Ben de öyle başlıyorum gerçekten her güne biraz çabalayayım dişimi sıkayım stajımı tamamlayayım diyr güne başlıyorum 1 2 saat sonra ağlaya ağlaya uyurken buluyorum kendimi. Umarım daha iyi olur zaman geçtikçe
bana da tuhaf geldiyani tutkuyla istediğiniz bir şey yok. diş hekimliği deneyebilirim diyorsunuz ama onu seveceğiniz de meçhul. tamam tercih dönemi bilemediniz ama 4 sene içinde de mi hiç farkedemediniz? ayrıca iş hayatı öğrencilik hayatına benzemiyor maalesef. buna alışmakta da güçlük çekiyor olabilirsiniz.
Malesef seçmeli derslerimizde sadece network dersleri ve yapay zeka vardı. Stajlarımı da bu sene 4.sınıf sonunda yaptım pandemide staj bulamadım. birinde zaten sadece çaycılık yapabilcek bir staj bulabildim diğerinde ise web tasarıma dair 20 günlük bir staj yaptım. Şu anki stajım gönüllü yine başvururken tasarıma başvurdum ama beni yapay zekaya aldılar. Zaten neden bırakmayıp devam ettiğimi sorguluyorum ben debana da tuhaf geldi
2. sınıfta 3. sınıfta staj yaparken zorlansa anlarım ama mezun olup bölümümü sevmedim demek acayip
2., 3. sınıf stajlarınızda ne yapmıştınız? okurken ne proje yaptınız, portfolyonuzda ne var?
tasarım diyorsunuz grafik tasarım gibi birşeyse gidip o bölümden alabilirdiniz seçmelileri
bilgisyar benim ortak bölümüm
sevmeyerek gelen öğrenciyi en fazla 1. senenin sonunda sevdiği yere gönderiyor bizde hocalar, beden eğitimine bile giden oldu. çocuk gayet de mutluymuş orada, aradığı oymuş zaten.
Sorunu bulmuşsunuz zaten. Alan seçimi zor olur. Çünkü bu alanla ilgili işe yönelmek vs vs uzun işi var. Şöyle yapabilirsin yazılım istemiyorsan şimdilik bu alanda dur. Bir yandan tasarım üzerine iş bak. Ama mutlaka bu iş üzere başlar. Çünkü nasıl başlarsan öyle gider. Daha çok yenisin. Alanında uzman olmak ismin tasarımcı olmasını istiyorsan tabiri caizse daldan dala atlamaman gerek.Çok teşekkür ederim. Mühendisliğin belki de bir problemi binlerce ünvanın olması olabilir yani insan neyi seçip neye yöneleceğini bilemiyor bazen. Ben tasarım kısmına geçmeye çalıştım mesela stajda ama mühendislik okudum diye illa yazılımcı olmam gerek gibi bir algı var. Bir şekilde ben de staj sonuna kadar tutuncam aileme bunu borçluyum en azından. İnşallah herkes mutlu olduğu bir işte çalışır işinde mutlu olur bir ömür böyke geçmesi çok zor
Bu dalı eş geçme derim. Şu an her şey bunun üzerine kuruluyor. Yeni dünya düzeni yapay zeka üzerine inşa ediliyor. Bence iyi düşün taşın derim. Gerekirse artı eksisini yaz. Ona göre yönelbeni yapay zekaya aldılar.
Stajını bitir dahada yapmazsın bu işi kpss girer memur olursunMerhaba bu sene mühendislikten mezun oldum ve 2 aydır iyi bir yerde staj yapıyorum bu 2 ay o kadar zor geçti ki bir türlü alışamıyorum çünkü aklımda hep başka şeyler var. Bu bölümü okuduğum için çok pişmanım sürekli bunu düşünüyorum. Bilgisayar başına her geçtiğimde ağlamaktan bir şey öğrenemiyorum. 1 ayda 4 kilo vermişim çünkü sadece sigarayla beslenmeye başladım iştahım o kadar kapalıki. Ailem öğrendikçe işi seveceğimi düşünüyor ama ben bu işi 35 sene yapacağımı düşündükçe deliriyorum. Tekrar sınava hazırlanıp sevdiğim bir bölüm okumak istiyorum ama ailemden çok utanıyorum o kadar maddi destekleri emekleri çok kötü hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Çevrem sürekli mis gibi iş yaparsın yaparsın gibi tepkiler veriyor ama yapamıyorumki işte bu mesleğe dair bir idealim yok bir hedefim yok. Okurken de defalarca bırakmaya yeltendim ama hep bir vazgeçiş sonum böyle oldu. Stajdaki alanımı değiştirmeye çalışıyorum buna da olduğun yer çok iyi öğren diyip izin vermiyolar. Çok sıkışmış hissediyorum
Diş hekimliğini çok istemiştim belki onu deneyebilirim diye düşünmüştüm
2 ay nedir ki cok da acele etmemek lazim. Gecenlerde Spotify.da bir kadinin dinletisine denk geldim. Diş hekimiymis kendisi eskiden. Nefret ediyordum her gun insanlarin agziyla ugrasmaktan diye anlatiyordu. Her işin zor yanlari var gercekten. Kariyer mesleginiz var kiymetini bilin biraz zaman verin kendinize bence. Daha 2 ayda aglamalar falan erken...
Teşekkür ederim. Size mesaj atamıyorum sanırım özeldenMerhaba ben de bilg müh'üm seninle aynı şeyleri hisettim ilk yıllar...20 yıldır bu sektordeyim.Buraya uzun uzun yazmayayım ama sana verecek tavsiyelerim var karsılıklı konusmak istersen özelden
Teşekkür ederim. Size mesaj atamıyorum sanırım özelden
Bence biraz gözünüz korkmuş. Yapamadığınız işi sevmektense yaptığınız işi sevmeye çalışın. Hem diş hekimliğinden daha çok para kazandırr diye düşünüyorum dedikleri gibi önü çok açık meslek. Hem diş hekimliği öğrenciliği de(alet leri filan) çok yüksek paralara geliyor. sonra stajı falan derken 30 unu geçirirsin. Ben de üniversiteyi bitiriken tekrar sınava girip bölüm değiştiricem demiştim. girmiştim de Allahtan kazanamadımBilgisayar mühendisiyim. Diş hekimliğini çok istemiştim. Teşekkür ederim yorumunuz için, belki de gerçekten tecrübesizliktendir ben de emin olamıyorum