• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşin İçinden Çıkamadım (Konu Annem)

Bunca baktığı dediğiniz daha 1 sene bile olmadı bakalı. Ben Haziran ayında işe girdim öncesi çalışmadım ben baktım çocuğa zaten. Boşanma olduktan sonra geldi bana
Daha bir sene olmadı derken?
Ne kadar küçümsüyorsunuz annenizin yaptığı şeyi ve sanki göreviymiş gibi anlatıyorsunuz yaptığı şeyi.
Bınu annenize de yansıttığınıza baya eminim nerdeyse.
Kendiniz babamla yaşayamam şu,bu diyorsunuz ama annenizin tamamen düzenini değiştirmesini bekliyorsunuz hem de yardıma ihtiyacı olan sizken.
Değişik geldi bakış açınız çok bencilce geldi hatta

Lutfen uanlis anlamayin ama annenizi yargılanamamaniz için yazıyoruz siz bile anneniz in evinde rahat edemezken annenizin sizin evinizde rahat etmesini bekliyorsunuz.sahsen bende evimde esim ve bir.cocugum varken kızıma gidip kalmak istemezdim.iki erkek evi ne hale getiriyordur birde eve gidiyor ev temizliyor camasir yıkıyor.baba ve evlat kendilerine bakabiliyorlarmi..ne yiyorlar.siz çocuğum madur olmasin babasından ayrı kalmasın derken hem anneyi hem.babayi hem kardesi mağdur ediyorsunuz. Ya eski eşinizle oturup ortak bir karar alacaksin yada annene yakın ev tutup gündüzleri annen bakacak akşam evine alıp geçeceksin başka türlü seçenek gozukmuyor

Ailesi ile yaşıyor. Evi yalın bana. Böyle durumda babaannesi sabah bana gelmesi gerekiyor. O da gönülsüz. Aslında bende pek istemiyorum babaanne seçeneğini
Sabah neden size gelsin ki siz işe giderken bırakın iş dönüşü uğrayıp alın daire kapısına bile gitmeye gerek yok bir mesaj atın yada ne bileyim zile basın ben geldim çocuk gelsin diye ama bunların dışında köklü bir çözüm bulmanız lazım isyerinize yakın tam gün özel anaokulları yokmu çünkü sonuçta okul dönemi bitecek yazın daha büyük sorun olacak yaşadığım yerde var böyle yerler mesela 8-18 arası çalışıyorlar genelde çalışan anneler tercih ediyor yazında açık oluyorlar sizin için en uygunu böyle bir yer aslında

Sabah neden size gelsin ki siz işe giderken bırakın iş dönüşü uğrayıp alın daire kapısına bile gitmeye gerek yok bir mesaj atın yada ne bileyim zile basın ben geldim çocuk gelsin diye ama bunların dışında köklü bir çözüm bulmanız lazım isyerinize yakın tam gün özel anaokulları yokmu çünkü sonuçta okul dönemi bitecek yazın daha büyük sorun olacak yaşadığım yerde var böyle yerler mesela 8-18 arası çalışıyorlar genelde çalışan anneler tercih ediyor yazında açık oluyorlar sizin için en uygunu böyle bir yer aslında
Sabah 6.30 çocuğu uyandırmak istemem o yüzden eve gelmesi gerekiyor dedim.

O kadar karışıkki kafam bende sağlıklı düşünemiyorum

Daha bir sene olmadı derken?
Ne kadar küçümsüyorsunuz annenizin yaptığı şeyi ve sanki göreviymiş gibi anlatıyorsunuz yaptığı şeyi.
Bınu annenize de yansıttığınıza baya eminim nerdeyse.
Kendiniz babamla yaşayamam şu,bu diyorsunuz ama annenizin tamamen düzenini değiştirmesini bekliyorsunuz hem de yardıma ihtiyacı olan sizken.
Değişik geldi bakış açınız çok bencilce geldi hatta
Doğrudur.
Bende karman çormanım bocalıyorum. Sağlıklı düşünemiyorum.

Sabah 6.30 çocuğu uyandırmak istemem o yüzden eve gelmesi gerekiyor dedim.

O kadar karışıkki kafam bende sağlıklı düşünemiyorum
Okulu 8.30 da baslamiyormu 6.30 da uyanmasa 7 de mecbur kalkacak kahvaltısı giyinmesi ayilmasi tuvaleti yolu bilmemnesi derken anca zaten kafa karışacak bir şey yok aslında çok seçenek var siz uymak zorundasınız artık birine

Doğrudur.
Bende karman çormanım bocalıyorum. Sağlıklı düşünemiyorum.
Üzülmeyin elbet bir yolu bulunacaktır.ama bu süreçte annenize de kızmayın bu zamana kadar bile iyi getirmiş eminim ki o da çok zorlanıyor dur.
Boyle bir süreçte hicbirsey 4 4 luk olmaz..muhakkak bir şeyler den taviz verilmesi gerekir..Ben şahsen kendi adıma en mantıklı olanı annenizin yakınına taşınıp onun hem evini idare edebilip hemde sizi tolere edebileceği bir düzen kurmayı tercih ederdim..

Tekstil firmasında ön muhasebe. Ben evden 6.30 çıkıyorum yani bakıcı tutsam 12 saat evde olacak. Sabah 8.30 okul öğlen 12.30 çıkış. Akşama kadar bakacak yani. Yanıma gelme şansı yok
Ne kadar maaş alıyorsunuz. İş degistirseniz daha iyi olabilir. Eğer çok kazanmiyorsaniz gelecek yoksa arada başka iş de bakın. Annenize yakın tasinsaniz yine sorun olabilir. Belki çocuk bakmak istemiyordur. Eski Kv ile aranız iyiyse dönüşümlü baksınlar.

Ne kadar maaş alıyorsunuz. İş degistirseniz daha iyi olabilir. Eğer çok kazanmiyorsaniz gelecek yoksa arada başka iş de bakın. Annenize yakın tasinsaniz yine sorun olabilir. Belki çocuk bakmak istemiyordur. Eski Kv ile aranız iyiyse dönüşümlü baksınlar.
20 bin ₺ ev kira 12bin ₺ nafaka 6.500 ₺ bende babaanne bakmasına çok sıcak bakamıyorum çocuk aman yeterki dursun diye akşama kadar Tv açılıyor

20 bin ₺ ev kira 12bin ₺ nafaka 6.500 ₺ bende babaanne bakmasına çok sıcak bakamıyorum çocuk aman yeterki dursun diye akşama kadar Tv açılıyor
Çalışma saatleriniz uzun geldi bana. Bir komşumuz devlet anaokulunda çalışıyor. Temizlik mutfak falan. Çok ağır değil işi. Çocuklar okul sonrası yanına geliyor. Ödevlerini yaptırıyor. Mutfak da var zaten yemek veriyor falan. 6. 30 çok erkenmis. Eve daha yakın başka iş bulamaz misiniz

1-2 hafta baktığı için henüz sorun olmadı uzun süre böyle dönüşümlü bakmaya başlansa eminim sorun yapar gibi emin olamıyorum ondan
İllaki yapar. Boşandiginiz için ailenizden tutun herkes size sucluymusunuz gibi davranır. Aileler boşanma sürecinde destek olsa bile sonra yan cizebiliyor. Nafaka da veriyoruz falan diye düşünür kv. Eski eşle konuşmanız lazım. Çocuk mağdur oluyor falan diye. O kendi annesiyle konuşacak. Siz kendi annenizle

Çalışma saatleriniz uzun geldi bana. Bir komşumuz devlet anaokulunda çalışıyor. Temizlik mutfak falan. Çok ağır değil işi. Çocuklar okul sonrası yanına geliyor. Ödevlerini yaptırıyor. Mutfak da var zaten yemek veriyor falan. 6. 30 çok erkenmis. Eve daha yakın başka iş bulamaz misiniz
Başka iş bakmadım hiç baksam iyi olacak gibi iş sezonu genelde Mayıs Haziran

İllaki yapar. Boşandiginiz için ailenizden tutun herkes size sucluymusunuz gibi davranır. Aileler boşanma sürecinde destek olsa bile sonra yan cizebiliyor. Nafaka da veriyoruz falan diye düşünür kv. Eski eşle konuşmanız lazım. Çocuk mağdur oluyor falan diye. O kendi annesiyle konuşacak. Siz kendi annenizle
Evet evet çocuğa bir şey alınacaktı kv yese söyledim babası alsın diye annesi de çalışıyor dedi espri yapıyor sözde. İleride dediğiniz gibi büyür bu örnekler

İşiniz zor Allah yardımcınız olsun ama annenizede hak verdim ben.Bizleri büyütmüşler yetmedi cocuklarıda büyütsünler istiyoruz ki tüm düzenleri bozuluyor.Belli bir yaştan sonra zor gelir haklı olarak.Evde kardeşinizde varmış oda evladını düsünüyordur yani.İki seceneginiz var ya bakıcı tutup parayı babayla bölüseceksiniz yani onunda cocugu versin bir zahmet.Yada bakim işlerini babanneyle eşit hale getireceksiniz ve biraz daha uzun süreli.Bir ay bi anneanne bir ay babanne gibi.Böylelikle biraz dinlenmis olur her iki tarafta.Babanneyi istemiyorsunuz ama annenizede günah bide onun açısından bakın.

Yazın boşandım bir tane çocuğum var anaokuluna gidiyor. Eski evden de taşındım yine yakın yerlerde ev tuttum hem okula yakın hem babasına yakın olsun haftasonları git gel yorulmasın çocuk diye düşündüm çünkü babasının arabası yok.
Çocuğa da annem bakıyor Allah razı olsun ben çalışıyorum. Ailemin evi başka ilçede ben başka ilçede annem bende kalıyor babam çalışıyor bekar kardeşim var onlarda evlerinde kalıyor. Ailemle beraber yaşama isteği yok ailemin oraya taşınırsam kiralar çol uçuk iş bulma şansı az hem bu iş yerime uzak.
Sorun şu; annem bende kaldığı için sıkılıp sorun yaratmaya başladı sürekli ben mi bakacağım biraz onlar baksın yoruldum diyor. Geçen ay kendi kendine karar vermiş eve gideceğim dedi hazırlandı gitti 1 haftalığına gitti 2 haftaya uzattı babannesine gönderdim baktılar haliyle. Sonra geldi 2 hafta sonra yine aynı sorun ben eve gideceğim dedi gitti kaldı 1 hafta, çocuk yine babanne baktı. Geleli 1 hafta oldu bu sabahta diyor haftaya ben gideceğim onlarında çocuğu onlarda baksın vs vs sonrası tartışma.
Beni düşünmüyorsan çocuğu düşün dedim düzen kalmaz sabah okula gidiyor babası eve geç geliyor o gelsin diye bekliyor haliyle babannede. Yeni geldin daha 2-3 ay olmadı hemen kaçma dersindesin dedim. Nasıl çözeceğim bu durumu bilmiyorum.

Sabah 6.30 da evden çıkıyorum akşam 6’da evdeyim. Babamla aynı evde yaşamayı sürdürmek istemiyorum tartışma oluyor. Hem babam hiçbir zaman yardım lazım mı diye sormadı? Maaşımın geç yattığı ay oldu söyledim bende maaş almadım dedi. Bunaltıyorlar. Yazıp rahatlamak istedim. Sizler nasıl yol izlediniz acaba?
Bence bu konuya annenizden ziyade çocuğunuzun babasıyla birlikte bi çözüm bulmalısınız. Belki birlikte bi bakıcı tutabilirsiniz.

Siz annenizden yardım değil hayatını değiştirmesini bekliyorsunuz. Kendi evi, eşi, bekar çocuğu varken size taşınmasını istiyorsunuz ki bunu kimse kabul etmez. Anneniz de olsa böyle bi fedakarlık beklememelisiniz.

Back