- 11 Temmuz 2013
- 411
- 902
-
- Konu Sahibi moruclukalem
Danışmak farklı başkasının aklıyla hareket etmek farklı kavramlar. Siz kiminle konuşsanız kafanız karışmış. Halbuki adamın işini ilk andan beri biliyorsunuz. Kendi düşünceniz yok gibi gözüküyor burdan bakınca. Abim böyle diyor, ablam şöyle diyor e ama siz ne istiyorsunuz siz ne düşünüyorsunuz?
Ordan öyle duruyor olabilir sadece kronolojik olarak anlatmak açısından yazdım . İlk ne zaman mesleği rahatsız etti mesela bunu anlatmak için. Ben de bu konularda onlarla aynı düşüncedeyim . Hep standart sakin bir hayat istemiştim . Onun bu düzenine alışır mıyım diye bir şeylere başlamıştım . Zorlandığımı anladığım noktada aileme danıştım alışmana gerek yok diye akıl verdikleri için kararsız kalıp konu açtım özet bu. İşini başından beri biliyordum evet ama bu işin gereklilikleri ve işe alım noktasında fikrim yoktu. İlk defa devlette çalışıyorum daha önce özeldeydim. Sizi de anlıyorum karşı tarafla empati yapıyorsunuz ama şurda bir nevi bu konuda sohbet edip rahatlıyorum . Abimin onayı gibi bir şey söz konusu değil . Aile yapımız böyle değil ki ben de belli bir yaştayım . Fikir verip karar senin dedi zaten .
Kolay demedim zaten ama güzel meslek dedim ama başka bir işi bu kadar küçümseyecek kadar havalı bir meslek değil. Savcı olursun ne bileyim cerrah olursun anlarım da ben kazanıp gitmemiştim bir sonraki sene tekrar girdim sinavaSayisaldan o sıralamaya girip dış hekimliğini kazanmak sizin anlattığınız kadar basit değil bence gayet de bölümü havalı bir bölüm.ama konu sahibini egoist bulmanız konusunda hak veriyorum hangi yüksek meslekte olursak olalım hiç bir işi küçümsemeye hakkımız yok diye dusunuyorum
Kız evlenme niyetinde farkında mısınızhangi yüksek meslekte olursak olalım hiç bir işi küçümsemeye hakkımız yok diye dusunuyorum
Savcı cerrah olunca diğer meslekler küçümsenebiliyor mu?Kolay demedim zaten ama güzel meslek dedim ama başka bir işi bu kadar küçümseyecek kadar havalı bir meslek değil. Savcı olursun ne bileyim cerrah olursun anlarım da ben kazanıp gitmemiştim bir sonraki sene tekrar girdim sinava
Ay valla aynı şeyi düşünmüştüm de cümle olarak ifade edememiştim siz yazmışsınız :) Meslek olarak küçümseme de yok ayrıca Farklı birimler diye tekrar tekrar belirttim . Tahsil olarak denk olmadığı ise bence bir gerçek. Koç ekonomi Harvard mba mezunu biri gelse onu da denk görmem bana göre fazla eğitimli diyebilirim . Bunlar çok gözle görünen şeyler benim egoistliğim olduğunu düşünmüyorumKız evlenme niyetinde farkında mısınızdurduk yere komşunun oğlunu, alakasız bir adamı küçümsüyor gibi yazmışsınız. Kendine denk tahsil beklemek hakkıdır
Savcı cerrah olunca diğer meslekler küçümsenebiliyor mu?Konuda herhangi bir mesleği küçümseme yok zaten.
Yani doktordan ne farkı var ki :) İnsanlara a dersin b anlarlarUzmanlığım var dedim belki de çene cerrahıyım ama diş olunca sayılmıyor sanırım
O zaman kendine denk birini seçecek kimseyi eziklemeyecekKız evlenme niyetinde farkında mısınızdurduk yere komşunun oğlunu, alakasız bir adamı küçümsüyor gibi yazmışsınız. Kendine denk tahsil beklemek hakkıdır
O da onu diyor işte karar verememiş, bize soruyorO zaman kendine denk birini seçecek kimseyi eziklemeyecek
Çok teşekkür ediyorum ne kadar ince bir yorum yapmışsınız . Gerçekten bunu okumak çok iyi geldi .Bence kendine zaman verebilirsin. Zaten kendisiyle endişelerini de paylaşmışsın. Şu an keskin kararlar veremediğini düşünüyorum ki çok doğal. Ama zamanın çözmediği hiçbir şey yok. İnan bana istemezsen eğer zamanla istemediğinden daha çok emin olursun ve gönül rahatlığıyla, kararlılıkla ilerler, konuşursun. Ayrıca kötü bi şey yaptığınız veya kimsenin hakkına girdiğiniz yok. İnsanlar tanışır konuşur ve zamanla uyum sağlayıp sağlamadıklarına bakarlar. Kaldı ki, siz “ben senin için her şeyi yaparım” filan mesajı vermemişsiniz. Gayet şeffaf bi şekilde yaklaşmışsınız eminim karşı taraf da bunun farkındadır.
İdari bölümlere atanırken de bir sınav oluyor aslında. Devlet kadrosuna sınavsız , basamak ilerlemesiz direkt dank diye hastane müdürü olduysa baya kul hakkı bence. Buna ek olarak maddi geliri sizle orantılı mı? Maaş konusunda da kafanız karışıyor olabilir çünkü bazı erkekler para avcısıİşini küçük görmüyorum aslında hatta benden iyi bile denilebilir aslında pozisyon olarak konu ondan ziyade işe giriş biçimi. Hastanede memur olsa daha az sıkıntım olurdu yani en azından kpss ile atanmış olacaktı.
Olgunluk kısmını bilemiyorum tabi ama başkalarının fikrine göre kısmında haklısınız çünkü şu an doğru düşünemiyorum gerçekten . Duygularım çok ön planda bana göre .
Garanti değil derken şunu kast ediyorum . Onunki bir meslek değil bir iş. Bir öğretmen her yerde öğretmenlik yapabilir. Ama onun mesleğinde biri eğer siyasi havada bir sıkıntı olursa bir daha o işi yapamaz . Yoksa haklısınız benim hekimliğim de bir iş kazasına bakar .
Ama belliki içinizde baya bir ukte kalmış. Yoksa o kısma o kadar takılmazdınız ...Kolay demedim zaten ama güzel meslek dedim ama başka bir işi bu kadar küçümseyecek kadar havalı bir meslek değil. Savcı olursun ne bileyim cerrah olursun anlarım da ben kazanıp gitmemiştim bir sonraki sene tekrar girdim sinava
Ne mutlu bana. Zamanin akisina güvenmeni tavsiye ederim. Bugüne kadar neler yasamissindir hepsinde iyi kötü sonuca varmissindir. Bence kararsizsan bir seylerin üzerine gitmek seni yipratabilir. Zamanla gözlemledikce, bir seyler yasadikca sana neyin uygun olup olmadigini anlarsin, anlamaktan ziyade hissedersin. Bazen bir seyleri yasamak gerekir. Sana hayatta tecrübe olur, deneyim kazandirir. Ve ders cikarirsin. Rahat ol canim... su akar yolunu bulur:)Çok teşekkür ediyorum ne kadar ince bir yorum yapmışsınız . Gerçekten bunu okumak çok iyi geldi .
Adamın iş garantisi falan mı önemli gerçekten ya. Bulunduğu yere siyasi bağlantıları sayesinde gelmesi asıl rahatsız etmesi gereken.Tanışmadığım kişiyi instagramdan eklesem mi ?
Eski konumu da eklemeye çalıştım isteyen bakabilir.
Herkese merhaba. 28 yaşındayım bir hastanede diş hekimi olarak çalışıyorum . Uzmanlığım da var . İş yerinde idari pozisyonda olan birinden uzaktan hoşlanıyordum hatta konu da açmıştım onu da ekledim. Ben aslında hoşlanırken de bu tarz idari görevlere referans olmadan alınmadığını biliyordum ki buradaki insanlar da olmaz vs demişlerdi. Sonra aradan uzun bir zaman geçti . Meğerse bu kişi de benden hoşlanıyormuş , biz tesadüf eseri tanıştık kısa sürede de sevgili olduk üç aydır da beraberiz .
Onun işi konusu aslında hep aklımda soru işaretiydi . Sağlık meslekte diş teknikerliği okuduğu için Kpss ile atanıp çalışırken ardından sağlık yönetimi okumuş, referansla da şu anki işine girmiş çünkü ailesi de siyasetle iç içe . Ben ise fen lisesi mezunu , diş fakültesi mezunu üzerine uzmanlık yapmış biriyim . Sanırım aklımda hep şey diye aklamıştım. Benim gibi bir çevrede yetişmedi kimse yol göstermedi , gösterseler o da başarılı olurdu gibi gibi. İşler biraz ilerleyince ben aileme söyledim . Önce ablam karşı çıktı ama o ara sadece beynimin arka planına alıp yoluma baktım. Dün gece ise abime söyledim . Abim de hem mezun olduğu okula hem bu tarz mesleklerin garantisinin olmamasına ( yani bir seçimde gidebilecek pozisyonlar ) hem de işe alınış biçimindeki soru işaretlerinden dolayı hem de yöneticilik işlerinin zor ve adalet duygusundan dolayı vebali olduğundan beraber olunması zor mesleklerden olduğu için vazgeçmem gerektiğini tavsiye etti. İlk sevgilim bu arada , daha önce flört , tanışma vs oldu ama böyle yoğun hislerimin olduğu ilk insan. Beni de böylesine seven de ilk insan . Ama abim üç ayın zaten kısa olduğunu , duygularımla karar vermemem gerektiğini , kendini zaten bu kısa sürede güzel tanıtmış olabileceğini söyledi. O kadar ikna oldum ki aslında hemen ayrılmayı düşündüm . Genel olarak fevri biri olduğum için ani karar vermek de istemiyorum. Karşımdaki insanı da üzmek istemiyorum. Dün biraz bahsettim . Kendini şöyle ifade ediyor o da . Keşke bu işin sınavı olsa da öyle girsem ama maalesef yok diyor . Böyle girilmek zorunda ben napayım, benim gibi insanlar gelmesin hak, adalet bilmeyen insanlar gelsin daha mı iyi? Senin gibi düşünüp görevden kaçanlar yüzünden ülke bu halde vs vs diyor . Açıkçası açıklamaları hiç de tatmin etmedi ama onu böyle bir pozisyona sokmak da üzüyor beni. Neticede seviyorum yani. Kafam öyle karışık ki. Tavsiye almak istedim .
benim gibi insanlar gelmesin hak, adalet bilmeyen insanlar gelsin daha mı iyi?
İnanın maddi gelirini hiç bilmiyorum zaten hastane maaşı dışında çeşit çeşit değişik işleri de oluyor.İdari bölümlere atanırken de bir sınav oluyor aslında. Devlet kadrosuna sınavsız , basamak ilerlemesiz direkt dank diye hastane müdürü olduysa baya kul hakkı bence. Buna ek olarak maddi geliri sizle orantılı mı? Maaş konusunda da kafanız karışıyor olabilir çünkü bazı erkekler para avcısı