Nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum ama özellikle bu durumu yaşayanlardan ya da avukatlardan yardım bekliyorum.
Bir basın kuruluşunda çalışıyorum, her bölümle ayrı ayrı ilgilenen gruplar var bizde kalabalık bir ekibiz. İşle ilgili yaşamadığımız stres çekmediğimiz sıkıntı kalmadı. Genel müdür sağolsun ağzımızdan girdi burnumuzdan çıktı çoğu zaman. Yapılan bir yazım hatası için avaz avaz bağırdığı da oldu hakaretler içeren mailler attığı da. Şefimiz her zaman çekindi bizi tam olarak savunamadı. Hakkımızı çookk yedirdi. Neyse sustuk çalıştık.
Geçen hafta perşembeye kadar bir sorun yoktu. Birden öğrendik ki bizi şirket içerisinde başka bir birime bağlamışlar yani bu bizi azarlayan müdürden ayrılmışız ama aynı şirketteyiz. Biz biliyorumki o bölüm maaşları düzgün ödemez, bazı hakları bizim kadar yok. Olmaz dedik istemedik. Şefimiz bugün toplantı yaptı yeni müdürlerle şu haklarımız elimizden alındı.
1- Basın sigortamız vardı o kaldırıldı normal sigorta
2- Haftada 2 gün olan iznimiz 1 güne indirildi
3- Yıllık 30 günlük iznimiz 15 güne indirildi.
4- Her ay aldığımız reklam primimiz kaldırıldı
5- Her yıl aldığımız ikramiyemiz kaldırıldı
6- Multinet alıyorduk kaldırıldı
7- Yol parası ve servis kaldırıldı
Yani bizi bir maaşla çalıştırmak istiyorlar bütün haklarımız elimizden alınıyor. Bu durumu hiçbirimiz kabul etmiyoruz. Kimimiz evli kimimizin çocuğu var kimse bunları düşünmüyor. Bize yapmadığını bırakmayan genel müdürümüz yanımıza gelip bir açıklama bile yapmadı.
Biz kabul etmek istemiyoruz bu şartları. Ne yapmamız lazım? Tazminat alıp çıkabilirmiyiz? İşsizlik maaşı alırmıyım? O bölüme geçmek istemiyorum istemiyoruz. Neler yapmalıyız?