- 25 Nisan 2022
- 1.760
- 2.161
- 63
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
-
Üretime başlayacaklarmış, zam hiç yapılmadı bu arada, bir lira bile yapılmadı, şok oldum. Kimseye yapmadılar. Bende düşünüyorum istifa etmeyi, ancak pişman olmaktan korkuyorum.Ben isitifa ederim . Çünkü 2 saat yol 10 saat çalışma zor. Ama yeni kurulan şirket zaten 4. Ayda nasıl zam yapsın niye yapsın ki imkansız bence .
Umarım bir an önce gönlünüzce bir iş bulursunuz.İşsizlikten bildiriyorum,çok can sıkıcı,
Günden güne umudum eriyor
Devam edin işinize,o arada yeni başvurular yapın.
Şirket Ağustos ayında açılmış, benim 4. Ayım, evet bende bundan endişe ediyorum. Ancak bir taraftan da pişman olmakta var diyorum, çok kararsızım.Yeni kurulan bir şirketin 4. Ayda zam vermesini beklemek hayal kurmak değil mi. İnsanlar ne kadar zamanda kar elde edecek ve zam yapacak bilemedim
Evet yakınım, kötü gitmiyor aslında, ancak dört ortaklı bir şirket olması düşündürüyor, yılbaşı sonrası içinde vaadleri vardı ama havamızı aldıkÜretim ve Muhasebe departmanına yakın mısınız? Sohbet anında işin durumunu az çok anlarsınız aslında.
Aynı şartlarda evime yakın bir iş yeri tercih ederdim. Alanınızı bilmem ama bu ekonomide 2 yıldan önce zor olur diye düşünüyorumŞirket Ağustos ayında açılmış, benim 4. Ayım, evet bende bundan endişe ediyorum. Ancak bir taraftan da pişman olmakta var diyorum, çok kararsızım.
Yeni kurulmuş bir işyeri için 4. ayda enflasyon üzerinde zam beklentisi gerçekçi gelmedi bana, kolayca iş bulabilecekseniz evinize yakın bir iş tercih edin hayat kalitenizi çok artırırKızlar kısıtlı zamanım var, hızlıca yazmaya çalışacağım.
Şu an çalıştığım yerde 4. Ayım, işe girerken benim teklif ettiğim rakamı kabul ettiler, yeni yıl zammı için enflasyon üzerinde dediler, ok deyip işi kabul ettim. Yeni kurulan bir şirket, henüz tam olarak faaliyete ( üretime) geçmedikleri için kar elde edemedik deyip önümüzde ki 4/5 ay zam yapamayacaklarını söylediler dün. Yani daha düne kadar herkes ne kadar zam olacak diye merakla beklerken tam bir hayal kırıklığına uğradım.
Şimdi istifamı versem aynı şartlarda rahatlıkla iş bulurum. Burası eve uzak, günde iki saatim yolda, 10 saatim işte geçiyor, ancak sözlerinde durur, bir kaç ay sonra beklediğim zammı yaparlarsa o zaman iyi bir maaş olmuş olacak.
İşim çok yoğun yorucu, ama patronlarımı da sevmiştim, huzurlu bir ortam, bunun için çok kararsızım şu an. Ya istifa edip yeni iş bakacağım, yada bu şartlarda devam edeceğim.
Siz olsanız ne yapardınız?
Bir taraftan çok sinirliyim dünden beri, bir taraftan kararsızım, pişman olmaktan korkuyorum doğrusu.
İstifa etmeden iş bak derim.Kızlar kısıtlı zamanım var, hızlıca yazmaya çalışacağım.
Şu an çalıştığım yerde 4. Ayım, işe girerken benim teklif ettiğim rakamı kabul ettiler, yeni yıl zammı için enflasyon üzerinde dediler, ok deyip işi kabul ettim. Yeni kurulan bir şirket, henüz tam olarak faaliyete ( üretime) geçmedikleri için kar elde edemedik deyip önümüzde ki 4/5 ay zam yapamayacaklarını söylediler dün. Yani daha düne kadar herkes ne kadar zam olacak diye merakla beklerken tam bir hayal kırıklığına uğradım.
Şimdi istifamı versem aynı şartlarda rahatlıkla iş bulurum. Burası eve uzak, günde iki saatim yolda, 10 saatim işte geçiyor, ancak sözlerinde durur, bir kaç ay sonra beklediğim zammı yaparlarsa o zaman iyi bir maaş olmuş olacak.
İşim çok yoğun yorucu, ama patronlarımı da sevmiştim, huzurlu bir ortam, bunun için çok kararsızım şu an. Ya istifa edip yeni iş bakacağım, yada bu şartlarda devam edeceğim.
Bir taraftan çok sinirliyim dünden beri, bir taraftan kararsızım, pişman olmaktan korkuyorum doğrusu.
İstifa etmedem iş aramak daha mantıklı değil mi? Bu zamanda istediğin maaşı verecek işveren bulmak zor zaten. Sen ne desen 5-10bin altını söylüyorlar. 4-5 ay zaten iş aramaya gider bu devirde.Kızlar kısıtlı zamanım var, hızlıca yazmaya çalışacağım.
Şimdi aldığım maaşla iş bulurum, ancak fazlasını istersem zor bir ihtimal.Bunu size maaş zamanı söylemeleri etik değil. Yani madem böyle bi durum var 1 ayda hiçbir iş yerinin durumu değişmez. Yıl başında konuşulup en azından sizi beklentiye sokmamaları lazımdı. Sırf bu beklenti sonunda böyle bi dönüş yapmaları bile istifaya sebep. Ama şu var şuan ki maaşınızla iş bulsanız bile 1 yıl sonra zam alcaksınız yeni iş yerinde. Ben olsam alıştığım yerde devam eder beklerdim. Ama eğer şuan ki maaşınızdan yüksek maaşla iş bulursanız da bence istifa edin. Ama işinizi bulduktan sonra.
Yani hazır parayı kullanıyorlar cepten yiyorlar. Bence bir süre sonra maaş da alamayabilirsiniz. Önümüzdeki ay hepsini toplu veririz diye diye ötelerler siz de hem zaman hem para kaybı yaşayabilirsiniz. Bence çalışırken iş arayın. Daha elemana ne maaş verilecek o bile belli değilmiş, siz ne söylediyseniz tamam demişler.Üretime başlayacaklarmış, zam hiç yapılmadı bu arada, bir lira bile yapılmadı, şok oldum. Kimseye yapmadılar. Bende düşünüyorum istifa etmeyi, ancak pişman olmaktan korkuyorum.
Haklısınız onu da düşündüm.İstifa etmedem iş aramak daha mantıklı değil mi? Bu zamanda istediğin maaşı verecek işveren bulmak zor zaten. Sen ne desen 5-10bin altını söylüyorlar. 4-5 ay zaten iş aramaya gider bu devirde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?