İşimde çok mutsuzum. Öneriniz var mı?

Bilgisayar mühendisliği kendi içimde branşları oluyor bildiğim kadarıyla yazılım vs... Belki de tam aradığınızı bulamamışsınızdır.

yani tutkuyla istediğiniz bir şey yok. diş hekimliği deneyebilirim diyorsunuz ama onu seveceğiniz de meçhul. tamam tercih dönemi bilemediniz ama 4 sene içinde de mi hiç farkedemediniz? ayrıca iş hayatı öğrencilik hayatına benzemiyor maalesef. buna alışmakta da güçlük çekiyor olabilirsiniz.

bana da tuhaf geldi
2. sınıfta 3. sınıfta staj yaparken zorlansa anlarım ama mezun olup bölümümü sevmedim demek acayip

2., 3. sınıf stajlarınızda ne yapmıştınız? okurken ne proje yaptınız, portfolyonuzda ne var?
tasarım diyorsunuz grafik tasarım gibi birşeyse gidip o bölümden alabilirdiniz seçmelileri

bilgisyar benim ortak bölümüm
sevmeyerek gelen öğrenciyi en fazla 1. senenin sonunda sevdiği yere gönderiyor bizde hocalar, beden eğitimine bile giden oldu. çocuk gayet de mutluymuş orada, aradığı oymuş zaten.

Malesef seçmeli derslerimizde sadece network dersleri ve yapay zeka vardı. Stajlarımı da bu sene 4.sınıf sonunda yaptım pandemide staj bulamadım. birinde zaten sadece çaycılık yapabilcek bir staj bulabildim diğerinde ise web tasarıma dair 20 günlük bir staj yaptım. Şu anki stajım gönüllü yine başvururken tasarıma başvurdum ama beni yapay zekaya aldılar. Zaten neden bırakmayıp devam ettiğimi sorguluyorum ben de

Bunlar normal hepsi gececek bilmdigin için o.teori ve tecrübe baska seyler .ilk ise basladigimda taaa yillar yillar once 6 ay hep agladim eve geldigimde .babam tamam isten cik diyordu ne yapacam diyordum baska yer yine aynisi olacak diyordim bunu okudum bunda ilerlicem oo ne günlerdi be .anlamiyordum işimi karisik karisik surekli takip gerekiyor evrak evrak . ne zordu sistem oturunca sende tik tik gidiyor ama 1 yil sabret olmuyorsa baska bisey dene akademisyenlik yuksek lisans yurtdisi vs vs yasin genc normal böyle seyler

Sorunu bulmuşsunuz zaten. Alan seçimi zor olur. Çünkü bu alanla ilgili işe yönelmek vs vs uzun işi var. Şöyle yapabilirsin yazılım istemiyorsan şimdilik bu alanda dur. Bir yandan tasarım üzerine iş bak. Ama mutlaka bu iş üzere başlar. Çünkü nasıl başlarsan öyle gider. Daha çok yenisin. Alanında uzman olmak ismin tasarımcı olmasını istiyorsan tabiri caizse daldan dala atlamaman gerek.

beni yapay zekaya aldılar.
Bu dalı eş geçme derim. Şu an her şey bunun üzerine kuruluyor. Yeni dünya düzeni yapay zeka üzerine inşa ediliyor. Bence iyi düşün taşın derim. Gerekirse artı eksisini yaz. Ona göre yönel

Daha mutlu olacağınız bir alanda okuyabilirsiniz elbette. Ben de mühendisim,ilk yılımızda okulu dondurup tıp fakültesi kazananlar oldu. Sonra geri dönüp mühendisliği de bitirdiler,tıptan da mezun oldular,şimdi hepsi mühendislik üzerine çalışıyor

Siz istedikten sonra her şey mümkün. Yeniden sınava girebilirsiniz sonuçta

2 ay nedir ki cok da acele etmemek lazim. Gecenlerde Spotify.da bir kadinin dinletisine denk geldim. Diş hekimiymis kendisi eskiden. Nefret ediyordum her gun insanlarin agziyla ugrasmaktan diye anlatiyordu. Her işin zor yanlari var gercekten. Kariyer mesleginiz var kiymetini bilin biraz zaman verin kendinize bence. Daha 2 ayda aglamalar falan erken...

Stajını bitir dahada yapmazsın bu işi kpss girer memur olursun

Diş hekimliğini çok istemiştim belki onu deneyebilirim diye düşünmüştüm

Merhaba ben de bilg müh'üm seninle aynı şeyleri hisettim ilk yıllar...20 yıldır bu sektordeyim.Buraya uzun uzun yazmayayım ama sana verecek tavsiyelerim var karsılıklı konusmak istersen özelden yazabilirsin.

Duyguların erkeni mi olur? Demekki oyle hissediyor ve ağlayacak kadar endişeli...Kıymetini bil demekle olmuyor malesef bilg müh cok zor bir meslektir baslarken cok iyi düşünmek lazım okurken anlamıyorsun..iş hayatına girince anlamıştır 2 ayda

Bilgisayar mühendisiyim. Diş hekimliğini çok istemiştim. Teşekkür ederim yorumunuz için, belki de gerçekten tecrübesizliktendir ben de emin olamıyorum
Bence biraz gözünüz korkmuş. Yapamadığınız işi sevmektense yaptığınız işi sevmeye çalışın. Hem diş hekimliğinden daha çok para kazandırr diye düşünüyorum dedikleri gibi önü çok açık meslek. Hem diş hekimliği öğrenciliği de(alet leri filan) çok yüksek paralara geliyor. sonra stajı falan derken 30 unu geçirirsin. Ben de üniversiteyi bitiriken tekrar sınava girip bölüm değiştiricem demiştim. girmiştim de Allahtan kazanamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…