Diş hekimliğini çok istemiştim belki onu deneyebilirim diye düşünmüştümDiyelim ki yeni bölüm okumaya karar verdiniz.
Hangi bölümü okuyacaksınız?
Bilgisayar mühendisiyim. Diş hekimliğini çok istemiştim. Teşekkür ederim yorumunuz için, belki de gerçekten tecrübesizliktendir ben de emin olamıyorumNe mühendisisiniz?
Sevdiğiniz ilgi alanınız yapmak istediğiniz meslek ne mesela?
Bazen iş hayatının ağırlığı ben bu işi istemiyorum dedirtebiliyor insana. Belki de henüz tecrübesiz olduğunuz için ait hissetmiyorsunuzdur.
Ailenizin maddi desteklerinden dolayı mahcup hissediyorsanız belki çok daha fazla efor sarf edip hem istediğiniz bölümü okuyup hem de proje bazlı freelance çalışıp para kazanabilirsiniz.
Ben de öyle başlıyorum gerçekten her güne biraz çabalayayım dişimi sıkayım stajımı tamamlayayım diyr güne başlıyorum 1 2 saat sonra ağlaya ağlaya uyurken buluyorum kendimi. Umarım daha iyi olur zaman geçtikçeGerçektende mesleği mi sevmiyorsunuz yoksa tecrübesiz olduğunuz için mi mutsuzsunuz?
Bende işe başladığım ilk zamanlar mutsuz hissediyordum, işi bırakıp başka alana yönelmek istiyordum. Ama başladığım iş yerinde en azından 1 sene dişimi sıkıp bi deneyeyim bakalım dedim ve tecrübe kazandıkça işimi de sevmeye başladım.
Bana kalırsa öğrenin mesleği, biraz dişinizi sıkın. Baktınız olmuyor tekrar hazırlanıp başka bir bölüm okursunuz.
Çok teşekkür ederim. Mühendisliğin belki de bir problemi binlerce ünvanın olması olabilir yani insan neyi seçip neye yöneleceğini bilemiyor bazen. Ben tasarım kısmına geçmeye çalıştım mesela stajda ama mühendislik okudum diye illa yazılımcı olmam gerek gibi bir algı var. Bir şekilde ben de staj sonuna kadar tutuncam aileme bunu borçluyum en azından. İnşallah herkes mutlu olduğu bir işte çalışır işinde mutlu olur bir ömür böyke geçmesi çok zorKardeşim ben de mühendisim. İlk zamanlar böyle hissetmen çok normal. Mühendislikte tecrübe kazandıkça bazı şeyler rayına oturuyor. Bunun için en az 5 sene vermen lazım. İşte birden ilerlenemiyor. Yeni yüzler,yeni sahalar gördükçe alman gereken şekli sen belirliyorsun. İstediğin alana sen yöneliyorsun.
Anladığım kadarıyla PC mühendisisin. Kendini fabrika ortamına odaklama. Orayı sadece basamak olarak gör. Zamanla evinden de iş yürütebilirsin. Ben bu işte ne yapabilirim diye bak. Hangi şartı beni mutlu eder buna bak. Çoğu mühendis arkadaşımız staj yeri bile bulamazken elindeki bu fırsatı iyi değerlendir. Mühendis demek tecrübe demek. Elinde tecrüben olursa bu ağlamaklı halinden çıkabilirsin. Güçlü ol. Yılma. Çoğu müh öğrencisi bölümünü bırakmaya yeltenir. Onlardan biri de bendim:) 3. Sınıfta bırakacaktım. Hem bölüm zor hem isteksizlik vs. Tabi ailem izin vermedi. Ama zamanla her şey oluyor.
Hiç olmaz asla olmaz diyorsan. Hangi bölüm seni mutlu eder ona yönel. İnşaallah mutlu olursun
Tercih zamanı çevremi çok dinledim geleceğin mesleği maaşlar iyi vs. İşin severek yapma kısmı veya 30 35 sene yapacağım şeyi seçtiğimin çok bilincinde değildim malesefNeden istemediğiniz bir bölümü seçtiniz ?
Eğer yeniden okuyacak olsanız ne okurdunuz ?
4 sene okumak bir şey değil zaman çabuk geçiyor ama sevebilecek misin o işi de ?
Bölüm ne ?Tercih zamanı çevremi çok dinledim geleceğin mesleği maaşlar iyi vs. İşin severek yapma kısmı veya 30 35 sene yapacağım şeyi seçtiğimin çok bilincinde değildim malesef
Ama bunu her zaman bilemezsin zaten.. birseyi istemek baska icinde olunca sevmek baska..Tercih zamanı çevremi çok dinledim geleceğin mesleği maaşlar iyi vs. İşin severek yapma kısmı veya 30 35 sene yapacağım şeyi seçtiğimin çok bilincinde değildim malesef
Merhaba bu sene mühendislikten mezun oldum ve 2 aydır iyi bir yerde staj yapıyorum bu 2 ay o kadar zor geçti ki bir türlü alışamıyorum çünkü aklımda hep başka şeyler var. Bu bölümü okuduğum için çok pişmanım sürekli bunu düşünüyorum. Bilgisayar başına her geçtiğimde ağlamaktan bir şey öğrenemiyorum. 1 ayda 4 kilo vermişim çünkü sadece sigarayla beslenmeye başladım iştahım o kadar kapalıki. Ailem öğrendikçe işi seveceğimi düşünüyor ama ben bu işi 35 sene yapacağımı düşündükçe deliriyorum. Tekrar sınava hazırlanıp sevdiğim bir bölüm okumak istiyorum ama ailemden çok utanıyorum o kadar maddi destekleri emekleri çok kötü hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Çevrem sürekli mis gibi iş yaparsın yaparsın gibi tepkiler veriyor ama yapamıyorumki işte bu mesleğe dair bir idealim yok bir hedefim yok. Okurken de defalarca bırakmaya yeltendim ama hep bir vazgeçiş sonum böyle oldu. Stajdaki alanımı değiştirmeye çalışıyorum buna da olduğun yer çok iyi öğren diyip izin vermiyolar. Çok sıkışmış hissediyorum