• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşin İçinden Çıkamadım (Konu Annem)

Siz babanızın yanına taşınmayın, yeter ki canınız sıkılmasın, evdeki babayla kardeş b.k yesin.
Bende de var sizin gibi bir abla ve aynı sizin gibi düzenimizi bozmamızı bekliyor o yüzden kardeş kişisinin nasıl hissettiğini çok iyi anlıyorum. Eminim o da evde ister annesini.
Yapacak bir şey yok ya babanızın yanına gideceksiniz ya da kayınvalideye ağız eğeceksiniz. Yeter annenizin sizde kaldığı.

kadın kocasından çocuklarından ayrı ne yapsın ilçeden ilçeye servis yok mu? benim kuzenimin çocuklarıe etüt merkezine gidiyor okul bitince kurs servisle alıyor belirli saate kadar orda kalıyor ödevlerini yapıyor geliyor. kreş çağında mı. aile evine neden gitmiyorsunuz

Yazın boşandım bir tane çocuğum var anaokuluna gidiyor. Eski evden de taşındım yine yakın yerlerde ev tuttum hem okula yakın hem babasına yakın olsun haftasonları git gel yorulmasın çocuk diye düşündüm çünkü babasının arabası yok.
Çocuğa da annem bakıyor Allah razı olsun ben çalışıyorum. Ailemin evi başka ilçede ben başka ilçede annem bende kalıyor babam çalışıyor bekar kardeşim var onlarda evlerinde kalıyor. Ailemle beraber yaşama isteği yok ailemin oraya taşınırsam kiralar çol uçuk iş bulma şansı az hem bu iş yerime uzak.
Sorun şu; annem bende kaldığı için sıkılıp sorun yaratmaya başladı sürekli ben mi bakacağım biraz onlar baksın yoruldum diyor. Geçen ay kendi kendine karar vermiş eve gideceğim dedi hazırlandı gitti 1 haftalığına gitti 2 haftaya uzattı babannesine gönderdim baktılar haliyle. Sonra geldi 2 hafta sonra yine aynı sorun ben eve gideceğim dedi gitti kaldı 1 hafta, çocuk yine babanne baktı. Geleli 1 hafta oldu bu sabahta diyor haftaya ben gideceğim onlarında çocuğu onlarda baksın vs vs sonrası tartışma.
Beni düşünmüyorsan çocuğu düşün dedim düzen kalmaz sabah okula gidiyor babası eve geç geliyor o gelsin diye bekliyor haliyle babannede. Yeni geldin daha 2-3 ay olmadı hemen kaçma dersindesin dedim. Nasıl çözeceğim bu durumu bilmiyorum.

Sabah 6.30 da evden çıkıyorum akşam 6’da evdeyim. Babamla aynı evde yaşamayı sürdürmek istemiyorum tartışma oluyor. Hem babam hiçbir zaman yardım lazım mı diye sormadı? Maaşımın geç yattığı ay oldu söyledim bende maaş almadım dedi. Bunaltıyorlar. Yazıp rahatlamak istedim. Sizler nasıl yol izlediniz acaba?
Bakıcı bulma gibi bir durumunuz var mı? Sizde rahat olursunuz hem.

Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama bir etüt merkezi düşünebilirsiniz. Hem ödevlerini yapar, hem ekrana maruz kalmaz. Yemek de veriyorlar bildiğim kadarıyla. Masraflarını eşinizle paylaşacaksınız

Okula tam gün verseniz benim çevremde çalışanlar hep tam gün veriyor.19-19:30 a kadar bakan okullar var.

Siz yine şanslısınız hem anneniz hem kayınvalide var ben kızımı 4 yaşından itibaren sabahın köründe uyandırıp bakıcıya götürüp bırakıyordum.
Akşam iş çıkışı gidip alıyordum.çalışma saatlerim sabah 8 akşam 6 şeklinde.

Sabah 6.30 çocuğu uyandırmak istemem o yüzden eve gelmesi gerekiyor dedim.
O kadar karışıkki kafam bende sağlıklı düşünemiyorum
Yani tüm mesajlarınıza şaştım kaldım. Dünyada sadece sizin çocuğunuz değerli, kalan herkes ona hizmet etmeli gibi davranıyorsunuz.
Siz bile o kadar erken saatte para kazanacağiniz işe gitmeye zor kalkarken kadın niye daha erken kalksın da sizin evinize gelsin?
Bu nasil bencillik?
Çocuğu uyandırmak istemezsiniz ama elli atmış yaşında kadın karga kahvaltısını etmeden uyansin, giyinsin, eski gelinine gelsin, çocuğu hazırlasın, okula götürsün, eve gelsin, birkaç saat sonra tekrar okula gitsin, çocuğu alsın , eve gelsin, saatlerde de oyalasin istersiniz
Tabii babaannesidir, elini taşın altına soksun ama çocuk bir saat fazla uyusun diye eski KV'yi sabahın kör saatinde evine çağırmak büyük bencillik.
Bence bu meseleyi babasıyla çözmeye calis.
O kaçta gidiyor mesela işe? Eğer saatleri uygunsa sabah o bıraksın, öğlen işten babaannesi alsın.
Çoğu kreste nöbetçi öğretmen olur ailesi sabah erken/öğlen geç gelen çocuklara bakmak için. 8.30 olmaz 8de bırakır mesela çocuğu.
Ona verin bu sorumluluğu. Baktınız yapmıyor, mirin kırın ediyor, onun çözüm üretmesini talep edin.
Neden çocukla ilgili tüm iş anne/anneanne/babaanne arasında çözülmeye çalışılıyor ki? Babalar bostan korkuluğu mu?

Yazın boşandım bir tane çocuğum var anaokuluna gidiyor. Eski evden de taşındım yine yakın yerlerde ev tuttum hem okula yakın hem babasına yakın olsun haftasonları git gel yorulmasın çocuk diye düşündüm çünkü babasının arabası yok.
Çocuğa da annem bakıyor Allah razı olsun ben çalışıyorum. Ailemin evi başka ilçede ben başka ilçede annem bende kalıyor babam çalışıyor bekar kardeşim var onlarda evlerinde kalıyor. Ailemle beraber yaşama isteği yok ailemin oraya taşınırsam kiralar çol uçuk iş bulma şansı az hem bu iş yerime uzak.
Sorun şu; annem bende kaldığı için sıkılıp sorun yaratmaya başladı sürekli ben mi bakacağım biraz onlar baksın yoruldum diyor. Geçen ay kendi kendine karar vermiş eve gideceğim dedi hazırlandı gitti 1 haftalığına gitti 2 haftaya uzattı babannesine gönderdim baktılar haliyle. Sonra geldi 2 hafta sonra yine aynı sorun ben eve gideceğim dedi gitti kaldı 1 hafta, çocuk yine babanne baktı. Geleli 1 hafta oldu bu sabahta diyor haftaya ben gideceğim onlarında çocuğu onlarda baksın vs vs sonrası tartışma.
Beni düşünmüyorsan çocuğu düşün dedim düzen kalmaz sabah okula gidiyor babası eve geç geliyor o gelsin diye bekliyor haliyle babannede. Yeni geldin daha 2-3 ay olmadı hemen kaçma dersindesin dedim. Nasıl çözeceğim bu durumu bilmiyorum.

Sabah 6.30 da evden çıkıyorum akşam 6’da evdeyim. Babamla aynı evde yaşamayı sürdürmek istemiyorum tartışma oluyor. Hem babam hiçbir zaman yardım lazım mı diye sormadı? Maaşımın geç yattığı ay oldu söyledim bende maaş almadım dedi. Bunaltıyorlar. Yazıp rahatlamak istedim. Sizler nasıl yol izlediniz acaba?
Bence anneniz haklı ,onun da eşi ve çocuğu ve düzeni var . Sizin için kendi düzenini bozmak zorunda değil. Kaç yaşına gelmiş bırakın rahat etsin. Bakıcıya sizin verecek paranız yoksa babası verecek. Maddi durumu olmayan çocuk yapmamalıydı.Linç yiyeceğim ama bu konuda kendi ailemi dahi eleştiriyorum. Maddi gücü olmayan ve evliliğinin sağlamlığından emin olmayan çocuk yapmasın . Haaa her şey olabilir ayrılık vs ama çocuk yaparken ;ayrılsam benim bu çocuğa tek bakacak gücüm var mı ihtimali bile düşünülmeli bence hayati bi karar. Annenizi boşuna üzmeyin bence kadın haklı tamamen. Çocuğu yapan siz ve eski eşinizsiniz. Yani annenize yakın ev tutmamışsınız babası ile görüşmek zor olur uzak diye ,bırakın onu da çocuğun babası düşünsün,annenizin de onca yolu sürekli gidip gelmesi zor olur anneye yazık biraz da anneyi düşünün bence. Babası bakıcı parasını karşılasın birlikte çözüm üretin ya da çocuğunuz için ailenizin yanına taşının

Yani tüm mesajlarınıza şaştım kaldım. Dünyada sadece sizin çocuğunuz değerli, kalan herkes ona hizmet etmeli gibi davranıyorsunuz.
Siz bile o kadar erken saatte para kazanacağiniz işe gitmeye zor kalkarken kadın niye daha erken kalksın da sizin evinize gelsin?
Bu nasil bencillik?
Çocuğu uyandırmak istemezsiniz ama elli atmış yaşında kadın karga kahvaltısını etmeden uyansin, giyinsin, eski gelinine gelsin, çocuğu hazırlasın, okula götürsün, eve gelsin, birkaç saat sonra tekrar okula gitsin, çocuğu alsın , eve gelsin, saatlerde de oyalasin istersiniz
Tabii babaannesidir, elini taşın altına soksun ama çocuk bir saat fazla uyusun diye eski KV'yi sabahın kör saatinde evine çağırmak büyük bencillik.
Bence bu meseleyi babasıyla çözmeye calis.
O kaçta gidiyor mesela işe? Eğer saatleri uygunsa sabah o bıraksın, öğlen işten babaannesi alsın.
Çoğu kreste nöbetçi öğretmen olur ailesi sabah erken/öğlen geç gelen çocuklara bakmak için. 8.30 olmaz 8de bırakır mesela çocuğu.
Ona verin bu sorumluluğu. Baktınız yapmıyor, mirin kırın ediyor, onun çözüm üretmesini talep edin.
Neden çocukla ilgili tüm iş anne/anneanne/babaanne arasında çözülmeye çalışılıyor ki? Babalar bostan korkuluğu mu?
Çocuğum 4,5 yaşında o yüzden böyle düşünüyorum küçük olduğu için. Çoğu kişi hemfikir. Boşanma yeni olduğu için hemen rayına oturmuyor her şey fikir alıyorum

Yani bakmak zorunda degilki evinden ayriliyor on muhasebe heryerde bulunur keske ailenize yakin tasinsaydiniz yakinda bir okula verirdiniz annenizde haksiz degil duzenini bozan neden o oluyor donusumlu baktirin kvde ile en azindan

Yeni geldin daha 2-3 ay olmadı hemen kaçma dersindesin dedim.
Daha 2-3 ay olmadı mı 😐 Kolay mı o yaşta kadın için kendi evini, düzenini, ailesini bırakmak? Benim annem olsa o kadarını bile yapmaz. Doğumda bile bir hafta kaldı yanımda, rahat edemiyor resmen kadın. Elinde olan bir durum değil, o yüzden ısrar edemiyorum ben de. Durumunuz çok zor, feraha çıkarsınız inşallah bir an önce. Ama kendiniz için üç kişinin birden düzenini bozmasını istiyorsunuz. Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor. Biraz birikim yapıp çocuğu okula başlatana kadar baba evinde kalmanız daha uygun olurmuş. Çocuk için katlanacaktınız mecburen.

Mahalleden ya da yaşadığınız binadan bir bakıcı bulmaya çalışın, en temizi bu. Ya da ex kv ve anne dönüşümlü bakacak. Torunsa onların da torunu zahmet edip emek versinler.

Ya bakıcı tutacaksınız yada taşınacaksınız anneniz çocuğunuza bakmak zorunda değil maalesef kadın haklı bir kocası ve sizden hariç bir evladı var ve onun sorumlulukları var.

Annenize haksızlık ediyorsunuz zaten elinden geleni yapıyor kadın. Bir yaştan sonra zor çocuk bakmak, tempo ağır ki bunun yanında eşi var, kendi düzeni de var. Kendi iradenizle yaptığınız, sorumluluğu size ve babasına ait bir çocuk için annenizi sorumlu tutmanız haklı bir davranış değil. Boşanmanız yeni, düzen tutturmakta zorlanıyor olabilirsiniz haklısınız da ama unutmamanız gereken bir gerçek var çocuktan siz ve babası sorumlu. Gerekirse tam gün bir kreşe verin ve babasıyla yükü paylaşın. Sadece nafaka verip başka bir işe karışmadan oturmasın babası da. Annenizde düzenine geri dönsün en mantıklısı bu.

Yani bakmak zorunda degilki evinden ayriliyor on muhasebe heryerde bulunur keske ailenize yakin tasinsaydiniz yakinda bir okula verirdiniz annenizde haksiz degil duzenini bozan neden o oluyor donusumlu baktirin kvde ile en azindan
Ailemin olduğu yerde ev kiraları çok uçuk fiyatlar. Bodrum katlar genelde. Kendi Evleri de küçük ben ve çocuğumla ailemin evine taşınmak sıkıntı hem ev küçük hemde her şeye karışma hakkına sahip olacaklar. Babam zaten karışı ile işi yokki hep küçümsüyor sürekli aldatıyor görüşüyor kadınlarla bu yüzden de ben tartışıyorum babamla annemin zaten aile hayatı yok tek yaptığı kocasını sevmek ona hizmet olsun yapsın diyor.

Ailemin olduğu yerde ev kiraları çok uçuk fiyatlar. Bodrum katlar genelde. Kendi Evleri de küçük ben ve çocuğumla ailemin evine taşınmak sıkıntı hem ev küçük hemde her şeye karışma hakkına sahip olacaklar. Babam zaten karışı ile işi yokki hep küçümsüyor sürekli aldatıyor görüşüyor kadınlarla bu yüzden de ben tartışıyorum babamla annemin zaten aile hayatı yok tek yaptığı kocasını sevmek ona hizmet olsun yapsın diyor.
İyi de siz neden annenizin adına karar veriyorsunuz, anne babanızın arasındaki durumlara karışıyorsunuz? Anneniz sizin evinizde rahat etse bahanesi de var kalır ama kadın rahat edemiyor belli ki evine dönmek istiyor, düzenini arıyor, çocuk bakmak da zor geliyordur o yaşta. Durumunuz zor ama anneniz bakmak istemiyor diye kızmaya hiç hakkınız yok, kreş bakıcı babaanne bir şekilde çözüm bulmanız lazım eski eşle konuşup.

Kendi isteğiniz için annenizin düzenini bozmanızı doğru bulmuyorum. Yerleşin aile evine madem maddi zorluk oluyorsa. En azından kira ödemezsiniz biraz birikim yaparsınız. Çocuğunuz tam gün okula gidecek yaşa gelene kadar sabredin. Sırf kendiniz ve çocuğunuz için 3 kişiyi mağdur ediyorsunuz bir yerde

Anneniz haklı maalesef.
Siz genç yaşta evinizi değiştirmeye yanaşmıyorsunuz, ama ileri yaşta düzen oturtmuş kadın, babanız ve erkek kardeşiniz de varmış, onların da insana ihtiyacı var ayrıca. Biraz empati yaparsanız daha doğru olur. Boşanırken tüm bunları konuşmalıydınız.
evet bakarım demek kolay ama çocuk büyük sorumluluk bu zamanda. Annenizin işini kolaylaştırın bence olmadı 2-3 saat oyun ablası veya daha uzun saatli bir okul bulamaz mısınız.
Belki biraz para daha teşvik edici olabilir.

Back