isim mevzusu

herkes saldırmaya geçti söylesem zaten konu açmam bizde anne olduk heralde samimi olarak yazdım ama neler dediler sadece beni üzmeyen yorumlara cevap veriyorum teşekürler yorumun için

Takdir beklemiyorum moduna girmissiniz ancak bunun hakkinda konu acmaniz bile beklentide oldugunuzu gosterir. Ne munasebet sizin emeginiz cok diye sizin adiniz koyulsun? Hangi devirdeyiz Allah askina?

Siz sakin olun asil torun gelsin sorunlar o zaman baslayacak gibi duruyor.

kötülük yapmadım kaynana olmadım olmamda fikirlerine saygı duyuyorum hamileyken yemek kokusuna bile dayanamayan kızını düşünmeyen kadını baştacı edemicem kusura bakma

baş tacı etmeniz gerekmiyor zaten. ama yerin dibine sokup yermenizde gerekmiyor.
karı koca bir yolunu bulurlardı aç kalmazlardı yani siz yemek götürmeseniz merak etmeyin.

size kayınanne diyebilir miyim
İşlerini çok kolaylaştırmışsınız ama aslında yanlış yapıyorsunuz
Evlenip çocuk yapmayı bilen insanlar yemeklerini yapmalılar
Kendi işlerini görmeliler
Siz onların sponsoru değilsiniz.
Lütfen yavaşça elinizi çekin
Artık babanne anneanne dede ismi koyulmuyor çocuklara
Bunu gönlünüzden geçirebilirsiniz ama o kadar
Benim ölmüş annem ya da babamın adını koymak aklımdan bile geçmiyor. Aynı şekilde eşimin de. O yüzden böyle bir beklentiye girmeyin derim.
Yalnız dünürün adını koyarlar ise o zaman bozulmakta haklısınız

Beklentide değilim diyosunuz çok çelişkilisiniz. Beklentide olduğunuz için bu hayal kırıklığı.. Çocuğu kocasıyla yaptı ismine de beraber karar verirler.

Ayrıca yaptıklarınız sizi beklentiye sokmuş.. İsim mevzusunda bari karışmayın şu gelinlere.. Sizden icazet mi alması gerekiyo çok saçma..

Siz istediğiniz ismi koyun ama gelin iyilik yaptınız diye sizin adınızı koysun.. Size saygılı, oğlunuzla güzel geçiniyo.. İsim konusunda size hiç laf düşmez. Bu yüzden kırılcaksanız da gelininizi kaybedersiniz..

ben görmediğimi gelinim görsün istedim komşum demese aklımdan geçmez zaten adım konulsun mantıgında degilim ama anlatmak istediğim benle aramızda oyle bir samimiyet vardı acaba adımı koymak düşer diye mi benle o konulara girmiyor bende koymadım kayın validemin adını ona bakarsan

Çevrenizdekilerin dolduruşuna gelmeyin. İsminizi koymamaları sizi sevmedikleri manasına gelmez.
Kendiniz bile adınızı çok beğenmiyormuşsunuz üstelik. Madem aranız iyi böyle küçük meselelerle huzurunuzu kaçırmayın.
Ayrıca ben olsam gelini de o kadar şımartmam. Kocaman kadın evlenmeyi biliyorsa yemeklerini de yapıversin.

teyzem isimle hürmet olmaz boşveeeeeeer

‘Senin adını koyarlar artık’

Diyen komşunun gazına gelmeyin lütfen...

Maşallah gelininizle aranız çok iyi...

Ama lütfen bu isim mevzusu girmesin aranıza...

Kendi evladına ne isterlerse koysunlar,
fikrinizi sorarlarsa söyleyin
ama onun dışında dahil olmayın...

karşılık beklesem yapmam emin ol üzüldüm sadece dile getirdim herkes benden alıyor öfkesini bizde dogurduk biliyoruz
Sizden neden ofkesini alsin herkes? Fikir istemissiniz fikirleri bu. Herkes sizin ne kadar fedakar vs oldugunu dusunmek zorunda degil ki. Sadece isim beklentiniz yanlis onu dile getiriyorlar. Siz sanirim biraz fazla kafaya takip hassaslasmissiniz ondan oyle geliyor.

Uzulmeyin koymadilar diye bosverin gitsin

hayatımda ilk defa anne olacaktım ve o dünya iyisi kayınvalidem bana illaa benım adımı koyacaksınız dıye baskı yaptı, inanamadım, şaka sandım, cunku ilk defa anne oluyorum ben yahu, bırakın o heyecanı ben yaşayayım, bırakın onca emek verecegım yavrumun adını ben koyayım, neden bu konuda böylesine katısınız, neden kendınızı bızım yerımıze koymazsınız, aynını kaynvalideniz size yapsaydı neler hissederdiniz ? allah rızası için lütfen bırakın şu ismimi koyun mevzusunu yaa, bu dertten kaç tane hamıle kadın stres altında gecırdı hamılelıgını, yeter ama, rica ederım kendınıze gelin...........

Siz gelininizi gercekten sevdiginizden bahsetmissiniz.
Madem seviyorsunuz madem anlayisli oldugunuzu dusunuyorsunuz 9 ay boyunca karninda tasidigi evladina istedigi bir ismi vermesi cok mu ?
Bahsettiginiz kadar anlayisliysaniz bu konuyu hic gundeme bile getirmez,istedikleri ismi koysunlar derdiniz. Demelisiniz.

kızım temizliğe yardıma gidiyor zaten gelinim çağırıyor

karşılık beklesem yapmam emin ol üzüldüm sadece dile getirdim herkes benden alıyor öfkesini bizde dogurduk biliyoruz
Kimsenin senden öfkesini aldigi falan yok.
Buyugumsun saygisizlik etmek istemem ama kayinvalidenin kayinbabanin torunlarina kendi isimlerinin verilmesini beklemelerinden magduruz koymayinca asil kotu biz oluyoruz .

Bakin sekil a da oldugu gibi bosu bosuna alinganlik yapip kiriliyorsun.

Bence gelininize ben sana su kadar iyilik yaptim benim adimi koymalisin minvalinde bir seyler soylemeyin,kadin hamileliginin son bir ayini stressiz gecirsin.
Siz de bu durumu dusunup icinizde buyutmeyin. Burdaki yorumlara kulak verin,empati yapin. Icinizdeki huzuru boyle anlamsiz bir mevzuyla bozmayin,degmez.

kızım temizliğe yardıma gidiyor zaten gelinim çağırıyor
İşte bu kadar rahatlığa alıştırırsanız yarın daha çok sorun yaşarsınız.
Yakınlık bile ayarında güzel.
Misal siz onlara yemek yapmayı bırakın bakalım gülüm balım sözleri kalacak mı ortada?
Neden çünkü artık o sizin göreviniz oldu da ondan.
Kızın annesine laf söylemeye hakkınız yok. Ben olsam bende yemek vermem midesi bulanıyorsa kocası hazırlasın ya da dışardan söylesinler.
Benim annem anlatıyordu burnuma bez tutup yapıyordum yemeği diye. O kadar nazlamaya gerek yok yani.

teyzem isimle hürmet olmaz boşveeeeeeer

sadece aklıma komşum soktu dün yoksa koymasın ama neden konuşmadık dedim

iyi kayinvalide olabilirsin ki daha kendi kayınvalidemin ustune tanimadim ... 12 saatlik uzaklıktan cekirdegime kadar gonderir ne yemekler ne erzaklar gelir onu hic demeyeyim ..bana gelinim demez bile ... oyle bir kadındır...

Ben annemi küçüklükten kaybettim ikinci annem ile 26 yıldır beraberiz ki canimi bile veririm onun icin bu kadar net ... hatta düğün davetiyeme onun ve rahmetli annemin de adini yazdırdım.

Isim konusuna gelince ikinci annem de kv kiz olursa rahmetli annenin adini da koy dediler ikisinin de isteği buydu ama oğlum oldu yine ismini ben koydum ...

Iki anamda kıymetlidir benim icin biri canim diğeri cigerimdir ... ikisinde hergun sesini duymadan rahat edemem ..kv ziyarete gelir gider evim bayram olur giderken ağlarım bile 10 yillik ta evliyim... annem hala eli üstümde yillardan beri bana bakti okuttu bir damla göz yasimi akitmadi üvey annelik yapmadi ..

onlar bile kendi isimlerini koy demezken rahmetli annenin adi yakisir derlerken sizin yemek yaptığınız sevdiğiniz icin isminizi koymalarını beklemek garibime gitti ...

Şu millet elalem komşu akraba ne der düşüncesinden keşke herkes vazgeçse artık... o sizin torununuz komşuyu ne ilgilendirir. Bırakın adı da bahtı da güzel olsun da ne olursa olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…