isim mevzusu

asla demem zaten ondan burdan yazdım istediklerini koysunlar ama komşu öle deyince benimkiler koydu deyince mukayese içinde buldum kendimi

İlk defa kaynana konusu gördüm

Konunuza gelince isim koyma konusunda size danışmak zorunda değiller istediği ismi evladına verebilir kaldı ki neden sizin isminizi vermiyor lar diye hayıflanıyor sunuz çok anlam siz bir tepki. Hele ki komşunuzun koyarlar artık senin ismini deme si çok çok saçma sorun bakalım komşunuza kendisi kayınvalide si nin ismini koymuş mu çocuklarına yada siz hiç sordunuz mu vakti zamanın da kayın validenize anne ne koyalım diye.?
Aranız mükemmel olabilir ama istediğiniz ismi takma zorunluluğu vermez.
Öyle kimsenin fişnikleme sine gelmeyin kısacası

Ya nasıl düşünceler bunlar? Kaynana olunca bi yerden ilham mı geliyo insanlara ( gerçi birileri doldurmuş senin adını koyarlar diye) Ben torunuma benim ismim konulsun istemem şahsen. Bide üzülmüşsünüz yahu teklif etmediler diye. Üzülecek başka bişeyiniz mi yok. Karşılık bekleyerek fedakarlık yapan insana tahammül edemiyorum ister anne ister kayınvalide olsun.
Sevdiğim bi kayınvalidem olsa bana bu teklifler gelse soğurdum. Boşu boşuna aranızı bozmayın.

En baştan söyleyeyim. Bırakın gençler çocuklarına isimlerini kendileri koysun. Siz onların mutluluklarını paylaşın. Ayrıca burası Kadınlar Kulübü değil, Gelinler Kulübü... Siz kaynanasınız, ağzınızla kuş tutsanız bile burada adalet terazisi gelinler lehine çalışır. İyi kaynana olmanız bir şey değiştirmez. Daima gelinler haklıdır, kaynananın haklı olması imkansız ötesidir ve her kaynana potansiyel düşmandır. Annem en iyi örnek. Didindi, çalıştı, bizleri kimseye muhtaç etmedi ama işte... İştesi var. En iyisi boşverin, gençler kendi işlerini kendileri halletsin çokta yardımcı olmayın çünkü hayatın değişmez kodları vardır ve iyiler genelde taşlanır. Onların mutluluğuna ortak olun ama mesafenizi de ayarlayın. Aynı hatayı annem yaptı. Gelinlerini benden ayırmadı. Ne oldu? Hayatın kodları devreye girdi. Doğaldır onların hayata karşı duruşları öyledir saygı duyarım ama bir anneye en büyük acı evladının anneye sürgünüdür. Hak etmediği halde annem bunu yaşadı. Yine de sizin dediğinizi söyledi: "Onlar mutlu olsun yeter." Aynen öyle. Oğlunuza sürgün kalmak istemiyorsanız araya yavaşça mesafe koyarak gençleri başbaşa bırakın. Siz de mutlu olursunuz. Onların mutluluğu uzaktan da olsa size yeter. Çok fazla müdahil olmayın. Burada yılların deneyimi konuşuyor. İlk taşı hiç günahı olmayan atsın lütfen. Teşekkürler.

de kızım de

bende koymadım ama komşum öle anlatınca beklenti oluştu galiba gelinimede asla demem isim konusunu diyecek olsam burda yazmam

Komşunuz koymuş mu kayınvalide kayınbaba adını da size gelip doldurur gibi bunu söylüyor. Evet çok yardımcı olmuşsunuz herşeylerini yapmışsınız ama bu isminizi koymalarını gerektirmiyor ki. Olan isimden bir tane daha olmasının ne gereği var. Bende kv kp severim sağolsunlar herşeye yardım etmeye çalışırlar. Ama inanın aklımdan geçmedi çocuğuma isimlerini koymak. Bunu söyleseler bile koymazdım.

Siz kayınvalidenizin ve kayınpederinizin ismini mi koydunuz? O yüzden mi böyle bir jest bekliyorsunuz?

Bir de, bir gelini en mutlu edecek şey ona harçlık vermek veya eve götürsün diye yemek yapmak değildir. Onu en mutlu edecek şey özgürlüğüne saygı duymaktır. Ki zaten bu onun kanuni hakkıdır.

bence de komşu bir daha laf ederse tekrar doğurursam ben koyarım istediğim ismi sanane diyip geçin

Üzülmeyin. Bütün bu iyiliklerin karşısında size saygı duymayan, oğlunuza huzur vermeyen bir gelin de olabilirdi ama bakın sevginiz ve ilginiz karşılığını buluyor ne kadar güzel. Allah sizden de ondan da razi olsun. Sizi çok kiran bu durum emin olun onların aklina bile gelmemiştir hiç. Onun için onlara bu kadar icerlemeyin. Torununuz sağlıkla gelsin o da sizi çok sevecek bu çok daha güzel değil mi sizce de? Insan evladına koyacağı ismi çok ince eleyip sık dokuyarak buluyor ve çoğu genç çift bir büyüğün yüksek hatrı için bile olsa çok hoşlarına gitmeyen bir ismi yavrularına koymak istemez. Ömrü boyunca oyle seslenecek çocuğuna. Onlara anlayışla yaklaşın ve bu duyguyu çıkarın içinizden. Kendinizi üzmeyin. Karsilikli hatır gönül isim koymakla olmaz. Isın özünde sevgi ve saygı ve içtenlik var. Ben de kayinvalidemi cook severim ama hiç aklıma gelmemişti oğlumun ismini koyarken danışmak. Hatta 2 ismin birini beğenmedi bunu degil de şunu koysaniz dedi, annecim can ( esim) çok istedi onu, böyle olucak ismi demistim. Hicbir kötü niyetim yoktu. Bu konuyu tamamen onlara bırakın. Komşunuz çok büyük densizlik etmis size gelip " senin ismini koyarlar" diyerek. Siz müsterih olun. Bırakın ilişkiniz böyle güzel gitsin bu durum size çok büyük bir durum gibi geliyor simdi ama küçük bir ayrıntı. Bu ayrıntı ilişkinizi bozmasın.

Benim annemde bir kayınvalide onuda düşünerek yapicam yorumlarimi eğer mutlu olmayi Ve onlarında mutlu olmalarını istiyorsanız çocuklarınızı rahat bırakın gerekirse yemek konusunda bir gün aç bir gün tok idare etsinler bugün içinizden geçen o istekler hayal kırıklığı yarın üstüne başka konularda eklenerek açığa çıkacak ozaman aranız bozulacak siz milletin doldurusuna gekmissiniz bence size artık ismini koyarlar o kadar iyilik yaptın diyenler çok iyi niyetli insanlar değil bazı şeyler anne babaya özel olmalı bence isim koymak gibi buna sizi dahil etmemeleri yada sizin isminizi koymamalari size nankörlük yaptiklarini göstermez ki bence çocuklarınız sizin yaptiginiz iyiliklerin farkındadır bu konuyu unutun gitsin

Bir de, bir gelini en mutlu edecek şey ona harçlık vermek veya eve götürsün diye yemek yapmak değildir. Onu en mutlu edecek şey özgürlüğüne saygı duymaktır. Ki zaten bu onun kanuni hakkıdır.

özgürlüğünü kısıtlamadım zaten onlar daha çok gezsinler diye yaptım kısaca ban yapılmasını istediğimi ben onlara yaptım

asla demem zaten ondan burdan yazdım istediklerini koysunlar ama komşu öle deyince benimkiler koydu deyince mukayese içinde buldum kendimi

Herkes konusur bi sey der.
Komsuyu bosverin. Siz sagduyunuzu kaybetmeyin. Bakin ne guzel oglunuz mutlu yakinda torununuz olacak. Torun sevgisi evlat sevgisini de gecer derler. Bu dusunceler neden o gunlere golge dusursun?
O kizi da dusunun. Ilk hamileligi. Annelik heyecanini ilk kez yasiyor. Onun evladi, cani olacak. Ismi de o ve babasinin koymasi kadar dogal ne olabilir?
Icinizi karartmayin bu dusuncelerle. Kizcagizin istedigi bir ismi koymasinda hic bir sey yok. Ben inaniyorum ki biraz empati kurarsaniz bu actiginiz konu sayesinde bu dusuncenizden kurtulacak, mutlu huzurlu bir babaanne olacaksiniz

Eee o zaman ne hakla boyle birsey isteyebiliyorsunuz???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…