• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim anlamı

Berfin evet kurtce bir isim gibi ama kurt olmak kotu bir sey mi? Laz ismi, cerkez ismi vs olunca daha iyi mi olacak? Yahu bu ulkede yasiyoruz birbirimize o kadar kaynasmisiz ki bu ayrimcilik kadar anlamsiz bir sey yok. Misal veriyorum karnimdaki bebegin kokenleri:

%37.5 muhacir
%25 manav
%25 laz
%12.5 kurt

Ben simdi evladimin neresini ayirayim? Kimse kusura bakmasin da bu yapilan irkcilik baska bir sey degil.

Aslında ne kadar kaçmaya çalışsalar da Anadolu insanı olarak böyle karışığız, meleziz. En saf kanım diyen dahi beş kuşak öteye gidemiyor. Zülfü Livanelinin bir kitabında yazıyordu sanırım. Aslında hiç birimizin büyük büyük dedelere ulaşamama sebebi de bu karışımlar diyordu ne derece doğru bilemem.
Benim de %50im Kırımdan göçen tatar kalan yüzde elliminde %25i egeli %25i doğulu. Melezim ve melezliğimle de mutluyum. Mesela bizim doğulu tarafımız hakkında bilgimiz yok, Kürt de olabilirim Ermeni de olabilirim. Ermeni olabilirim dediğimde Kürt olma ihtimalimden daha büyük bir tepki alıyorum mesela. Ama dedemin anneannesi o yıllarda Fransız lisesine yollanmışsa muhtelemen böyle bir şeydir diye tahmin ediyorum ben. Yine de bu karışık soyumla gurur duyarak söylüyorum da
Şimdi çocuğum olsa benim bu karman çorman yüzdeme bir de Karadenizli eklenecek mesela.
Ne güzel çok kültürlü bir gen havuzu olacak..

Konu sahibi çocuğuna Berfin koyan arkadaşa nerede yaşadığını dahi soracak kadar yetinmiyorsun. O kadar aslında sana Kürt ismi koymak yanlış geliyor ya. Çok yanlış düşünüyorsun. Sadece güzel gelir anlamı koyar. Bir insan sadece ismi dolayısıyla birine baskı kuruyorsa o insan olamamıştır. Cidden kürt ismi yada kürt diye bu kadar önyargılı olmayın lütfen.

Berfin Kürtçe mi bilmiyorum ama doğuda sıkça rastlanılan isimlerden. Zannedersem Kartanesi anlamı.

Berfin adında bir kuzenim var.Kuzenimin anneside babasıda Antalyalı. O yüzden yani ne alaka. Üstelik ben doğuluyum, yinede berfin ismi bana kürtçeyi çağrıştırmıyor. Baran ismide aynı şekilde.Bunlar artık herkesin kullandığı isimler. Arkadaşın saçmalamış biraz ne yalan söylyiim.

Berfin adında bir kuzenim var.Kuzenimin anneside babasıda Antalyalı. O yüzden yani ne alaka. Üstelik ben doğuluyum, yinede berfin ismi bana kürtçeyi çağrıştırmıyor. Baran ismide aynı şekilde.Bunlar artık herkesin kullandığı isimler. Arkadaşın saçmalamış biraz ne yalan söylyiim.

Kürt olsa ne olur, başka bir milletten olsa ne olur
Arkadaşına söyle madem büyük idealleri için endişe ediyor ; etmesin
Bu zihniyetle büyük adam olunmaz çünkü
Zihniyetten kastım da önce milliyet meselesi değildir yanlış anlaşılmasın sakın
Ben düşünmeye çekirdekten başlarım ; onu o boya getiren ana babası , o ismi layık görmüşler, kardelen demişler evlatlarına, arkadaşının yerinde olsam her şeyi bırakır sırf onların hatırı için ismimi gerine gerine taşırdım. Velhasıl bu kadar detayı düşünemeyenden büyük bir şey de çıkmaz, dert etmesin o yüzden

Merhaba arkadaşlar bu seferki derdim kendim için değil. Arkadaşım için ismi Berfin ve ismini beğenmiyor. Aslında farsca bi isim ama genelde kürtçe olarak düşünülüyor. Siz bu ismi ilk duyduğunuzda ne düşünürdünüz? Lütfen açık sözlü olun ve içinizden geleni söyleyin. Mesela Berfin diye bi ünlü olsaydı bu kızı kürt veya doğulu olarak mı düşünürdünüz? Arkadaşlarım benim için çok önemlidir ve sizede güveniyorum...

Berfin : Kar tanesi demek . Ayrıca Farsça diil Kürtçe !

Merhaba arkadaşlar bu seferki derdim kendim için değil. Arkadaşım için ismi Berfin ve ismini beğenmiyor. Aslında farsca bi isim ama genelde kürtçe olarak düşünülüyor. Siz bu ismi ilk duyduğunuzda ne düşünürdünüz? Lütfen açık sözlü olun ve içinizden geleni söyleyin. Mesela Berfin diye bi ünlü olsaydı bu kızı kürt veya doğulu olarak mı düşünürdünüz? Arkadaşlarım benim için çok önemlidir ve sizede güveniyorum...

Diyelim ki Kurt veya dogulu oldugunu dusundum. Ne olacak? Utanc kaynagi mi bu simdi?

Ha bir de sanatci olacakmis arkadasiniz. Bu ruhla mi, bu vizyonla mi?

Trajikomik...

Berfin çok hoş çiçek adı gibi geliyor kulağa. Yine de istemiyorsa değiştirsin çevresinin de alışması gerekecek. Benim de ismi saniye olan bir arkadaşım değiştirmişti ismini öyle çok güncel çok modern bir isim yapmadı ama.

Bu konu beni rahatsız etmeye başladı. Mune'yi etiketlemek istiyorum ama sadece ben böyle düşünüyorsam diye etiketlemedim. Tek kelimeyle ırkçılık.

Katiliyorum size.

Dini konular nasil yasaksa forumda, etnik konularin da yasaklanmasini talep ettim bir ara. Insanlar uzerime yurudu resmen. Yine de talebimi yineliyorum: Etnik konular yasaklanmali.

Berfin evet kurtce bir isim gibi ama kurt olmak kotu bir sey mi? Laz ismi, cerkez ismi vs olunca daha iyi mi olacak? Yahu bu ulkede yasiyoruz birbirimize o kadar kaynasmisiz ki bu ayrimcilik kadar anlamsiz bir sey yok. Misal veriyorum karnimdaki bebegin kokenleri:

%37.5 muhacir
%25 manav
%25 laz
%12.5 kurt

Ben simdi evladimin neresini ayirayim? Kimse kusura bakmasin da bu yapilan irkcilik baska bir sey degil.

Mesajinizi cok begendim.
Cok haklisiniz biz,hepimiz Türk Milletini olusturuyoruz zaten.
Senin kokenin cerkez,benimki muhacir falan gibi ayrimlara hic gerek yok.

Berfin dicle baran bunların kürtçe isim olduğunu düşünmüşümdür her zaman...

Back
X