• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yaşındaki oğlum....bir bakarmısınız arkadaşlar

maşallah oğlunuza :)

bence sınıfta rekabet halinde olduğu bir ya da birkaç arkadaşı var,onlardan geri kalmaktan korkuyor olabilir. bence ondan böyle hırslanmış. küçükken biz de öyleydik birkaç arkadaş. diğerleri bizi geçecek daha yüksek not alacak falan diye deli olurduk çalışmaktan :52: çok büyük bir problem olduğunu sanmıyorum ama isterseniz karşınıza alıp direkt konuşabilirsiniz. çünkü zeki bir çocuk görünüşe bakılırsa,"derslerin,ödevlerin elbette önemli ama.." diye başlayıp meramınızı ona anlatabilirsiniz. sanırım ben olsam öyle yapardım, bekar ve çocuksuzum ama bu yöntem makul geldi bana :)

Zeka seviyesi yüksek demek ki çocuğun.
Ama her ihtimale karşı doktora götürmek gerek.
Doktor dediğim çocuk psikiyatr ...
Normal çocuk doktorunun alanı değil gibi çünkü.
Derslerini hırs olarak görüyor da olabilir.
Burda bizlerin görüşünden çok çocuk psikiyatr görüşü çok çok mühim.İhmal etmemelisiniz.

Maşallah çocuğunuza, sizinki kadar olmasını istemezdim çünkü bende endişelenirdim ama ben 11 yaşındaki oğluma ders çalıştırabilmek için neler yapıyorum bir bilseniz. Hiç çalışmaz, dersleri fena sayılmaz çalışmadığı halde, bugün diyorki anne şu matematiği kim bulmuşsa, onu öldürebilirmiyim, sanki biz parmaklarımızla sayamazmıydık. ee benimkide araştırma yapmak yerine kolayına kaçıyor işte.

Canım daha önceki sayfada yazmıştım yeminle millet soruyor hava atmış gibi olmayım diye utanıyorum anlatmaya okulun en Zeki çoçuğu madalyasını aldı anaokulu ve birinci sınıfda bu yıl 2. Sınıfa gidiyor okul değiştirdik mecburi taşındım başka semtte bakalım bu okulda ne olcak dedik geçen öğretmeni mutlaka parentsin gelsin demiş ve not yollamış gittim çoçuğunuz üstün zeka dedi nerden bildiniz dedim biz test yaptık 100 yüz yanıtladı dedi ve yarım saat içinde 3 sayfa dolu dolu birşey anlatmış hemde çok mukemmel ingilizceyle yetmemiş resimde çizmiş konuyu anlatan öğretmen gösterince şokkkk oldum artık sınıfta sıkılıyormuş öğretmen çözüm bulmuş sınıfın kaptanı seçmiş kütüphane kaptanı bide futbolda kaptan seçmiş şimdide kantin kaptanı seçeçem dedi bende artık evde zorla ders yaptırdığımızı söyledik oda şok oldu düzenli yapıp getiriyor dedi meğersem okul servisi erken geliyor almaya oda servis dolaşırken yapıyormuş bide gezdiği yerleri not tutmuş hatta yolda giderken adamın biri servisin içindekilere hareket yapmış onu bile not tutmuş ama ben yinede kimseye bahsetmiyorum hava atmış gibi görünmemek için çevremdeki insanlar sürekli özel ders aldırıyorlar oğlumun başarısının yarısı yok çoçuklarında bana görede normal geliyor çünkü oğlum çabuk bıkacak gibi geliyor hayattan ondan korkmuyor değilim hatta burda sizleri tanımıyorum diye söylüyorum 3 yaşında başladı okumaya ve yazmaya şimdiki bebeğim 2 yaşında dünyadan bi haber abisine göre

Şimdi bakıyorum bi'arkadaşım tıp okuyor, bir arkadaşım fizik kendimi de katıp düşününce bakıyorum ki hiç birimizin ilkokul hayatı böyle değildi. Tıp okuyan arkadaşım feci yaramazdı, ben ise ödevlerini yapan, akıllı, ancak öğretmen dürtmeden parmak kaldırmayan bi'çocuk oldum hep. Üstüne ablamın okul öncesi öğretmeni olduğunu düşününce bu durum bana normal gelmedi açıkcası. Malesef her şeyin ama her şeyin fazlası zarar. Hiç unutmam mahallede iki tane abi vardı annemle giderken bi'şeyden konu açıldı annem de kızım onlar rahatsız küçükken çok zekilermiş 25ten sonra çıkmış rahatsızlık dedi. Onlarda da bi'sessizlik, içe kapanma vs.olmuş önce.

Yani nasıl tembel çocukta bi'problem varsa bence aşırı çalışmada da bi'problem var-dır. Bana açıkcası bi'çocuğun ödev için öyle çevresinin bile şok olucağı kadar ağlaması normal gelmedi.

Yani bu kadar büyük bi'sorun olmasa bile kaygı problemi olabilir, bilinçaltında okul-öğretmen kavramlarını çok çok devleştirerek kaygılanıyor olabilir. Unutmamak gerekir ki aşırı hırsta çocuğu ileriki hayatında olumsuz etkileyecek bi'durum. Belki de -eğer ödevimi yapmazsam sınıfın önünde tembel durumuna düşerim diye kendince kaygıları var bunu bastırmaya çalışıyor. Bi'yerde bu da sorun çünkü bu hissini bastırmazsa ilerde en küçük başarısızlığından şuanki aşırılık gibi fazla etkilenme durumu olabilir. Kısaca örnekler çoğaltılabilir.

Bence en yakını olarak babasının bile bu durum olumsuz yönde dikkatini çekmiş, burdan en az biri bile -bence bi'gözlemleyin demişse bi'uzmana sormak, doğru bilgiyi almak sizin için iyi olacaktır. Konu çocuklar söz konusu olunca -maşallah demenin yanında içimizi bilir kişi tarafından da rahatlatmakta fayda var:31:

Sadece bir yorum bu yazdıklarım elbette profesyonel bir göz ile bakamam.
Adem Güneş'in programında dinlemiştim.
" Çocuklar ne söylediğinizle değil, ne yaptığınızla ilgilenirler."

Yani belki Siz veya eşiniz kendi hayatlarınızla ilgili iş, kariyer,ev, aile, düzen vs gibi bazı konularda " mükemmeliyetçiliği" yakalama çabasına giriyorsanız fark etmeden, çok iyi olmaya çalışıyorsanız farketmeden bunları o hep kaydetmiş ve kendine göre yorumlamış olabilir.

Sözel olarak ona farklı, beden ve hal diliniz ile farklı mesaj veriyor olabilir misiniz?

Bebekliğindeki tavırlarınızı düşünmelisiniz önce hep titiz, hiç toprakla oynamamış, çikolatasını yerken üstünü batırma diye telkin ettiğiniz bir çocuk muydu?

Yeğenim 2 yaşındayken kardeşi olduğu için danışmak üzere gittiğimiz pedagog bize farketmeden onu nasıl " kusursuz olma" çabası içinde yetiştirdiğimizi anlatmıştı.
İnsan kendini bulunduğu yerden göremiyor.
Bir tarafsız gözün gözlemine ihtiyaç var.

Bunda sorun edilecek birşey görmüyorum sonuçta yaptıgı kötü birşey degil. Satrançla ilgileniyormuş bravo! bende çok severim çocugunuz için çok faydalı bir oyun. Kendi haline bırakın neyi seviyorsa onunla ilgilensin herkes çocuklugunu aynı şeyleri yaparak geçirmek zorunda degil..

Çocuğunuz sırf ders çalışmıyor . Sosyalleşebileceği hobileri de mevcut ; Satranç ve tekvonda sporuyla ilgileniyor . Hobileri de olduktan sonra çok ders çalışması korkulacak bir durum olduğunu düşünmüyorum . Ama ders yapamayacağı cezasında , çocuğun kendini yerlere atıp tepinmesi , aşırı tepki vermesi de sizi korkutmuş olabilir . Bu çocuğun çok hırslı olduğunu gösterir . İleri zamanlar da çabalayıp da kazanamadığı durumlarda yenilgiyi kabullenemez , hırsının kurbanıyla kötü sonuçlar çıkabilir ortaya . O yüzden bence sizin bir pedagogla görüşmenizde fayda var .

Merhaba ben de öğretmenim, yardımcı olmak istedim. Elinizden geleni yapmışsınız spor, satranç. Bundan sonra ya çocuğunuzu rahat bırakın ya da çok sorun ediyorsanız bir doktora götürün rahatlayın. Önce ödevini yapımasına izin verip götürebilirdiniz. Sekiz yaşındaki çocuk çocukluğunu yaşamalı ama ödevini yaptıktan sonra da yaşayabilir. Diğer çocuklar ödev yapmıyor bu yapmayı seviyor diye anormal demek vahim bir teşhis olur. Sizi şüphelendiren bir durum varsa doktora götürün kendiniz anormal teşhisi koyarak çocuğunuza işkence etmeyin.Niye çalışma azmini törpüleyesiniz belki de çocuk çok zekidir. Durum her ne ise çözüm bu değil. Zekiyse çalışkansa değerlendirilir değilse başka sorun varsa ki ben yazdıklarınızda olumsuz bir şey göremedim çünkü çok ayrıntı vermemişsiniz, ona göre davranırsınız. Belki çocuğunuz öğretmenine mahcup olmak istemiyor. Bir daha ders çalışamazsın şeklinde ceza mı olur? Dünya tersine mi döndü ne:) Niye yıpratıyorsunuz ki çocuğu.

Zeka seviyesiyle ilgili net bilgi vermemişsiniz. Zeka düzeyi arkadaşlarından üstün olan çocuklar bazen böyle davranabiliyor. Diğerleri koşturup oynarken, bunlar ellerinde büyüteçle börtü böcek inceleyebiliyor.Ansiklopedi okuyor. Ben de öğretmen arkadaşım gibi okurken ne güzel dedim doğrusu. Çünkü okurken zeki olduğunu düşündüm. İnşallah öyledir.
Bu çocuklar genelde arkadaş edinemezler okulda yalnız takılırlar. Çünkü diğer çocuklarla ortak sohbet konuları yoktur. Birbirlerini anlayamazlar. Aslında bunu sorun da etmezler hallerinden memnundurlar. Öğretmenleri ile sohbet ederler haberlerden dünyadaki olaylardan fenden coğrafyadan sorular sorar sonra kendileri cevabını da bulur. Diğerlerinden ilerde olduklarından dolayı da test çözebilme kabiliyetleri de ileridir. Satrancı evet severler. İstanbul birincisi bir öğrencim vardı böyle davranırdı. Çok iyi bir okula girdi. Ruhsal bir problemi de yoktu.

Çok ayrıntı vermemişsiniz büyüklerle iletişimi nasıl sizinle sohbet eder mi soru sorar mı hangi konularda konuşursunuz. Takıntıları var mı ders dışında. Öğretmenine sordunuz mu sınıfta halleri nasıl.
Çok konuştum özet geçiyorum; çocuğunuzu incitip üzeceğinize işin uzmanına gidin. Doğru cevabı alın. Bunu anormal olduğunu düşündüğüm için değil yavrucağıza işkence etmeyin diye söylüyorum. Çünkü ben pek bi sevdim görmeden kendisini:)

öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız

2. snınıfa gidiyor ve bu 4. okulu mecburen değiştirmek zorunda kaldık taşındığımız için bütün öğretmenleri çok memnundu

dediğiniz gibi okulda çok arkadaşı yok samimi olduğu bir yada iki arkadaşı vardır

yorum yapan arkadaşlar asosyallığe değinmişler ama okadar değil oğlumun durumu,hani çocuklar oyun için çırpınırya benm oğlum öyle değil:)

benim anlatmak istediğim şuan da hayatta oğlumun önceliği olmazssa olmaz dersler ve öğretmenin söylediği her kelime:)

onun dışında benimle babasıyla ve kardeşiyle ilişkisi çok güzel ,dışardaki insanlara karşı biraz çekingen genel olarak

dediğim gibi oğlumun asosyal olduğunu düşünmüyorum yani o yönden ilgimi çeken bi değişiklik görmedim

eşimle ilgimizi çeken derslerine verdiği önem oldu

yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum,bütün yorumları dikkate alıyorum

Merhaba dun ustu kapali yazmistim ama ayrintili yazmak istedim ...

Turkiye'de ustun zekali ve ustun ozel yetenekli cocuklara egitim veren 66 adet Bilim Sanat Merkezi var
Ve ben Turkiye'deki 18. Bilim Sanat Merkezi kurucularindan biri olarak,
oglunuzda bir problem oldugunu dusunmuyorum...

Bilsemlerde egitim henuz 2. sinifta basliyor,12 sinifa kadar devam ediyor...
Ayrica her yil Bilim Sanat Merkezi Mudurlugu tarafindan okullara ogrencileri tanilama ve gozlem formu gonderilir

Mesela bu yil 15-31 Ekim 2012 tarihleri arasinda formlar okullara gonderildi.
Dolayisiyla oglunuzda boyle bir durum varolsaydi mutlaka ogretmeni tarafindan sizinle iletisime gecilirdi diye dusunuyorum..

Yine de isterseniz bulundugunuz ildeki Bilsemle irtibata gecebilirsiniz...

Ancak tekrarliyorum cocugunuzun bu durumunu ceza olarak kullanmayin lutfen...

Son düzenleme:
merhabalar arkadaşlar

benimki dert değil ama sizlere sormak istedim

benim 8 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var

we derslerine okulana öğretmenine aşırı bağlı,özellikle dersleri konusunda, sürekli ders çalışıyo test çözüyo

bi yere gitsek dersini yapmadıysa kendini mahvediyo dersimi yapamadım saatim geçti diye ağlıyor

dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayım demiyo evde oturuyo kitap okuyo test çözüyo babasıda çocukluğunu yaşa oğlum çık dışarı oyna eğlen ama yok

tek sevdiği ve zevk aldığı oyun satranç, kursuna da gidiyo, bide değşiklik olsun diye tekwando ya gidiyo oda babasının heveslendirmesiyle oldu

bu arada dersleride çok iyi deneme sınavlarında 480 puan alıyo ve kendnini yiyor 500 alamadım diye

babasıyla benim asla ders ve okul konusunda bi baskımız olmadı,bu güne kadar bir kere bile ders yap oğlum demedim

babası bunu sorun olarak görüyo ben pek öle düşünmüyorum ama birde sizin fikirlkerinizi almak istedim

bir keresinde komşudayız ve oğlum okuldan geldi ders yapacam eve gidelim diye tutturdu ordada yapmıyor ses var diye

bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim

çocuk nasıl ağlıyo kendini yerlere atıyo tamam anne bi daha yapmıcam diye

ben gidince komşular şok olmuş acaba ne ceza vercek çocuğa yazık nasıl ağladı diye,sonradan ben böle böle dedim diyince bir daha şok oldular :)))

işte böyle kızlar siz ne dersizinz??

süper ya.. ilk kez bi çocuğa ders yaptırmayarak ceza verildiğini duydum yaa...neredeyse tüm çocuklar için ders çalışmak ceza gibi gelir.. elinizdekinin kıymetini bilin sizin gibi olmaya çalışan milyonlarva ebeveyn var canım..

ders çalışma isteği ne sizin baskınızla olur ne de demenizle..ders çalışma öyle bi davranıştır ki genlerden gelen kişilik özellikleriyle sizin aile içi kurallarınızın (iletişiminizden tutun da evdeki kurallara , çocuğa sorumluluk vermeye kadar) birleşmesiyle ortaya böyle bi çocuk çıkar...

bence çok zorlamayın..zaten satranç ve tekwando ona sosyallaşmesi adına imkanlar sunacaktır.. siz de yazın onu yaz okullarına gitmesi için teşvik edebilirsiniz...ama belli ki çocuk düşünmek ve başarmak istiyor... ne mutlu...inşallah vatana millete hayırlı bi insan olur...

çocuğunuz Siz istediğiniz için mi tekvando ya gidiyor . Yoksa sizin zorlamanızla mi başladı. Bu önemli bi detay. 8 yaşındaki bir çocuk ne anlar. Bana sanki çocuğunuzun insanlarla iletişimin de sorun var gibi geldi. Insanlarla iletişim kurmaktansa derslerine bağlanıyor gibi geldi. bir türlü kaçış yolu gibi. Okuldaki arkadaşlarıyla iletişimi nasıl. Grupça oyunlara katılıyor mu. Yoksa dışlanıyor mu. Özellik erkek çocuklar çete gibi dolaşırlar o yaşlarda. Bir iki arkadaş dışında sınıfta arkadaşı var mi. Bu tür şeylere dikkat edin.

Günümüzde çocuklar gerçekten çok baskı altında.Siz bir şey demeseniz de ailesinden baskı görüyor olabilir. Okulda yarıştığı öğrenciler vardr belki.

Ders calismayla psikolojik hastaliklar arasinda direk bir korelasyon yoktur. Cocugunun yapisi boyle olabilir, notlarini takinti yapmis olabilir. Her halükârda gozlenmeli ve dikkat edilmeli. Belli ki ozel bir cocuk. Yalniz cocugunuza asla ceza verme yontemi olarak ders calisma demeyin. Bu onu ileride kotu etkiler ve kendini cezalandirabilir.

Ya masallah :nazar:

Sizin durtmelerinizle hem cok sosyal hem de cok basarili ve sorumluluk sahibi bir cocuk olabilir

Siz dersi birak da arkadaslarinla oyun oyna diye soyluyorsunuz

Baska aileler de su bilgisayarin basindan kalk da biraz insan icine karis diye sitem ediyorlar :)

Bence sizin durum daha iyi :)

Ama cok hirsli bi cocuk olacak gibi, hirs zarar verir

Bu konu hakkinda konusmalisiniz :)

Cocukken ben de cok merakli, odevlerini zamaninda yapan, okul asktla yanan biriydim

Lise 3 e sevgilimle tanisana kadar bu boyle devam etti :27:

Dereceler yapan ben, matematigi geometriyi 2 dusurdum karneme :27:

Asik olunca akil bastan gitti yani :27:

Serdar'ın hikayesini okuyup etkilendiğimizden sanırım, benimde burada yazan bir kaç arkadaş gibi aklıma ilk gelen verilen link oldu. Allah korusun tabi ki öyle bir durumdan. Ama siz yine de gözlemlemeyi bırakmayın. Zeka düzeyi yaşıtlarından yüksek olan çocuklar için eğitim veren yerler var. Oralara danışabilirsiniz.

Son düzenleme:
merhabalar arkadaşlar

benimki dert değil ama sizlere sormak istedim

benim 8 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var

we derslerine okulana öğretmenine aşırı bağlı,özellikle dersleri konusunda, sürekli ders çalışıyo test çözüyo

bi yere gitsek dersini yapmadıysa kendini mahvediyo dersimi yapamadım saatim geçti diye ağlıyor

dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayım demiyo evde oturuyo kitap okuyo test çözüyo babasıda çocukluğunu yaşa oğlum çık dışarı oyna eğlen ama yok

tek sevdiği ve zevk aldığı oyun satranç, kursuna da gidiyo, bide değşiklik olsun diye tekwando ya gidiyo oda babasının heveslendirmesiyle oldu

bu arada dersleride çok iyi deneme sınavlarında 480 puan alıyo ve kendnini yiyor 500 alamadım diye

babasıyla benim asla ders ve okul konusunda bi baskımız olmadı,bu güne kadar bir kere bile ders yap oğlum demedim

babası bunu sorun olarak görüyo ben pek öle düşünmüyorum ama birde sizin fikirlkerinizi almak istedim

bir keresinde komşudayız ve oğlum okuldan geldi ders yapacam eve gidelim diye tutturdu ordada yapmıyor ses var diye

bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim

çocuk nasıl ağlıyo kendini yerlere atıyo tamam anne bi daha yapmıcam diye

ben gidince komşular şok olmuş acaba ne ceza vercek çocuğa yazık nasıl ağladı diye,sonradan ben böle böle dedim diyince bir daha şok oldular :)))

işte böyle kızlar siz ne dersizinz??

bence onu cezalandırmayın ya da zorlamayın bırakın ne yapmak istiyorsa onu yapsın ama diğer konularda da ilgisini cekebılırsınız mesela spor gibi basketbol vs..

bence boşuna dert ediyosunuz böyle çocuklar olmasa sınavda kimler tam puan alıcak zaten santrancı aşırı sevmesinden belli farklı bir çocuk olduğu üstüne gitmeyin çalışsın zaten ergenlikte biraz değişir ozamana kadar yaptığı çalıştığı kar :34:

Bencede bir iki uzmana danisin, bu yasta bu kadar hirs bu kadar sorumluluk pek normal degil
Benim kizim da henuz 27 aylik, dogdugundan beri genel olarak ve ozellikle bazi davranislariyla herkesi (neyse de) doktorunu çok sasirtiyor, bir çok becerisi ve davranisi çok zeki oldugunu gosteriyor fakat ustun zeka olma ihtimali bile (bazi belirtiler mevcut ama bazilari yok çok sukur) beni çok korkutuyor o yuzden bir seyi anlamadiginda resmen içimden seviniyorum !
Zeki olabilir ama daha fazlasini bebegim için asla istemiyorum, sosyal ortama uyum saglayamamak ilerde bazi davranis problemlerine, depresyona, ozguven eksikligine falan sebep olabilir :14:
Umarim çocugunuz sadece çok zeki ve çok akilli bir çocktur, eger oyle ise biraz çocuklugunu yasamasi için ugras vermeniz yeterli..

bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim.bu cümlenize cok güldüm yani başka anneler cezalısın sokaga cıkmıcaksın bugün yada sana bugün dondurma yok filan derler siz ders yapamazsınız ay hala gülüyorum :D bence nasılki bazılarına göre internete girmek hobiyse onun hobiside kitaplar dersler ve hep en yüksek ben olmalıyım mantıgı belkıde 500 puandan 500 almalıyım düşüncesi gibi ilerde bu şekilde egerki zevkle ders calısmaya devam ederse cok iyi bir gelecegi olucaktır.şu isteğin yarısı bende olsaydı o yaşşlarda keşke diye düşündüm şuan annem yapıyodu benim ilk okul ödevlerimi ilk 3 senem böyle geçmişti .maşallah diyorum nazar filan degmesin oglunuza bence bu bir sorun değil zorla değil zevkle yapıyo çünkü.

Back