İş bulamıyorum ,bunalımdayım.

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mouse
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Donanım arttıkça iş bulmak zorlaşıyor bence.
kesinlikle bir kere o kadar yurt dışında eğitim aldım,çalıştım derecem var asla ve asla en az 4 bin tl nin altına çalışmam.Nereye gitti bu kadar emek bilmem neyse bizim de yüzümüz güler elbet çılgınlar gibi üniversiteler akademisyen alıyor bu ara :)

Merhaba canim
Inan bu dert herkeste var tek sen yasamiyosun issizligi...herkes uc kurus verip gece gunduz calistirmanin derdinde. Asiri ihtiyac sahibi degilsen sakin olmani oneririm cunku elbet sana uyan bir is cikacaktir. Sonra bu tatil gunlerini ozlersin

Asla,'asla' demeyin.
Hayat bu ne getireceği hiç belli olmuyor.
Her şey gönlünüzce olsun.

Hak ettiğin 4000 den kat kat fazla .ama bu sistem sana bunu söyletiyor işte...

Neden saldırır dille ifade ettiniz kendinizi anlayamadım, aslında ben bi anne olarak yaşam koşullarımızın zorluğunun altında ezilip onları da ezmek durumunda (mecburiyetinde) kalıyor olmanın olumsuzluğuna değinmek istemiştim.

Sizin mesajınız ciğerime değdiği için sizden alıntılama yaptım, aslında kendimi de eleştiriyordum mesajımda.
Bekarlık hayatım boyunca, evlilik hayatım boyunca hep çalıştım, çocuklarım olduktan sonra (birer yaş arayla doğdular) bir süre çalışmaya ara verdim, boşanma kararına varmış olmam planladığım çalışma tarihini biraz daha erkene çekti sadece.
Ben çalışmaya karşı değilim ama üzerimize yüklenen "güçlü kadın olma" mahlası yüzünden minicik çocuklarımızı sıcacık yataklarından kaldırıyor olmak, bize ihtiyaçları olduğunda onlara müdahale edemiyor olmak bende vicdan azabı yaartıyor ve bir gün çocuklarım büyüdüğünde bana "güçlüsün" deseler bile ben bu vicdan azabını yaşamaktan hiç vazgeçmicem.

Yazdığım mesajda kişiliğinize bi hakarette veya ithamda bulunmak istemedim, yanlış anlaşıldıysam kusurabakmayın lütfen.

Lisans mezunu oldugum halde banada öyle dedıler gırdım bir sürü yıllarım gıttı bosuna cok pısman oldum sımdıde gırdıgım ıste tecrubesızlıkten sıkıntı yasıyorum

Kendini çalışmadığı için "mükemmel" bizimde "tü kaka" olduğumuzu düşünen annelerden olduğunuz imajı belirmişti bende.
Siz de kusura bakmayın lütfen
Ne demek istediğinizi tamamen ters anlamışım

Isı bırakalı 1ay oldu bende sureklı bunu dusunuyorum hep erken uyanıyorum sonra tekrar uyumaya calısıyorum delırcek gıbı oluyorum ama bı taraftanda ıse gıdecek mecalım olmuyor karnım her gecen gun şişiyor kaşıntı başladı uyuz köpek gibi evin içinde karnım acık dolanıyorum meşhur anne topuzunu da yapmaya basladım taytımıda hıc cıkarmıyorum bır an once dogurup ısıme gerı donmek ıstıyorum bebek olunca ıse donmek ıstermıyım bılemıyorum annem bakarım bebege dedı ama dogurmadıgım ıcın fıkrım ne olur kestıremıyorum

Hak ettiğin 4000 den kat kat fazla .ama bu sistem sana bunu söyletiyor işte...
ne güzel dedin , aslında yurt dışı şansım vardı geçen yıl çalışıyordum yurt dışında sonra yüksek lisans olunca geldim sanki çok iyi olacak sanmışım gibi neyse kader işte fırsatları kovalamak gerekiyor :)

Ben bugün çok güzel bi özel okuldan dönüş aldım kızlar fakat nişanlım istemiyor saatlerdir ağlıyorum ya ben ya iş diyor
Nişanlınızdan neden izin alıyorsunuz ? Bu bir başkasının değil sizin vereceğiniz bir karar.

Hiç hakaret görmedim ben. Tepkiniz çok komik ayrıca. Şu yaşınıza gelmiş, eğitim almış, öğretmen olmuşsunuz ama nerede çalışacağınıza siz karar veremiyorsunuz. Nişanlınız veriyor size de evde oturup ağlamak düşüyor. Bunun doğru olmadığını söyleyen insanlar da "anaerkil toplum olmuşuz" diye serzenişte bulunuyorsunuz. "Ataerkil" olmamızda bir sorun görmemişsiniz belli ki anaerkil olursak en başta siz karşı çıkacak gibi duruyorsunuz. Korkmayın , sizin gibi kararlarını kendi vermesi gerekirken ,nişanlısı veren ve buna karşılık yalnızca oturup ağlayan insanlar ile biz bir adım ilerleyemeyiz.

Siz ilerleyın hanımefendi ben gayette öğretmenliğimi icra ediyorum mesleğimi sorgulamak da sizin haddinize değil ! Teşekkür ederim yorumunuz için yine de! Herkese hakaret sekli farklıdır görüşlere saygı duymak gerekir ki siz daha benim tam olarak Görüşüm nedir bunu bile bilmeden yargılamaya kalkıyorsunuz!

Ayrıca nişanlımın hayatına bende karışıyorsam onun da karışması doğal olarak haktır hayatımızı birleştirmeye karar vermiş iki insanız arkadaş değiliz ki birbirimizin kararlarından bi haber olalım!

Belki hayırlısı budur. Ben de çok uğraştım iş bulmak için. Buldum da ne oldu şimdi konu açtım istifa mektubu diye... Allah iyi insanları karşımıza çıkarsın.

Mesleğinizi kim sorguladı ? Hakaret eden kim ? Siz okuduklarınızdan olmayan şeyleri nasıl çıkarıyorsunuz ben oradayım. Nişanlıyız birbirimizin hayatına karışacağız elbet demişsiniz ee madem öyle ağlamayın bunun için. Oturun kabullenin bu durumu.Zaten ben size her konuda resti çekin demedim. Elbette hayat arkadaşınız ve uyum içerisinde ilerlemesi lazım bir çok şeyin. Ama çalışma gibi tamamen sizi ilgilendiren bir durumu neden nişanlınıza soruyorsunuz ? İleride nişanlınızın izni doğrultusun çalışmak için mi okudunuz ? Siz nişanlınıza "çalışmanı istemiyorum evde otur" dediğiniz de "Tabi ki nasıl istersen. Biz nişanlıyız hayatıma karışabilirsin" diyecek mi bunu bir düşünün. Bunu sadece siz kabul ediyor olmayasınız ? Burada kimse sizin kötülüğünüze istemiyor. Okumuş öğretmen olmuşsunuz. Sizin koşullarınıza sahip olmak isteyen milyonlarca insan var. Her gün burada kendi ayakları üzerinde durmadığı /duramadığı için eşinin her türlü pisliğine razı olmak zorunda olan kadınları okuyoruz. Bunlardan biri olmayın diye yorum yazıyor herkes size. Sanırım Mehmet Aslantuğdu, bir programda "hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı " diye bir cümle sarf etmişti. Tam olarak anlatmak istediğimiz bu. Anlayıp anlamamak size kalmış. Bunu acı şekilde tecrübe etmemenizi canı gönülden diliyorum. Sevgiler.

Bir kere okudugunuzu anlamakta ciddi sikintiniz var. Burada birbirinizin hayatindan bihaber olmaniz gerektigini soyleyen mi oldu? Elestirel yorumlara gosterdiginiz bu asiri reaksiyon neyin nesi anlamis degilim. Yoksa icten ice bize hak veriyorsunuz da nisanlinizin karsinda sergilediginiz o pasif durusu mesrulastirmak adina kuyrugu dik cabalari mi bunlar?

Siz daha bir iliskinin ne anlama geldigini anlayamamissiniz ki birbirinin hayatina karismayi hak olarak tanimliyorsunuz.

Anneniz veya babaniz hayatiniza bu derece mudahale etse dunyayi yerinden oynatirsiniz ama elin oglu yapinca birden hak oluveriyor.

Daha cok firin ekmek yemeniz gerekiyor belli bir dusunsel olgunluk seviyesine ulasabilmeniz icin ve uzulerek soyluyorum ki 2019'un guclu ve modern kadin modelinden cok uzaktasiniz.

Neden bu kadar kırıcı konuşmuşsunuz herkes sizinle aynı fikirde olmayabilir herkese sataşarak mutlu mu oluyorsunuz Allah çevrenizdeki insanlara yardım etsin

Bi kadının altın bileziği olmalıdır bana göre nişanlınız baya baskın biri galiba zaten özel okul olmasa da atanmaya bakın kimsenin dediğine umursamayın nişanlınızı en iyi siz tanıyorsunuz mutlu olacagınıza inanıyorsanız yüreğinizi dinleyin bu zamanda sevgi kolay bulunan birşey değil ne yazık ki.. İyi geceler diliyorum

Anlamlı bir zamanda bu konu çıktı karşıma.
Bazı sebeplerden çalışamadım, iki kere sadece.
Zamanım azaldı yaş sebebiyle, üzerimde daha çok manevi bir baskı da var.
Özeli mi yoksa devleti mi zorlasam diye kara kara düşünüyorum...
Aylardır, senelerdir iş bulamayanları görünce ya da bir sürü iş yerleriyle ilgili şikayet okuyunca yok kpss diyorum ama onun da olacağının garantisi yok.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
Konu sahibi sizi hem uzun süre bir süre geçtiğinden(kime göre neye göre o da, yıllardır bulamayan varmış) hem de umutlandırdıkları için olmayınca bunalmışsınız iyice anlıyorum ama durumunuz varsa baskı oluşturmayın üstünüzde bence. İnşallah kısa sürede gönlünüze göre hayırlı bir iş bulursunuz.

Bölümünüzde atama varsa KPSS bakın özeller çalışma saati bakımından sıkıntılı ama çok güzel çalışma şartları olan ozeller de var tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…