Doğuda öğretmenli böyle işte, hepsi genç (bende doğudayımda ondan biliyoruma.s)
Çok genç yeni mezun olmuş kişiler ve henüz hayatın olgunluğuna ulaşamamış kişiler. bu arada öğretmen demek tamamen ermiş demek değil, hatalarımız oluyor hepimizin..
Ben bu açıdan sorun yaşamadım, çünkü hiçbirşekilde kimsenin hakkında konuşmadım, herkesle aram iyi ama bunu araya koyduğum mesafeye borçluyum. yani kimseyle çok yakınlaşmıyorum. Çünkü bir y ada iki kişi ile yakınlaşmaya başladımmı kaçınılmaz son, dedikodu yapmaya başlıyorsun. Hem gereksiz yere onun bunun için çene yoruyosun, hem günaha giriyosun.. Böyle olacağına herkesle konuşup, espirileşip, kimseyle çook fazla yakınlaşmıyorum.. Bu kafamın rahat olmasını ve benim hakkımda insanların kötü düşünmemesini sağlıyor.
Size tavsiyem şu ve lütfen ciddiye alın; Alın o iki bayanı karşınızı onlarla konuşun, aranızdaki gerginlikten nasıl üzüldüğünüzden bahsedin, çok incindiğinizden, kendinizinde hataları varsa üzgün olduğundan bahsedin. en azından iyi niyet dalı uzatmış olursunuz, bu gerginliğin sizi daha fazla üzmeemsini sağlamış olursunuz. yine çok yakınlaşmadan konuşmaya başlarsınız....
Ya ada ben konuşamam bu şekilde derseniz, arasıra gördüğünüzde gülümseyerek bir kaç defa günaydın yada iyi akşamlar demeniz bile buzları eritecektir..
Okulumdaki bir bayan arkadaşla ufak bir ortak konu ile ilgili(okulla ilgili fikir ayrılığı) sorunum oldu, o gerginlik ikimizide bir hafta kadar aldı. Bir süre sonra ortak bir espiriye gülüp, birbirimize konu ile ilgili şakalar yapmaya başladık, aramızdaki gerginli,k çözüldü gitti. eminim sadce gülümseyerek edilen bir günaydın bile sorunu çözer.
Onlar suçlu ben değil derseniz sizde bu gerginlikte üzerinizde yük varmış gibi mutsuz bir şekilde okula gidip gelmeye devam edersiniz. Yani kendiniz için yapın.