İş arkadaşımın attığı iftira nelere sebep oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın bütün mesajlarınızı tarafsizca okudum o arkadaşta iyiki sizi uyarmista biseyleri farkettirmis yoksa bı kadının adet gününü söyleyecek kadar yada söyleme samimiyetinde bulunacak kadar yakın olması sizce normal mi soruyorum size

Hiç öyle değil
Bana bölüm değiştirme dedi hatta, ordan gidicek birisi varsa oda o arkadaşın dedi
Öyle olsa hiç gitmesini ister miydi, eşinin gitmesini isterdi
Mesafeyi kesme dermiydi, aynı şekilde konuşmaya devam edin dedi.
Bu olayda kimsenin içinde şüphe kalmadı. Konu konuşuldu, herkes içindekini söyledi. Eşim zaten ihtimal vermedi. Onun eşi de gayet olgun karşıladı.

hmm esin hic ihtimal vermediyse sorun yok demek.

ozaman el birligi ile arkadasini postalayin... süslen felan vs..

Kişisine göre değişir. Karşımdaki kişinin niyetine göre samimiyetimi ayarlayabilirim.
Neredeyse adet tarihimi söylücem dediğin kişi benim diğer arkadaşım ve çoğu sıkıntımı anlatırım bir kere bile art niyet hissetmedim
Bu abi dediğin kişi de bir art niyet görmedim, görsem zaten bu konuyu açmadan direk konuşmayı keserdim ki mesafe mi koydum da ama neden mesafe koyuyorsun o kadının istediği de bu diyerek beni konuşmaya çağıran da adam ve eşi

Tmm suslen puslen devam o zaman sıkıntı yok.

Birinin "o adam bence senden hoşlanıyor" demesiyle hangi yuva yıkılır Allahaskina. Asıl insanların aklına karpuz kabuğu sokmakla insanların evliliğine zarar verme ihtimaliniz olabilirdi.

bence bu durumda arkadasini ekarte etmissin zaten.
esin de ihtimal vermiyor nasil olsa.

ama böyle bir konuda kendi esi dahil olan bir kadinin sana süslen gibi akillar veriyorsa ozaman kork bence

Ben size yazanlar gibi düşünmüyorum. Iyi ki söylemişsiniz. Iyi ki duyulmuş ve abi de iyi ki azarlamış. Bu olay gizli bilgi gibi kulaktan kulağa yayılırdı. Ve önünü alamayacağınız sonuçlar doğururdu. Ben de kesinlikle eşime anlatırdım. Buradaki çoğu insan çok rahat davranıyor. Hayatlar değil de hayaller konuşuluyor. Umursamayın. Arkadaşın da haddini bilir. Artık arkadaşlık etmemelisin. Abiye bağırıp kızman bence olaydaki en yanlış şey. Neyse ki alınmamış

Ortalığı karıştıran sensin sanırım

Y İsyerinizdeki bir erkek arkadaşla aranizin iyi olmasını, adet gününüzü söyleyebilecek kadar samimi olmanız mi belirliyor? Samimiyet kistasiniz adet tarihinizi bildirmek mi? Pırıl pırıl kafa dedikleri bunlar herhalde!

Ben de Bu amaçla söyledim zaten, yakınımdaki insanlar iyi ki söyledin olabilecek daha kötü iftiraları engelledik, artık kimseye bu şekilde konuşamaz diye söylerken buradakilerin bunlar olağan şeyler, evli erkekler böyle düşünebilir, ortalığı karıştırmışsın, adamdan hoşlanıyorsun vs bir sürü şey diye yazması beni şaşırtttı

Bana her gün evli bir erkeğin sana ilgisi var denmiyor, işyerinde ilk defa başıma gelen bir olay için söylemenin mantıklı olduğuna karar verdim yani bunda ne gibi kötülük var anlamıyorum.
Adama gidip bağırma en saçma şey, Size katılıyorum. Sadece onun için pişman oldun

Olay büyümeden konuyu mu hallettiniz bunun ötesi zaten twitter gündemine oturmak.

Hadi arkadaşınız öyle bir münasebetsizlik yaptı sizde ilginin üzerinizde olmasını isteyen biri olarak inandınız adama sordunuz, o açıklama yapınca olayı kapatıp gidecektiniz.

Eşinize söylemeniz, o adamın eşine söylemesi fakan, durup dururken dallas çekmişsiniz tebrikler. Ve olay daha ne kadar dallanıp budaklanabilir, ortada bi olay bile yokken.

Arkadaşınıza haddini bildirmesi gereken sizdiniz sonra da mesafe koyacaksınız cok basitti. Herkese söyleyip herkesin huzurunu kaçırmışsınz kadin da istediğne mikserligi yapmış.

önceki konuyu da okudum. evli olduğunu düşünmüyorum.
konuda ki en masum kişi uyaran arkadaş, kız dayanamadı artık ve uyardı.
çalıştığım yerde böyle şeylere şahit olsam suç bastırdığınızı düşünürüm.
sende süslen püslen işe öyle git kıskandır zihniyeti kadar varoş bir düşünce tarzı olamaz.
işyerinde x bey x hanım olur, böyle abi abla mahalle ağzıyla mesafe olmaz.
kendi ağzınızla kendi dedikodunuzu yapmışsınız.

Evli olduğumu defalarca yazdım, neden anlamak istemiyorsunuz
Süslen püslen git diyen adamın eşi ki ben tabiki her zaman nasılsam o şekilde işe gidicem.
Kötü niyetli olan tamamen arkadaşım, herşeyi bilmiyorsunuz işte sadece buraya yazdığım bu konu üzerinden yorum yapıyorsunuz. O kadar kıskandığı şeyler var ki artık dur demenin vakti gelmişti.
Kendisi herkesle muhabbet etti, ben etmeye kalkınca yok gözü var, yok çok konuşuyorsunuz vs. Benim eşim kıskanmıyor adamın eşi kıskanmıyor arkadaşıma ne oluyor
Daha önce onunda müdürle muhabbetleri oldu, odanın kapısını kapatıp sigara içmeler, dışarıda oturmalar daha bir çok şey, kaç kişi söyledi bana kötü olarak, ben de farkındayım söylemedim banane, beni ne ilgilendirir yapan kendine yapar,konusunu bile açmadım
Ben bu adamla bırak ayrı yerde konuşmayı, bölümün içinde günlük konulardan konuşurken nasıl çok muhabbet ediyoruz diye böyle bir yakıştırma yapar aklım almıyor

Arkadaşınıza haddini bildirmesi gereken sizdiniz sonra da mesafe koyacaksınız cok basitti. Herkese söyleyip herkesin huzurunu kaçırmışsınz kadin da istediğne mikserligi yapmış.
Ben ilk önce gereken cevabı verdim. Aramada mesafe koydum, gerekmedikçe konuşmadım. Her gün soruyordu ne oldu diye.
Ama hareketlerine baktım, bu en yakın arkadaşım dediğim kişi beni çekemiyor, beni kullanıyor. Dur demenin vakti geldi diye düşündüm.bilmiyorum
Burda ki yorumlardan sonra sorgulamaya başladım. Hatta eşime söyledim yine, sen doğru olanı yaptın boşver diyor
Her gün evli adam senden hoşlanıyor, dikkat et diye uyarı almıyorum nihayetinde. İlk defa yaşıyorum böyle bir durumu ve doğrusunun söylemek olduğunu düşündüm

O bu değil de, abinin eşi sağlam geçmiş dalgasını sizle de arkadaşınızla da. Yok seni kıskanmış o kız, süslen püslen ona inat, o bölümden gidecek olan o sen değilsin, ailece görüşelim falan filan. Eşinden şüphelenmiş ki size sormuş yanlış hareketi oldu mu diye. Ben şahsen böyle sormazdım. Alırdım eşimi karşıma eline ayağına dikkat etmesini, saçma sapan insanların ağzına bizi sakız edecek hareketlerden kaçınmasını sert bir dille söylerdim. Sizle muhatap dahi olmazdım. Çekinirdim bir kere, tanımadığım kadınla öyle bir muhabbet içerisine girmeye. Burdan anlıyoruz ki bu abinin ilk vukuat değil. Kadının gözü dönmüş artık, napsın.

Şu olaylar bi durulsun, ailece görüşme fikrini hatırlatın abiye ve eşine. Eğer hala ciddilerse eşi sizle dalga geçmemiş, siz onların hakkında doğru fikirlere kapılmışsınız demektir. Eğer yan çizerler ise geçmiş olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…