isim mevzusu

sadece aklıma komşum soktu dün yoksa koymasın ama neden konuşmadık dedim
ama kaç yaşında kadınsınız böyle boş boğazlara kulak asmayın.. Böyle böyle aranızı açarlar. Bu kadar kolay etkisinde kalmayın kimsenin..

Bakın size ibret olsun bizim halimiz. Eşim çok ısrar etti babasının isminde tamam dedim iki isim koyduk. Ve ben evlendiğim günden beri 1 defa saygısızlık yapmadım hiçbirine. Kaynanam 6 yıl boyunca ne yemek yaptı ne ütü ne temizlik.. Üstelik evlerimiz ayrıydı. Eşimle her tartışmamızda boşa bunu derdi. Ağza alınmıycak öyle çok laf etti ki bana ama her defasında affettim sineye çektim. Tabi bi tek eşimin annesi değil ablası ve babası da aynı terbiyesizlikleri ettiler.

O kırgınlıktan dolayı oğlumu dede ismiyle çağırmaz olmuştum. Ve bundan 1yılı biraz aşkın bi süre önce eşim yokken sadece bu isim mevzusundan üstüme saldırdılar. Ne laflar neler.. Görümcem vurdu bana eşi tutmasa parçalıycaktı beni ben tabi şoktayım..

Onca koşturduğum iyi davrandığım hürmet edip her işlerine koştuğum hastalıklarunda ameliyatlarında baktığım insanlar bana bunu yaptı.. Düşünebiliyo musunuz? Tek sebep batasıca bi isim.. Tabi ben hepsini silip attım. O zamandan beri elimi ayağımı çektim 1 yıla yakın hiç görüşmedik. Şimdi görüşsek de hoşgeldin hoşbuldumdan öte muhabbetimiz yok. Onlar beni kaybetti ve bu yüzden daha da hırslılar bana.. Deydi mi? Tüm ilişkinin içine ettiler. İnsan bi yere kadar alttan alıyor.. O yüzden uyanık olun böyle basit bile denmiycek mevzulardan içinizin soğumasına aranızın bozulmasına izin vermeyin..

Bak bu konuda senin kadar iyi niyetli yaklasamadim olaya :)

gelin sizi seviyor ve saygı gösteriyorsa ne mutlu size

bence en önemlisi o , herkes koyuyorda severekmi söylüyorlar zannediyorsunuz , boşverin

siz gene onu kızınızdan ayırt etmeyın gene sevin gene sıkı sıkı sarılın , dogan yavruyada kuzularımın kuzusu diye sevin ,

Bu bdv kaç " Kaynanam bebeğe kendi ismini koymamızı istiyor." içerikli konu gördü bir bilseniz.
Gelininiz bebeğe kendi ismini verse mantıklı gelir mi mesela? Sonuçta o da o bebeğin annesi ve emin olun sizden çok emek verecek.

güzel yorumlarınız için çok teşekkürler yaptığım iyilikleri yazdım çünkü kötülük yapmadım yapmamda evlatlarım onlar benim komşu olmasa aklıma gelmezdi bende koymadım çünkü birini teyzesi birini amcası koydu çocuklarımın adını isim mevzusuna takılsam onlara bırakmaz kendim koyardım

Taşlayın toruna isim koymak isteyen kaynana geldi
Teyzecim şaka bir yana, isim konusunda hassasiyetiniz yanlış.
Gelininize bu denli hürmet etmenizde yanlış. Siz gelinimize niye bu denli yaranmaya çalışıyorsunuz? Bırakın da biraz o size hürmet etsin.
Annesinin yaptığı doğru ne kadar size ters felsefe keza kız evlenmişse evi Bi şekilde çekip çevirmesi lazım.

O kadın sizin gururunuz okşansın diye o çocugu 9 ay taşımıyor
İyilik yapıp beklenti içine girmeye gerek yok, yapmayın madem bundan sonra.
Onlarda sizi samimi görüyordur.

Komsu olmasa akliniza gelmeyecek bir sey icin mi bu huzursuzlugunuzun sebebi ?

özgürlüğünü kısıtlamadım zaten onlar daha çok gezsinler diye yaptım kısaca ban yapılmasını istediğimi ben onlara yaptım

Gezme özgürlüğünden bahsetmiyorum. Onun istediği ismi koyma özgürlüğüne saygı gösterin, sorgulamayın diyorum. Böyle bir özgürlük yemek yapmaktan, harçlıktan çok daha önemli diyorum.

Bir de, siz daha gelenekselci bir kuşaktan gelmenize rağmen kayınvalidenizin ismini koymamışsınız. Ama özgürlükçü, daha Avrupai bir kuşaktan yeni nesil gelininiz koysun istiyorsunuz. Siz taa kaç yıl önce yapmayın ama gelininiz şimdi yapsın. Bu nasıl çifte standart? Pes!

Ki siz yapmış olsanız bile gelininin böyle bir şey yapmasını isteme hakkınız yoktu.

çocugum olmadı ilk zamanlar kısır diye bagırdı kayınvalidem bana eşimde biliyor durumu sizce konulur mu

Öncelikle ellerinizden öperim belli ki iyi bir hanimsiniz; şöyleki benimde iki kızım var ve her hamileligimde kv isim konusunda danıştim ki kendi ismini daha önce duymamıştim yani onun ismi olmasa kizlarima koyardim. "Kendisi herseferinde bana şunu demiştir o bebek senin kocanla karar ver, isim hakkına ben girmem kizim" bende kv olsun kp olsun çök iyiliklerini gördüm ne araya karışırlar, ne bı laf derler bı telefonuma koşarlar yemek yapmaları şart değil bana ikici anne baba olmaları hissettirmeleri yeterli sizde lütfen yaptığınız iyiliğin karşılığını bu şekilde istemeyin siz annesiniz karşılık beklemeyin.

Siz severek isteyerek yaptiklarinizi yapıyorsunuz ama karşılık beklerseniz iyilik olmaktan çıkarlar. Ayrıca isim hakkı anne babanindir. Kimse bu hakkı gasp edemez. hem sevginin isim koymakla ne alakası var aranizdaki saygı sevgi devam ettikçe o isim bu isim ne fark eder

çocugum olmadı ilk zamanlar kısır diye bagırdı kayınvalidem bana eşimde biliyor durumu sizce konulur mu

İşte iyiliğinizin karşılığı olarak istiyorsunuz deyince de yok diyorsunuz. Gelininizin özgürlüğüne saygı duyun, isim isteğini sorgulamayın. Emin olun özgürlüğü yaptığınız iyiliklerden daha değerli.

karşılık bekleyerek yapmıyorum bu konuyu konuşamamıza üzüldüm anne şunu istiyorum falan da demedi

Gurur okşanacak bi durum değil ki bu? Ayrıca kim sizi zorluyo tencere tencere yemek yapın diye? Yaptığınız iyilikleri karşılık bekleyerek yapıyosanız yapmayın bence! Huzurları bozulsun istemiyosanız hiçç karışmayın derim.. benim de evladım olcak. Kaynanam kayınpederim çok sevdiğim insanlar değil ama evlatları için tabi ki onlarında yaptıkları emekleri büyük ama benim kafamı kesseler asla bi tanesinin ismini koymam koydurmam! Siz gelininiz için değil oğlunuza şirin gözükmek için yapıyo olmayasınız bunları?

Onlardan bir teklif gelirse cani gonulden koymak isterlerse razi olurlarsa koyarlar o zaman sorun olmaz
Ancak gonulsuz olmuyor bu isim sevdasi olsa da annelerin icinde kaliyor.
Araniz guzelken isim mevzusundan dolayi bozmayin aranizi.
Anneme de oglunuz koyacakmi isminizi diye soruyorlardi annem benim adimi koyup napacaklar eski bir isim herkes istedigini koysun diye susturuyordu insanlari.annem ustelik ablamin adini kvnin adini benim adimi da babamin halasinin adini koymus mecburiyetten.simdi herkes istedigini koysun der karismaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…