İşi yüzünden sevgiliden ayrılma fikri

"Referansla" girmemiş olsaydı evet.
Malesef bizim ülkemizde az buçuk iyi her şey 'referansla' oluyor. Çoğu memur da referans sahibi. Belediyede çalışan insanlarin da sayica fazlasi referans ile giriyorlar. Normal düz özel sektorde bile (mesela benim eski işimde) birini alacakları zaman genelde calisan kişinin önerdiği kişileri alırdı referansli diye.
Konu sahibi bu adami bırakıp üst düzey bir memurla da evlense yine bir yerlerde bir torpil bulabilirdi

Evet işte benim en en baş derdim o. Ben referans boyutunun ciddiyetini onunla vakit geçirdikçe anladım. Yoksa buradaki arkadaşlar torpil kısmını demişlerdi ama ben onu zaten hak ettiğin bir yerde ekstra referans kullanmak olarak aklamışım ama öyle bir şey yokmuş. Direkt kadrosuz mülakatsızdır sıfırdan isim vererek giriliyormuş . Hiçbir fikrim yoktu bu konuda .
Nereden biliyormuş onun hak ettiğini başkalarının hak etmediğini? Belki daha çok hak eden birinin yerini işgal ediyor. 3 ay uzun bir süre değil, bu durum da midenizi kaldırmış bir kere. Ayy denecek çok şey var da diyemiyorum :işsiz:

Malesef bizim ülkemizde az buçuk iyi her şey 'referansla' oluyor. Çoğu memur da referans sahibi. Belediyede çalışan insanlarin da sayica fazlasi referans ile giriyorlar. Normal düz özel sektorde bile (mesela benim eski işimde) birini alacakları zaman genelde calisan kişinin önerdiği kişileri alırdı referansli diye.
Konu sahibi bu adami bırakıp üst düzey bir memurla da evlense yine bir yerlerde bir torpil bulabilirdi
Konu sahibinin dediğine göre basit bir referans değil bu. İç gıcıklayan kısım bu. Hakkı olabilecek bir pozisyona isimle girenler çok ama tak diye idari pozisyona tepeden inen birine ben saygı duyamazdım.

Tanışmadığım kişiyi instagramdan eklesem mi ?

Eski konumu da eklemeye çalıştım isteyen bakabilir.

Herkese merhaba. 28 yaşındayım bir hastanede diş hekimi olarak çalışıyorum . Uzmanlığım da var . İş yerinde idari pozisyonda olan birinden uzaktan hoşlanıyordum hatta konu da açmıştım onu da ekledim. Ben aslında hoşlanırken de bu tarz idari görevlere referans olmadan alınmadığını biliyordum ki buradaki insanlar da olmaz vs demişlerdi. Sonra aradan uzun bir zaman geçti . Meğerse bu kişi de benden hoşlanıyormuş , biz tesadüf eseri tanıştık kısa sürede de sevgili olduk üç aydır da beraberiz .
Onun işi konusu aslında hep aklımda soru işaretiydi . Sağlık meslekte diş teknikerliği okuduğu için Kpss ile atanıp çalışırken ardından sağlık yönetimi okumuş, referansla da şu anki işine girmiş çünkü ailesi de siyasetle iç içe . Ben ise fen lisesi mezunu , diş fakültesi mezunu üzerine uzmanlık yapmış biriyim . Sanırım aklımda hep şey diye aklamıştım. Benim gibi bir çevrede yetişmedi kimse yol göstermedi , gösterseler o da başarılı olurdu gibi gibi. İşler biraz ilerleyince ben aileme söyledim . Önce ablam karşı çıktı ama o ara sadece beynimin arka planına alıp yoluma baktım. Dün gece ise abime söyledim . Abim de hem mezun olduğu okula hem bu tarz mesleklerin garantisinin olmamasına ( yani bir seçimde gidebilecek pozisyonlar ) hem de işe alınış biçimindeki soru işaretlerinden dolayı hem de yöneticilik işlerinin zor ve adalet duygusundan dolayı vebali olduğundan beraber olunması zor mesleklerden olduğu için vazgeçmem gerektiğini tavsiye etti. İlk sevgilim bu arada , daha önce flört , tanışma vs oldu ama böyle yoğun hislerimin olduğu ilk insan. Beni de böylesine seven de ilk insan . Ama abim üç ayın zaten kısa olduğunu , duygularımla karar vermemem gerektiğini , kendini zaten bu kısa sürede güzel tanıtmış olabileceğini söyledi. O kadar ikna oldum ki aslında hemen ayrılmayı düşündüm . Genel olarak fevri biri olduğum için ani karar vermek de istemiyorum. Karşımdaki insanı da üzmek istemiyorum. Dün biraz bahsettim . Kendini şöyle ifade ediyor o da . Keşke bu işin sınavı olsa da öyle girsem ama maalesef yok diyor . Böyle girilmek zorunda ben napayım, benim gibi insanlar gelmesin hak, adalet bilmeyen insanlar gelsin daha mı iyi? Senin gibi düşünüp görevden kaçanlar yüzünden ülke bu halde vs vs diyor . Açıkçası açıklamaları hiç de tatmin etmedi ama onu böyle bir pozisyona sokmak da üzüyor beni. Neticede seviyorum yani. Kafam öyle karışık ki. Tavsiye almak istedim .
Evlenme kararı için zaten üç ay kısa. Üç ayda ne oldu da abinize bunu soracak duruma geldiniz.. abinizin cevabı ise facia.. cidden facia one sürdüğü şeyler. Okuduğu okul sorunlu demiş, yöneticilerle beraber olunmaz adalet duygusu yoktur nasıl bir cümle yahu. Kompleksi mi var abinizin? Siz de normal liseden mezun olup ardından diş hekimliği fakültesi kazanmassiniz. Valla Galatasaray da okuyup ardından londroda burslu hukuk okuyan arkadaşım var beraber olduğu çocuk belediyede gisede memur ondan böyle duymadım ben söyleyim ben boyleyim diye. Diş hekimliği elbette güzel bir meslek ama yani öyle çok zor kazanılan çok zor okunan bir meslek değil. Yanlış anlamayın diş hekimi çok arkadaşım var hepsi de çok güzel insanlar ama mesleğiniz öyle nasıl desem zannettiğiniz kadar havalı değil. Adamın mesleğine gelince iki senelik okul okumuş kpss ile atanmış ardından bir daha okumuş. İdari konuma gelmiş. Torpille mi geldi nasıl geldi noldu bilemem ama güzel bir kariyer planı olmus. Bu mesleğini ve eğitimini beğenmediğiniz kişi sizden üst bir konumda mi acaba orada onu merak ettim

Konu sahibinin dediğine göre basit bir referans değil bu. İç gıcıklayan kısım bu. Hakkı olabilecek bir pozisyona isimle girenler çok ama tak diye idari pozisyona tepeden inen birine ben saygı duyamazdım.

Vallahi çok güzel tespitler var ben tanıdığınızı düşündüm hatta . Aynen öyle okulu bitirdiği gibi tak diye almış pozisyonu. Babası bulunduğumuz ilde bilindik bir siyasetçiymiş. Şu cümleniz aklımda yer edinsin ama nerden biliyor daha iyi birinin orda olmayacağı kısmını. Abim de dün şöyle aydınlattı beni. O gitmiş makama talip olmuş kimse ona teklif etmemiş bence bunu bir düşün dedi . Sizin dediğiniz şeylere benziyor

Bence de hoş değil . Hatta benim için malum partili olması bile elenme sebebi:))
ama hem kendi iş cevremden, hem kendi akraba çevremden, hem eşimin dostumun iş yerinden, hem akademisyen arkadaşlarımla olan sohbetlerimden gayet iyi biliyorum ki bu ulkede iyi kötü bir yerler gelen, bir şeyin amiri olan insanların büyük çoğunluğunun sağlam bir 'referansi' vardır.
Müdürlük pozisyonunda olup torpili olmayan , işe likayakatle ve hakkiyla gelen kaç kisi vardır ki bu ülkede? Herkes kendi bulundugu kamu kuruluşundakileri - idari amirini - onların üstünü falan bir hatirlamaya çalışsın. Gercekten işine sıfır torpille gelen kişi oranı ne?

Evlenme kararı için zaten üç ay kısa. Üç ayda ne oldu da abimize bunu soracak duruma geldiniz.. abinizin cevabı ise facia.. cidden facia one sürdüğü şeyler. Okuduğu okul sorun yöneticilerle beraber olunmaz adalet duygusu yoktur nasıl bir cümle yahu. Kompleksi mi var abinizin? Siz de normal liseden mezun olup ardından diş hekimliği fakültesi kazanmassiniz. Valla Galatasaray da okuyup ardından londroda burslu hukuk okuyan arkadaşım var beraber olduğu çocuk belediyede gisede memur ondan böyle duymadım ben söyleyim ben boyleyim diye. Diş hekimliği elbette güzel bir meslek ama yani öyle çok zor kazanılan çok zor okunan bir meslek değil. Yanlış anlamayın diş hekimi çok arkadaşım var hepsi de çok güzel insanlar ama mesleğiniz öyle nasıl desem zannettiğiniz kadar havalı değil. Adamın mesleğine gelince iki senelik okul okumuş kpss ile atanmış ardından bir daha okumuş. İdari konuma gelmiş. Torpille mi geldi nasıl geldi noldu bilemem ama güzel bir kariyer planı olmus. Bu mesleğini ve eğitimini beğenmediğiniz kişi sizden üst bir konumda mi acaba orada onu merak ettim

Durun bir dakika sakin :) Adalet duygusu yoktur demedi yanlış anlamışsınız. Adaleti sağlamak zor olduğundan vebali var bu yüzden stresli ve sen böyle stresli bir işe sahip biriyle yapabilecek misin dedi .
Valla zamanında o dediğiniz liseye de puanım yetiyordu derece yapmıştım fen lisesine gittim sonrasında başarız oldum ve haklısınız başarısız bir kariyer planı yapıp diş hekimi oldum. Havalı bir işim yok biliyorum aksine standart normal bir işim var . Keşke diyorum benim gibi normal bir işi olan biri olsaydı . Beraberken sürekli telefonu çalar. Sürekli önemli birileriyle görüşür. Derdim o yani . Sevgilimle alt üst ilişkimiz yok. Onunki benden aşağıda veya yukarıda diye bir yorumum hiç olmadı apayrı birimler çünkü . Benim sıkıntım zaten bu apayrılık. Normal düz doktor, öğretmen ne bileyim mühendis vs olsun isterdim.

Vallahi çok güzel tespitler var ben tanıdığınızı düşündüm hatta . Aynen öyle okulu bitirdiği gibi tak diye almış pozisyonu. Babası bulunduğumuz ilde bilindik bir siyasetçiymiş. Şu cümleniz aklımda yer edinsin ama nerden biliyor daha iyi birinin orda olmayacağı kısmını. Abim de dün şöyle aydınlattı beni. O gitmiş makama talip olmuş kimse ona teklif etmemiş bence bunu bir düşün dedi . Sizin dediğiniz şeylere benziyor
İşte ben bu adamın gurursuz, hırssız ve tembel olduğunu düşünürdüm. Bunlar soğuma sebebi. Zaten partiden elendi de:)
Kendisine uygun bir pozisyon için uğraşmış didinmiş ve bir tanıdığın ismiyle girmiş olsa bu kadar dert olmayabilirdi. Abiniz haklı bence.

Sanırım aklımda hep şey diye aklamıştım. Benim gibi bir çevrede yetişmedi kimse yol göstermedi , gösterseler o da başarılı olurdu gibi
Şu cümleye söylenecek çok şeyim var ama banlanmak istemiyorum.
Adam iyi veya kötü çalışmış hastanenin yönetimine geçmiş ne yapsın anlamadım.

Sizde hekim olarak hala ailenin sözüyle hareket ediyorsunuz o nolacak?

Geçen günde bir öğretmen başka birini aşağılıyordu konuda 'ben okudum meslek sahibi oldum, o okumamış yüksek ücret haketmiyor' diye. Arkadaşlar sizin için karakterin önemi yok mu ya. Nedir bu meslekleri hor görmek. Sözde okumuş insanlar bunu yapıyor.

Sanırsın adamda işsiz güçsüz boş gezenin boş kalfası. Zaten 3 aylık ilişkide gelecek düşünülmez ama inşallah mesleğini aşağıladıgınizı farkedip sizden ayrılır.

-Hak yiyerek bi yerlere gelmiş olmasına (?) (Buna ne kadar eminsiniz bilemedim) yorum yapmayacağım. Çok cirkin.

Son düzenleme:
Bence de hoş değil . Hatta benim için malum partili olması bile elenme sebebi:))
ama hem kendi iş cevremden, hem kendi akraba çevremden, hem eşimin dostumun iş yerinden, hem akademisyen arkadaşlarımla olan sohbetlerimden gayet iyi biliyorum ki bu ulkede iyi kötü bir yerler gelen, bir şeyin amiri olan insanların büyük çoğunluğunun sağlam bir 'referansi' vardır.
Müdürlük pozisyonunda olup torpili olmayan , işe likayakatle ve hakkiyla gelen kaç kisi vardır ki bu ülkede? Herkes kendi bulundugu kamu kuruluşundakileri - idari amirini - onların üstünü falan bir hatirlamaya çalışsın. Gercekten işine sıfır torpille gelen kişi oranı ne?

Evet bende bunu normalleştirmişim zihnimde ama ailem normalleştirme diye beynime girince hak verdim . Herkes yapıyor diye bende normal gibi bi algı oldu herhalde .

Doğru, kesinlikle. Kanıksamak istemesek de elini sallasan böyle birine çarpar. Ama mezun olur olmaz yönetici pozisyonuna babasının ismiyle gelmiş biri.. En azından ben hayatımı böyle biriyle geçirmek istemezdim.

İşte ben bu adamın gurursuz, hırssız ve tembel olduğunu düşünürdüm. Bunlar soğuma sebebi. Zaten partiden elendi de:)
Kendisine uygun bir pozisyon için uğraşmış didinmiş ve bir tanıdığın ismiyle girmiş olsa bu kadar dert olmayabilirdi. Abiniz haklı bence.
Evet ben son cümleniz gibi zannetmiştim. Diğer arkadaşın dediği gibi bu pozisyonlar hep referanslı diye de böyle algıladım ama iç yüz Farklı çıktı ona canım sıkılıyor şu an

Evet bende bunu normalleştirmişim zihnimde ama ailem normalleştirme diye beynime girince hak verdim . Herkes yapıyor diye bende normal gibi bi algı oldu herhalde .
E o zaman yol yakınken ayrıl madem.
Siyasi görüşün ne bilmiyorum ama babası malum Parti'nin tanınmış bir bilmemnesi dedin. Böyle kayın aileyi ne yapacaksın 😂
Hiç sevmem siyasetle uğraşan insanlari, hangi parti olursa olsun. devamlı birileri onlara hürmet ediyor ama onlar da devamlı birilerine hürmet ediyor. Birilerinin ağzından çıkan onlar için emirdir. Bir de ileride siyasete girme planı varda devamlı insanlara gereksiz kibar olur, derdini çözmeye calisir, angaryasiyla ugrasir. Benim kuzenimin kocasi cok saygın bir meslekten, bulundukları küçük şehirde de taninan bir insan. İki seçim önce aday (ya da aday adayı bilmiyorum) olmustu bir partiden. Adam bir anda dert babası oldu, herkes Adama br sorununu anlatirdi falan. Bir kere ben sehirlerine geldim diye beni yemeğe cikartacaklardi. Arabayı Park ettik, caddede bir boy yürüyoruz beş dakikalık yolda yirmi kişiyle sohbet etti,daha fazlasina selam verdi. En son kuzenim bakti adamı bırakmıyorlar, kucuk çocuğunu yolladı adamı çeksin 'baba hadi' diye:)
Hiç gelemem valla böyle şeylere.

Şey mi böyle hayatta ne istese önüne konmuş biri mi peki:)

Yok aksine hep bi çabalama var , ailesi tarafından ihmal edilmişlik var . Siyasetle uğraşıcam diye çocuklarını ihmal etmişler gibi yorumladım ben. Sonra zaman geçip iş işten geçince telafi etmek için böyle bir kariyer planı yapılmış sanki. Yoksa onun bu becerisi, bir sürü işle ilgilenmesini filan çok seviyorum. Her işi yapabilecek beceriye sahip .

E o zaman yol yakınken ayrıl madem.
Siyasi görüşün ne bilmiyorum ama babası malum Parti'nin tanınmış bir bilmemnesi dedin. Böyle kayın aileyi ne yapacaksın 😂
Hiç sevmem siyasetle uğraşan insanlari, hangi parti olursa olsun. devamlı birileri onlara hürmet ediyor ama onlar da devamlı birilerine hürmet ediyor. Birilerinin ağzından çıkan onlar için emirdir. Bir de ileride siyasete girme planı varda devamlı insanlara gereksiz kibar olur, derdini çözmeye calisir, angaryasiyla ugrasir. Benim kuzenimin kocasi cok saygın bir meslekten, bulundukları küçük şehirde de taninan bir insan. İki seçim önce aday (ya da aday adayı bilmiyorum) olmustu bir partiden. Adam bir anda dert babası oldu, herkes Adama br sorununu anlatirdi falan. Bir kere ben sehirlerine geldim diye beni yemeğe cikartacaklardi. Arabayı Parkettik, caddede bir boy yürütüyor beş dakikalık yolda yirmi kişiyle sohbet etti,daha fazlasina selam verdi. En son kuzenim bakti adamı bırakmıyorlar, kucuk çocuğunu yolladı adamı çeksin 'baba hadi' diye:)
Hiç gelemem valla böyle şeylere.

Evet evet tam olarak böyle bir hayat. Sürekli stres , görüşmeler , konuşmalar. Geçen gün ya şu telefonun çalmasın artık bıktım dedim mesela . Ya da bir gün buluşacaz evde bekliyorum sekiz demiş saat olmuş on gecikicem mesajı da kaç saat sonra gelmiş bana. Dediği şey yanımda şu şu kişiler var onların yanında telefonumu çıkarıp mesaj mı yazayım. Ben bunlara gelemem deyince de sevgi her şeyin üstesinden gelir , alışırsın diyor of yani kafam çok karışık.

iş/güç ( anlattıklarınız kadarıyla ) 2.planda olmalı diye düşündüm ben de...
ruhumuza iyi gelen birine rastlamak öyle zor ki, eğer içiniz ısınıyorsa kopmayın, beraber yol alırsınız her şekilde hayatta..

Teşekkür ederim . Yani şurada iki sayfa anlattığım şeylere tahammül etme şeyim ruhuma iyi gelmesi aslında . Başkası anlatsa direkt ayrıl derim kendim yapamıyorum

işte tam da bu nedenle.....
inanın ki kolay değil, bizler de evlilikllerimizi bir şekilde yürütüyoruz ama sevmeden asla....
şartları eğitimi vs vs bir yere kadar, sevmediğiniz biriyle asla olmuyor hiç biri ...

Teşekkür ederim . Yani şurada iki sayfa anlattığım şeylere tahammül etme şeyim ruhuma iyi gelmesi aslında . Başkası anlatsa direkt ayrıl derim kendim yapamıyorum

X