın başında şöyle oldu: bazı filistinliler 3 (veya 4, tam hatırlamıyorum şimdi) israilli çocuk öldürdüler.

(bu çocuklara üzüldük mü?)

sonra israil onları öldüren filistinliyi öldürdü. sonra hamas füze yolladı kaç kişi öldü bilmiyorum ama yaralı sayısı aklımda kalmış 70 yaralı var.

sonra israil her zamanki gibi büyük operasyon başlattı. kan gövdeyi götürdü.

bakıyorum haberlere falan hamas'a tek laf söyleyen yok.

ve bu olayın çıkış noktası bizim medyada nerdeyse yer bulmadı. israilli çocuk çocuk değil mi?

diyorlarsa ki oh olmuş, o zaman filistin'de ölenlere oh olmuş diyenlerle aynı zihniyettir bu. bunu görmek lazım.

Son düzenleme:
Hala aynı muhabbet hala piyasadaki malları ayrıştırabileceğini zanneden bir zihniyet.

Arkadaşlar siz Ülker markasının ürünlerini nerede ürettiğini biliyor musunuz?

Coca Colayı boykot edin ve Colla Turka'yı için.

Peki, tüm kolaların içerdiği malzemelerin yurtdışından geldiğini biliyor musunuz?

(Bu durumda neyi boykot etmiş olduğunuzu bana bir açıklar mısınız?)

Haızır pek çok ürünün sütlerin bulyonların bir çok bitkisel ve sıvı yağın deterjanların farklı isimlerle aynı fabrikalarda üretildiğini hiç mi duymadınız?

Hangi ürünü alırsanız alın, para aynı adamlara gidiyor ve bunların içinde yahudi de var müslüman da var hristiyan da var.

Böyle komik tepkiler koyacağınıza, ülkenin dengesini bozup üreticinin elini kolunu bağlayanlara tepki koyun ki bir şeyler değişsin.

Hayvancılığı öldüren kanunlar çıkarıp et ithal eden ülke olduğumuzda birinizin aklına geldi mi noluyor demek?

İlle müslüman bir çocuk ölünce, o da filistin'de ölünce mi tepki duyuyorsunuz?

Elimizden gelen bu gibi açıklamaları da bırakınız lütfen. Elinizden gelen bu saçma boykot olduğu için bu acılar yaşanıyor.

Elinizden gelen başkası olsaydı, hükümet hayvancılığı, tarımı, ziraati bitirirken sesiniz çıksaydı şu an elinizden fazlası gelirdi.

Ses çıkaranlara ne yapıyorsunuz? Bu solcu, o chpli öbürü bilmem ne burun kıvırıyorsunuz.

İki ağaç için ayağa kalktılar diye dalga geçiyorsunuz.

Koskoca İstanbul'da şu an deprem olsa yaşam sığınakları yok, umurunuzda mı?

Tepki verdiniz mi?

Tıpkı olay gibi, deprem olunca sağ kalırsak AVM yıkınıtılarına sığınırız artık.

Ondan sonra buraya gelip depremde ölenler için dualar okuyalım diyerek kendinizi rahatlatırsınız.

Geri kalmış ülkeler böyledir, felaketten önce düşünmez felaketten sonra ancak ağlar. Dua eder.

Allah biz müslümanların duasını neden kabul etsin? Allah'ın istediği gibi mi yaşıyoruz? Din ticareti yapan herkesin kucağına oturup akıl mantık bilim diyenleri aşağılıyoruz.

Sonuç bu.

Daha çoooooook ağlarız bu kafayla.

Çok güzel yazmışsın arkadaşım.

Bebeklerin çocukların cansız bedenini görmek insanlığımdan utandırıyor beni çok büyük oyunlar oynanıyor o topraklarda. Filistin i vuran israil jetlerinin yakıtlarının Türkiye den sağlandığı söyleniyor ve hiç bir yetkilide hayır diyemiyor..
Bu ürünleri kullanmazsak ölmeyiz elbette hatta facebook ta onların çoğumuzun elindeki iphone larda durdurağı olmaz bu listenin sıralarsak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

o zaman filistinde ölenler için de dünyada başka birileri pislikler öldü diyor, onu kabul etmek yutmak zorundalar.

demek ki, asıl sorun, bir insan canı gittiğinde "pislikler öldü" dememek. mesele bu kadar basit aslında.

asıl sorun bir insanın ölmesine değil de, ırkına dinine hatta mezhebine bakmak ona göre üzülmektir.

ben sormak isterim bu olayın başında şöyle oldu: bazı filistinliler 3 (veya 4, tam hatırlamıyorum şimdi) israilli çocuk öldürdüler.

(bu çocuklara üzüldük mü?)

sonra israil onları öldüren filistinliyi öldürdü. sonra hamas füze yolladı kaç kişi öldü bilmiyorum ama yaralı sayısı aklımda kalmış 70 yaralı var.

sonra israil her zamanki gibi büyük operasyon başlattı. kan gövdeyi götürdü.

bakıyorum haberlere falan hamas'a tek laf söyleyen yok.

ve bu olayın çıkış noktası bizim medyada nerdeyse yer bulmadı. israilli çocuk çocuk değil mi?

diyorlarsa ki oh olmuş, o zaman filistin'de ölenlere oh olmuş diyenlerle aynı zihniyettir bu. bunu görmek lazım.
evet hamas başlatmış olayı..bunları ılımlı anlatmak lazım candan arkadaş..bizim halkımız çok açık değil fikirlere karşı..dediğn gibi medya insanları parmağında oynatıyor..

Bu hassasiyeti herkesten bekliyoruz ben buhun markete gittim cok secerek alis veris yaptim

-ace (çamaşır suyu)
-aldays
-algida (dondurma)
-alo (çamaşır tozu)
-alorko (kombi)
-ariel (çamaşır tozu)
-axe
-ballerina
-barclay
-bıbo
-blendax (şampuan)
-brut
-calve (konserve)
-cappy (meyve suyu)
-carrefour (market)
-cartedor
-carusun
-chesterfıeld
-cıf
-clear (şampuan)
-cnn (tv)
-cocacola (kola)
-cornetto (dondurma)
-danone (katkılı yoğurt)
-dısney (çizgi film)
-domestos (çamaşır suyu)
-dove (şampuan)
-dunhıll
-elidor (şampuan)
-fanta (kola)
-febreze
-hr orgıns
-ıbm
-ımpulse
-ıpana (diş macunu)
-jacobs (kahve)
-johnmon
-kent (şeker)
-kıtkat (çikolata)
-kıwı
-kleenex
-knorr (yemek katkısı)
-komili
-koroplast
-kraft
-leggs
-lever
-lipton (çay)
-lm (sigara)
-loreal (şampuan)
-lux
-maggı
-magnum (dondurma)
-marlboro (sigara)
-max
-maxwell
-mc donalds (fass-foot)
-mılka (süt)
-mis
-nescafe (kahve)
-nesquık (içcek,yiyecek vb)
-nestle (çikolata)
-nokıa (telefon)
-old spanac
-omo (çamaşır tozu)
-organics
-orkıd (özel)
-pallmall (sigara)
-pantene (şampuan)
-parlıament (sigara)
-prıma (bebek bezi)
-prıngles (mısırlı yıyecek)
-profılo (beyaz eşya)
-rejoıce (şampuan)
-rexona (şampuan)
-rinso (çamaşır tozu)
-salem
-sana (organık yağ)
-saralle (çikolata)
-schweppes (gazoz)
-sensun (gazoz)
-signal (diş macunu)
-solero
-sprıte (gazoz)
-suave
-tang (meyveli içecek)
-tımote
-turkuaz
-unıpro
-vakko
-varta
-viecnetta
-vim
-wınston (sigara)
-yumoş (yumuşatıcı)

işte arkadaşlar bu ve buna benzer ürünler israilin mallarıdır.aslında isarilde maldır satsan beş para etmez ama bu ürünler ile orda bir sürü çocuk,masum insan, müslüman ölüyor.eğer sizde bu malları alırsanız bir kurşun bir bombada siz atarsınız....

-ace (çamaşır suyu)
-aldays
-algida (dondurma)
-alo (çamaşır tozu)
-alorko (kombi)
-ariel (çamaşır tozu)
-axe
-ballerina
-barclay
-bıbo
-blendax (şampuan)
-brut
-calve (konserve)
-cappy (meyve suyu)
-carrefour (market)
-cartedor
-carusun
-chesterfıeld
-cıf
-clear (şampuan)
-cnn (tv)
-cocacola (kola)
-cornetto (dondurma)
-danone (katkılı yoğurt)
-dısney (çizgi film)
-domestos (çamaşır suyu)
-dove (şampuan)
-dunhıll
-elidor (şampuan)
-fanta (kola)
-febreze
-hr orgıns
-ıbm
-ımpulse
-ıpana (diş macunu)
-jacobs (kahve)
-johnmon
-kent (şeker)
-kıtkat (çikolata)
-kıwı
-kleenex
-knorr (yemek katkısı)
-komili
-koroplast
-kraft
-leggs
-lever
-lipton (çay)
-lm (sigara)
-loreal (şampuan)
-lux
-maggı
-magnum (dondurma)
-marlboro (sigara)
-max
-maxwell
-mc donalds (fass-foot)
-mılka (süt)
-mis
-nescafe (kahve)
-nesquık (içcek,yiyecek vb)
-nestle (çikolata)
-nokıa (telefon)
-old spanac
-omo (çamaşır tozu)
-organics
-orkıd (özel)
-pallmall (sigara)
-pantene (şampuan)
-parlıament (sigara)
-prıma (bebek bezi)
-prıngles (mısırlı yıyecek)
-profılo (beyaz eşya)
-rejoıce (şampuan)
-rexona (şampuan)
-rinso (çamaşır tozu)
-salem
-sana (organık yağ)
-saralle (çikolata)
-schweppes (gazoz)
-sensun (gazoz)
-signal (diş macunu)
-solero
-sprıte (gazoz)
-suave
-tang (meyveli içecek)
-tımote
-turkuaz
-unıpro
-vakko
-varta
-viecnetta
-vim
-wınston (sigara)
-yumoş (yumuşatıcı)

işte arkadaşlar bu ve buna benzer ürünler israilin mallarıdır.aslında isarilde maldır satsan beş para etmez ama bu ürünler ile orda bir sürü çocuk,masum insan, müslüman ölüyor.eğer sizde bu malları alırsanız bir kurşun bir bombada siz atarsınız....
ranana arkadaş yazdı ya İsrail malı değil diye..türk mallarının içindeki katkı maddeleride oradan geliyormuş?

evet hamas başlatmış olayı..bunları ılımlı anlatmak lazım candan arkadaş..bizim halkımız çok açık değil fikirlere karşı..dediğn gibi medya insanları parmağında oynatıyor..

ılımlı nasıl anlatılır arkadaşım? gerçek ılımlı değil ki gerçek benim tarzımdan sert. :KK14:

hala kola içmeyerek beddua ederek gönlünü ferahlatan bir kitle var ben kendimi bildim bileli bu böyle. filistin israil meslesi hakkında hiç bir okuma araştırma yapmadan etmeden sosyal medyada böyle boykotlar. o da üç gün sürer sürmez sonra yeni insanlar ölmeye başlayınca sil baştan.

ya insan hiç kendinde kusur aramaz mı? tamam müslümanım üzülüyorum ama bu islam ülkelerinde de bir arıza var demez mi? her zaman tüh kaka yahudiler hristiyanlar dış mihraklar. değişen hiç bir şey yok. :KK6:

ranana arkadaş yazdı ya İsrail malı değil diye..türk mallarının içindeki katkı maddeleride oradan geliyormuş?
Evet biliyorum cnm ya mesela camasir tozlarinin ivindeki mavi renkli tozlarda israilden gelior biz mimkun oldukca almayalim ama digerine yapacak birseyimiz de yok malesef:KK76:

ılımlı nasıl anlatılır arkadaşım? gerçek ılımlı değil ki gerçek benim tarzımdan sert. :KK14:

hala kola içmeyerek beddua ederek gönlünü ferahlatan bir kitle var ben kendimi bildim bileli bu böyle. filistin israil meslesi hakkında hiç bir okuma araştırma yapmadan etmeden sosyal medyada böyle boykotlar. o da üç gün sürer sürmez sonra yeni insanlar ölmeye başlayınca sil baştan.

ya insan hiç kendinde kusur aramaz mı? tamam müslümanım üzülüyorum ama bu islam ülkelerinde de bir arıza var demez mi? her zaman tüh kaka yahudiler hristiyanlar dış mihraklar. değişen hiç bir şey yok. :KK6:

Aslinda bi bakima haklisin neden mi bu olaylar biyince filistin de unutuluyor israilde bizde biraktigimiz yerden devam yine aliyoruz keske ulkeye girişleri hic yapilmasa sadece filistin icin degil sagligimiz ivinde bunu yapabilsek baska ne yapabiliriz ki simdi herkes elinden geleni yapmaya calidiyor iste belki de vicdanlarini susturmaya

bence boykot hiçbir işe yaramaz..devletin başındakiler koyacak tepkiyi..
herşey kulaktan duyma maalesef öyle ülkemizde..

Çok güzel yazmışsın arkadaşım.

Bebeklerin çocukların cansız bedenini görmek insanlığımdan utandırıyor beni çok büyük oyunlar oynanıyor o topraklarda. Filistin i vuran israil jetlerinin yakıtlarının Türkiye den sağlandığı söyleniyor ve hiç bir yetkilide hayır diyemiyor..
Bu ürünleri kullanmazsak ölmeyiz elbette hatta facebook ta onların çoğumuzun elindeki iphone larda durdurağı olmaz bu listenin sıralarsak

maalesef. sadece yakıtı bizden alsalar yine iyi. :KK50:

istese türkiye anında malatya'daki radarı kapar ve israil tek bir füze yollayamaz. ama kapatamıyor. neden? çünkü israil'e gebe gebe.

ancak meydanlarda atarlansın milleti uyutsun işte.

israil'e van minüt dedi diye (demedi, o toplantıdan sonra uzun uzun hesap verdi moderatöre dedim dedi onlara ama bizim millet gerisine mi baktı?.)
kahraman ilan ettiler. dış basını takip etmek benim işimin bir parçası.

israil'den madalyası bile var. el atından yapılan anlaşmaları listeyi gördünüz işte.

bi soluduğumuz hava yerli kalmış onda da oksijen azaldı. :KK43:

maalesef. sadece yakıtı bizden alsalar yine iyi. :KK50:

istese türkiye anında malatya'daki radarı kapar ve israil tek bir füze yollayamaz. ama kapatamıyor. neden? çünkü israil'e gebe gebe.

ancak meydanlarda atarlansın milleti uyutsun işte.

israil'e van minüt dedi diye (demedi, o toplantıdan sonra uzun uzun hesap verdi moderatöre dedim dedi onlara ama bizim millet gerisine mi baktı?.)
kahraman ilan ettiler. dış basını takip etmek benim işimin bir parçası.

israil'den madalyası bile var. el atından yapılan anlaşmaları listeyi gördünüz işte.

bi soluduğumuz hava yerli kalmış onda da oksijen azaldı. :KK43:
aynen bazen bu konular zorluyor insanları candan arkadaş..ılımlı anlatırsan herkez senin bizi aydınlatmaya çalıştığını anlar iyiki anlattın bunları bize..

Bak yine hak veriyorum sana hiç okumayan bir halkız.
Hiçbir insan ölümü hakketmez. İster müslüman hristiyan yahudi türk kürt laz ermeni olsun farketmez. İnsan insandır. Hangi ırk hangi ırkın düşmanlığını yapıyorsa insanlığından utansın. Filistinde Türk düşmanlığı yapmıştır.geçmiş ve yakın tarihimizde üzücü örneklerini görmüşüzdür. 1. Dünya savaşı kurtuluş savaşı. Pkk ya ilk kamp açan eğitim veren tüm silahlarını itinayla hazırlayıp pkk yı kendisine kardeş ilan etmiştir. Daha 18 lik mehmetçiklerimizin şehitliğine nasıl üzülüyorsak şu mübarek ramazan ayında katledilen müslaman kardeşlerimiz içinde içim parçalanıyor. İnsanı insana düşüren zihniyetler kahrolsun. Ne biçim dünya....

Aslinda bi bakima haklisin neden mi bu olaylar biyince filistin de unutuluyor israilde bizde biraktigimiz yerden devam yine aliyoruz keske ulkeye girişleri hic yapilmasa sadece filistin icin degil sagligimiz ivinde bunu yapabilsek baska ne yapabiliriz ki simdi herkes elinden geleni yapmaya calidiyor iste belki de vicdanlarini susturmaya

işte devlet yapsa ambargo koysa çok etkili olur ama nasıl yapacak? liste ortada. neyi kendimiz üretiyoruz?

israil malı yerine ne satacak?

bir amerika ambargosu ecevit hükümetini devirmiş zamanında. koltuklarına bu kadar yapışmış adamlar onu göze alır mı? şu bilgisayarların işlemcilerini sökerek başlayalım boykota demiş biri ekşi sözlükte çok doğru.

bu millet iki gün internetsiz veya telefonsuz kalmayı bile göze almaz. :KK50:

hepsi bir tarafa ben şu tarımda israil tohumunu soktular ya yasayla yerli tohumu yasakladılar ya o günden beri bu hainliği bir türlü sindiremiyorum. üreticiyle sohbet edin yolunuz köylere düşerse neler neler duyacaksınız.

yerli tohumla ürettiği bir şeyi satmaya kalksın bakalım pazarda köylü. geçen okudum giresun'da yaka paça içeri attı polis iki yaşlı insanı. hem de "kaçakçılıkla mücadele."

israil'den gelen tohumlar da bir kullanımlık. her seferinde satın alacaksın. halkın bir kısmı da hala recebim recebim.

insan hep düşünse ülkenin halini oturup ağlamaktan başka iş yapamaz valla.

ben hertürlü markayı alıyorum. israil malı olup olmaması ilgilendirmiyor beni.

en iyisini yapıyorsunuz çünkü bu düzende boykot yaptığınızda o markalar zaten burada üretiliyor, çalışanlar bizim insanımız. böyle markalar azıcık zarar etti mi hemen işçiden kısar. düzen bu maalesef.

en iyisini yapıyorsunuz çünkü bu düzende boykot yaptığınızda o markalar zaten burada üretiliyor, çalışanlar bizim insanımız. böyle markalar azıcık zarar etti mi hemen işçiden kısar. düzen bu maalesef.

evet zaten üç kuruşa zor geçiniyorlar..:2:
akrabamız atüde bir şirkette çalışıyor ramazan alışverişi için 50 tl lik çek vermişler:KK53:..konuyla alakasız ama

X