• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş mevzusu.

Cumbussss

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2022
264
597
23
29
Merhaba size ufak bir konuda birsey danışmak istiyorum, yeni üye oldum.
6 aylık evliyim, önlisans mezunuyum. Mülakatlara girdim bugüne kadar ama başarısız oldum. Birçok kez garsonluk vs yaptım en son kırmızı logolu markette çalıştım ve çıktım. Yaklaşık 2 senedir çalışmıyorum. Bir süredir eşimle aynı saatte evde olabileceğim iş arayışına girdim. Olmaz olmaz bir anda olur ya. Şimdi önümde iki yol var. Birisi bir giydi geri dönüşüm fabrikası diğeri aynı markette part time kasiyerlik. Fabrika haftasonu tatil ama sabah 5.30da servis alıyor akşam 6da evde oluyorum. Eşim 4te evde oluyorum. Markette part olduğu için günde 5 buçuk saat asgari ücretin 3/2si.
Eşim çocuk istediği için gir çık yapma diyor bende erteliyorum çocuğu şimdilik ve iki arada bir derede kaldım. Çalışmadıkça evde köreliyorum bir yandan çocuk olursa tekrar işe ara vermek zorunda kalcam. Yolumu cizemedigimi farkettiğim için fikirlerinizi almak istedim. Fabrikayla görüşmeye gittim gerekli belgeleri verdiler hazırla getir diye orda da bilgilerimi yazıp form doldurdum yarın belgeleri götürüp başlamam gerektiğini söylediler. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum, okuduğunuz icin teşekkür ederim.

Fabrikanın çalışma saatleri ağır. Market daha rahat. Üstelik tecrübenizde varmış. Daha uzun soluklu olur bence. Çocuk olana kadar biraz para biriktirirsiniz.
Geri dönüşümde bir de metan gazı oluşuyor. Sağlığınız için riskli.

Fabrikanın çalışma saatleri ağır. Market daha rahat. Üstelik tecrübenizde varmış. Daha uzun soluklu olur bence. Çocuk olana kadar biraz para biriktirirsiniz.
Geri dönüşümde bir de metan gazı oluşuyor. Sağlığınız için riskli.
Ben sağlık kısmını bilmiyrodum. Bu yorumdan sonra bende kesinlikle market diyorum.

Teşekkür ederimm yorumlarınız için :)
Bugün marketle görüşmeye gideceğim.
Birde son olarak fabrika tamam demişti istediği belgeleri söyledi hazırla gel dedi. Şimdi vazgeçtiğimi aracı kişiye söylicem ama zor durumda kalsın istemiyorum ne yapmalıyım ?

Biraz olsun birikim yapmadan çocuk düşünmeyin derim zira çok masraflı. Benim tavsiyem geçici olarak markete başlayın ama bir yandan memuriyet vs kalıcı bir iş için çabalayın. Çocuk olmadan ne yaparsanız kardır, çocuk olduktan sonra işler çok zorlaşıyor çünkü.

C Cumbussss iş hayatında bunlar normal. Bize de onlarca insan başlayacağım deyip vazgeçti. Başladı şartları beğenmedi, bıraktı. Herkesin isteği, beklentisi ne yöndeyse ortak paydada buluşmak ve huzurla çalışmak önemli olan. Yolun çok uzak olduğunu söylersin. Bu da geçerli bir bahane.
A Aylakkadin ümraniye çöplüğünde seneler önce çok büyük, ölümlü patlama olmuştu. Belki onu hatırlarsın. Belli orandan sonra soluması da tehlikeli.

C Cumbussss iş hayatında bunlar normal. Bize de onlarca insan başlayacağım deyip vazgeçti. Başladı şartları beğenmedi, bıraktı. Herkesin isteği, beklentisi ne yöndeyse ortak paydada buluşmak ve huzurla çalışmak önemli olan. Yolun çok uzak olduğunu söylersin. Bu da geçerli bir bahane.
A Aylakkadin ümraniye çöplüğünde seneler önce çok büyük, ölümlü patlama olmuştu. Belki onu hatırlarsın. Belli orandan sonra soluması da tehlikeli.
Allah korusun.

Açıkçası uzun zamandır evde olduğum için sanki hayatımın kararını veriyormuş gibi hissediyorum. Bir süre çalışıp çıkarım memnun olursam devam ederim gibi telkinlerde bulunsam da konfor alanımdan çıkmak zorluyor biraz. Ama bu şekilde de olmuyor ayaklarımın üzerinde durmak , biraz birikim yapmak istiyorum. Umarım üstesinden gelebilirim 🙏

Back