Bu sitede daha önce açtığım konulardan eşimle olan sorunlarımı bilenler vardır. En son boşanmanın eşiğinden dönmüştük ve son birkaç aydır her şey yolunda gidiyordu. Eşimle daha önce 3 hafta kadar bir ayrılık yaşamıştık. Daha sonra barıştığımızda ayrı kaldığımız dönemde yüzeysel de olsa aldatıldığımı öğrendim. Eşim işyerinden iki bayanla mesajla ve maille flörtleşmiş ama olay bu aşamada kalmıştı. Sonrasında tekrar barıştık ve eşim aramızda geçen sorunları ve özellikle bu ayrılık esnasında yaptığı hatayı unutturmak için gerçekten çok çaba harcamaya başladı. Çok pişman olduğunu söylüyordu ve hiç olmadığı kadar ideal bir eş olup çıktı. Ev işlerinde yardım etmeye, ben ne istiyorsam ona göre hareket etmeye başladı. Buraya kadar sorun yok. Ama sorun benim içimde yaşadıklarımla ilgiliydi. Son birkaç aydır eşim ilişkimizi düzeltmek için ne kadar uğraşırsa uğraşırsın ben onun flörtleşme hatasını unutamadım. Kendimi tutamayıp yüzüne vurdum, hep bu yüzden huzursuzluk çıkmaya başladı. Belki bana kızacaksınız ama ilişkilerde güven bir kere sarsıldı mı yerine konmuyor maalesef. Onun düzeltme çabaları, melek halleri bana çok yapmacık gelmeye başladı, çok soğudumu hissediyordum. En doğrusu ya affetmeyip kestirip atmak ayrılmak ya da madem affettim eskiyi unutup hiçbir şey olmamış gibi davranmaktı bunu da biliyorum. Ama ne ayrılmayı ne de affetmeyi beceremeyip arada kaldım. Çünkü ne olursa olsun onu hala seviyorum ve ayrılmak istemiyorum. Onun da beni sevdiğini biliyorum. Sevmese her şeyi düzeltmek için neden çaba göstersin, neden alttan alsın? Ama güvensizlik, geçmişte olanları sindirememek bütün bunlar psikolojimi çok yıprattı. Bir türlü güvenemediğim için onun telefonunu, iş mailini hep karıştırmaya başladım. Çok yanlış yaptım ama içimdeki şüphe yüzünden kendime hakim olamadım. Dün gece mailinde daha önce yine mailde flörtleştiği bir bayanla sadece iş üzerine bir yazışmasını gördüm. Eşim çalıştığı yerde yönetici, bu yüzden ister istemez hala bu bayanlarla iletişim içinde olmak zorunda. Bu da beni daha çok rahatsız ediyor zaten ama işyerinden ayrılma yeni iş bulma şansı olmadığını bildiğimden elimden bir şey gelmiyor. Neyse, tamamen işle ilgili bir maildi, hiçbir flört ya da arkadaşça bir yazışma yoktu. Ama o an çok kötü hissettim o bayanla bir şekilde tekrar diyalogta olması sinirimi bozdu. Aradım ve “aklıma takıldı, sen daha önce mailleştiğin bu iki bayandan herhangi biriyle sadece iş amaçlı da olsa diyaloğa giriyor musun?” diye sordum. Eğer doğruyu söyleseydi, sadece iş amaçlı yazıştığını söyleseydi, sorun olmayacaktı ama yalan söyledi, hiç irtibata geçmediğini söyledi. Birkaç kez ısrar ettim ama yalan söylemeye devam etti. Ben de delirdim ve mailine baktığımı yazıştığını bildiğimi söyledim.
Bana çok masum bir iş yazışması olduğunu, olayın uzamaması için yalan söylemek zorunda kaldığını söyledi. Ama zaten güvenim daha önce yaptıkları yüzünden sarsılmış, bir de bana yalan söylemesi beni maalesef çıldırttı ve çok büyük bir kavga çıktı. Sonrasında artık bıktığını, evliliği kurtarmak için aylardır çok çaba harcadığı halde benim bunu görmediğimi, paranoyakça davrandığımı vs söyledi. Şimdi eve gelmiyor, arkadaşında kalıyor ve yine ayrılmak istediğini söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir taraftan haklı, kendimi kontrol edemedim ve güvensizliğim, kıskançlığım yüzünden çok üstüne gittim. Öte yandan böyle kestirip atması da beni üzüyor. Açıkçası ayrılmak istemiyorum ama gururum daha fazla kırılsın da istemiyorum. Şu an boşanmaya çok kararlı gözüküyor, eşyalarını evden alacakmış ve dava açacakmış. Nasıl düzeltebilirim, ne yapmam gerek, yoksa artık pes etmeli miyim bilmiyorum. Ama şu an evliliğimi bitirmek çok zor geliyor çünkü maalesef hala çok seviyorum onun da beni sevdiğini ama öfkeden böyle davrandığını biliyorum.
Çok mutsuz ve çaresiz hissediyorum, bana bir fikir verirseniz, yol gösterebilirseniz çok sevinirim. İki gündür üzüntüden ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum. Kendimi tutup onun mailine bakmasaydım ya da hadi baktım akıllı davranıp hemen hesap sormasaydım keşke. Sonrasında kavganın büyümesi ve ayrılık boyutuna gelmesi de benim hatam. Artık çok mu geç düzeltmek için? Ne olur bir şeyler yazın, bu pazar gecesinde evde yapayalnızım ve üzüntü içindeyim.
Bana çok masum bir iş yazışması olduğunu, olayın uzamaması için yalan söylemek zorunda kaldığını söyledi. Ama zaten güvenim daha önce yaptıkları yüzünden sarsılmış, bir de bana yalan söylemesi beni maalesef çıldırttı ve çok büyük bir kavga çıktı. Sonrasında artık bıktığını, evliliği kurtarmak için aylardır çok çaba harcadığı halde benim bunu görmediğimi, paranoyakça davrandığımı vs söyledi. Şimdi eve gelmiyor, arkadaşında kalıyor ve yine ayrılmak istediğini söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir taraftan haklı, kendimi kontrol edemedim ve güvensizliğim, kıskançlığım yüzünden çok üstüne gittim. Öte yandan böyle kestirip atması da beni üzüyor. Açıkçası ayrılmak istemiyorum ama gururum daha fazla kırılsın da istemiyorum. Şu an boşanmaya çok kararlı gözüküyor, eşyalarını evden alacakmış ve dava açacakmış. Nasıl düzeltebilirim, ne yapmam gerek, yoksa artık pes etmeli miyim bilmiyorum. Ama şu an evliliğimi bitirmek çok zor geliyor çünkü maalesef hala çok seviyorum onun da beni sevdiğini ama öfkeden böyle davrandığını biliyorum.
Çok mutsuz ve çaresiz hissediyorum, bana bir fikir verirseniz, yol gösterebilirseniz çok sevinirim. İki gündür üzüntüden ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum. Kendimi tutup onun mailine bakmasaydım ya da hadi baktım akıllı davranıp hemen hesap sormasaydım keşke. Sonrasında kavganın büyümesi ve ayrılık boyutuna gelmesi de benim hatam. Artık çok mu geç düzeltmek için? Ne olur bir şeyler yazın, bu pazar gecesinde evde yapayalnızım ve üzüntü içindeyim.