İlk evlendiğimizde beraber doktor kontrollerine gittik gereken tetkikleri yaptırdık gebeliğe hazırlık için. Daha sonra 1 sene hamile kalamayınca acaba neden diye düşünüp daha detaylı muayene olmaya karar verdik. Sorun çıkmadı o dönemde. Fakat yumurtlama günlerini hesaplamadan rast gele günlerde ilişki oluyordu.
Şuan 3 yıllık evliyiz, birkaç ay önce eşimi tekrar kadın doğuma gitmeye ikna edebildim. Çünkü ‘olursa da Allahtan olmazsa da’ kafasına girdi bir anda.
Doktora gittiğimizde vajinal muayene etti, polikistik teşhisi koydu doktor, gebe kalma yöntemlerini söyledi, gerekli tetkikleri istedi.
Ben artık bi yola girdik diye düşünürken eşim bir daha doktora gelmeyelim ben iyi hissetmiyorum, istemiyorum da şuan demeye başladı. Ne tetkiklere gidebildim, ne de gebelik konusunu açabildim ona.
Bu akşam da ‘yumurtlama günüm bugün’ dedim. Olabilir dedi sadece. Televizyonda film açıp onu izledi. Benimle ilgilenmesini istedim ‘kafamı dağıtmama izin ver aşkım biraz’ dedi.
Bilmiyorum hiç böyle zor bi dönemden geçmedik, stresli bi hayatımız da var aslında evliliğimiz dışında.
Belki o etkendir..
Ama kendimi iyi hissetmiyorum bu konuda.
—He bir de birkaç ay önce (doktora gitmeden önce yani) kaset test yapmıştım, pozitif çıktı. Havalara uçtuk ikimizde mutluluktan hüngür hüngür ağladık. ‘Korkma, ağlama sen çok iyi bi anne olucaksın’ demişti.. Fakat doktora gidip kan verince negatif çıktı. Orda dünyamız başımıza yıkıldı.
Belki bu durumda etkilemiş olabilir diye düşünüyorum.