- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
-
- Konu Sahibi yenikaynana
ama kaç yaşında kadınsınız böyle boş boğazlara kulak asmayın.. Böyle böyle aranızı açarlar. Bu kadar kolay etkisinde kalmayın kimsenin..sadece aklıma komşum soktu dün yoksa koymasın ama neden konuşmadık dedim
Bak bu konuda senin kadar iyi niyetli yaklasamadim olaya :)Herkes konusur bi sey der.
Komsuyu bosverin. Siz sagduyunuzu kaybetmeyin. Bakin ne guzel oglunuz mutlu yakinda torununuz olacak. Torun sevgisi evlat sevgisini de gecer derler. Bu dusunceler neden o gunlere golge dusursun?
O kizi da dusunun. Ilk hamileligi. Annelik heyecanini ilk kez yasiyor. Onun evladi, cani olacak. Ismi de o ve babasinin koymasi kadar dogal ne olabilir?
Icinizi karartmayin bu dusuncelerle. Kizcagizin istedigi bir ismi koymasinda hic bir sey yok. Ben inaniyorum ki biraz empati kurarsaniz bu actiginiz konu sayesinde bu dusuncenizden kurtulacak, mutlu huzurlu bir babaanne olacaksiniz
kızım gidince yapıyor iyi anlaşırlar gider genelde gelinim çağırır
Üzülmeyin. Bütün bu iyiliklerin karşısında size saygı duymayan, oğlunuza huzur vermeyen bir gelin de olabilirdi ama bakın sevginiz ve ilginiz karşılığını buluyor ne kadar güzel. Allah sizden de ondan da razi olsun. Sizi çok kiran bu durum emin olun onların aklina bile gelmemiştir hiç. Onun için onlara bu kadar icerlemeyin. Torununuz sağlıkla gelsin o da sizi çok sevecek bu çok daha güzel değil mi sizce de? Insan evladına koyacağı ismi çok ince eleyip sık dokuyarak buluyor ve çoğu genç çift bir büyüğün yüksek hatrı için bile olsa çok hoşlarına gitmeyen bir ismi yavrularına koymak istemez. Ömrü boyunca oyle seslenecek çocuğuna. Onlara anlayışla yaklaşın ve bu duyguyu çıkarın içinizden. Kendinizi üzmeyin. Karsilikli hatır gönül isim koymakla olmaz. Isın özünde sevgi ve saygı ve içtenlik var. Ben de kayinvalidemi cook severim ama hiç aklıma gelmemişti oğlumun ismini koyarken danışmak. Hatta 2 ismin birini beğenmedi bunu degil de şunu koysaniz dedi, annecim can ( esim) çok istedi onu, böyle olucak ismi demistim. Hicbir kötü niyetim yoktu. Bu konuyu tamamen onlara bırakın. Komşunuz çok büyük densizlik etmis size gelip " senin ismini koyarlar" diyerek. Siz müsterih olun. Bırakın ilişkiniz böyle güzel gitsin bu durum size çok büyük bir durum gibi geliyor simdi ama küçük bir ayrıntı. Bu ayrıntı ilişkinizi bozmasın.
Benim annemde bir kayınvalide onuda düşünerek yapicam yorumlarimi eğer mutlu olmayi Ve onlarında mutlu olmalarını istiyorsanız çocuklarınızı rahat bırakın gerekirse yemek konusunda bir gün aç bir gün tok idare etsinler bugün içinizden geçen o istekler hayal kırıklığı yarın üstüne başka konularda eklenerek açığa çıkacak ozaman aranız bozulacak siz milletin doldurusuna gekmissiniz bence size artık ismini koyarlar o kadar iyilik yaptın diyenler çok iyi niyetli insanlar değil bazı şeyler anne babaya özel olmalı bence isim koymak gibi buna sizi dahil etmemeleri yada sizin isminizi koymamalari size nankörlük yaptiklarini göstermez ki bence çocuklarınız sizin yaptiklarinizin farkındadır bu konuyu unutun gitsin
Bak bu konuda senin kadar iyi niyetli yaklasamadim olaya :)
güzel yorumlarınız için çok teşekkürler yaptığım iyilikleri yazdım çünkü kötülük yapmadım yapmamda evlatlarım onlar benim komşu olmasa aklıma gelmezdi bende koymadım çünkü birini teyzesi birini amcası koydu çocuklarımın adını isim mevzusuna takılsam onlara bırakmaz kendim koyardım
Eee o zaman ne hakla boyle birsey isteyebiliyorsunuz???
özgürlüğünü kısıtlamadım zaten onlar daha çok gezsinler diye yaptım kısaca ban yapılmasını istediğimi ben onlara yaptım
Gezme özgürlüğünden bahsetmiyorum. Onun istediği ismi koyma özgürlüğüne saygı gösterin, sorgulamayın diyorum. Böyle bir özgürlük yemek yapmaktan, harçlıktan çok daha önemli diyorum.
Bir de, siz daha gelenekselci bir kuşaktan gelmenize rağmen kayınvalidenizin ismini koymamışsınız. Ama özgürlükçü, daha Avrupai bir kuşaktan yeni nesil gelininiz koysun istiyorsunuz. Bu nasıl çifte standart? Siz taa kaç yıl önce yapmayın ama gelininiz şimdi yapsın. Pes!
Komsu olmasa akliniza gelmeyecek bir sey icin mi bu huzursuzlugunuzun sebebi ?
çocugum olmadı ilk zamanlar kısır diye bagırdı kayınvalidem bana eşimde biliyor durumu sizce konulur mu
Öncelikle ellerinizden öperim belli ki iyi bir hanimsiniz; şöyleki benimde iki kızım var ve her hamileligimde kv isim konusunda danıştim ki kendi ismini daha önce duymamıştim yani onun ismi olmasa kizlarima koyardim. "Kendisi herseferinde bana şunu demiştir o bebek senin kocanla karar ver, isim hakkına ben girmem kizim" bende kv olsun kp olsun çök iyiliklerini gördüm ne araya karışırlar, ne bı laf derler bı telefonuma koşarlar yemek yapmaları şart değil bana ikici anne baba olmaları hissettirmeleri yeterli sizde lütfen yaptığınız iyiliğin karşılığını bu şekilde istemeyin siz annesiniz karşılık beklemeyin.
Gurur okşanacak bi durum değil ki bu? Ayrıca kim sizi zorluyo tencere tencere yemek yapın diye? Yaptığınız iyilikleri karşılık bekleyerek yapıyosanız yapmayın bence! Huzurları bozulsun istemiyosanız hiçç karışmayın derim.. benim de evladım olcak. Kaynanam kayınpederim çok sevdiğim insanlar değil ama evlatları için tabi ki onlarında yaptıkları emekleri büyük ama benim kafamı kesseler asla bi tanesinin ismini koymam koydurmam! Siz gelininiz için değil oğlunuza şirin gözükmek için yapıyo olmayasınız bunları?adımdan anlaşılacagı üzere 2 yıllık kaynanayım kendi kızımdan ayırmadım herseyin en iyisini en güzelini istediğini almaya çalıştım hatta annesine dedi samimi oldukça bazen yenikaynana annemi kendi annem sanıyorum annemin yapması gerekenleri yapıyor dedi annesi bozuldu ben olur mu kızım hiç dedim geçtik.
gelinimle çok iyiyiz Allah bozmasın evlendiği günden beri 2 yıldır yemekleri ben yaptım geldiler bi hafta ne yiyeceklerse 5 6 çeşit yemegi götürdüler ikiside çalışıyor yemekle zaman kaybetmesinler gelinim ugrasmasın diye yaptım hala da yapıyorum yapacam benle arasında 50dakika var annesiyle 10dakika ama bi kerede yemek ben yapayım demedi yapmasın zaten oglum için gelinim için severek yapıyorum.
kızına gittiklerinde kızının evinde yemek yapmaya başlıyormuş çorba makarna benim yaptıgım yemeklerden koyuyorlarmış oglum diyor helal olsun ama bi kerede bi tencere yemek sen pişir git maddi durumları cok cok iyi dünürüm herseyi ben bilirim havasında ses etmiyorum öyledir dünür böyledir dünür deyip geçiyorum gelinimi çok seviyorum çünkü oglumlada çok iyi anlaşıyor çok şükür.
hersey çok güzel ama gelin görün ki içimi kemiren kimseye diyemediğim bir sorun var bebekleri oluyor bir aya kadar oglum ne kadar belli etmesede gelin başka isimler bakıyor adımı çok sevmiyorum ama etrafımda herkesin evladı koydu anne baba adı komşum geldi abla sende kaç senedir herseyi yaptın senin adını koyarlar artık dedi.
ona diyemedim başka isim düşünüyorlar diye ama koysalardı gururum okşanırdı.yeri geldi hediye alcam begenmez diye para verdim eline çantasına 50 100 elime ne geçtiyse gençtir lazım olur bende ev hanımıyım kocamın eline bakıyorum ben parasız kaldım gelini bırakmadım oda Allah var parayı hiç ayırmamış maaşını ogluma vermiş birikim yapıyorlar araba almak için alsınlar gurur duyarım
Ailesinden bilmiyorsu yanımda sigara içirdim sigarayla saygı olmaz dedi anne yorgunum dedi yanımda uzandı kız evladımdan ayırmadım ama anne isim bunu düşündük sen ne diyorsun senin adını koycaz gibi bi konuşma geçmedi ben ona çok üzüldüm halada geldimi kemiklerimizi hissedecek kadar sıkı sarılırız annem der elimi öper istisnasız her hafta biz böyle iyiyken neden düşünemedi benle konuşmayı bilmiyorum
evlerine gittiklerinde ne konuşurlar ederler bilmem anlatmazlarda oglum arada cıtlatır gelinimde arar haftaiçi birgün mutlaka evlerine gidip rahatlarını bozmak istemem her hafta geliyorlar diye 2 3 kez anca gittim siz gelin kızım derim
yaptıklarımı aramızdaki muhabbet açısından yazdım yoksa yaptıklarımı yapmaya devam edicem evlatlarım sonuçta ama en azından bi sorsalardı konuşsaydık ona çok kırgınım kırıldım ama belli etmiyorum.
öyle pasif bi insanda degilim eltimle kavga etmişliğimiz çok gençken ama insan evladına kıyamıyor işte huzurları bozulmasın benim yüzümden diyorum susuyorum
bizde koymadık nine dede adı ama benim yaptıklarımın onda birini kaynanam bana yapmadı eltimle beraber yasadı banada iyi geldi evim ayrı yolum ayrı çok uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar