İşin içinden çıkamıyorum, bana bir yol gösterebilir misiniz?

Çünkü içimdeki şüphe beni yiyip bitiriyor. Dediğin gibi sürekli acaba yine biriyle konuşacak mı diye yaşanmıyor işte, kavga çıkıyor.

canım öncelikle eğerki eşini affettiysen içinde hiç bir şüphe kalmadan affetmelisin yok benim içimde hala birşeyler var bu bize zarar veriyor diyorsan bitirmelisin. Anlıyorum zor bir süreç senin için ama ya bitti demelisin ya da tamam affettim güveniyorum demelisin.. Benden ufacık bir tavsiye sadece sana.. Kavganıza gelirsek eğerki eşini seviyormusun ? Evet seviyorsun o seni seviyormu ? Evet seviyor ozaman canım bak bu sevgi kolay bulunmuyor içinden önceki yaşananları atabiliyorsan bak özellikle söylüyorum atabiliyorsan devam et eşinle yoluna canım yuvayı yıkmak çok kolay ama ya sonraki dönem.. Allahım hakkınızda hayırlısını versin

canım öncelikle eğerki eşini affettiysen içinde hiç bir şüphe kalmadan affetmelisin yok benim içimde hala birşeyler var bu bize zarar veriyor diyorsan bitirmelisin. Anlıyorum zor bir süreç senin için ama ya bitti demelisin ya da tamam affettim güveniyorum demelisin.. Benden ufacık bir tavsiye sadece sana.. Kavganıza gelirsek eğerki eşini seviyormusun ? Evet seviyorsun o seni seviyormu ? Evet seviyor ozaman canım bak bu sevgi kolay bulunmuyor içinden önceki yaşananları atabiliyorsan bak özellikle söylüyorum atabiliyorsan devam et eşinle yoluna canım yuvayı yıkmak çok kolay ama ya sonraki dönem.. Allahım hakkınızda hayırlısını versin

Eşim son dönemde çok fazla çaba gösterdi. Herşeyi alttan aldı, gerçekten benim mutlu olmam için uğraştı. Hatasını anlamıştı en azından. Beni kaybetmemek için böyle davranıyordu. Ben son bir kez denemek istiyorum. O çaba gösterdiği sürece içimden atabileceğime inanıyorum. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Yazdığın doğru, yuvayı yıkmak belki bir anlık bir şey ama sonrası da hiç kolay değil. Ben karşılıklı sevgi olduğuna inanıyorum. Ama yolumuza kaldığımız yerden devam etmek için ne yapayım bilmiyorum. Şu an bütün köprüler atıldı mı merak ediyorum. Bu akşam konuştum, asla yalvarmadım asla ne olur bitmesin filan demedim, ama benim de hatalarım olduğunu söyledim, biraz sakinleştirdim, mantıklı davranabildiğimi göstermek istedim. Çünkü son iki gündür hep sinir krizleri kavgayla geçmişti. Biraz yatıştırmam gerekti. Ama işe yaradı mı bilmiyorum. Galiba şimdi beklemekten başka çözüm yok.

Sanıyorum ki ; zamanında , eşinizin dawranışlarına ağır eleştirilerde bulunmuş , bunu farkedince de alttan almayı yeğlemişsiniz . Bu belki mantıklı bir yaklaşım olmuş ; ancak uzun vadede bu alttan almalarınız we kendinizi suçlamanız , eşinizin ; size karşı futursuz dawranışları sergileyebilmeyi kendine ait bir hak olarak görmesine yol açmış .

Burada eşinizin hakkını da görmemezlikten gelmek yanlış olur . Hatalarını anlamış , düzeltmeye çalışmış ancak fikirleri değişememiş maalesef . Bir kaç zamandır yaptıkları , göstermelik duruştan öteye gidememiş .

Bence ewliliğinizi kurtarabilirsiniz ; ancak iletişim bozukluğunu gidermeniz gerekli , yoksa bu tatsız durumları hayatınızda belirli aralıklarla yaşayabilirsiniz ...

Sanıyorum ki ; zamanında , eşinizin dawranışlarına ağır eleştirilerde bulunmuş , bunu farkedince de alttan almayı yeğlemişsiniz . Bu belki mantıklı bir yaklaşım olmuş ; ancak uzun vadede bu alttan almalarınız we kendinizi suçlamanız , eşinizin ; size karşı futursuz dawranışları sergileyebilmeyi kendine ait bir hak olarak görmesine yol açmış .

Burada eşinizin hakkını da görmemezlikten gelmek yanlış olur . Hatalarını anlamış , düzeltmeye çalışmış ancak fikirleri değişememiş maalesef . Bir kaç zamandır yaptıkları , göstermelik duruştan öteye gidememiş .

Bence ewliliğinizi kurtarabilirsiniz ; ancak iletişim bozukluğunu gidermeniz gerekli , yoksa bu tatsız durumları hayatınızda belirli aralıklarla yaşayabilirsiniz ...

Katılıyorum yazdıklarınıza. Sürekli bu tarz ayrılıklarla sürdürmek istemiyorum ben de bu evliliği. Sağlam temellere otursun istiyorum. Ama bu iletişim bozukluğunu nasıl giderebilirim? Aile terapistine gitmeyi düşünüyorum. Bunun dışında ben ne yapabilirim, nasıl diyaloğu kalıcı şekilde düzeltebilirim?

bu sitede daha önce açtığım konulardan eşimle olan sorunlarımı bilenler vardır. En son boşanmanın eşiğinden dönmüştük ve son birkaç aydır her şey yolunda gidiyordu. Eşimle daha önce 3 hafta kadar bir ayrılık yaşamıştık. Daha sonra barıştığımızda ayrı kaldığımız dönemde yüzeysel de olsa aldatıldığımı öğrendim. Eşim işyerinden iki bayanla mesajla ve maille flörtleşmiş ama olay bu aşamada kalmıştı. Sonrasında tekrar barıştık ve eşim aramızda geçen sorunları ve özellikle bu ayrılık esnasında yaptığı hatayı unutturmak için gerçekten çok çaba harcamaya başladı. çok pişman olduğunu söylüyordu ve hiç olmadığı kadar ideal bir eş olup çıktı. Ev işlerinde yardım etmeye, ben ne istiyorsam ona göre hareket etmeye başladı. Buraya kadar sorun yok. Ama sorun benim içimde yaşadıklarımla ilgiliydi. Son birkaç aydır eşim ilişkimizi düzeltmek için ne kadar uğraşırsa uğraşırsın ben onun flörtleşme hatasını unutamadım. Kendimi tutamayıp yüzüne vurdum, hep bu yüzden huzursuzluk çıkmaya başladı. Belki bana kızacaksınız ama ilişkilerde güven bir kere sarsıldı mı yerine konmuyor maalesef. Onun düzeltme çabaları, melek halleri bana çok yapmacık gelmeye başladı, çok soğudumu hissediyordum. En doğrusu ya affetmeyip kestirip atmak ayrılmak ya da madem affettim eskiyi unutup hiçbir şey olmamış gibi davranmaktı bunu da biliyorum. Ama ne ayrılmayı ne de affetmeyi beceremeyip arada kaldım. çünkü ne olursa olsun onu hala seviyorum ve ayrılmak istemiyorum. Onun da beni sevdiğini biliyorum. Sevmese her şeyi düzeltmek için neden çaba göstersin, neden alttan alsın? Ama güvensizlik, geçmişte olanları sindirememek bütün bunlar psikolojimi çok yıprattı. Bir türlü güvenemediğim için onun telefonunu, iş mailini hep karıştırmaya başladım. çok yanlış yaptım ama içimdeki şüphe yüzünden kendime hakim olamadım. Dün gece mailinde daha önce yine mailde flörtleştiği bir bayanla sadece iş üzerine bir yazışmasını gördüm. Eşim çalıştığı yerde yönetici, bu yüzden ister istemez hala bu bayanlarla iletişim içinde olmak zorunda. Bu da beni daha çok rahatsız ediyor zaten ama işyerinden ayrılma yeni iş bulma şansı olmadığını bildiğimden elimden bir şey gelmiyor. Neyse, tamamen işle ilgili bir maildi, hiçbir flört ya da arkadaşça bir yazışma yoktu. Ama o an çok kötü hissettim o bayanla bir şekilde tekrar diyalogta olması sinirimi bozdu. Aradım ve “aklıma takıldı, sen daha önce mailleştiğin bu iki bayandan herhangi biriyle sadece iş amaçlı da olsa diyaloğa giriyor musun?” diye sordum. Eğer doğruyu söyleseydi, sadece iş amaçlı yazıştığını söyleseydi, sorun olmayacaktı ama yalan söyledi, hiç irtibata geçmediğini söyledi. Birkaç kez ısrar ettim ama yalan söylemeye devam etti. Ben de delirdim ve mailine baktığımı yazıştığını bildiğimi söyledim.

Bana çok masum bir iş yazışması olduğunu, olayın uzamaması için yalan söylemek zorunda kaldığını söyledi. Ama zaten güvenim daha önce yaptıkları yüzünden sarsılmış, bir de bana yalan söylemesi beni maalesef çıldırttı ve çok büyük bir kavga çıktı. Sonrasında artık bıktığını, evliliği kurtarmak için aylardır çok çaba harcadığı halde benim bunu görmediğimi, paranoyakça davrandığımı vs söyledi. şimdi eve gelmiyor, arkadaşında kalıyor ve yine ayrılmak istediğini söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir taraftan haklı, kendimi kontrol edemedim ve güvensizliğim, kıskançlığım yüzünden çok üstüne gittim. öte yandan böyle kestirip atması da beni üzüyor. Açıkçası ayrılmak istemiyorum ama gururum daha fazla kırılsın da istemiyorum. şu an boşanmaya çok kararlı gözüküyor, eşyalarını evden alacakmış ve dava açacakmış. Nasıl düzeltebilirim, ne yapmam gerek, yoksa artık pes etmeli miyim bilmiyorum. Ama şu an evliliğimi bitirmek çok zor geliyor çünkü maalesef hala çok seviyorum onun da beni sevdiğini ama öfkeden böyle davrandığını biliyorum.

çok mutsuz ve çaresiz hissediyorum, bana bir fikir verirseniz, yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Iki gündür üzüntüden ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum. Kendimi tutup onun mailine bakmasaydım ya da hadi baktım akıllı davranıp hemen hesap sormasaydım keşke. Sonrasında kavganın büyümesi ve ayrılık boyutuna gelmesi de benim hatam. Artık çok mu geç düzeltmek için? Ne olur bir şeyler yazın, bu pazar gecesinde evde yapayalnızım ve üzüntü içindeyim.

evlılıgınıze emek vermesı sızı kaybetmekten cekındıgının habercısı.etrafta bu kadar cekıpp gıden varken arkasına bakmıs ve sızsız yapamayacagını anlamıs.ppısman erkek en ıyı erkektır dıye bır deyıs vardır.ınan sensız yapamaz amma adamı senı sectıgı ıcın pısman etme,sahıp cık aksı durumda dısarda bır haylı kappacak hatun fazladır.ham yaparlar adamcagızı ınan:)) bır mecburıyetı var mı kı ıyı davranmaya.gıtmemıs.hırpalarsan bu sefer eskı davranıslarınızın kalmadıgını fark eder yanındakı cazıbenızı kaybedersınız ve gıtmeye mecbur bırakırsınız bu seferde vıcdanen sız hırpalanırsınız be guzelım...

eğer seviyorum,ayrılmayalım konuşmaları,mesajları yaparsanız,
çok fazla şımarıcağını ve dönerse eğer ki dönecektir bence,burnundan kıl aldırmayan bi adam olacağını düşünüyorum..
hem suçlu,hem güçlü olucak yani..
bilemedim..
bence zaman tanıyın ve kendisinin sizinle barışmak için bişeyler yapmasına izin verin..

Katılıyorum yazdıklarınıza. Sürekli bu tarz ayrılıklarla sürdürmek istemiyorum ben de bu evliliği. Sağlam temellere otursun istiyorum. Ama bu iletişim bozukluğunu nasıl giderebilirim? Aile terapistine gitmeyi düşünüyorum. Bunun dışında ben ne yapabilirim, nasıl diyaloğu kalıcı şekilde düzeltebilirim?

Aile Terapisi yardımcı olur mu bilemem ; ancak kabul edersiniz ki maalesef erkeklerin genel kanısı ( birçok konuda ) bende bir sorun yok , neden yardım alayım ki şeklindedir ki , bu da başka bir tartışmya neden olmaktan öteye gidemiyor ...

Öncelikle ; yine anlattığınız kadarıyla algıladığım , eşiniz ; her zaman hatalı dawrananın siz olduğunuzu size o kadar kanıtsatmış ki yine onun peşine düşeceğinizden emin , kendini yormuyor , önemsemez tavırlar içerisinde . Herzamanki gibi sorumluluğu sizin üzerinize atmış , sizi kaybetme korkusu yok !

Siz , bu saatte sıkıntılar içerisinde , hiç tanımadığınız insanlarla konuşarak rahatlamak isterken , o rahatça uyuyordur sanırım .

Ewlilik ; birkaç zaman göstermelik hareketler ya da ağlayarak bawul toplamakla dewam edecek bir bağ değil ki hele bu bawulu toplayan ewin erkeği ise durup üzerinde ciddi şekilde düşünülmeli ...

Öncelikle ; kendinizi biraz geri çekmeli we korkularınızdan arınmalısınız . Sizi kaybedebileceğini aklına getirmeli we bunun için çaba sarf etmeli .

Siz de bu arada sabırlı davranmalı we o arayana kadar aramamalısınız . Bu ewlilikte sorunlar olduysa bunun tek sorumlusu siz değilsiniz , korkularınızın üstesinden gelmelisiniz !

eşin ssenin affetmelerin sayesinde çok rahatlamış.ne yaparsam yapayım o beni bırakamaz diye düşünüyor.rahatlığı, vurdumduymazlığı ondan.arkadaşıyla eşyasını alarak sana gözdağı veriyor.ben isteyince giderim.sen yanlız kalırsın.gidecek yerimde var demek istoyor.senin onu çok sevdiğini bildiği içinde rahat.sen eninde sonunda onu arayıp affedeceksin.o yüzden alttan hiç almıyor.mesaj atmıyor sana.sendn emin çünkü sen onu affedeceksin.
senin verdiğin tepki gayet normal.çünkü güvenini sarsmış.güven olmayan bir evlilikte ne sağlıklı bilmiyorum ama iyi düşün.ne diye mesaj atıyorsun anlamadım.eşin hem suçlu hem güçlü.niye bu kadar şımartıyorsun.esaa onun senin peşinden koşması lazım.bence artık eşini ne ara ne mesaj at.suçlu olan o untma.zamana bırak birazda.sen bu güven olmayan evliliğene kadar daha katlanabilirsin.yaşadıklarını unutabilirmisin.çok iyi düşün.allah yardımcın olsun.

Bencede madem baristiniz tüm olumsuzluklara gögüs gerebilmesi lazim o vakit.
Sana hosgürülü anlayisli sabirla yaklasmasi lazim güvenmiyormu kendine cok cabuk pes etmis:20:
Kendinden daha fazla ödün verme evliligi o da sürdürmek istiyorsa simdiye kadar yapmadigi evliligin sorumlulugunu almasini bilsin yoksa cok ayril baris olursunuz canim

Eşin gitmeden önce yaptığın konuşma yerinde olmuş.Bence de sen artık başka adım atmamalısın.Mesaj yazma ve onun aramasını bekle.
Kavga filan derken sürekli kendini suçlamışsın.Seni tanımam,eşini tanımam ama kusura bakma gördüğümü söylemek zorundayım.Eşin yönetici olduğu işyerinden 2 bayanla flörtleşmiş.Bu ne demek biliyor musun ? Hem pozisyonunu kullanmış,hem de işyeri kurallarından en önemlisini çiğnemiş.Hadi gençtir,boşlukta hissetti,birine gönlü kaydı diyelim...2 kadın nedir yahu ? Şimdi de her gün işyerinde onlarla yüzyüze geliyor,ne kadar çirkin bir durum.Ben de olsam sinirden çatlardım,kontrol ederdim. Çözümü yok maalesef,ne yapsın istifa mı etsin,kadınları mı kovdursun,iş mi değiştirsin ? Hiç farketmez,flörtçü adam her yerde birini bulur.
Son olayda suçu olmayabilir,tamam mail sadece iş içinmiş,ses çıkarmaman gerekirdi.Ama ben seni anlıyorum,şüphe bir kere içine düştü mü insan kıvranıyor.İstiyorsun ki o kadınlarla hiç konuşmasın,hatta onlara ters davransın.Yapmıyorlar şekerim,boşuna bekleme,ilgi gösteren kadını tersleyen bir erkek henüz görmedim,duymadım.Bunun için evi terketmesi terbiyesizlik bence,sana gözdağı vermek istemiştir.Bak beni fazla sıkma,kaçar giderim demek istiyor.Sakın seviyorum,geri gel,bir daha yapmayacağım gibi şeyler söyleme.Sen arama,o anlasın hatasını.Nedir bu canım,adam evli olduğunun farkına varsın :47:

Eşin gitmeden önce yaptığın konuşma yerinde olmuş.Bence de sen artık başka adım atmamalısın.Mesaj yazma ve onun aramasını bekle.
Kavga filan derken sürekli kendini suçlamışsın.Seni tanımam,eşini tanımam ama kusura bakma gördüğümü söylemek zorundayım.Eşin yönetici olduğu işyerinden 2 bayanla flörtleşmiş.Bu ne demek biliyor musun ? Hem pozisyonunu kullanmış,hem de işyeri kurallarından en önemlisini çiğnemiş.Hadi gençtir,boşlukta hissetti,birine gönlü kaydı diyelim...2 kadın nedir yahu ? Şimdi de her gün işyerinde onlarla yüzyüze geliyor,ne kadar çirkin bir durum.Ben de olsam sinirden çatlardım,kontrol ederdim. Çözümü yok maalesef,ne yapsın istifa mı etsin,kadınları mı kovdursun,iş mi değiştirsin ? Hiç farketmez,flörtçü adam her yerde birini bulur.
Son olayda suçu olmayabilir,tamam mail sadece iş içinmiş,ses çıkarmaman gerekirdi.Ama ben seni anlıyorum,şüphe bir kere içine düştü mü insan kıvranıyor.İstiyorsun ki o kadınlarla hiç konuşmasın,hatta onlara ters davransın.Yapmıyorlar şekerim,boşuna bekleme,ilgi gösteren kadını tersleyen bir erkek henüz görmedim,duymadım.Bunun için evi terketmesi terbiyesizlik bence,sana gözdağı vermek istemiştir.Bak beni fazla sıkma,kaçar giderim demek istiyor.Sakın seviyorum,geri gel,bir daha yapmayacağım gibi şeyler söyleme.Sen arama,o anlasın hatasını.Nedir bu canım,adam evli olduğunun farkına varsın :47:
hay senin ağzını seveyim vallaha tamda düşündüklerimi yazmışşın mahatari canım bencede yukarda yazılanlara birebir katılıyorum sakın taviz verme sonra yine üzülen sen olursun ,bende olsam aramam yani bırak o anlasın hatasını sakın sakın sakın diyorum sabret canım:24::24::24:

bence eşini aramalısın....herzaman dik kafalılık yapmak olmaz...o dik kafalı sen dikkafalı nereye kadar....öyle inatla gururla çözülmez bu işler...kocanın yaptığına gelince gözünlemi gördün,yataktamı yakaladın..neticede evlendiğinizden beri hep problem hep sorun...evlilikte bunlar yaşanırken bir kadının yada bir erkeğin hata yapma olasılığıda aynı oranda artıyor...

ama eşin hatasını anlamış düzelmeye çalışmış..toparlamaya çalışmış bişeyleri....ama sen sürekli şüphe sürekli ajanlık...olmaz...eğer kocanı ve yuvanı seviyorsan ayrılmayıda gözün yemiyorsa tatlı dille güler yüzle çok şeyi çözersin..hem takıntı olmuş sende..düşünüp durma geçmişi,yaşanılanları,olanları.....büyük insan ol büyük oyna.....öyle telefonda kavga edeceğine hesap soracağına daha olgun ve daha sakin yaklaşırdın olaya..iki kelime söylerdin hayatı boyunca unutmazdı aldığı dersi....ama böyle yapınca haklıyken haksız oluvermişsin iki dakikada..bir insanın kendi kendi kendine yaptığını dünya biraraya gelse yapamaz...

bence eşinle sonkez güzelce konuşup kendini ifade etmelisin..hırçınlığının ve asabiyetinin sebebi sana hissettirdikleri değilmi..bunları söyle...kadınlığına ve insanlığına saygı beklediğini...
güçlü dur karşısında..ama ezmeden kırmadan bağırmadan konuş...eminim herşeyi çözeceksiniz...

bence eşini aramalısın....herzaman dik kafalılık yapmak olmaz...o dik kafalı sen dikkafalı nereye kadar....öyle inatla gururla çözülmez bu işler...kocanın yaptığına gelince gözünlemi gördün,yataktamı yakaladın..neticede evlendiğinizden beri hep problem hep sorun...evlilikte bunlar yaşanırken bir kadının yada bir erkeğin hata yapma olasılığıda aynı oranda artıyor...

ama eşin hatasını anlamış düzelmeye çalışmış..toparlamaya çalışmış bişeyleri....ama sen sürekli şüphe sürekli ajanlık...olmaz...eğer kocanı ve yuvanı seviyorsan ayrılmayıda gözün yemiyorsa tatlı dille güler yüzle çok şeyi çözersin..hem takıntı olmuş sende..düşünüp durma geçmişi,yaşanılanları,olanları.....büyük insan ol büyük oyna.....öyle telefonda kavga edeceğine hesap soracağına daha olgun ve daha sakin yaklaşırdın olaya..iki kelime söylerdin hayatı boyunca unutmazdı aldığı dersi....ama böyle yapınca haklıyken haksız oluvermişsin iki dakikada..bir insanın kendi kendi kendine yaptığını dünya biraraya gelse yapamaz...

bence eşinle sonkez güzelce konuşup kendini ifade etmelisin..hırçınlığının ve asabiyetinin sebebi sana hissettirdikleri değilmi..bunları söyle...kadınlığına ve insanlığına saygı beklediğini...
güçlü dur karşısında..ama ezmeden kırmadan bağırmadan konuş...eminim herşeyi çözeceksiniz...

sizin yasiniz kac?? cok guzel yorum yapmissiniz. bana da boyle nasihatler verecek biri olsa:14: bu yaziyla icimi ferahlattirdiniz valla.

Peki dün akşamdan beri eşin hiç arıyor mu? Bence o aramıyorsa sen de aramamalısın ya da mesaj atmamalısın.

Peki dün akşamdan beri eşin hiç arıyor mu? Bence o aramıyorsa sen de aramamalısın ya da mesaj atmamalısın.

Aramayı düşünmüyorum, ben iletişime geçmeyeceğim. Ben dün akşam onunla konuştum ve açık bir kapı bıraktım. Artık onun da hatalarını ve kafasına estiği zaman ilk kavgada bekar gibi bavulunu alıp annesinin ya da arkadaşlarının evine gidemeyeceğini öğrenmesi gerek sanırım.

Burada yazılan yorumlara katılıyorum. Bu çekip gitmeler eşimde alışkanlık haline geldi, hem suçlu hem güçlü. Benim de elbette hatalarım var, çok üstüne gittim, fevri davrandım, kendimi haksız çıkardım. Ama bu kadar kolay olmamalı sürekli ayrılalım diyip gitmek. Ben şimdi sürekli arasam, gel desem bitmesin desem şu an düzelse bile yarın öbür gün yine aynı şeyi yapacak.

Evet çok çaba gösterdi düzeltmek için. Beni sevdiğini biliyorum ama bu çabalar yüzeysel kalmamalı. Son dönemde romantik davranışları, üstüme düşmesi vs bunlar güzel şeyler ama insan özünde bazı huylarını değiştirmeli. Beni asıl rahatsız eden şey onun ayrı kaldığımız dönemde yaptıklarıydı ya da bekar arkadaşlarıyla olan iletişimiydi. Bu konularda dur demediği, gerekeni yapmadığı sürece çabaların bir anlamı yok.

Bu arada kelebe_k'in yazdığı cümleye katılıyorum, yani bizim evliliğimiz hiç güllük gülistanlık olmadı. Her gün huzursuzluk ve kavgayla geçti. Malesef bu durum da böyle flörtlere zemin hazırlamış olmalı.

Son düzenleme:

ya evet çok güzel yazmışsınız keşke etrafımda sizin gibi biri olsaydı :30: belki benim dertlerime de çare bulurdu..

Aramayı düşünmüyorum, ben iletişime geçmeyeceğim. Ben dün akşam onunla konuştum ve açık bir kapı bıraktım. Artık onun da hatalarını ve kafasına estiği zaman ilk kavgada bekar gibi bavulunu alıp annesinin ya da arkadaşlarının evine gidemeyeceğini öğrenmesi gerek sanırım.

Burada yazılan yorumlara katılıyorum. Bu çekip gitmeler eşimde alışkanlık haline geldi, hem suçlu hem güçlü. Benim de elbette hatalarım var, çok üstüne gittim, fevri davrandım, kendimi haksız çıkardım. Ama bu kadar kolay olmamalı sürekli ayrılalım diyip gitmek. Ben şimdi sürekli arasam, gel desem bitmesin desem şu an düzelse bile yarın öbür gün yine aynı şeyi yapacak.

Evet çok çaba gösterdi düzeltmek için. Beni sevdiğini biliyorum ama bu çabalar yüzeysel kalmamalı. Son dönemde romantik davranışları, üstüme düşmesi vs bunlar güzel şeyler ama insan özünde bazı huylarını değiştirmeli. Beni asıl rahatsız eden şey onun ayrı kaldığımız dönemde yaptıklarıydı ya da bekar arkadaşlarıyla olan iletişimiydi. Bu konularda dur demediği, gerekeni yapmadığı sürece çabaların bir anlamı yok.

Bu arada kelebe_k'in yazdığı cümleye katılıyorum, yani bizim evliliğimiz hiç güllük gülistanlık olmadı. Her gün huzursuzluk ve kavgayla geçti. Malesef bu durum da böyle flörtlere zemin hazırlamış olmalı.

Canim butun sayfalari okudum herkesin fikirlerini yorumlarini .Inan cok uzuldum bende 14 yillik evliyim baslarda bizimde kiskanclik sorunlarimiz cok oldu ama benimkiler sadece supeden ibaret eger acik acik biriyle mesajlastigini gorseydim cildirirdim heralde benim merak ettigim esim cok duzeldi bana cok iyi davranmaya basladi diyorsun son zamanlarda sadece kendini suclu hissettigi zamanlardami boyle davraniyo yoksa normalde aranizda problem olmadigi zamanlardada boylemi senin gonlunu alip olayi kapatip sonra baska bi suprizlermi yapiyo sana yani capkinliklari hep varmi .Bence bu cok onemli neden seni seviyoken baskalariyla flort etme istegi oluyo acaba bunlari acik acik konusamiyormusun birde cok merak ettim mahsuru yoksa maddi durumunla ilgili ayrildiginizda kendi ayaklarin uzerinde durabilecekmisin sevgi ask bunlar gibi buda hayatin gerceklerinden biri .Bir cok kadin ayrilmak istesede maddi yonden geliri olmadigi icin veya kalacak yeri olmadigi icin ayrilma fikri hep korkutur manevi yonude var tabi. Ben evliliklerin kolay oldugunu ayrilmanin aslinda cok zor oldugunu dusunuyorum evliligi yapmak zor ama yikmasi kolay derler ama benim fikrim tam tersi .Sen onun seni gercekten sevdigine inaniyormusun onemli olan senin duygularin bizler yorumlar yaziyoruz ama tam olarak herseyi bilemeyiz boyle durumlarda kac kisiyle konusursan konus herkes farkli yorumlar yapabilir en son karar yine sana ait ve olaylari birebir yasayan sensin cogu kadinlarin basindan ayni seyler gecmiste olabilir ama sonucta kisiler farkli sonucta onemli olan senin dusuncelerin. Sen esinin erkek ardasinda kalmasini istemiyorsun mesela ondan etkilenecegini dusunuyosun bence ikinizin de baskalariyla degil birbirinizle dertlesip herseyi acik acik konusmaniz daha dogru olur cunki mesela sizin veya esinizin arkadasi var ve size iyi yaptin bende olsam kiskanirim falan gibi seyler soylenince insan etkileniyo ama ne olursa olsun bence hic arama seni gercekten seviyosa mutlaka gelecektir insallah barisirsiniz ve bidahada bunlari yasamazsiniz kendine iy bak.

Matahari esine hak veriyorum. Ne oöyle mailler karistiriliyor vs. vs.
Sonrada ben onu seviyorum,kiskandigimdan dolayi öyle yaptim.
Adam hatasini düzeltmek icin elinden geleni yapmis, sen hala kurtcuklar gibi derinleri esiyorsun. Kolay degil onun icinde.
Bence en mantiklisi ayrilmaniz, sizin sevginizde olsa, güveniniz kalmamis. Hayat birbirini kontrol etmekle, hükmetmekle, süphelerle yasamak degil. Birbirinizi fazla üzmeden bence simdide fazla pesinden kosma. Yol yakinken ayrilin.
Sende fazlasiyla kiskanclik var, bunu hic bir erkek cekmez. Bir evlilikte güven olmali, hala desmeye hatalar aramaya grek yoktu bence. Cok irdelemissin olayi...

Canim butun sayfalari okudum herkesin fikirlerini yorumlarini .Inan cok uzuldum bende 14 yillik evliyim baslarda bizimde kiskanclik sorunlarimiz cok oldu ama benimkiler sadece supeden ibaret eger acik acik biriyle mesajlastigini gorseydim cildirirdim heralde benim merak ettigim esim cok duzeldi bana cok iyi davranmaya basladi diyorsun son zamanlarda sadece kendini suclu hissettigi zamanlardami boyle davraniyo yoksa normalde aranizda problem olmadigi zamanlardada boylemi senin gonlunu alip olayi kapatip sonra baska bi suprizlermi yapiyo sana yani capkinliklari hep varmi .Bence bu cok onemli neden seni seviyoken baskalariyla flort etme istegi oluyo acaba bunlari acik acik konusamiyormusun birde cok merak ettim mahsuru yoksa maddi durumunla ilgili ayrildiginizda kendi ayaklarin uzerinde durabilecekmisin sevgi ask bunlar gibi buda hayatin gerceklerinden biri .Bir cok kadin ayrilmak istesede maddi yonden geliri olmadigi icin veya kalacak yeri olmadigi icin ayrilma fikri hep korkutur manevi yonude var tabi. Ben evliliklerin kolay oldugunu ayrilmanin aslinda cok zor oldugunu dusunuyorum evliligi yapmak zor ama yikmasi kolay derler ama benim fikrim tam tersi .Sen onun seni gercekten sevdigine inaniyormusun onemli olan senin duygularin bizler yorumlar yaziyoruz ama tam olarak herseyi bilemeyiz boyle durumlarda kac kisiyle konusursan konus herkes farkli yorumlar yapabilir en son karar yine sana ait ve olaylari birebir yasayan sensin cogu kadinlarin basindan ayni seyler gecmiste olabilir ama sonucta kisiler farkli sonucta onemli olan senin dusuncelerin. Sen esinin erkek ardasinda kalmasini istemiyorsun mesela ondan etkilenecegini dusunuyosun bence ikinizin de baskalariyla degil birbirinizle dertlesip herseyi acik acik konusmaniz daha dogru olur cunki mesela sizin veya esinizin arkadasi var ve size iyi yaptin bende olsam kiskanirim falan gibi seyler soylenince insan etkileniyo ama ne olursa olsun bence hic arama seni gercekten seviyosa mutlaka gelecektir insallah barisirsiniz ve bidahada bunlari yasamazsiniz kendine iy bak.

Ayrı kaldığımız dönemde olanlar dışında herhangi bir çapkınlığı olmadı. Açıkçası kontrol ettim sürekli kendimi tutamayıp, olsa bilirdim herhalde. Son zamanlarda o mesajları unutturmak için hep çaba harcadı, o yüzden üzülüyorum zaten. Onun çabalarının farkındaydım ama tutamadım kendimi işte, şüphe benim kavga çıkarmama yol açtı. Onun kadar çaba gösteremedim, unutamadım yaptıklarını. O yüzden şu an ayrıyız. Beni gerçekten sevdiğine inanıyorum. Çünkü sevmese bu kadar çaba harcamazdı. En son eşya almaya geldi eve ve kapıdan ağlayarak çıktı. Bunlar sevdiğini gösteriyor. Ama şüpheyle kıskançlıkla da evlilik olmuyor bu yüzden sevgi olsa bile artık yürümediğini düşünüyor.

Maddi yönden nafaka, tazminat gibi isteklerimi kabul etti. Ben de çalışacağım. Geçen hafta işten ayrıldım ancak yeni bir işe başlama durumum var yakında yani fazla zorlanmam. Olay maddi değil, bu kadar severken ayrılmak zor geliyor ama onun peşinden koşacak halim de kalmadı. Oturup konuştuk ama şu an iletişime çok kapalı eşim. Bu saatten sonra ne yapılabilir bilmiyorum, göz göre göre ayrılacağız galiba.

Bu arada bu akşam olanlar hakkında fikirlerinizi almak isterim. Akşam aradı, ben yeni işim için haber bekliyorum, arayıp onu sordu, sonra da yarın kalan eşyalarını almaya geleceğini söyledi. Yarın bir arkadaşıma gideceğim, eğer gece arkadaşımda kalacaksam beyefendi gelip burada kalmak istiyormuş hazır ben yokken. Ailesiyle konuşmayı erteliyor nedense, haftasonu konuşacakmış, şu an bir arkadaşında kalıyor ve tabi ki orada rahat değil. Ben de akşam eve geleceğimi söyledim, "Madem arkadaşında kalmak istemiyorsun, ailenle de daha konuşmuyorsun o zaman nerede kalacaksın, aldığın eşyalarını nereye götüreceksin?" diye sordum.Duygu sömürüsü yaptı gibi geldi bana. "Başımın çaresine bakarım ben haftasonuna kadar, beni merak etme, kalacak yer bulurum, daha düşünmedim bile eşyaları nereye götüreceğimi" filan dedi. Amacı ne anlamıyorum. Ama kendimi kötü hissettim, mesaj atıp isterse haftasonuna kadar ben evde olsam da burada kalabileceğini, zor duruma düşmesini istemediğimi söyledim. Doğru mu yaptım? Yoksa ne hali varsa görsün mü demeliydim?

Son düzenleme:
Son paragrafı okurken,kesin "gel bir süre yer bulana kadar burada kal" demesini beklemiştir diye düşündüm.Beklemesine gerek kalmamış,sen zaten hemen yazmışsın.
Gelmeye niyeti olmasa,trip yapardı,sana ne filan derdi.
Yalnız eşin çok akıllı ve soğukkanlı.Zaten rahat yalan söylüyor sanırım.Senin affetmeme ihtimalin uzak göründü bana.

Back
X