İş konusunda kendime güvensizliğim ve isteksizliğim

başarısızlığı şimdiden kabullendim pes ettim diyorsan bırak gitsin. yok yaparım diyorsan amaca giderken çektiğim çile kutsaldır deyip çalışacaksın. Evet sıkacaksın kendini kasacaksın bazı şeylerden eksik kalacaksın uykudan feragat edeceksin ama kaymağını sonra yiyeceksin. Seçim senin.

Ayni ben ya :) is yerinde bilmedigin konularin ustune gitmeye calis. Ona buna soru sor. Ben de yeni ise basladim. Evet iki sey gosterip herkes isine bakiyor. Sinra soru soramiyosun kendini mal gibi hissediyosun :) evde calismak bana mantikli gelmiyo butun gun zaten kafan patliyo. Is yerindeki vakit yeter gibimd geliyor.

Gerçekten is hayatı biraz farklıdır. Herşeyi ogretmeleride sizin herseyi ogrenmenizde o eğitim sürecinde imkansızdır. Yani diğer çalışanlar sonuçta yıllarca tecrübe ediniyorlar. Ben ise basladigimda 20 günlük bir eğitimden geçtim ve pat diye masaya oturdum o bana baktı ben ona.pes etseydim suan bu kariyeri yapamazdım. Ama yılda sakin çalış kendine az güven ve eğitim bittiğinde ise kendin başladığında herseyden daha emin olacaksin. Az güven 😊😊

Devlette olsan bosveeer öğrenme derdim de özelde ogrenebildigine öğren sor et millete. Sana gicik da olsalar bunun tek yolu onlari zorlayarak ogrenmek

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

başarısızlığı şimdiden kabullendim pes ettim diyorsan bırak gitsin. yok yaparım diyorsan amaca giderken çektiğim çile kutsaldır deyip çalışacaksın. Evet sıkacaksın kendini kasacaksın bazı şeylerden eksik kalacaksın uykudan feragat edeceksin ama kaymağını sonra yiyeceksin. Seçim senin.

haklısın ama ne biliyim yanında öğrenmem gereken bonus programlar da var artık ne çalışsam bilemedim. Artık şu vereceğim eğitime odaklanayım dedim ama zaman daraldı. Stres ve heyecan yaptım ben de :KK43:

Ayni ben ya :) is yerinde bilmedigin konularin ustune gitmeye calis. Ona buna soru sor. Ben de yeni ise basladim. Evet iki sey gosterip herkes isine bakiyor. Sinra soru soramiyosun kendini mal gibi hissediyosun :) evde calismak bana mantikli gelmiyo butun gun zaten kafan patliyo. Is yerindeki vakit yeter gibimd geliyor.

Ya bu sorular da bitmiyor sorulacak bir çok sorum var ama vereceğim eğitimde her şeyi gösterecekmişim sanki çok biliyor gibi :KK70: İş yerindeki vakit hiç yetmiyor, bayramda herkes tatil yaparken ben 2 günümü ders çalışmaya ayırdım resmen ama etkili olamadım :KK70: bence diğer yerlerde de eğitim böyle değildir biz şanssızız ondan :)) :KK33:

Gerçekten is hayatı biraz farklıdır. Herşeyi ogretmeleride sizin herseyi ogrenmenizde o eğitim sürecinde imkansızdır. Yani diğer çalışanlar sonuçta yıllarca tecrübe ediniyorlar. Ben ise basladigimda 20 günlük bir eğitimden geçtim ve pat diye masaya oturdum o bana baktı ben ona.pes etseydim suan bu kariyeri yapamazdım. Ama yılda sakin çalış kendine az güven ve eğitim bittiğinde ise kendin başladığında herseyden daha emin olacaksin. Az güven 😊😊

Yılların tecrübesi ama sürekli onu öğrendin mi bunu öğrendin mi diye sorup duruyorlar. Kendi başına öğrenilecek bir şey değil pek yani zaman alıyor ona sinir oluyorum. Bir de hemen eğitim vermeye gidecek olmama. Rezil olmak da var işin ucunda :KK43: Küçüklüğümden beri güvensiz biri oldum. Keşke aşabilsem :KK43:

Devlette olsan bosveeer öğrenme derdim de özelde ogrenebildigine öğren sor et millete. Sana gicik da olsalar bunun tek yolu onlari zorlayarak ogrenmek

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkamdan gerizekalı demesinler :KK70: Valla devlette çalışmaya çok soğuktum ama şimdi sıcak bakıyorum :KK43:

Yılların tecrübesi ama sürekli onu öğrendin mi bunu öğrendin mi diye sorup duruyorlar. Kendi başına öğrenilecek bir şey değil pek yani zaman alıyor ona sinir oluyorum. Bir de hemen eğitim vermeye gidecek olmama. Rezil olmak da var işin ucunda :KK43: Küçüklüğümden beri güvensiz biri oldum. Keşke aşabilsem :KK43:
Oo sen onların dediklerine ne bakıyorsun. Onlar hem bişey ogretmezler hem herseyi senden beklerler. Ben daha 1 haftalikken oto kredisi fiyatlamasi ver diyen bir yonetmenime ama hiç gostermediniz ki dedim nasıl göstermedim geçen gösterdim ya dedi hangi geçen acaba yok ole bisi😀😀 he he diyip bilen arkadaşlarımdan öğrendim. Soru sorabilecek iyisinden bi kaç kişi bul cnm

Oo sen onların dediklerine ne bakıyorsun. Onlar hem bişey ogretmezler hem herseyi senden beklerler. Ben daha 1 haftalikken oto kredisi fiyatlamasi ver diyen bir yonetmenime ama hiç gostermediniz ki dedim nasıl göstermedim geçen gösterdim ya dedi hangi geçen acaba yok ole bisi😀😀 he he diyip bilen arkadaşlarımdan öğrendim. Soru sorabilecek iyisinden bi kaç kişi bul cnm

buldum ama sıkıntı şu ki net olarak herşeyini bilmediğim bir konuyla ilgili 2 gün boyunca insanlara eğitim vereceğim, susmadan :KK70: seni de daralttım ama diye diye :) korkuyorum yani rezil olmaktan.

Merhaba kızlar,

Ben 2 ay önce bir işe başladım. Firmalara danışmanlık hizmeti veriyoruz tabi ben henüz veremiyorum eğitim sürecindeyim :) Ama çok sıkılıyorum ve kendime güvenemiyorum. Şöyle ki işim gereği yazılım öğrenmem gerek. Ama ilk günden beri eski çalışanlar pek ilgilenmedi yani çok basit eğitimler verip kalanını siz öğrenirsiniz dendi. Ya da bize de kimse öğretmedi kendimiz öğrendik diye direk set çektiler zaten. Ben de sormadım fazla ve hep bildiklerim yapabildiklerim üzerinden gittim. Çünkü ben iş hayatında eğitim mantığının böyle olduğunu düşünmemiştim hiç. İlk sorum eğitim süreci genelde böyle midir? Eksik mi verilir yani?

Geçen hafta patronla konuştum bu konuyla ilgili ben sana çok güveniyorum sen de kendine birazcık benim sana güvendiğim kadar güven dedi(Belki gaza getirmek için söyledi bilmiyorum).

Ayrıca evde de çalışmam gerek aslında çünkü gerçekten zor bir program. Ancak içimden hiç istek gelmiyor. Sizce bu ne derece mantıklı? Yani ben mi çok üşengecim sizce? Evde sabah akşam ve tatillerde de ders çalışır gibi çalışmalı mıyım ?

Ve yakın bir zamanda bir firmaya gidip onlara eğitim vermem gerekecek. Ama kendimi hazır hissetmiyorum. Bu konu beni çok bunalttı, kendime güvenmiyorum çünkü, bilmediğim konularda ya da bilsem de ağzım laf yapmaz benim. İşten çıkmak istiyorum sanırım. O eğitimi düzgün veremezsem çok üzülür harap ederim kendimi. Zaten depresif bir yapım var. Napayım ben sizce?

ayy kendimi gördüm sanki:KK53: benim henüz bir iş tecrübem olmadı ama birçok işe bu tür düşünceler yüzünden başvurmaktan kaçınmışımdır. ilk iş deneyimin mi? sakın pes etme. şuanda yabancılık çekiyorsun ve gereken yardımı da göstermemişler. ama biraz alışınca çok rahat edeceksin. bak hep şunu düşün öyle vasıfsız insanlar var ki iki lafı bir araya getiremeyen, onlar bile nasıl kendine güveniyor kendilerini üstün görüyor ve karşı tarafa da öyle hissettiriyor. lütfen kendine şu aşamada güvenmiyorsan bile güveniyormuş gibi dur, bir süre sonra kendliğinden güvenin gelecek. benim bir uzak akrabam var, kendisi daha düne kadar hiç bir sohbete katılamayan ne dünya gündemi ne sanat ne edebiyat hiçbir konuda bir tarzı duruşu olmayan biriyken, bi şekilde belediyeye girdi, sonra bilmem nerelere eğitimlere yolladılar bunu. facebokta paylaşımları bi gör sanırsın ordinaryüs prof olmuş da eğitim vermiş:KK53::KK1: özgüven tavan!

Başkalarına bağımlı olmadan öğrenmek için çabala.
Böyle ufacık şeylerde özgüvenin zedelenirse, işin içine girdiğinde ne yaparsın düşünsene...
Bilgiyi sen alacaksın. Öyle soramam edemem demek olmaz. Dişli olan kazanır.
Ayrıca iş, iş yerinde kalmalıdır.
Evde çalışmaya karşıyım.
Zaten yeterince iş yerinde gereken yapılır. Eve iş götürmemelisin. Ona alıştırma kendini. Evde çalışmalıyım diye de düşünme.

buldum ama sıkıntı şu ki net olarak herşeyini bilmediğim bir konuyla ilgili 2 gün boyunca insanlara eğitim vereceğim, susmadan :KK70: seni de daralttım ama diye diye :) korkuyorum yani rezil olmaktan.
Bak görürsün çok güzel bir eğitim olacak birisi bilmediği konu hakkinda birsey sorarsa bizim klasik cumlemize kur inan ise yarıyor. Bunu bilmem gerekiyor ama heyecandan aklımdan çıktı bu eğitimden sonra hemen daha detaylı öğrenip sizi bilgilendirecegimden emin olabilirsiniz.tabi gercekten de geri dönüşüm yap
Ve sen bu eğitimi hep anlatacaksin hep anacaksin. Emin ol duvara vuran bura öğrenmek daha kalıcı ve daha guzel

Son düzenleme:
Her şirkette vardır böyle tipler.
Yeni gelene öğretilenler; hep eksiktir.
Çünkü öğreten; boynuz kulağı geçer diye düşünüp, bilgiyi eksik anlatır.
Hepimiz iş hayatında karşılaşıyoruz emin ol...
Ayrıca...
İş senden korksun, neden güvenmiyorsun kendine?
Kimse öğretmeden de yapabilirsin; başarabilirsin.
Önce inan, gerisi kolay.
Rastgele!.. :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ayy kendimi gördüm sanki:KK53: benim henüz bir iş tecrübem olmadı ama birçok işe bu tür düşünceler yüzünden başvurmaktan kaçınmışımdır. ilk iş deneyimin mi? sakın pes etme. şuanda yabancılık çekiyorsun ve gereken yardımı da göstermemişler. ama biraz alışınca çok rahat edeceksin. bak hep şunu düşün öyle vasıfsız insanlar var ki iki lafı bir araya getiremeyen, onlar bile nasıl kendine güveniyor kendilerini üstün görüyor ve karşı tarafa da öyle hissettiriyor. lütfen kendine şu aşamada güvenmiyorsan bile güveniyormuş gibi dur, bir süre sonra kendliğinden güvenin gelecek. benim bir uzak akrabam var, kendisi daha düne kadar hiç bir sohbete katılamayan ne dünya gündemi ne sanat ne edebiyat hiçbir konuda bir tarzı duruşu olmayan biriyken, bi şekilde belediyeye girdi, sonra bilmem nerelere eğitimlere yolladılar bunu. facebokta paylaşımları bi gör sanırsın ordinaryüs prof olmuş da eğitim vermiş:KK53::KK1: özgüven tavan!

Daha önce öğrenciyken mesleğimle ilgili part time çalışmıştım, ama o böyle bir iş değildi, daha masabaşı çalışma gerektiren bir departmandı ve bana gayet de yardımcı olmuşlardı zorluk çekmemiştim. Burada koca bir program öğreniyorsun sıfırdan ve sonra firmalara eğitimini veriyorsun. Ben bu kadar eğitim vermeli bir iş olduğunu bilmiyordum başta söylememişlerdi. Ve hep farklı hayal ettim en azından öğretirler diye ama kimse pek uğraşmadı. Şimdi ben sıkıştırıyorum diye anlatıyorlar ya resmen 1 ay boyunca çalışanlar şehir dışındaydı hiç görmedim yani onları işyerinde. Mal mal kendi kendime öğrenmeye çalıştım. Az zamanım kaldı bu kez de benim isteğim kaçtı. Tutuştum yani :KK70:

Ordinaryüs demişsin çok güldüm :KK70: Uzak akrabana laf değil bu söylediğim ama keşke bende de o fazla özgüvenden olsa valla. Ama aksine güvensizim, ağzım da laf yapmaz :KK43:

Başkalarına bağımlı olmadan öğrenmek için çabala.
Böyle ufacık şeylerde özgüvenin zedelenirse, işin içine girdiğinde ne yaparsın düşünsene...
Bilgiyi sen alacaksın. Öyle soramam edemem demek olmaz. Dişli olan kazanır.
Ayrıca iş, iş yerinde kalmalıdır.
Evde çalışmaya karşıyım.
Zaten yeterince iş yerinde gereken yapılır. Eve iş götürmemelisin. Ona alıştırma kendini. Evde çalışmalıyım diye de düşünme.

Ben de öyle düşünüyorum, evde de çalışmam bekleniyor(ama ben yapamıyorum) şuan resmen okul hayatında gibiyim. Hani okulda slayttan fiyt fiyt geçerlerdi de sınavlarda zor sorarlardı, biz çalışmaktan harap olurduk ya heh işte eğitim mantığı aynen öyle. Ondan sitemkârım :)

X