- 1 Nisan 2014
- 247
- 17
- 318
- 32
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
Ztn yeni ise girmissiniz, size 1 senenizi doldurmadan zamn bile vermiyoruz diyebilirler konustuklariniz yazili degilse eger. Keske pazarlik edip giris yapsaydiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Söylenen sözlere inandım böyle olacağı hiç aklıma gelmedi.Ztn yeni ise girmissiniz, size 1 senenizi doldurmadan zamn bile vermiyoruz diyebilirler konustuklariniz yazili degilse eger. Keske pazarlik edip giris yapsaydiniz
Evet hiç etik değil tabi ki. Dünden beri hem kızgınım hem kararsız. Dediğiniz de mantıklı ama bu öfkeyle burada bir dakika bile kalmak istemiyorum bi taraftan pişman olur muyum diye düşünüyorum.Bunu size maaş zamanı söylemeleri etik değil. Yani madem böyle bi durum var 1 ayda hiçbir iş yerinin durumu değişmez. Yıl başında konuşulup en azından sizi beklentiye sokmamaları lazımdı. Sırf bu beklenti sonunda böyle bi dönüş yapmaları bile istifaya sebep. Ama şu var şuan ki maaşınızla iş bulsanız bile 1 yıl sonra zam alcaksınız yeni iş yerinde. Ben olsam alıştığım yerde devam eder beklerdim. Ama eğer şuan ki maaşınızdan yüksek maaşla iş bulursanız da bence istifa edin. Ama işinizi bulduktan sonra.
bende zamanında bu tarz şeylere çok maruz kaldım, ama istifa etmeye cesaret edemedim. iş yerinde maaştan öte insani davranışlara çok takıyorum ben. çünkü bu iş yeri 1 ay boyunca beklentiye soktu ve bu insani değil benim gözümde. ve ben zamanında neden istifa etmedim ne aptalmışım diye düşünüyorum ara ara mesela sizin yazdığınızı okuduğumda da önce bi kendimi sorguladım. ama sizin durumunuzda yani daha fazlasına iş bulamam diyorsanız 2 şeyi düşünün ben bura da 4 ay sonra zam alcam ben alıştığım yer o zaman kalın çünkü iş değiştirdiğinizde 1 yıl sonra zam alcaksınız. diğer soru şuan aldığım maaşa iş bulurum ve iş ev arası daha kısa mesafe bi yerden bulursanız istifa. ama yine diyorum iş bulmadan istifa etmeyin. iş bulduktan sonra zaten işe gireli çok olmamış ihbar süreniz 6 aylık çalışan için 2 hafta.Evet hiç etik değil tabi ki. Dünden beri hem kızgınım hem kararsız. Dediğiniz de mantıklı ama bu öfkeyle burada bir dakika bile kalmak istemiyorum bi taraftan pişman olur muyum diye düşünüyorum.
Evet aynen öyle. Biz markete giderken korka korka gidiyoruz ama onlar ülke ülke geziyor, tamam gözümüz yok ama neden biz fedakarlık yapıyoruz her seferinde, onlar için çok büyük bir meblağ değil yani bize yapılacak zamlar. Sadaka da istemiyoruz, emeğimizin karşılığını istiyoruz sadeceBen olsam istifa ederim.
Yeni kurulan bir şirket ve üretime geçmemiş olması çalışanın sorumluluğunda değil…
Bunu bilerek sizi işe aldılar.
Ve ayrıca ülke şartları ortada…
Benim eşimde x şirkette mali alanda müdür.
Artık bizimde buramıza geldi.
Yok şu oranda zam denmesinden bi kaç senedir.
Hiç de aaaa ne güzel diyeceği bir oran konuşulmuyormuş şu an.
12 tl ye aldığımız simit 15 tl oldu bugün…
Valla bizlerde zengin insanlar değiliz şirketi kurtaralım.
Hiç iş konusunda eşimi gazlamam hep olumlu konuşup eşime destek olurdum.
Hayat standartlarımız düştü bunun yanında hala zam yok…
Ama patronlar bilmemne ülkesinde bilmemne tatillerinden geri kalmıyorlar.
Eşime herşeyi göze aldığımı x miktarın altı olursa kabul etmemesini, işten ayrılmasını söyledim.
Valla iş bulana kadar öyle güzel idaremi yaparım ki.
Hatta tüm kartları 0 lamasını.
Yeni gireceği işte de şartlarımız iyileşene kadar harcama yapmam dedim.
Bu nedir arkadaş kime sorsam herkes işçinin üzerine binmiş gidiyor.
İş stresinden yaşanan sağlık sorunları da çabası. Mide sorunu başta, stresten bölük bölük uyumak, tansiyonun 14 lere çıkması da cabası…
Bende dediğiniz gibi beklentiye girip hayal kırıklığına uğradığım için çok öfkeliyim aslında.bende zamanında bu tarz şeylere çok maruz kaldım, ama istifa etmeye cesaret edemedim. iş yerinde maaştan öte insani davranışlara çok takıyorum ben. çünkü bu iş yeri 1 ay boyunca beklentiye soktu ve bu insani değil benim gözümde. ve ben zamanında neden istifa etmedim ne aptalmışım diye düşünüyorum ara ara mesela sizin yazdığınızı okuduğumda da önce bi kendimi sorguladım. ama sizin durumunuzda yani daha fazlasına iş bulamam diyorsanız 2 şeyi düşünün ben bura da 4 ay sonra zam alcam ben alıştığım yer o zaman kalın çünkü iş değiştirdiğinizde 1 yıl sonra zam alcaksınız. diğer soru şuan aldığım maaşa iş bulurum ve iş ev arası daha kısa mesafe bi yerden bulursanız istifa. ama yine diyorum iş bulmadan istifa etmeyin. iş bulduktan sonra zaten işe gireli çok olmamış ihbar süreniz 6 aylık çalışan için 2 hafta.
Patron şirketin kurucusu, onun arayışta olacağını düşünmüyorum, olmadı der kapatır en fazla, ama çok kesin ve net konuşuyorlar, herkes ikna olmuş durumda, ama kalpler kırık tabi.Diyelim ki bu konusmayi (4ay sonra zam) yaptiginiz kisiler 4 ay sonra firmada yoklar, onlarin da memnuniyetsizlikleri olup onlar da arayista olabilirler. Bence siz en kotusunu dusunmelisiniz
O zamanda yapmazlarsa zaten kimse kalmaz, buna cesaret edemezler sanırım.Yazili da gorusmemissiniz isverenle, size 4ay sonra soz verdigimiz zammi yapamiyoruz derlerse hissiniz ne olur? O kadar yolu bosa cektim maddi memnun degilsiniz zaten, is yada ortam sosyal olarak sizi tatmin ediyormu? ztn deneme suresi 2ay oldugu icin cikarilmadiginiz belli. Bol bol is arayin ama yeni girdiginiz icin de surekli mulakat vb icin bahane uydurup izin aliyor olmaniz dikkat ceker.
Hepimiz eridik, erimeye devam ediyoruz. Yani bize şu an hiç zam yapmadıkları için benimde dünden beri başım ağrıyor. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadım şoka uğradım resmen.Benim da kaç gündür başım ağrıyor zam meselesi yüzünden. Sadece %15 verdiler. Eşime de 20 verildi. Asla yeterli değil. Enflasyonda eriyip gidiyorum
Hem şartları kötü hem maaş zammı yok. Şuan üretimi olmaması sizin derdiniz değil. Sanki üretim olunca çalışana kardan veriyorlar.Hepimiz eridik, erimeye devam ediyoruz. Yani bize şu an hiç zam yapmadıkları için benimde dünden beri başım ağrıyor. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadım şoka uğradım resmen.
Peki 4/5 ay sonra zam yaptıklarında aradaki fark maaşları da verecekler mi ? Verecekler ise kalın huzur önemli ancak vermeyecekler ise zamdan sonra iyi bir maaş olmuyor ekonominin hali malum her şey sürekli zamlanıyor. Zam oranınız 5 ay sonra erimiş olabilir yani siz bu şartlarda iş bakın direkt istifa vermeyin en mantıklı olan buKızlar kısıtlı zamanım var, hızlıca yazmaya çalışacağım.
Şu an çalıştığım yerde 4. Ayım, işe girerken benim teklif ettiğim rakamı kabul ettiler, yeni yıl zammı için enflasyon üzerinde dediler, ok deyip işi kabul ettim. Yeni kurulan bir şirket, henüz tam olarak faaliyete ( üretime) geçmedikleri için kar elde edemedik deyip önümüzde ki 4/5 ay zam yapamayacaklarını söylediler dün. Yani daha düne kadar herkes ne kadar zam olacak diye merakla beklerken tam bir hayal kırıklığına uğradım.
Şimdi istifamı versem aynı şartlarda rahatlıkla iş bulurum. Burası eve uzak, günde iki saatim yolda, 10 saatim işte geçiyor, ancak sözlerinde durur, bir kaç ay sonra beklediğim zammı yaparlarsa o zaman iyi bir maaş olmuş olacak.
İşim çok yoğun yorucu, ama patronlarımı da sevmiştim, huzurlu bir ortam, bunun için çok kararsızım şu an. Ya istifa edip yeni iş bakacağım, yada bu şartlarda devam edeceğim.
Siz olsanız ne yapardınız?
Bir taraftan çok sinirliyim dünden beri, bir taraftan kararsızım, pişman olmaktan korkuyorum doğrusu.
Yeni yıl zammı beklediğim, onun dışında bi zam beklentim yoktu zaten. Ama yeni yıl için bütün şirket çalışanlarında vardı beklenti haliyle, sadece ben beklemedim.Yeni kurulan henüz faaliyete doğru düzgün başlamamış bir şirkette işe girmeyi siz kendiniz kabul etmişsiniz. Böyle zamanlarda şirketlerin mevcut ekonomik koşullarda ayakta durabilmeleri bile hayli zorluyken maaşınızı düzenli yatırmalarına şükredin.
İşe başlayalı 6 ay olmamış performansınızı tam anlamıyla ortaya koymadan özel sektörde zam beklentisine girmek gerçekçilikten uzak. Çoğu şirket 6 ay 1 seneden önce zam yapmıyor.
Ya daha iyi maaş ve daha iyi koşullarda stresli ve mobing dolu bir ortamda çalışacaksınız ya da kazancınız sizi idare ediyorsa şirketin zor zamanlarında destek verip beklentiyi minimum tutarak huzurlu çalışacaksınız ilerleyen dönemlerde bu fedakarlığınız mutlaka görünecektir ama işe yeni başlayan bir personelin zam muhabbeti neredeyse her küçük işletme patronunu irrite eder.
Verilecekmiş söylediklerine göre.Peki 4/5 ay sonra zam yaptıklarında aradaki fark maaşları da verecekler mi ? Verecekler ise kalın huzur önemli ancak vermeyecekler ise zamdan sonra iyi bir maaş olmuyor ekonominin hali malum her şey sürekli zamlanıyor. Zam oranınız 5 ay sonra erimiş olabilir yani siz bu şartlarda iş bakın direkt istifa vermeyin en mantıklı olan bu