İş bulamıyorum ,bunalımdayım.

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mouse
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Peki su acidan bakin..
Konu sahibi ise girmese evlense ayrilsa hatta bir cocukla ortada kalsa ve keske calissaydim dese ne olucak bu sefer siz vebal almis olursunuz.
Herkesin tercihi kendine ve sonrasinda bedel odemek de kendine duser.
Herkesin iyi olmasini umit ederiz ama hayatta ne olacagi belli degil..
Fakat yapmicaginiz seyleri yazip sonra yakinmak fakat sonradan da caymak iyi durmuyor.
Once herkes ne istedigini bilsin kendi icin de faydasi olur.
Insanlari yorumlarla mesgul de etmezler..

Belki çok mutlu olacak siz mutsuzluga öyle kaptırmışsınız ki kendinizi herkes burada ayrılsın üzülsün ben dikkat ettiyseniz hanımefendiye evde oturun demedim KPSS çalışıp atanabilirsiniz dedim yorumlarınız evet bi haklıca yollarda herşey var Allah korusun ama benim burada tepki gösterdiğim üslup sert üslubun kimseye bi faydası yok burada topa tutunca noluyor yada sizler çalışıp para kazanıyorsunuz çok mu mutlusunuz herşey yolunda mı bir konuya odaklanmanız ve konuyu açan kişinin üzerine gitmek etik bi durum değil yazık ya ayıp

Çok güzel yazmışsınız tebrik ediyorum ılımlı yaklaşımınız ve olgunlugunuz için benim taktıgım nokta konu sahibi bundan şikayetçi olmasa bunu neden buraya yazsın ki üslup çok önemli hanımefendi yollarda herşey var bu zamanda ki bende öğretmenim 3 yıl uğraştım atanmak için çalışmayan evlenen arkadaşlarım var çok Mutlular çalışan var arkadaşım boşandı bunun gibi örnekler çok ne yazık ki hayatın karsımıza ne çıkaracağı belli olmaz ama topa tutunca inanın bir sonuca ulaşılmaz tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demiş atalarımız yorumunuz için çok teşekkür ediyorum bu arada iyi akşamlar

Herkesin
Herkesin popisine kimse karısamaz.

Niye sıkıliyosunki bu kadar bulursun

Burada bir cok kisi sert uslupla cevap verilmedigini yazmis ki oyle saygisiz ve kirici cumleler kuran yok.
Mutsuzluga degil saglikli dusunmeye odaklaniyoruz cok farkli yerden bakilirsa tabi ki farkli algilayabilirsiniz.

Bende Ocak ayından bu yana iş arıyorum. Kesin olur dediğim yerler aramıyor, üstüne üstlük ilanlarını sürekli guncelleyip duruyorlar. Nasıl bir çalışan arıyorlar anlamıyorum artık.

2 hafta bir yere başladım, oda aldığım maaşın kat kat altına bir maaşla. Hadi dedim ortam güzel, hafta sonu yok, ogrenebilecegim bir şeyler vardır diye kabul ettim. Başlar baslamaz çokta iyi işler yaptım. Fakat saçma sapan bir sebeple patron kişisi yurt dışından döner dönmez beni arayarak, hakaretler etti. Küçük düşürücü laflar söyledi, işte o zaman gelen attı. Ben sizinle çalışmam, sizin gibi insanlarla ayni ortamda bulunamam diye istifa ettim. Müdürüm ve denetcim neredeyse yalvardılar ama geri donmedim. Patron diye benimle bu şekilde saygisizca konuşamaz. Ona orda haddini bildiririm.

Gel gelelim tüm işlerimden neredeyse bu ve bunun gibi sebeplerde istifa ettim. Doğru mu yaptım, yanlış mı bilemiyorum. Kime kafa tutuyorum, herkes bı şekilde işinin başında. Ben ise böyle ortada kaldım.

Mesleğimde 15. yılım, alayliyim. Herşeyi kendim calisarak, cabalayarak öğrendim. Gün geldi personel olarak başladığım yerde terfi alıp sorumlu oldum. Gün geldi şefliğe kadar yükseldim.

Şimdi başvurduğum ilanlar benim gözüm kapalı yaptığım işler, yine de aranmiyorum. Arandiklarimla görüşüyorum, ikinci kez aramiyorlar. Kesin seni arayacağız diye de oldu. Nerede eksigim var şu aşamada kavrayamiyorum.

istiyorlar ki tüm işleri asgarî ücrete yapayım. O kadar basit mi bütün hayatımı bı anda çöpe atmak?

Çok bunaldım, geçim zor. Her gece düşünmekten uyuyamıyorum. Depresyona girdim. Bedenim, ruhum bile ağrıyor. Hiç bir şey yapmak istemiyorum. Sanki içimdeki hayat ışığım söndü.

Mesleğiniz nedir?

15 senelik deneyimle nasıl aramıyorlar anlayamıyorum.Gerçi olmayınca olmuyor.Ben de deneyimli bir öğretmen olmama rağmen işsizim bir yıla yakındır.Hakkımızda en güzeli olsun inşallah.

Cevap basit, yeni mezunları istedikleri gibi kullandıkları için onları tercih ediyorlar. Ve daha az maaşa çok iş yaptırıyorlar.

1 yıl uzun bir sureymis, hakkımızda hayırlısı olsun.

Allah yardım etsin darda kalmak nedir ben bilirim.dort sene ışsizlkkten sonra atandım.ama o issiz yıllar hayatımdan 20 sene çaldı sanki.hala içim sizlar.cok zor biliyorum ama biraz sabır biraz dua,biraz daha gayret

aynısı bende de var. 3 yıl oldu çalışmıyorum. iş de yok. evlenmeden önce iş arasam ay da 2-3 görüşme mutlaka olurdu, hepsinden de olumlu dönüş alırdım ben seçerdim. şimdi hiç yok. sizce bunda evli olmanın etkisi var mı yoksa sadece durumlar mı kötü?

geçen hafta işten ayrıldım, biraz dinleneyim biraz evde oturayım en azından bir ay nefes alayım diyordum ama para kazanma isteği de her şeyden ağır bastı. biraz da eski iş yerimden kalan sorunlara, yarattığı tahribata sünger çekmek için yeni bir işe başlamak istiyorum. kimse ilan açsın diye bekleyecek halde değilim açıkçası. ben de çalışabileceğim yerlere deliler gibi mail atmaya başladım, devamlı cv+portfolyo yolluyorum. mailde de görgüsüzler gibi eski iş yerimdeki başarılarımdan bahsediyorum. aynen, görgüsüzler gibi. herhalde dikkat çekmiş olacak ki önümüzdeki hafta iki yerle görüşmem var. sanırım bir şekilde dikkat çekmek lazım. o da olmuyorsa sorun sizde değil piyasadadır muhtemelen.

4 sene aynı odada kaldığım sınıf arkadaşım, mezun olalı 3 sene oldu adam akıllı iş bulamadı. o kadar dedim gel bak artık her şey dijitalde, internetle ilgili, teknolojiyle ilgili alanlara yönel vs. herhalde kızın böyle şeylere ilgisi yok ki şu an ik uzmanlığı, muhasebe vs takılıyor. sınava girecek, sertifika alacak sonra da özel firmalara başvuracak. yani sektörle de alakalı. benim sektörümde (dijital reklam sektöründeyim) işi bilmeyen bir sürü insan bir şekilde bir yerlere giriyor, başarıyor. gelecek teknolojiyle alakalı şeylerde hanımlar, benden söylemesi.

Mühendisim. Yüksek lisansımı yaptım. Hamburgerci İngilizce istedi :) gülsem mi ağlasam mı. Size katılıyorum çok zor durumda kalmadığım sürece o tarz yerlerde çalışmam ama sadece bi kez öyle bir şey yaptım onda da bu cevabı aldım

Ben de mezun olalı 3 ay oldu iş bulamıyorum. Çoğu şirkette toplu işten çıkarılmalar yapılıyorken iş aramak şaka gibi. Yalandan ilanlar açılıyormuş gibi hissediyorum artık. Başvuruyorum hepsine ne ilgilenen var ne dönen. Yüz yüze konuşurken çok yardımcı olmak isteyen insanlar haftalarca maillerime dönmüyor. Kriz ortamı çok zor gerçekten de. Keşke başka ülkeye gidebilme şansım olsa.

yalan tabii o ilanlar. aslında yalandan ziyade sistem şöyle işliyor:
bir işletmenin kariyer sitelerinde ilan verebilmesi için işletmenin siteye ücret ödemesi lazım. paketleri var mesela 6 ay yayın süreli 6 adet ilan 1200 tl falan gibi. işletme de ilan paketi satın almışken nasıl olsa para verdim, ilanın süresi de var deyip alım yapmadığı pozisyonlar için bile o ilanı yayında tutuyor. bu da firmanın, o ilan sitesinde olarak daha fazla kişi tarafından bilinmesi anlamına geliyor. benzer durum sosyal medya için de geçerli, alım yapılan pozisyonların sosyal medya ilan paylaşımları hala durur, silinmez ya da instagram hikayeler kısmından kaldırılmaz mesela. amaç hem cv toplamak hem de bir şekilde tanınmak.

ilan siteleri arasında en pahalı olan kariyer.net

o nedenle hem ilan veriyorlar hem de aramıyorlar diye üzülmeyin, tamamen ticari yani bazı şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…