• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim sorunu

Benimde ilk evliligimde kizimin adimi babasi ruyamda gordum diye daha hastanedeyken nufusa dedigi ismi yazdirdi sonradan ogrendim ki meger beraber oldugu kadin koymus bu daha assagilikca hala zoruma gidiyor kizim da begenmiyor adini zaten elimde olsa hem isim hem soyismimi degistirirdim

Soyisim değiştirmek artık çok kolay canım, isminide değiştirebilir. Bunu sen yapabilir misin onu bilmiyorum kızın yapabilir de oda 18 yaşına gelince sanırım.

Soyisim değiştirmek artık çok kolay canım, isminide değiştirebilir. Bunu sen yapabilir misin onu bilmiyorum kızın yapabilir de oda 18 yaşına gelince sanırım.
Oyle bir girisimde bulundum bir kere adliyedekilerin bakislarini gormeniz lazimdi iyimisin der gibi adam gibi yardimci olmadilar bende yeterince hassastim o zamanlar ugrasmadm

kp soyle bız dusunduk bulduk mır olmayacak dıye .. okulda dalga gecerler vs dıye buldukları ısımlere hep bır mana bul.hıc olmadı ıkınızde koyun esınızle ıkı ısımlı olsun cocugunuz.su kv kp herseye dahıl olmasalar.

isimleri koydular bile. ben tek başıma ne kadar mücadele edebilirim ki, eşim onlardan yana olup koyup kimliği getirdikten sonra neye uğradığımı şaşırdım.

kizim 9 yasinda bende ona ilerde ismini degistirebilirsin diyerek avutuyorum su an evliyim keske simdiki esim kizimin öz babasi olsaydi cunku bir baba ancak bu kadar evladini sever digeri ne arar ne sorar Allah seninde yardimcin olsun insallah

Amin inşallah. Valla biz henüz boşanmadık ama şimdiden o yaşadığımız şehri terkedip gitmiş bile. arıyor bazen ama onun derdi çocuk değil benmişim. ben olmazsam çocuğu da arayıp sormazmış ilerde.

isimleri koydular bile. ben tek başıma ne kadar mücadele edebilirim ki, eşim onlardan yana olup koyup kimliği getirdikten sonra neye uğradığımı şaşırdım.

Amin inşallah. Valla biz henüz boşanmadık ama şimdiden o yaşadığımız şehri terkedip gitmiş bile. arıyor bazen ama onun derdi çocuk değil benmişim. ben olmazsam çocuğu da arayıp sormazmış ilerde.
bosandınız mı hakkınızda hayırlısı olsun.bebgınız uzun omurlu olsun.ısım bırer mavı boncuk

bosandınız mı hakkınızda hayırlısı olsun.bebgınız uzun omurlu olsun.ısım bırer mavı boncuk:nazar:

git mahkem karariyla degistir o ismi..

2. Ismi de koydularsa ogluna kendi begendigin isimle seslenirsin. Cocuk 18 yasina geldiginde secim sansi var. Kendi tercihine birakilirsa belki mir ismini de begenecektir. Degistirmek isterse yine kendisi bunu talep edebilir dava yoluyla. Talebi kesinlikle kabul edilir diye bir şart yok tabi. Yani taleple baglı değil mahkeme. Tanıklarla başka isimle tanındığını ispat ederseniz isim değişikliği yapilir. Şu aşamada buna takılıp üzülmeyin. Dediğim gibi belki oglun ismini sevecek.

lokal baktığımızda sorun isim ama genel bakıldığında adam karısına sen necisin demiş resmen ve bunu başka konularda yapmayacağı ne malum ailesiyle karar almaya ilk adımı atmış herif

34 haftalik hamileyim, erkek olacakmis. Her seyde oldugu gibi hamile kalinca isim mevzusu da esimle evlenmeden once hayaller kurarken dusundugumuz gibi olmadi. Cok duyulmus klasik isim olmasin fakat anlamli olsun dedikce esim olayi abartti. Ne dini ne siyasi gorusumuz ayni olmadigindan midir nedir bilmiyorum fakat kafayi yemek uzereyim. Onlarca isim soylememe ragmen hicbirisini begenmedi hep bi kulp buldu. En sonunda kendisi MiR ismine tutuldu kaldi. Hazetmedim alternatif sun diyince bi tane sey istedim alt tarafi dedi. Iki isim yapalim bari dedik, bu kez de onun istedigi isimle hic hitap etmeyecegimi soyleyerek vazgecti. En son Baran ismine karar verdik. O esnada Mir ismini aslinda isteyenen kayinpederim oldugunu, baskalarina Mir koyacaklar devami ne olursa olsun dedigini duydum. Simdi Mir Baran olmasina karar vermis esim. Babam oyle bir soyledi ki Mir de olacak di mi diye, bisey diyemedim dedi. Madem oyle bi ismi baban koyduysa Barandan vazgecelim ikinci ismi de babam koysun dedim. Tartismaya acik bir konu degilmis konu kapanmis vs.. Disardan bakildiginda ailemi seviyor saygi duyuyor. Kendi ailesiyle ezelden beri problemliydi. Ben her seyden herkesten once geliyordum.. Hepsi laftaymis.. Ben aylardir bu cocugu tasiyorum her turlu sikintisini yasiyorum, dunyaya getiricem ama soz hakkim yok! Ayrica babasi demis ki kimin once kizi olursa adini Duçem koyacak. Diger kardeslerinin evlenmeye henuz hiiic niyetleri yokken daha yola bile cikmayan kiz icin de isim koyuldu.. Kendilerinin 4 cocugu var hepsinin ismini kendi koymus, dedeye soz hakki vermemisler bile fakat simdi durum bu.. Aglamaktan catlayacagim.. Cocuk odasi bebek arabasi almak gibi bisey degil ki bu, o isimle seslenicem omur boyu o ismi tasiyacak cocuk ama kendimi tasiyici anne gibi hissediyorum. Geceleri yatamiyorum uyuyamiyorum zaten bebegin hareketlerinden. Bi de bunun stresi.. Ben bu adami nasil ikna edecegim hicbir fikrim yok :KK43:
Dengir Mir Mehmet Fırat ismi bana hep acaip karizma gelmistir, milletvekiliydi kendisi bi ara

Ama sizin durumunuz gercekten can sikici

Bu arada çocuk küçükken de isim değiştirilebilir ancak öncelkle velayet sorunu çözülmeli. Zira velayet hakkını anne ve baba birlikte kullanır. Şu aşamada baba itiraz edebilir. Velayet sana verilirse hakimin takdiri önem kazanıyor. Her olay kendi içinde degerlendiriliyor. Sosyo ekonomik şartlar, değişiklik nedeni gibi unsurlar incelenip karara bağlanır.

Sen ve oglusun icin hakkinizda hayirlisi neyse o olsun senin varligin ogluna yeter babalik duygusu bazilarinda sadece gostermelik iste

İkinci cocukta artik.siz koyarsiniz inşallah baris ismi güzel ama bence.olmadi ilerde degistirirsn ismi çocuk okula başlamadan .

Onlara ikinci torun mu Allah korusun..

Anne olmadan keske nufus mudurlugunde kimlik cikarmasalar bebeklere..
Boyle bir uygulama gelse ne iyi olur yanii..
Habersiz gibip ismini yazdirmak nekadarda cirkin..

Keske yani cok mantiksiz, birlikte gitme zorunlulugu olsa. Gerci ozellikle yapmiyorlardir bence, bu kavgalar orada cikar da ugrasmasinlar diye.

git mahkem karariyla degistir o ismi..

Esime dedim ayriyiz ama istemiyorum dedim, ok dedi de lafta iste..

lokal baktığımızda sorun isim ama genel bakıldığında adam karısına sen necisin demiş resmen ve bunu başka konularda yapmayacağı ne malum ailesiyle karar almaya ilk adımı atmış herif

Ohooo oh daha neler neler zaten mevzu Ali Veli olmasi degil dediginiz gibi, bama yapilan..

Bu arada çocuk küçükken de isim değiştirilebilir ancak öncelkle velayet sorunu çözülmeli. Zira velayet hakkını anne ve baba birlikte kullanır. Şu aşamada baba itiraz edebilir. Velayet sana verilirse hakimin takdiri önem kazanıyor. Her olay kendi içinde degerlendiriliyor. Sosyo ekonomik şartlar, değişiklik nedeni gibi unsurlar incelenip karara bağlanır.

Esime ayri oldugumuz halde soyledim. Bak onlar buna bile karistilar istemiyorum ben bu ismi dedim. Tamam dedi de adam burda bile degil ki. Ne zaman gelecek de mahkemeye basvurucaz da. Zaten o anlik benim gonlum olsun ya da susayim diye tamam demistor yoksa nerdeee...

İşte herşey eşinizde bitiyor aslında .,birlikte düşünüp karar vereceğiz eşimle,demeliydi ..Ama ,işler bu şekilde gitmiyor sanırım ...bari Ali Mir falan olsun .. Mir Baran olmuyor..

İşte herşey eşinizde bitiyor aslında .,birlikte düşünüp karar vereceğiz eşimle,demeliydi ..Ama ,işler bu şekilde gitmiyor sanırım ...bari Ali Mir falan olsun .. Mir Baran olmuyor..

oldu bile.. kesinlikle öyle, eşime hiçbir zaman ailesine karşı gelmemesi gerektiğini hep iyi olmaları gerektiğini anlatmaya çalışırken onlara fazla edip kendi kuyumu kazmışım resmen..

benimde çocuğuma koydular..hiç beğenmiyorum..dedim değiştireyim..çocukta alıştım artık bu saten sonra olmaz dedi..bu isim meselesi ömürlük bir şey..içine sinmeyen ismi koyma..o isimden hep nefret edersin benim gibi..kayın babanda geri kafalıymış.. ..ne karışıyor..dinlemeyin bence.....baran ismide hiç güzel değil..çok duyulan bir isim..ve kaba bir isim..hayırlı doğumlar..

geçenlerde iyi fikir programında aynı sorunu istanbul baş hatipine yönelttiler. kadıncağz aylarca karnımda taşıdım eşimle ortak isme karar veremiyoruz hakkım yok mu buna dedi. adam bir cevap bile veremedi doğru dürüst biri anne biri baba. ikisinin de ortak hakkı var tabi ki. bambaşka isim önerileri sunsanız belki birine çok ısınır ve vazgeçer inadından. iş inada binmiş çünkü. bu arada mir ismine ben de bayıldım.:oops:

benimde çocuğuma koydular..hiç beğenmiyorum..dedim değiştireyim..çocukta alıştım artık bu saten sonra olmaz dedi..bu isim meselesi ömürlük bir şey..içine sinmeyen ismi koyma..o isimden hep nefret edersin benim gibi..kayın babanda geri kafalıymış.. ..ne karışıyor..dinlemeyin bence.....baran ismide hiç güzel değil..çok duyulan bir isim..ve kaba bir isim..hayırlı doğumlar..

Oğlum dünyaya geldi 4.5 ay oldu. Mir Baran olarak gidip çıkarttı nüfus kağıdını. Hala alışamadım, sevemedim.

geçenlerde iyi fikir programında aynı sorunu istanbul baş hatipine yönelttiler. kadıncağz aylarca karnımda taşıdım eşimle ortak isme karar veremiyoruz hakkım yok mu buna dedi. adam bir cevap bile veremedi doğru dürüst biri anne biri baba. ikisinin de ortak hakkı var tabi ki. bambaşka isim önerileri sunsanız belki birine çok ısınır ve vazgeçer inadından. iş inada binmiş çünkü. bu arada mir ismine ben de bayıldım.:oops:

Ben de onu diyorum 9 ay taşıdım, doğum yapana kadar çatladım ama isim hakkım yok.. Neler neler önerdim ama sağolsun eşim ne hikmetse ailesinin sözünden çıkamadı ve gidip o isimleri yazdırmış bile.. hoş aylardır alışamıyorum gerçi.

Back