- 2 Ağustos 2013
- 4.103
- 3.874
- 448
Yani tüm mesajlarınıza şaştım kaldım. Dünyada sadece sizin çocuğunuz değerli, kalan herkes ona hizmet etmeli gibi davranıyorsunuz.
Siz bile o kadar erken saatte para kazanacağiniz işe gitmeye zor kalkarken kadın niye daha erken kalksın da sizin evinize gelsin?
Bu nasil bencillik?
Çocuğu uyandırmak istemezsiniz ama elli atmış yaşında kadın karga kahvaltısını etmeden uyansin, giyinsin, eski gelinine gelsin, çocuğu hazırlasın, okula götürsün, eve gelsin, birkaç saat sonra tekrar okula gitsin, çocuğu alsın , eve gelsin, saatlerde de oyalasin istersiniz
Tabii babaannesidir, elini taşın altına soksun ama çocuk bir saat fazla uyusun diye eski KV'yi sabahın kör saatinde evine çağırmak büyük bencillik.
Bence bu meseleyi babasıyla çözmeye calis.
O kaçta gidiyor mesela işe? Eğer saatleri uygunsa sabah o bıraksın, öğlen işten babaannesi alsın.
Çoğu kreste nöbetçi öğretmen olur ailesi sabah erken/öğlen geç gelen çocuklara bakmak için. 8.30 olmaz 8de bırakır mesela çocuğu.
Ona verin bu sorumluluğu. Baktınız yapmıyor, mirin kırın ediyor, onun çözüm üretmesini talep edin.
Neden çocukla ilgili tüm iş anne/anneanne/babaanne arasında çözülmeye çalışılıyor ki? Babalar bostan korkuluğu mu?
Yarım gün okulda oluyor 8.30 okul 12.30 ev. 18.15 gibi de ben evde oluyorum.Anneniz haklı maalesef.
Siz genç yaşta evinizi değiştirmeye yanaşmıyorsunuz, ama ileri yaşta düzen oturtmuş kadın, babanız ve erkek kardeşiniz de varmış, onların da insana ihtiyacı var ayrıca. Biraz empati yaparsanız daha doğru olur. Boşanırken tüm bunları konuşmalıydınız.
evet bakarım demek kolay ama çocuk büyük sorumluluk bu zamanda. Annenizin işini kolaylaştırın bence olmadı 2-3 saat oyun ablası veya daha uzun saatli bir okul bulamaz mısınız.
Belki biraz para daha teşvik edici olabilir.
Sizin baştan planınız yanlış olmuş, düzeni anneninizin yanında kurucaktınız daha makul saatleri olan iş bulacaktınız en azından 8de başlayan. Baba evinde bir süre idare edip para biriktirir hemde farklı iş seçenekleri bakabilirsiniz çocukta büyümüş olur. Böyle çocuğada yazık bakan anneyedeÇocuğun babası ile konuştum durumu akşam. Annemle konuşurum annem kolay dedi.
Yeniden başlayalım diyor. Konuyu kendine çevireceğinden adım gibi eminimdim
Çocuğunuza kiyamiyorsunuz anlıyorum ama annenizinde düzeni var. Biz 8 aylıktan itibaren kar kış kıyamet demedik sabah 6 da kaldırdık çocuğu götürdük annemlere. Akşamda eve getirdik bir ton trafikte. Çünkü fedakarlık karşılıklı olmalı diye düşünüyorumSabah 6.30 çocuğu uyandırmak istemem o yüzden eve gelmesi gerekiyor dedim.
O kadar karışıkki kafam bende sağlıklı düşünemiyorum
Çocuğun babası ile konuştum durumu akşam. Annemle konuşurum annem kolay dedi.
Yeniden başlayalım diyor. Konuyu kendine çevireceğinden adım gibi eminimdim
Benimde 2 yıla yaklaştı boşanalı. Benim annemde ilk zamanlar kaldı. Hatta bende bununla ilgili konu açmayı düşünüyordum. Benim çocuklarım büyük şükür. Oğlum 2. Sınıf kızım 7.sınıf. bizimde şimdi gitti 1 ay oldu. 15 tatilde gittik saçma sapan bir nedenden benimke tartıştı geldiğimden beri de konuşmuyoruz. O kadar kinci bi insandır ki hatalı kendi olmasına rağmen 2 sefer aradım babam açtı telefonu. Bende babama içimde olanları söyledim bir daha da aramayı düşünmüyorum. Şöyle de bir durum var maddi olarak sürekli destek oluyorum. Özel hastanede ameliyat oldu tamamını ben ödedim. Onun harici de ne zaman ihtiyaçları olsa para yollarım. Ama yok ben aileme yaranamıyorum. Annem her konuda haklı olduğunu düşünen aşırı kinci kendinde hiç suç bulmayan bir insan. Her şeye alınır. 33 yaşındayım hala ondan izinsiz bir şey yapamam. Normalde bayramda ben gidecektim ama vazgeçtim benim burnumdan getirdiler 1 hafta. Bayram sonu da o gelecekti çünkü babanneleri gidecek. Ama çağırmayacağım. Ben çünkü onlara güvenip boşanmadım. Artık çocuklarımla başımızın çaresine bakacağız. Olmazsa yarım gün bi kadın tutacağım. Size de tavsiyem yarım gün bi kadın tutun. Hiç kimseye minnet etmeyin.Yazın boşandım bir tane çocuğum var anaokuluna gidiyor. Eski evden de taşındım yine yakın yerlerde ev tuttum hem okula yakın hem babasına yakın olsun haftasonları git gel yorulmasın çocuk diye düşündüm çünkü babasının arabası yok.
Çocuğa da annem bakıyor Allah razı olsun ben çalışıyorum. Ailemin evi başka ilçede ben başka ilçede annem bende kalıyor babam çalışıyor bekar kardeşim var onlarda evlerinde kalıyor. Ailemle beraber yaşama isteği yok ailemin oraya taşınırsam kiralar çol uçuk iş bulma şansı az hem bu iş yerime uzak.
Sorun şu; annem bende kaldığı için sıkılıp sorun yaratmaya başladı sürekli ben mi bakacağım biraz onlar baksın yoruldum diyor. Geçen ay kendi kendine karar vermiş eve gideceğim dedi hazırlandı gitti 1 haftalığına gitti 2 haftaya uzattı babannesine gönderdim baktılar haliyle. Sonra geldi 2 hafta sonra yine aynı sorun ben eve gideceğim dedi gitti kaldı 1 hafta, çocuk yine babanne baktı. Geleli 1 hafta oldu bu sabahta diyor haftaya ben gideceğim onlarında çocuğu onlarda baksın vs vs sonrası tartışma.
Beni düşünmüyorsan çocuğu düşün dedim düzen kalmaz sabah okula gidiyor babası eve geç geliyor o gelsin diye bekliyor haliyle babannede. Yeni geldin daha 2-3 ay olmadı hemen kaçma dersindesin dedim. Nasıl çözeceğim bu durumu bilmiyorum.
Sabah 6.30 da evden çıkıyorum akşam 6’da evdeyim. Babamla aynı evde yaşamayı sürdürmek istemiyorum tartışma oluyor. Hem babam hiçbir zaman yardım lazım mı diye sormadı? Maaşımın geç yattığı ay oldu söyledim bende maaş almadım dedi. Bunaltıyorlar. Yazıp rahatlamak istedim. Sizler nasıl yol izlediniz acaba?
Anneniz kendi açısından haklı çocuk sizin çocuğunuz, bazıları bakıyor bazıları bakmıyor bunu sevgi açısından sorgulamıyorum. Gençliklerinde bizi büyütüp üstüne çocuklarımıza bakma zorunlulukları olduğu anlamına gelmiyor. Bunalmış belli ki siz boşanınca onun da aile hayatı bozulmuş farkında iseniz kendi evinde değil sizin evinizde, ve çevresi konu komşusu veya kocası yanında değil. Baba ile görüşüp bir bakıcı ayarlayarak çözüme ulaşırsınız, tekrar ücreti bilinen bir şey üzerine avukatla protokol imzalanır yarı yarıya ücretini karşılar. Çocuğun düzeni bozulmasın çok doğru da annenizin düzeni de var .. Benim açımdan da baksa olabilir ama zorlayamazsınız maalesef ..Yazın boşandım bir tane çocuğum var anaokuluna gidiyor. Eski evden de taşındım yine yakın yerlerde ev tuttum hem okula yakın hem babasına yakın olsun haftasonları git gel yorulmasın çocuk diye düşündüm çünkü babasının arabası yok.
Çocuğa da annem bakıyor Allah razı olsun ben çalışıyorum. Ailemin evi başka ilçede ben başka ilçede annem bende kalıyor babam çalışıyor bekar kardeşim var onlarda evlerinde kalıyor. Ailemle beraber yaşama isteği yok ailemin oraya taşınırsam kiralar çol uçuk iş bulma şansı az hem bu iş yerime uzak.
Sorun şu; annem bende kaldığı için sıkılıp sorun yaratmaya başladı sürekli ben mi bakacağım biraz onlar baksın yoruldum diyor. Geçen ay kendi kendine karar vermiş eve gideceğim dedi hazırlandı gitti 1 haftalığına gitti 2 haftaya uzattı babannesine gönderdim baktılar haliyle. Sonra geldi 2 hafta sonra yine aynı sorun ben eve gideceğim dedi gitti kaldı 1 hafta, çocuk yine babanne baktı. Geleli 1 hafta oldu bu sabahta diyor haftaya ben gideceğim onlarında çocuğu onlarda baksın vs vs sonrası tartışma.
Beni düşünmüyorsan çocuğu düşün dedim düzen kalmaz sabah okula gidiyor babası eve geç geliyor o gelsin diye bekliyor haliyle babannede. Yeni geldin daha 2-3 ay olmadı hemen kaçma dersindesin dedim. Nasıl çözeceğim bu durumu bilmiyorum.
Sabah 6.30 da evden çıkıyorum akşam 6’da evdeyim. Babamla aynı evde yaşamayı sürdürmek istemiyorum tartışma oluyor. Hem babam hiçbir zaman yardım lazım mı diye sormadı? Maaşımın geç yattığı ay oldu söyledim bende maaş almadım dedi. Bunaltıyorlar. Yazıp rahatlamak istedim. Sizler nasıl yol izlediniz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?