İş Ortamım Çok kötü

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pippi_langstrumpf

Ziyaretçi
Mrb ben doğuda görev yapan bir öğretmenim. Okul ortamım geçen seneye kadar iyidi. Bu sene çatışmalar, dedikodular başladı. Okuldaki bayan öğretmenler arasında sorun var. Özellikle bi tane arkadaş var o kadar iki yüzlü ki yüzüne gülüyo, seninle dostmuş gibi konuşuyo arkandan olmadık şeyleri söylüyo. Çok fena biri..Asıl sorunlar ondan çıkıyo....
Geçende bir problem yaşadım. Sevdiğim bi arkadaşım idareye saolsun beni nöbetini tutmuyo diye bildirmiş. Ayrıca bu kişi herkesin içinde bu olaydan dolayı bana sesini yükseltti, kapıyı çarptı çıktı gitti (aslında olayın dahası varda anlatmayım şimdi, ama şunu söyleyim en ufak suçum yoktu) . Bu arkadaş sorununu gelipte bana bildirmek yerine idarede herkesin önünde şov yapmayı tercih etti. Çok üzüldüm hem de anlatamıycağım kadar çok. Çünkü onun yüzünden idareyle aram bozuldu gürürm kırıldı. Olayları idareye farklı anlattı. Onun yüznden depresyona girmek üzreydm. Sürekli yatıyor, hiç bişey yapamaz duruma gelmiştim ki toparlandım şükür.. Bu kız ve bu dedikoducu şimdi bir oldular ve arkamızdan konuşmaları yetmiyomuş gibi sürekli laf çarpıtyolar. Öğretmenler odamızda küçücük nereye gidersen git kurtulamıyorsun bunlardan. O kadar tiksindimki..O insanları hayatımdan sildim ama bunlarla aynı ortamda çalışmak kadar kötü bişey yok. Diğer bayan öğretmenlerde bunları sevmiyo..Çünkü bu ikisi ortamı çok kasıyolar. Ortam gerilyo. En ufak açığımızı yakalamaya can atıyolar. Sonrada oraya buraya ötüyolar. Bu olaydan sonra insanlara hiç güvenim kalmadı. Okulda 1tane çok sevdiğim bi bayan arkadaşım var, ama artık o da yok çünkü bugün okuldan ayrıldı. Ücretli çalışıyo ve Kpss'ye hazırlanmak için işi bıraktı. Tek tesellim bu arkadaşımdı artık kimse kalmadı. Nefret ediyorum okulumdaki insanlardan. O iki yüzlü fesat pis insanlardan İnanın çok üzülüyorum yapayalnız kaldım okulda.. Ve o kadar göze batıyo ki yalnızlığım..Doğrudüzgün öğretmen olsa tamam diicem ama yok kimse yok. Ve bu sorun en çok ta öğlenleri okulumuzun yurdunda yemek yerken ortaya çıkıyo. Yani bugün o ortalığı karıştıran öğretmenler yemeği birlikte yediler (idarecilerimlede samimiler hepsi birlikte oturdular masada) bense yalnız kaldım senağlama
Artık dayanamıyorum..Çok üzülüyorum çok senağlama

Meraba canım durumuna üzüldüm. Gerçekten zor böyle bir durumda kalmak. Ama aradan çok zaman geçmeden idareye bu durumu anlat suçun olmadığını. Ayrıca bu yüzden kimseye boyun eyme sen de ver çatır çatır cevaplarını. En azından idareyle aranı düzeltmeye bak:teselli:

çalışmak iyi birşey olsaydı üstüne para vermezlerdi:sm_cool:

cevapsız kalma sessız kalma
cok sinirlenme asabılesme uzuldugunu goren olmaz ben calısmayı sevmıyorum
calısmıyorum da, bırak gel sende memleketıne sonra af cıkar dönersın gel dersanede calısırsın
bı hoca oyle yaptım dıyodu kac senen oldu orda 2 sene yetıyomus sanırm

ınanın çok gergin bi ortamda çalışıyoruz, gruplaşmalar var. O 2 arkadaş biz onlarla konuşmayınca dahada saldırganlaştılar..Çekilecek çile değil yani.. Bu da yetmiyomuş gibi disiplin sorunları, öğretmene hakaret edeni mi sorarsınız, kavgaları gürültüleri mi sorarsınız..herşey var..

Cnm bu sene sonunda il dışı tayin isteyebiliyorum. Çok şükür :Saruboceq: ama yağmurdan kaçyım derken doluya tutulmak misali olmaz inş. Haksızlığa uğradım ama müdüre herşeyi teker teker anlattım yinede güven sarsıldı..O kişiye hakkımı helal etmiyorum beni çok zor duruma düşürdü. Burda ayrıntıları anlatmıyorum. Kimliğim deşifre olmasın ama anlatsaydım şaşardınız. Ne insanlar var. Kimseye güven olmuyomuş. Çünkü dost bildiklerim sırtımdan vurdular. Bundan sonra okul ortamımda hiç kimseye kendimle ilgili özelliklerimden bahsetmiycem, kimseye fazla açılmıycam, resmi olacağım..

sessiz kalmakla hata yaptın bence, tamam belki çalışıyorsun ediyorsun ama para için gururunu ezdirmemelisin, bu dünyada pısırık insanlar yaranmıyor maalesef çirkef, pişkin, yırtık insanlar yaranıyor (annem her zaman der yırtık olacaksın kızım yoksa işi kapamazsın der) hakklı da söyler, her iş ortamında bir pislik mutlaka çıkıntılık eder, bunların çenelerini kapayacaksın, ben de ilk işimde ilk günümde ve daha sonra 1-2 ogretmenle takıştım ama sonunda ben savunuldum cunku pislik insanlardı sevilmediler. Ortamda mutsuzsan git baska yerde calis, lafı yapıştır onlara cek git. İnan var ya onların ne gıcık insanlar oldugu anlaşılır bu dünyada yapılan her sey karsıLıksız kalmaz, elbet bir gün aynı durum onlara oLur, ve senden özür bile dilerler.. bunu da Ecna dedi dersin olursaa sengözlerimebaksanab

Bu psikolojiyle öğrencilere nasıl eğitim verebilirsinki?..........................

Bu psikolojiyle öğrencilere nasıl eğitim verebilirsinki?..........................

Çok katılıyorum sana cnm.İlk günler çok kötüydüm. Beni çok ağlattı o kız. Bazı şeyleri farklı anlattı ve namazında niyazında bi kız. Ona inanıldı.Bende tabi bu arada yataklara düştüm okula gidemedim üzüntüden. Tabi benim yokluğumu fırsat bilip idareyide kendine çekmiş. ASlında olay büyükte bu kadar sööleym. Ama ertesi gün müdüre teker teker anlattım. Kendimi iyi savundum. Yinede eskisi gibi olmuyo hiç bişey..Okulumuz okul olmaktan çıktı. Her gün bi huzursuzluk çıkıyo

Sende mutsuzsun görevini tam anlamıyla yapamıyorsun...............................
Huzursuzluk kadar kötü birşey yoktur...........................

mrb bende birinci dönem bir okulda ücretli çalıştım.ilk başlarda öyle güzeldi ki arkadaş edindim,herkese kendimi sevdirdim öğrencilerimle çok mutluyum.gel gelelim müdür bey benim hafta sonu kursa gittigimi bilebile çocukları hafta sonu sınava götürmemi istedi.bütün gün gezdirecekmişim köyden gelecekler zaten.istediği zaman da gidemezler.bende dedim benim kursum var kabul etmedi ısrar etti hesap sordu bana.bende benim işim olduğunu düşünmuyorum bunun dedim.beni odasından kovdu.yaklaşık 2-3 hafta cehennem gibi geçti okul.herkesin yanında laf çarptırmalar açığını aramalar.ben de daha fazla dayanamadım kendimi yemeye başlamıştım çünki eve ihtiyacım olmasına rağmen bıraktım okulu.senin böyle bir durumun da yok istediğin zaman bırakamazsın.
kimseyi takma diyemem seni çok iyi anlıyorum bu konuda bana da hep öyle dediler takma.ama nasıl takmazsın aynı yerde çalışıyorsun.ama sen sınıfından dışarı çıkma. bak biz daha atanmaya çalışıyoruz.senin okul değiştirme gibi bir lüksün de var benim oda olmadı.az daha sık dişini,kimseyle kötü olma.haklılığını elbette biliyorlar ama kendilerine gurur yapıyorlar inan.sene bitsin tayinini iste.gideceğin okulda daha iyisini bulamayabilirsin ama en azından tecrübe kazandın.
kime nasıl davranacağını kestirirsin önceden.allah sabır versin canım.herşeyde bir hayır vardır derler ya gerçekten iş bıraktım hiç de pişman değilim.kuran öğreniyorum şimdi.eşimi bekliyorum öyle işte.

Evet arkadaşın dediği gibi tayinini isteyebiliyormusun?..............................

Evet arkadaşın dediği gibi tayinini isteyebiliyormusun?..............................

Evt cnm mayıs ayında tayin isteyebiliyorum. Ama daha doğu hizmeti bitmediğinden batıda olsa 2.hizmet kapsamına giren ilçelerine gidebiliyorum. Ve puana göre..Umarım iyi bir yere giderim. Yağmurdan kaçayım derken de doluya tutulmakta var. Ama şöyle düşünücek olsam buranın olumsuzlukları olumlu taraflarına göre daha fazla..O yüzden gitmem lazım. Ama gelin görünki bu 3ay nasıl geçecek. Okulların kapanmasına daha çok var :1no2:

canım her yaşanan şey bizler için birer tecrübedir.idareyle aranda asla sorun oluşturcak şeyler yapma.ve onlar yemek masasına oturuyosa sen de otur ve katıl muhabbete.sesini çıkarmazsan üzerine daha çok gelceklerdir.korkma ve yılma.ama yeni yerinde de çok güzel şeyler bekleme.her yerde ve alanda var bu sahte yüzlü dostlar.kimseye çabuk güvenme.yolun açık olsun

gruplaşma her yerde vardır. gittiğiniz yerde de olacaktır. kaçmak çözüm değil yani
insanlar çiğ süt emmiş derler.
kimseye guvenmeyeceksin bu hayatta.
hele iş ortamında kimseye sırrını paylaşmayacaksın.
kan kusup kızılcık şerbeti içmek derler ya böyle davranacaksın.
sen haklıysan başını öne eğmeyeceksin, korkmuş gibi görünmeyeceksin.
gerçek er ya da geç gun yuzune çıkacak nasılsa. üzme kendini a.s.

6 senelik iş hayatımda şunu öğrendim ki;
işyerinden kimseye güvenmeyeceksin,
hiç bir lafın altında kalmıycaksın, herkes o zaman çekiniyor sizden,
onun dışında hiç yorum yapmayacaksın, ortamı eleştirmeyeceksin,
ne kadar kötü olursa olsun kimsenin adını ağzına almayacaksın, sen olumlu yaorum bile yapsan o kişiye senin hakkında konuşuyo şeklinde gider çünkü,
işine gidecek, işini yapacak, işin bitince evine döneceksin...
bu esnada 3 maymunu oynayacaksın maalesef...ben geç keşfettim ama şimdi rahatım...size de öneririm

Vallaha saskinlikla okudum...Egitmci dedigmiz..Pedagog dedigmiz...cocuklarimizi teslim ettigmiz insanlarin baska isi gücü yok birbirlerinin kuyusunu kaziyor...dedikodu yapiyor...

Yazik cok yazik...gördügmüz gibi egitimde bazi yerde demekki cözüm degil ....cünkü egitim verenlerde egitimin e si yok...

Bencede tayyinini iste arkadasim...bu ortamda ne kadar verimli olabilirsinki? bu isine özel hayatina herseyine yansir...:teselli:

Insallah daha iyi bir yere gidersin..allah yardimcin olsun.

Fazla onlarla yüzgöz olma,uzak dur.Öğrencilerini düşün,onlara daha çok zaman ayır............
Gidersen öğrencilerinde üzülür,onlarla daha çok zaman geçirip,yaşadıklarını unutmaya çalış......

canım ya her işyerinde böleleri çıkıo sen çok muhatap olma deerslerine gir çık öğrencilerinle muhatap ol işini yap kimseye hesap verme az klamış artık çok takma kafana yerimseniben

ya bilmiyorum ama size göre bütün insanlar suçlu bir sizde yok hata,sanki sütten çıkma ak kaşık gibi davranıyorsunuz.. siz hiç dedikodu yapmıyormusunuz??

dayanamıyorsanız konuşmazsınız o insanlarla.. ki zaten konuşmuyorsunuz.. idarecilerle yemek yemek çok matah bi durum değil... bırakınız yesinler.. biraz da sabredin nasıl olsa dönem sonu tayin isteme hakkınız varmış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…