• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yaşındaki oğlum....bir bakarmısınız arkadaşlar

Ne güzel keşke benim oğlum/kızım da böyle olsa diyenleri anlayamıyorum gerçekten
Bahsettiğimiz 8 yaşında bir çocuk farkında mısınız ?
Bu kadarı kesinlikle normal değil.Çocuğun duygusal/ruhsal gelişimi açısından çok zararlı hatta.
Belli ki oğlunuz çok zeki; ama inanın o test kitapları oğlunuza hiç bir şey katmıyor.Ben sizin yerinizde olsam uzay bilim merkezleri matematik kampları gibi yerlere gönderirdim oğlumu; bu oğlunuzun hem ufkunu açar, hem sosyalleşmesine yardım eder
Bunları ilkokuldan beri dersleri iyi olan, annesi babası öğretmen olan, annesi tarafından ödevleri atlatılarak yaptırılan bir kız olarak söylüyorum.Bir sayfa yazı olsa annem bana abartmıyorum yarısını atlayarak okurdu, zaten biliyorum o kadar yazmaya ihtiyacım yok diye.Deli gibi kitap okudum, hala da okurum. Ama dışarda da oynadım hem de ne biçim.Çocukluğumu da dibine kadar yaşadım.
Her şeyin aşırısı zarar derler ya aynen öyle.Hoş ben 8 yaşında bir çocuğun test kitabıyla denemeyle ne işi var onu da anlamam ya.Lütfen çocuğunuzu sosyal aktivitelere de yönlendirin, Spor olabilir, müzik, resim olabilir.
Bu durumu normal olarak da düşünmeyin lütfen, babası haklı

Son düzenleme:
ben öğretmenim yatın kalkın Allaha şükredin
çünkü 8 yaşındaki çocuğa ders çalıştırmak çok zordur
ayrıca nasıl başlarsa öyle gider
yani çok şanslısınız
sosyal yönden de gerekeni yapmışsınız kurslara yazdırmışsınız

öğretmen arkadaşım 8 yaşında çocuğun ödev yapmalıyım diye
kendini yerden yere atması normal mi gerçekten???

Arkadasim sizi endiselendirmek istemem ama ben esinize katiliyorum bana da asiri gibi geldi durum.ve okudugum bir kitabi hatirlatti yazdiklariniz.
Siz de okursaniz goreceksiniz.

www.kadinlarkulubu.com/psikoloji-ru...akinlari-paylasim-bilgilendirme-kosesi-2.html

Kesinlikle durum boyledir demiyorum ama dikkatli ve temkinli olmanizda fayda var.lutfen beni yanlis anlamayin .

Yazdıklarını okurken,benim de aklıma kasimpati'nin verdiği link geldi.
Hemen telaşlandırmak istemedim.Belki fazla etkileyici bir hikaye olduğu için,akla hemen o geliyordur.

Yine de madem konu açıldı,alakalı bölümleri kopyalıyorum :

.............Öğretmeni daha sonra benim apartman komşum olmuştu. Serdar'dan çok memnundu. Çok zeki, çalışkan olduğunu, defterlerini çok düzgün kullandığını, çok tertipli bir çocuk olduğunu bana anlatırdı. Sınıfta, sanki büyümüş de küçülmüş bir hali olduğunu, diğer çocuklardan farklı olduğunu söylerdi. Evet evde de öyleydi. Tertipli, düzenli bir çocuktu. Okuldan eve geldiğinde hemen önlüğünü çıkarıp, düzenli bir şekilde asar, pantolonunu çıkarıp, pijamasını giyerdi. Hiç üstü başı dağınık bir halde okuldan geldiğini görmedim. Çok temiz gelirdi. Prensipli bir çocuktu. Derslerine çalışması, oyun saatleri hiç şaşmazdı. Okuldan gelir, yemeğini yer, dışarı çıkıp arkadaşlarıyla bir iki saat oynar sonra dersine çalışırdı.

Sabahları erkenden kalkıp camda beklerdi. Hava aydınlansın, saat yedi olsun da okula gideyim diye. Bazen hasta olurdu, grip v.s. Okula gitmemesini söylerdim, kabul etmez ağlardı. Ben dersimi yaptım gitmem lazım derdi.

Hep saatinde okula giderdi. Dersleri çok iyiydi. Karneleri hep pekiyi doluydu. İlkokulu pekiyi derecesiyle bitirmişti. Ve ortaokul... Yine çok çalışkandı. Orta birinci sınıfı taktirle geçmişti. Yine çok ders çalışıyordu. Biraz da müziğe yönelsin diye babası ona saz almıştı. Belki öğrenir, biraz da ders çalışmasına ara verir diye. Çünkü onun dünyası ders çalışıp kitap okumasıydı. Arada bir bizim zorlamamızla, arkadaşlarıyla top oynardı.

Öğretmeniyle görüştüğümde "çok zeki ve çalışkan bir oğlunuz var. Biz de deneme sınavına girdik. Oğlunuz kadar başarı gösteremedik. Bizim puanımız onunkinden düşük. Zaten sınava onu biz kaydettirdik" dediklerinde çok sevinmiştim. Okuldan eve öğlen yemeğine geldiğinde masaya kitaplarıyla otururdu. Bir yandan yemek yer, bir yandan yine kitap okurdu. Gece geç saatlere kadar ders çalışıyordu. Okulda çalışkan, öğretmenlerine çok saygılı bir öğrenciydi. Çok arkadaşı yoktu, birkaç arkadaşı vardı. Çok seçici davranırdı. Kendi gibi saygılı çalışkan arkadaşları vardı.

Yaz tatili gelmiş, yine sınıfını taktirle geçmişti. Yazın da test kitaplarına çalışıyordu. Odasını temizlerken, "kitaplarıma dokunma" derdi. "Oğlum artık okullar tatil, biraz çık dolaş, arkadaşların ile oyna" derdim. O, biraz çıkıp arkadaşlarıyla oynar, yine gelip ders çalışırdı. Babası baktı olmayacak bilgisayar aldı, belki buna yönelir diye. Sonra okullar açıldı. Yine çok ders çalışıyordu. Bir gün okuldan bir bayan öğretmen geldi. Bir kahve içtikten sonra bana, "okuldaki öğretmen arkadaşlar ve benim sizden bir ricamız olacak. Serdar derste bazen bize öyle sorular soruyor ki biz bilemiyoruz. Öğrencilere mahcup olmamak için "Serdar biz bu sorunun cevabını biliyoruz fakat sen anlat, arkadaşların da öğrensin diyoruz. Ve Serdar sınıfta tahtaya kalkıp sorduğu sorunun cevabını kendisi veriyor. Biz de böylelikle sorunun cevabını Serdar'dan öğreniyoruz. Çünkü çoğumuz yeni mezun öğretmenleriz" dedi.

Ben ve babası ona okulda fazla soru sormamasını, herkesin herşeyi bilemeyeceğini anlattık. İlkokul öğretmeninden de böyle serzenişler olurdu. Çok soru sorduğunu, sorduğu soruların ilkokul düzeyinde olmadığını söylerdi. Serdar bazen geldiğinde "anne ben ne yapacağım? Öğretmenim sorduğum soruya cevap vermiyor" diye sitem ettiğinde, "babana sor, bana sor" dediğimde, "öğretmenimin bilmediğini siz de bilemezsiniz" derdi. Onun çocuk gözünde her şeyi öğretmeni bilirdi. Ortaokul ve lisede üt sınıfların çözemediği matematik ve fen sorularını öğretmenleri Serdar'a çözdürürlerdi.........

Son düzenleme:
çocuk üstün zekalı olabilir.
bu anormal durum değil.

eğer üstün zekalıysa bu tür eğitim veren yerlere başvurmalısınız
tabi öncesinde zekasını ölçtürmeniz gerekiyor.

Sosyallik kismi haric benim oglum da boyle

1. sinifta henuz ...
surekli kitap okur ,
Eve gelir biraz dinlenir, bir bakariz ortadan kaybolmus odasinda odev yapiyor ,
Bazen odevi cok oluyor oglum biraz mola ver derim o odev bitmeden basindan kalkmaz

Sonra alir eline kagit kalem
bana soru hazirla cozecegim der
Oturur kendisi problem kurar cozer vs vs

Ama sosyallikten de geri kalmaz
pcde oyun oynamayi cok sever ,oynadigi oyunlar yine strateji oyunlari ...
gezmeyi tozmayi kardesiyle oynamayi cok sever vs vs...

Ben sosyallik disinda bir problem gormedim
Bu cocugun sorumluluk bilinciyle alakali bir durum ...
ogretmeni de destekliyorsa olumlu bir davranis, siz de destekleyin

Yalniz cocugunuza bunu ceza olarak kullanmaniz hos degil...

Sosyal etkinlikleri odul olarak kullanmanizi tavsiye ederim ...

Oncelikle sizi tebrik ederim duyarlı davrandıgınız icin,aslında fazla ders calısmak iyi degildir bir süre sonra psikolojisi bozulabilir,tv de uzmandan dinlemistim fazla ders calısmak da iyi degil arada sosyal hayatta gerek yoksa psikolojiniz bozulur dediler,yıllar önce bir tanıdıgım anlatmıstı bir yakınının oglu cok ders calısır ve cok kitap okurmus baska hicbirsey yok sosyal hayat yok sadece ders,kitap ve test cocugun bir süre sonra psikolojisi bozulmus ve tedavi görmüş,keske benim oğlumda benim kızımda böyle olsun demeyin arkadaslar fazla ders calısmak bir süre sonra cocukların psikolojisini bozabilir.

çocuğunuz mükemmeliyetçi . Büyük ihtimalle sizde mükemmeliyetçisiniz. Çocuğunuzu yetiştirirken bu şekilde yetiştirmişsiniz. Yani çok kuralcı gibi geldi. Çocuğun uyku saati oyun saati çok düzenli olabilir. Bebeklikteki tuvalet eğitimi de bu durum üzerinde etkili olabilir. Zamanında Belki Siz fark etmemişsinizdir çocuğunuzu etkiler. ya da eşinizi taklit ediyor olabilir. Eşiniz önceliği işlerine veriyorsa çocukta önceliğ ödev yapmak olarak görebilir. Belki de üstün zekalıdır. çocukta bir problem olduğunu düşünüyorum. Belki okulunda sizin bilmediğiniz bir olay olmuş olabilir. Çocuğunuzla inatlaşmadan çocuğa bir sorun olduğunu hissettirmeden neden böyle olduğunu anlamaya çalışın. Mümkünse profesyonel bir yardım almanızı tavsiye ederim. Dersler kadar çocuğun sosyal gelişimi de önemli.

çevreden hep değişik bir çocuk dediler ama hep iyi yönden olumlu şeyler duydum

ama yineden ben bir uzmana sormayı düşünüyorum

yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum iyiki varsınız:16:

Benim oğlumda kendini yerlere atıyor. Ama ödev yapmamak için...
1. sınıfa gidiyor, fazla sosyal sevgi kelebeği, sürekli arkadaşları ile olmak ve oyun oynamak istiyor. Azıcık da bizimkine gelse azim ve istek. Hırslı bir çocuk bu sayede dersleri iyi. Sömestr tatilinde söktü okumayı, ipe un sermiş durumda, harfler bitti okul bitti ona göre... :1:

Öyle komşuda falan olsa eve neden gidiyoruz biraz daha oynayayım diye paralardı kendini.

Ben böyle çocukları duyunca hayret ediyorum... Nasıl başlarsa öyle gidermiş, o zaman biz yandık...

Merhaba ben de öğretmenim, yardımcı olmak istedim. Elinizden geleni yapmışsınız spor, satranç. Bundan sonra ya çocuğunuzu rahat bırakın ya da çok sorun ediyorsanız bir doktora götürün rahatlayın. Önce ödevini yapımasına izin verip götürebilirdiniz. Sekiz yaşındaki çocuk çocukluğunu yaşamalı ama ödevini yaptıktan sonra da yaşayabilir. Diğer çocuklar ödev yapmıyor bu yapmayı seviyor diye anormal demek vahim bir teşhis olur. Sizi şüphelendiren bir durum varsa doktora götürün kendiniz anormal teşhisi koyarak çocuğunuza işkence etmeyin.Niye çalışma azmini törpüleyesiniz belki de çocuk çok zekidir. Durum her ne ise çözüm bu değil. Zekiyse çalışkansa değerlendirilir değilse başka sorun varsa ki ben yazdıklarınızda olumsuz bir şey göremedim çünkü çok ayrıntı vermemişsiniz, ona göre davranırsınız. Belki çocuğunuz öğretmenine mahcup olmak istemiyor. Bir daha ders çalışamazsın şeklinde ceza mı olur? Dünya tersine mi döndü ne:) Niye yıpratıyorsunuz ki çocuğu.

Zeka seviyesiyle ilgili net bilgi vermemişsiniz. Zeka düzeyi arkadaşlarından üstün olan çocuklar bazen böyle davranabiliyor. Diğerleri koşturup oynarken, bunlar ellerinde büyüteçle börtü böcek inceleyebiliyor.Ansiklopedi okuyor. Ben de öğretmen arkadaşım gibi okurken ne güzel dedim doğrusu. Çünkü okurken zeki olduğunu düşündüm. İnşallah öyledir.
Bu çocuklar genelde arkadaş edinemezler okulda yalnız takılırlar. Çünkü diğer çocuklarla ortak sohbet konuları yoktur. Birbirlerini anlayamazlar. Aslında bunu sorun da etmezler hallerinden memnundurlar. Öğretmenleri ile sohbet ederler haberlerden dünyadaki olaylardan fenden coğrafyadan sorular sorar sonra kendileri cevabını da bulur. Diğerlerinden ilerde olduklarından dolayı da test çözebilme kabiliyetleri de ileridir. Satrancı evet severler. İstanbul birincisi bir öğrencim vardı böyle davranırdı. Çok iyi bir okula girdi. Ruhsal bir problemi de yoktu.

Çok ayrıntı vermemişsiniz büyüklerle iletişimi nasıl sizinle sohbet eder mi soru sorar mı hangi konularda konuşursunuz. Takıntıları var mı ders dışında. Öğretmenine sordunuz mu sınıfta halleri nasıl.
Çok konuştum özet geçiyorum; çocuğunuzu incitip üzeceğinize işin uzmanına gidin. Doğru cevabı alın. Bunu anormal olduğunu düşündüğüm için değil yavrucağıza işkence etmeyin diye söylüyorum. Çünkü ben pek bi sevdim görmeden kendisini:)

oğlunuzun zekası ılerı bence onun zevk adığı şeyler araştırak kendını geliştirmek oyun değil bazı çocuk oyunu ddert eder sızınkınede derslerını
türkiyede bu gıbı çocuklarla ılgılenen kurumlar vaarmı acaba guzel yöndırılse körelmese bu ders çalışams evgısı

Bir de gelişmelerden haberdar ederseniz, biz de öğrenmiş oluruz sonucu.

Cocugunuz asosyal büyüyor gibi. Hayat sadece ders kitaplarından ibaret değil, ki bu çocuk daha oyun yaşında. Bir uzmandan bilgi almalısınız.

Maşallahı var çalışkanlık konusunda küçük beyin ama bana da biraz aşırı hırslı geldi. Ders çalışmaktan zevk alma kısmından çok fazla rekabetçi olma sorununa yönelirseniz ileride daha huzurlu ve mutlu bir birey olabilir diye düşünüyorum. Okulda arkadaşlarıyla iletişimi nasıl?

merhabalar arkadaşlar

benimki dert değil ama sizlere sormak istedim

benim 8 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var

we derslerine okulana öğretmenine aşırı bağlı,özellikle dersleri konusunda, sürekli ders çalışıyo test çözüyo

bi yere gitsek dersini yapmadıysa kendini mahvediyo dersimi yapamadım saatim geçti diye ağlıyor

dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayım demiyo evde oturuyo kitap okuyo test çözüyo babasıda çocukluğunu yaşa oğlum çık dışarı oyna eğlen ama yok

tek sevdiği ve zevk aldığı oyun satranç, kursuna da gidiyo, bide değşiklik olsun diye tekwando ya gidiyo oda babasının heveslendirmesiyle oldu

bu arada dersleride çok iyi deneme sınavlarında 480 puan alıyo ve kendnini yiyor 500 alamadım diye

babasıyla benim asla ders ve okul konusunda bi baskımız olmadı,bu güne kadar bir kere bile ders yap oğlum demedim

babası bunu sorun olarak görüyo ben pek öle düşünmüyorum ama birde sizin fikirlkerinizi almak istedim

bir keresinde komşudayız ve oğlum okuldan geldi ders yapacam eve gidelim diye tutturdu ordada yapmıyor ses var diye

bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim

çocuk nasıl ağlıyo kendini yerlere atıyo tamam anne bi daha yapmıcam diye

ben gidince komşular şok olmuş acaba ne ceza vercek çocuğa yazık nasıl ağladı diye,sonradan ben böle böle dedim diyince bir daha şok oldular :)))

işte böyle kızlar siz ne dersizinz??

Bende öyleydim :) okuldan geldiğimde üzerimi bile değiştirmeden ödevlerimi yapıp konu tekrarlarını yapıyodum :) benimde kafamı dağıtsınlar diye oyuna falan yönlendiriler.. dağılış o dağılış bi dahada toparlayamadım :)

Cok akilli ve hirsli bir cocuk gibi geldi bana.
Yalniz hirsi kendine zarari dokunacak kadar fazla olmasin, aman. Bu konuda bir uzmana danisirdim ben.

siz veliler de çocuk hep dışarda oynasa neden ders çalışmıyor dersiniz, hep ders çalışsa neden dışarda oynamıyor dersiniz:)) şaka bi yana, rahat bırakın karışmayın...bir gün bu davranış sönecektir. 12. sınıfa gelene kadar bıkacaktır. bence sorun yok. çocuk böyle mutlu..önerim müdahale etmeyin ve de diğer sosyal aktiviteleri de sorumluluk halinde sunun. o zaman yapacaktır.

merhabalar arkadaşlar

benimki dert değil ama sizlere sormak istedim

benim 8 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var

we derslerine okulana öğretmenine aşırı bağlı,özellikle dersleri konusunda, sürekli ders çalışıyo test çözüyo

bi yere gitsek dersini yapmadıysa kendini mahvediyo dersimi yapamadım saatim geçti diye ağlıyor

dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayım demiyo evde oturuyo kitap okuyo test çözüyo babasıda çocukluğunu yaşa oğlum çık dışarı oyna eğlen ama yok

tek sevdiği ve zevk aldığı oyun satranç, kursuna da gidiyo, bide değşiklik olsun diye tekwando ya gidiyo oda babasının heveslendirmesiyle oldu

bu arada dersleride çok iyi deneme sınavlarında 480 puan alıyo ve kendnini yiyor 500 alamadım diye

babasıyla benim asla ders ve okul konusunda bi baskımız olmadı,bu güne kadar bir kere bile ders yap oğlum demedim

babası bunu sorun olarak görüyo ben pek öle düşünmüyorum ama birde sizin fikirlkerinizi almak istedim

bir keresinde komşudayız ve oğlum okuldan geldi ders yapacam eve gidelim diye tutturdu ordada yapmıyor ses var diye

bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim

çocuk nasıl ağlıyo kendini yerlere atıyo tamam anne bi daha yapmıcam diye

ben gidince komşular şok olmuş acaba ne ceza vercek çocuğa yazık nasıl ağladı diye,sonradan ben böle böle dedim diyince bir daha şok oldular :)))

işte böyle kızlar siz ne dersizinz??

benim oğlanla seninkiyi değiştirelim.:1::1:ya kardeşim buldunda bunuyon heralde bn evde benim oğlana dersini yap demekten boğazlarım acıyo tek bildiği şey tekvandoya gitmek pc oyun oynamak.bnde bu konuda konu açmak istiyodum sen bnden önce davranmışın..ne güzel çalışıyo çocuk daha ne istiyonuzki o böyle mutlu demekki..

Back