• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yaşındaki oğlum....bir bakarmısınız arkadaşlar

bence yaptıkları için okulda öğretmeni tarafından taktir edilmesi onu motive ediyodur,hani insan sevdiğinin gözüne girmek için didinir ya..Belki de aşıktır öğretmenine,öyle bişeydir ^^
Ben şahsen 16 yıldır okuyorum,hiç parlak-çalışkan bi öğrenci olmadım.Millet deli gibi sınavlardan 4-5 almaya çalışırdı,"amaan" derdim,"üniversiteyi kazanınca karneye mi bakılcak".Şimdi çok sevdiğim bi bölümde okuyorum-herkes ortalama yapmaya çalışıyo,"amaaan KPSSde ortalamaya mı bakılıyo sanki " diyorum :) böyle bir umarsızlık,bir dersleri ikinci plana atma mevcut...
Amaaaaa lisede edebiyat hocama aşıktım,bildiğin körkütük :) resimlerimizi falan çıkartıp odama asardım falan,sırf onun gözünden düşmeyim diye konu neyse önceden çalışır giderdim,şiirler ezberlerdim...O adamın okuduğu yazılı kağıdında saçmalasam bi soruda akşamına uyuyamazdım,utanırdım =)))
Bence oğlunuzun durumu da böyle birşey,Allah nazarlardan saklasın,inşallah hep böyle devam eder:nazar:

Tüm yorumları okuyamadım ama sizin mesajınızı okuyunca paylaşmak istedim ilk içimden geçeni,,
Dikkat çekmek çocukların vazgeçemediği birşey,,
tabi ki içinden gelmese bu kadar yoğunlaşmaz derslere,
içinden geliyordur elbette ancak bir taraftan da bu durumun sizin yani anne babasının dikkatini üst seviyerlerde çektiğini görmek bu durumu devam ettirmesinde etkendir diye düşündüm,,
daha ilk okula giderken babam bir gün çantamı parçalamıştı bu kadar da ders olmaz diye,,,
şimdi çok net değil o dönemlerdeki hissettiklerim,,
bu kadar çalışma dediklerinde sanki inatlaşıyordum annemle özellikle babamla ki babam ilkokul öğretmeni,,
diyecem o ki biraz kendi haline bırakmayı deneyin,,
çalış ya da çalışma demeden bir süre ilgisiz kalın ders konusunda,,
size diyorum ama ben de ikizlerim var 2. sınıftalar üst üste ödeviniz var mı yaptınız mı diye sorunca 1. sınıftan bu yana ödev konusunda kazandıkları otokontrllerini bıraktılar.. hatta geçen hafta sonunda sen söylemedin ödevinizi yapın diye onun için yapmadık bile dediler,,, ters etki yani,,,
dilerim anlatabilmişimdir düşüncelerimi,,

sorun değil ki canım çocuğun zevk aldığı şey ders çalışmak ...bırakın çalışsın hırsını ders e yönlendirmiş...süper biş

i bi komşımu vardı iki çocuğu da çok zeki annesi geçen gün anlattı ben bunları dövüyodum yeter artık yatın diye ...onlarda gece klakıp akvaryum ışıgında ders yapıyorlarmış şimdi kız uluslar arası ilşikiler den mezumn oldu ...çocuk ta uçak uzay mühendisliği istiyormuş ...akademik kariyer yapan akademisyenler çocukluklarını yaşayarak mı profesör oldular ...
mutlu olduğu işlerle meşgul olsunlar ...çocuğunuzu çoooook tebrik ediyorum

tebrik edrim 8 yasinda iskolik ve idealist bir cocuga sahipsiniz :) bu onun tercihi sorun etmeyin bunu zorla sokağa cıkıp oynatcak haliniz yok heralde ? kendi haline bırakın baskı yapmayın geri teper

ne güzel işte çalışsın bırakın bence
hem de kendi ayaklarının üzerinde durmayı vesoorumluluk sahibi olmayı öğrenir:32:

ben öğretmenim yatın kalkın Allaha şükredin
çünkü 8 yaşındaki çocuğa ders çalıştırmak çok zordur
ayrıca nasıl başlarsa öyle gider
yani çok şanslısınız
sosyal yönden de gerekeni yapmışsınız kurslara yazdırmışsınız

bende bir öğretmen olarak arkadaşıma katılıyorum . üzülmeyin . okula öğretmene bağlı olması oğlunuzun burada mutlu olduğunu gösterir.

Back