iş yerinde erkek baskısı

kahve85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
1.654
799
biraz önce büyük bir patlama yaşadım. işyerinde vekaleten yöneticim olan şahıs genel olarak çok iyi ama bastırılmış duygularından dolayı inanılmaz bir sinire sahiptir.. benimde kimseye eyvallahım yok ama 2 senedir bu işyerindeyim daha kimseye ne sesimi yükselttim nede gittim şikayet ettim.
kendim halletmeyi secerim bu durumlarda .
biraz önce kendisi telefonda konuşuyordu önemli birşey sorucaktım 1 sn dedim diye odadaki onca erkeğin yanında bana bağırdı.. ben kendimi çok iyi biliyorum ne ısrar ettim ne bişey. kendimden bu konuda çok eminim. bana bağırınca bende i.k ya gidip durumu anlattım yeter artık bu böyle olmaz dedim. arkamdan geldi.
bana çok ısrarcısın beni dürttüm durdun diye bi dünya laf söyledi.sürekli aynı hareketleri yapıyosun dedi.ama yok öyle bişey.
bende bi bağırdım sakın bana bidaha sesini yükseltme dedim. çocuk yok senin karşında burası işyeri dedim. eğer bi daha bana sesini yükseltirsen karşında bu kadar kibar olmam dedim. bu erkeksi tavırlarından bıktım beni taciz edip durma dedim . yeter sabrettim yeteri kadar seni uyarıyorum bu konuda dedim. özür diledi ama zoraki..

şuan çok gerginim. i.k dakilerede ben eleştiriye açığım varmı gördüğünüz bi hatam dedim. yok dediler ama bak sürekli yapıyomuşsun herkesin bi sinirlendiği yer var dikkat et sen dediler. bende o bana sürekli bunu bunu yapıyo desen inancakmısınız dedim. görmediğiniz şeylere inanmayın dedim. gözlemleyin biraz dedim.

çok gerginim çok. karısı var sandı karşısında herhalde..

İ.K çok profesyonelmiş tebrik ederim. Manavda elma armut seçerken mi bulmuşlar o elemanları merak ettim.
Boşver sinirlenme, ağzının payını vermişsin.

Bu insan kaynakları nasıl oluyor yahu koskoca şirketiz insan kaynakları departmanımız yok. Kusura bakmayın konunuzun dışına çıktım ama çıkışınız gayet iyi olmuş bundan sonra size karşı davranışlarında daha temkinli olur en azından. Böyle bastırılmış kişilikler gücü yettiğine yada yeteceğini düşündüğüne sesini çıkartabiliyor çünkü

İ.K çok profesyonelmiş tebrik ederim. Manavda elma armut seçerken mi bulmuşlar o elemanları merak ettim.
Boşver sinirlenme, ağzının payını vermişsin.
işini iyi yapan biri beyefendi ama iletişim sıfır ya yok.. bende sabırlıyımdır biliyorum kendimi ama sinirlenince karşımda isterde ceo olsun hakaret etmeden yaparım yuvasını. töbe töbe valla delirtti beni. yok ben eşime sesini yükselttirmiyorum salak gördü sanki beni ses yükseltiyo adam. erkeklerin bu tavırları beni deli ediyo valla bak..

Arkadasim haklı olabilirsin ama bence ne olursa olsun telefonda konuşan birisine gidip de bi sn denmez ki. Onemliyse yanına gidip beklersin seni gorur ve o ara verir konuşmasına. Ara vermezse de onun sorunudur. O hayvanın tavrı tepkisi tabiki çok yanlış ama seninkide doğru değil.

adam genel görüntüsünde çok kibar işini iyi yapıyor. çalışkan ama çok inat sabit fikirli. inan geçen bi poster asılıcak şirkete bak oraya asma güzel durmaz dedim diye nasıl gerildi adam sen kendi işine bak dedi. yuhh dedim içimden sineye çektim sallamadım yani. güldüm geçtim. bunun gibi bi çok şey.. adamın hakikaten bastırılmış duyguları var . karşısındaki erkek kaldırabilir belki bunları ama bayana yapılmaz böyle

Sanki bizim iş yerini anlattın nerede angut hepsi burada aynısını yaşadım görmezden geliyorum iş hariç günaydın bile demiyorum babamın oğlu değil

Cok dogru ve yerinde tepkiler vermissiniz, tebrik ederim.

Isyerinde kadin-erkek olmamali, profesyonelce calismanin 1 numarali kurali kafada kadin/erkek ayrimi yapmamak , ama sizin adam garip bir kafada yasiyor, haddini super bildirmissiniz.

Bi kere adam oyle bir adam ki kadina bagiriyor falan zaten adamin ne oldugu ortada.sehir magandasi.
Bir kadina bu sekilde bagirmaz
gecen bir musteri geldi
birsey soyledi duymadim diye nasil bagriyor yok ilgilenmiyormusum yok telimle oynuyormusum
bende dedim siz bana isimi ogreticeginuze bir bayanla nasil konusulur onu ogren
susmayin kizlar hakkinizi koruyun.

Valla o durum bizzat asistanlığını yaptığım patronumda da var. 2 dk önce espiriler yaparken bir anda olmadık şey için bağırabiliyor. Başlarda zoruma gidiyordu ama artık alıştım sanırım umursamıyorum

tabiki yapılmaz ama iş yerlerinde bu tarz durum ve davranışlar yoğunluktan ve işin aciliyetinden dolayı olan şeyler.. her canımız sıkıldığında bağırırsak nasıl çalışır insan..

Cok dogru ve yerinde tepkiler vermissiniz, tebrik ederim.

Isyerinde kadin-erkek olmamali, profesyonelce calismanin 1 numarali kurali kafada kadin/erkek ayrimi yapmamak , ama sizin adam garip bir kafada yasiyor, haddini super bildirmissiniz.
aynen bahsetmek istediğim tamda bu.. kadın erkek olarak ayrım olmamalı iş yerlerinde.. adam afedersin öküz gibi bağırıyor dinlemiyor bile karşısındaki öyle bir ego varki dönüp kendine bile bakmaktan aciz.. yazık karısına valla .. cidden üzüldüm kadın için böyle insanla ömür mü geçer be.. valla abartmıyorum kızlar bi görseniz tepkilerini şaşar kalırdınız.. iyi sabırlıymışım dedim kendi kendime.. benim yerimde erkek olsa ki erkeğe yapamaz eminim valla yerdi dayağı :)

ben hem bölge müdür asistanlığı yapıyorum hemde başka bir bölüme destek veriyorum bu şahısta o bölümde yönetici. ben kolay kolay etkilenmem stresten olumsuz eleştirilerden ama iş kişilik ve saygı kısmını aşınca valla karşımda ceo olsa yemez..
bölge müdürü daha ben 6- 7 aylıkken baya canımı sıkmıştı bi gün ama çok ileri gitmişti. meğersem beni deniyo strese dayanıklımıyım diye aklınca. ama yanlış yerden vuruyo saygıyı aşıyodu. ben bozuldum ama sesimi çıkarmadım. sonra ertesi gün bana dediki bişey mi oldu yok dedi. hastamısın dedi yok dedim. sen bana gıcıkmı oluyosun dedi. EVET BAZEN dedim. adam kaldı resmen. dedim duymak istemiyosanız sormasaydınız.. o gün bu gündür adam bana hep saygılı isterse olmasın bana başka iş mi yok çeker giderim...

Sizin yöneticinizmiş değil mi? Vekaleten de olsa.

Ona gereken saygıyı göstermediğiniz izlenimine kapıldım ben.

Sizin yöneticinizmiş değil mi? Vekaleten de olsa.

Ona gereken saygıyı göstermediğiniz izlenimine kapıldım ben.
kişi yöneticide olsa her ne olursa olsun departmanındaki farklı görüş ve fikirlere açık olmalı eğer aynı işe yapıyorsak fikirler paylaşılmalı. ama uygularsın ama uygulamazsın artık o onun tercihi.

ben hemen hemen herkeste görüyorum bu yaklaşımı.. bi fikir veriyosun bi öneri hemen kabarıyolar.. bu ne ego bu ne hırs. sanıyolar sanki herkes onların yerini kapıcak.. hey allahım ya..

Şöyle bir şey var ki eğer üstünüz ya da öneri verdiğiniz konunun sorumlusu size sormadıysa onun yaptığı işle ilgili fikrinizi söylemeniz onun işine saygısızlıktır. Ha ama size sorarlar fikrinizi o zaman cevap verirsiniz aksini düşünüyor olsanız dahi.

Bir de şöyle bir şey var fikrinizi söylerkenki tavrınız da çok önemli. Bu tavırla söylemişsinizdir diye iddia etmiyorum ama eğer bir de Beceriksiz! Bak ben daha iyi biliyorum gibi bir tavırla yaklaştıysanız karşınızdaki de sizin gibi yanıt verebilme hakkına sahip olur doğal olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…