İş konusunda kendime güvensizliğim ve isteksizliğim

Bak görürsün çok güzel bir eğitim olacak birisi bilmediği konu hakkinda birsey sorarsa bizim klasik cumlemize kur inan ise yarıyor. Bunu bilmem gerekiyor ama heyecandan aklımdan çıktı bu eğitimden sonra hemen daha detaylı öğrenip sizi bilgilendirecegimden emin olabilirsiniz.tabi gercekten de geri dönüşüm yap
Ve sen bu eğitimi hep anlatacaksin hep anacaksin. Emin ol duvara vuran bura öğrenmek daha kalıcı ve daha guzel

çok teşekkür ederim yazdıklarına, duygulandım :) ama ilk eğitimim olduğunu belli etmemem gerekiyormuş. Elbette heyecan olacak ama işte.. Olmadı öyle derim ya amaan :KK70:

Her şirkette vardır böyle tipler.
Yeni gelene öğretilenler; hep eksiktir.
Çünkü öğreten; boynuz kulağı geçer diye düşünüp, bilgiyi eksik anlatır.
Hepimiz iş hayatında karşılaşıyoruz emin ol...
Ayrıca...
İş senden korksun, neden güvenmiyorsun kendine?
Kimse öğretmeden de yapabilirsin; başarabilirsin.
Önce inan, gerisi kolay.
Rastgele!.. :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok teşekkür ederim. Kendime güvendiğim zaman sanırım olacak bu iş. Tabi biraz evde çalışmam gerekecek. İş hayatı çok zor :KK43:

çok teşekkür ederim yazdıklarına, duygulandım :) ama ilk eğitimim olduğunu belli etmemem gerekiyormuş. Elbette heyecan olacak ama işte.. Olmadı öyle derim ya amaan :KK70:
Hiç kasma kendini valla :) madem oleymis herseyi tam ogretsinler aa. Hem sen tatlı ol ilk eğitim olduğunuda gizleme bence olaki hata yapsanda kimse yadirgamaz. Ama sen bana eğitim vermeye gelsen ve bana bu egitimin ilk olduğunu söyleme birde ister istemez bazrn eksik bilgi ver ben derim ki :suna bak eğitim vermeye gelmiş bişey bilmiyor. Ondan sen tatlı ol (ki bundan şüphem yok ) ve abartmayarak doğal ol 😊😊

Merhaba kızlar,

Ben 2 ay önce bir işe başladım. Firmalara danışmanlık hizmeti veriyoruz tabi ben henüz veremiyorum eğitim sürecindeyim :) Ama çok sıkılıyorum ve kendime güvenemiyorum. Şöyle ki işim gereği yazılım öğrenmem gerek. Ama ilk günden beri eski çalışanlar pek ilgilenmedi yani çok basit eğitimler verip kalanını siz öğrenirsiniz dendi. Ya da bize de kimse öğretmedi kendimiz öğrendik diye direk set çektiler zaten. Ben de sormadım fazla ve hep bildiklerim yapabildiklerim üzerinden gittim. Çünkü ben iş hayatında eğitim mantığının böyle olduğunu düşünmemiştim hiç. İlk sorum eğitim süreci genelde böyle midir? Eksik mi verilir yani?

Geçen hafta patronla konuştum bu konuyla ilgili ben sana çok güveniyorum sen de kendine birazcık benim sana güvendiğim kadar güven dedi(Belki gaza getirmek için söyledi bilmiyorum).

Ayrıca evde de çalışmam gerek aslında çünkü gerçekten zor bir program. Ancak içimden hiç istek gelmiyor. Sizce bu ne derece mantıklı? Yani ben mi çok üşengecim sizce? Evde sabah akşam ve tatillerde de ders çalışır gibi çalışmalı mıyım ?

Ve yakın bir zamanda bir firmaya gidip onlara eğitim vermem gerekecek. Ama kendimi hazır hissetmiyorum. Bu konu beni çok bunalttı, kendime güvenmiyorum çünkü, bilmediğim konularda ya da bilsem de ağzım laf yapmaz benim. İşten çıkmak istiyorum sanırım. O eğitimi düzgün veremezsem çok üzülür harap ederim kendimi. Zaten depresif bir yapım var. Napayım ben sizce?
herkes herseyi ana karnında öğrenmiyo ki sen de öğrenirsin illa ki. hem düzgün öğretmiyolarsa o işi öğrenen herkes senin gbi öğrenmiş demektir yani kendi çalısarak. başkası yaptıysa sen niye yapamıyasın. iş kolay mı bulunuyo da sen kendini yetersiz hisssedip bırakıyosun herkes her yaptıgı şeyi mükemmel mi yapıyo sanki. keşke herkes senin gbi işini iyi yapmak istese de yapamasa razıyız buna ülke olarak. ama millet hem düzgün yapmıyo hem de önemsemiyo

Daha önce öğrenciyken mesleğimle ilgili part time çalışmıştım, ama o böyle bir iş değildi, daha masabaşı çalışma gerektiren bir departmandı ve bana gayet de yardımcı olmuşlardı zorluk çekmemiştim. Burada koca bir program öğreniyorsun sıfırdan ve sonra firmalara eğitimini veriyorsun. Ben bu kadar eğitim vermeli bir iş olduğunu bilmiyordum başta söylememişlerdi. Ve hep farklı hayal ettim en azından öğretirler diye ama kimse pek uğraşmadı. Şimdi ben sıkıştırıyorum diye anlatıyorlar ya resmen 1 ay boyunca çalışanlar şehir dışındaydı hiç görmedim yani onları işyerinde. Mal mal kendi kendime öğrenmeye çalıştım. Az zamanım kaldı bu kez de benim isteğim kaçtı. Tutuştum yani :KK70:

Ordinaryüs demişsin çok güldüm :KK70: Uzak akrabana laf değil bu söylediğim ama keşke bende de o fazla özgüvenden olsa valla. Ama aksine güvensizim, ağzım da laf yapmaz :KK43:

şöyle düşün en en kötü ihtimal ne olabilir, diyelim olmadı yapamadın, işten çıkarıldın. en kötüsü bu olabilir, sen kendi isteğinle çıkmadığın sürece. yani en kötü ihtimal bile aslında en kötüsü değil.. ki ben öyle olcağını hiç sanmıyorum. yapabildiğin kadar yap. elinden ne kadar gelirse. okuldayken ben seminer ödevlerimiz olurdu. hiç de hakim olmadığımız konularda sınıfa sunum yapardık. ben ezberlerdim:KK1: sonra bi şekilde yarım yamalak da olsa sunumumu yapardım:KK70: çok strese girerdim konuya hakim değilim diye ama bakardım ki herkes aynı benim gibi:KK53: sen de bu işe yeni başladın, yavaş yavaş pişeceksin..

Hiç kasma kendini valla :) madem oleymis herseyi tam ogretsinler aa. Hem sen tatlı ol ilk eğitim olduğunuda gizleme bence olaki hata yapsanda kimse yadirgamaz. Ama sen bana eğitim vermeye gelsen ve bana bu egitimin ilk olduğunu söyleme birde ister istemez bazrn eksik bilgi ver ben derim ki :suna bak eğitim vermeye gelmiş bişey bilmiyor. Ondan sen tatlı ol (ki bundan şüphem yok ) ve abartmayarak doğal ol 😊😊

Ben de tatlılık yapmayı düşünüyorum ama bir ama'm daha var. O eğitime epey yüklü bir para ödüyorlar ve adamlar ilk eğitimim olduğumu duysalar istemezler beni. E haklı olarak :KK70: Baktım olmayacak açık açık söyleyeceğim ben gitmek istemiyorum diye :) sen bankada mı çalışıyorsun bu arada?

Ben de tatlılık yapmayı düşünüyorum ama bir ama'm daha var. O eğitime epey yüklü bir para ödüyorlar ve adamlar ilk eğitimim olduğumu duysalar istemezler beni. E haklı olarak :KK70: Baktım olmayacak açık açık söyleyeceğim ben gitmek istemiyorum diye :) sen bankada mı çalışıyorsun bu arada?
Keşke ilk eğitimin birisinin yanında eşlik etseydin. ☺☺ evet xanim bankaciyim

herkes herseyi ana karnında öğrenmiyo ki sen de öğrenirsin illa ki. hem düzgün öğretmiyolarsa o işi öğrenen herkes senin gbi öğrenmiş demektir yani kendi çalısarak. başkası yaptıysa sen niye yapamıyasın. iş kolay mı bulunuyo da sen kendini yetersiz hisssedip bırakıyosun herkes her yaptıgı şeyi mükemmel mi yapıyo sanki. keşke herkes senin gbi işini iyi yapmak istese de yapamasa razıyız buna ülke olarak. ama millet hem düzgün yapmıyo hem de önemsemiyo

Teşekkür ederim öncelikle. Yapmak istiyorum ama koşullar buna karşı :KK43: ailem de çalışma madem diyor rahat yetiştim o konuda malesef. Ama iş bulma konusunda tüm arkadaşlarım referans(!) ile godaman yerlerde işe başlarken, ben öksüz kaldım, ailem yardımcı olmadı diye üzülüyorum. Yani maalesef çok kurumsal yerler bile torpille... O yüzden bu işi kendim buldum ve yapmak başarmak istiyorum ama işte...

Teşekkür ederim öncelikle. Yapmak istiyorum ama koşullar buna karşı :KK43: ailem de çalışma madem diyor rahat yetiştim o konuda malesef. Ama iş bulma konusunda tüm arkadaşlarım referans(!) ile godaman yerlerde işe başlarken, ben öksüz kaldım, ailem yardımcı olmadı diye üzülüyorum. Yani maalesef çok kurumsal yerler bile torpille... O yüzden bu işi kendim buldum ve yapmak başarmak istiyorum ama işte...

o işe alındıgına göre o işle ilgili gerekli şartlar sende var demek ki yani yapabilirsin !!! :KK9:

Wuu bankalar hep bana cici gelmiştir. Umarım sen bari mutlusundur. Tekrar teşekkür ederim yardımların için :)
Tesekkur ederimm😍Ben memnunum olan kisimdayim 😊😊 her işin kendince problemleri olduğunu bildigimden mi sevdigimden mi bilmiyorum ama seviyorum meslegimi 😊 2 buçuk yıl oldu

Son düzenleme:
Belki geçici bir psikolojik durumdur..Sizin mezuniyet nedir is tam olarak ne anlayamadim da

belki anlaşılır diye yazmakta çekiniyorum. o yüzden biraz kapalı yazayım :) ben mühendislik mezunuyum. Çok kapsamlı bir program var onun firmalara, fabrikalara eğitimini ve kullanamadıkları yerlerde desteğini veriyoruz. Çok mu karışık oldu ? :44::44::44: biraz garip bir iş galiba cidden böyle anlatınca anlaşılmıyor :/

belki anlaşılır diye yazmakta çekiniyorum. o yüzden biraz kapalı yazayım :) ben mühendislik mezunuyum. Çok kapsamlı bir program var onun firmalara, fabrikalara eğitimini ve kullanamadıkları yerlerde desteğini veriyoruz. Çok mu karışık oldu ? :44::44::44: biraz garip bir iş galiba cidden böyle anlatınca anlaşılmıyor :/

Simdi anladim niye garip olsun muhendis olmussunuz daha ne olsun..Bak ben kendimden ornek veriyim meslk lisesi mezunuyum aofden iktisat okuyorum yasim 31 suan issizim en son 3 yil santral olarak calistim cok zor is gunde 1000 2000 cagrinin dustugu bir santral dusun..Simdi is ariyorum santral cagri merkezi disinda olsa diyorum maasi azda olsa farkli olur diye yonetici asistani isleri tam benlik ama ingilizcem az..Gayret et ve ilerle

Simdi anladim niye garip olsun muhendis olmussunuz daha ne olsun..Bak ben kendimden ornek veriyim meslk lisesi mezunuyum aofden iktisat okuyorum yasim 31 suan issizim en son 3 yil santral olarak calistim cok zor is gunde 1000 2000 cagrinin dustugu bir santral dusun..Simdi is ariyorum santral cagri merkezi disinda olsa diyorum maasi azda olsa farkli olur diye yonetici asistani isleri tam benlik ama ingilizcem az..Gayret et ve ilerle

Teşekkür ederim. İngilizce sıkıntı evet ben de sıkıntı yaşıyorum o konuda bir sürü derse rağmen, konuşulmuyor yani öyle kolay kolay hık diye kalıyorum ben :) Üstüne düşmeyince hemen unutuluyor çünkü... İktisat çok güzel bir bölüm bence, bazen ben de okusam mı acaba diyorum :) Sizin için hayırlısı olsun.

şöyle düşün en en kötü ihtimal ne olabilir, diyelim olmadı yapamadın, işten çıkarıldın. en kötüsü bu olabilir, sen kendi isteğinle çıkmadığın sürece. yani en kötü ihtimal bile aslında en kötüsü değil.. ki ben öyle olcağını hiç sanmıyorum. yapabildiğin kadar yap. elinden ne kadar gelirse. okuldayken ben seminer ödevlerimiz olurdu. hiç de hakim olmadığımız konularda sınıfa sunum yapardık. ben ezberlerdim:KK1: sonra bi şekilde yarım yamalak da olsa sunumumu yapardım:KK70: çok strese girerdim konuya hakim değilim diye ama bakardım ki herkes aynı benim gibi:KK53: sen de bu işe yeni başladın, yavaş yavaş pişeceksin..

İşten çıkarılmak pek umrumda olmaz sanırım gurur yaparım sadece "hayır ben istifa edecektim" diye :KK70: Eğitim verirken gerilme, heyecanlanma, rezil olma korkusu var. Yani oturur ağlarım o derece. Ben de ezberlemeye çalışıyorum :KK43: Teşekkür ederim yorumun için.

X