isim mevzusu

O'nun da kendı anne babası var. Size göre dünürünüz pek birşey yapmıyor olabilir. Ya aynı şeyi de dünürünüz sizin için düşünüyorsa. Ayrıca emin olun size söyleyemediği fakat çokca hoşuna gıtmeyen huylarınız vardır. Benım kaynanam da sızın gb davranıyor fakat beni boğuyor. Bunu da düşünün. Ayrıca isim konusunda dünyanın en saçma şeyini istiyorsunuz şuan. Anneanne babaanne olmak o bebek hakkında üzgünüm ama herkonuda bi hak sahibi yapmaz sizi. Yalnızca anne baba mesul. ben de hamıle arkadaslarıma cokyardım ediyorum. Onlar da benım ismimi mi koysunlar? Kayınvalıdem benden bunu istese önce bir kızarım :) sonra Öyle bırsey yapsam önce kendı annemın ismini koyarım derim. Sen de kendi kızının çocuguna koy kendi ismini derim. Çok şükür istemez. Çünkü isim hakkı yalnızca anne babadadır nokta.

bende koymam kimsenin adını kendi beğendiğim eşimle ortak düşüncemiz olan ismi koyarım ama
bazılarımız demiş koyucaksam kendi annemin adını koyarım falan bu da yanlış bir düşünce bizim annelerimiz
anne olduğu kadar kayınvalideler de anne eşlerimizin annesi öncelikle böyle bakmak lazım malum çocukları da
annemizin evinden getirmediğimize göre babanın hakkı var üzerinde doğurduk diye hep bizim değil ne kendi anne
ne de kayınvalide ismi koymam demek daha doğru olur.

bu fazla yüz vermekten kaynaklanıyor o zaman
hizmet etmek zorunda değilsiniz kimse kimseye değil
sevgi ve saygı çerçevesinde ilerlerse daha iyi olursunuz
herkes kendi işini yapsın ne siz ondan nede o sizden bir beklenti içinde olmayın
anlattığınız gibiyse sizin gibi kayınvalide bulmak çok zor bu devirde. benimki gibi mesela
düşman başına denir ya o cinsten..

deme kızım öle ben kötü kaynana oldum kötü gelin olursun sen araştırmacı gazeteciler var nufüs kayıt örnegi istiyorlar

Ben sizi anladım aslında. Ama nasıl sigarayla saygı olmaz dediyseniz, isimle de sevgi gösterisi olmaz. Siz daha çok çevreden konuştukları içinde öyle bir beklentiye girmişsiniz bence.
Eşim bir keresinde 1 aydır falan izin yapmamıştı, tam izin gününde eve tadilat yapılmak zorunda kalınmıştı, çantalarımız kapıda dışarı çıkacaktık çok üzülmüştüm.
Kv de bizdeydi, demedi kızım siz gidin ben evi beklerim.
Ki oğlumu bırakmayacaktım, tek yapacağı şey sadece evi beklemekti.
Siz bu kadar verici olmuşsunuz devam da edin, mutluluklarını görmek yetsin isim olayına takılmayın derim :)
Ama benim sizin gibi iyi bir kv dem olsaydı iki isim koyar yine gönlünü hoş tutmak için onun ismini de koyardım.

Buradaki yorumları sert bulabilirsiniz. Ama şöyle düşünün. Siz nasıl komşularınızın söylemlerinden etkileniyorsanız gelininize de aynı baskıyı kendi çevresi yapacak. 'Kendi doğurduğu çocuğa bile kendi isim koyamadı' diye pasif görülecek. Hayatınıza ufacık bi melek dahil oluyor ve siz bunun heyecanı, mutluluğunu yaşamak yerine, milletin lafıyla kimin sözü geçecek diye ego yarışına tutuluyorsunuz.. Bırakın kim ne derse desin. Millete karşı 'sevilen kaynana' gibi gözükmek mi önemli, gerçekten sevilmek ki ? Size olan sevgilerini çocuklarına koyacakları isimde aramayın. O çok başka bi konu..

X