• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arkadaşımın attığı iftira nelere sebep oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

iyikiamaiyiki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.203
560
73
Yeni konu açmıştım iş arkadaşımın, yanımda çalışan diğer abi dediğim adamın bana karşı ilgisi olduğunu söylemesiyle ilgili
1 haftadır dayanamadım ve adama söyledim. Şaşırdı ve güldü. Bekar olsaydım tamam ama şu durumun sonu yok bu durumdan kimse iyi şeyler yaşamaz dedi. Eşimle konuştuğumu söyledim. Bana söz ver arkadaşıma söylemiceksin dedim ama 2 saat sonra kızı çağırıp ağzıma geleni söyledi. Arkadaşım özür dilemiş. Çok muhabbet ediyorsunuz öyle söyledim vs demiş, abi dediğim kişi de sen nasıl böyle şey düşünürsün o benim kardeşim gibi demiş
Arkadaşım benimle konuşmuyor. Onun gözünde söylediği birşeyi yetiştiren arkadaş konumundayım ama eğer söylemeseydim konu başka yerlere gidebilirdi ve benim adım duyulurdu o abininde tayini çıkardı vs olacaklar kötüydü ve ben engellemek istedim

Tabi ben duygusallığın da etkisiyle abiyi çağırdım. Bana söz verdin neden söyledin beni çok şaşırttın. Benmiyim suçlu diye bağırmaya başladım. Ama nasıl bağırıyorum. Sakinleşmemi bekledi ama ben baya ağladım.
Aradan yarım saat geçince eşi bana WhatsApptan görüşebilir miyiz diye mesaj yazmış. İşten çıkınca buluştuk.
Bana ilk eşimin sana karşı yanlış bir hareketini fark ettin mi diye sordu. Hayır etmedim zaten etsem bunları söylemezdim dedim. Bütün olanları anlattım abi dediğim kişi geldi sonra.
1 haftadır uyuyamıyorum dedim. Eşimde konuşmamı istedi ben de o yüzden bunları size anlattım dedim.
Bizde hiç uyuyamadık. O kadının yaptığı hata kaç kişinin üzülmesine sebep oldu dedi
Eşini takdir ettim ne kadarr güveniyor kocasına ki ben olsam onun yerinde daha fazla tepki verirdim. Bana giyin süslen madem seni kıskanıyor vs dedi. Şaşırdım

Aramızdaki mesafeyi hiç bozmucaz ve aynı şekilde konuşmaya devam edicez dedi. Onun istediği bizim aramızı açmak ama biz onun istediğini yapmıcaz dedi.
Senin ne kadar naif ve kırılgan olduğunu bildiğim için üzüleceğini tahmin ettim ama üzülen o olucak dedi. Bana bağırdın bugün ama en azından sakinleştin dedi. Baya baya herşeyi konuştuk
Şu durumda konu kapanmış gibi görünse de hiç birşey eskisi gibi olmucak. İkisiyle de yan yana oturuyorum.
Şu durumdan sonra ne yapılabilir. Ne yapmak mantıklı, yada bu yazdıklarımda bir hatam var mı
Yorumlarınızı bekliyorum

oy oyyy kız ne dedi ki yedi düvele duyurdunuz anlamadım ben.
siz eşinize adam eşine söylemiş falan.
kızın ağzının payını verseydiniz keşke dallanıp budaklandırmadan.
Aslında ben duyulmasın istedim ancak kız öyle biri ki işi uzatıp farklı boyutlara çeker diye çok korktum. İftira atan kişiden herşey beklenir
En yakın olan ikimizinde eşi olduğu için paylaştık ve aynı şekilde eşimin de başına gelse paylaşmasını isterim. Bunda ne sıkıntı var anlayamadım

siz duyulmayacak konuyu dallanıp budaklandırmışsınız duyulmasını istemeseydiniz susar hiç konusu geçmeden kapatırdınız. duymamış gibi yapardınız
Aslında ben konuyu hiç açmamayı istedim. Biraz mesafe koyarım konu kapanır gider diye düşündüm
Ancak o abi dediğim kişi neden mesafeli acacba diye düşünmüş durmuş
Eşi de bana iyiki söyledin, eğer hiç birşey söylemeyip sadece mesafe koysaydın, iftira atan atan arkadaşında senin benim eşimin gerçekten ilgisi olduğunu düşündüğünü zannedicekti
İyi kide söyledin, eşine paylaştın. Olay büyümeden konuyu hallettik dedi
Bilmiyorum iyi mi yaptım kötü mü
Ama inanılmaz rahatladım

Aslında ben duyulmasın istedim ancak kız öyle biri ki işi uzatıp farklı boyutlara çeker diye çok korktum. İftira atan kişiden herşey beklenir
En yakın olan ikimizinde eşi olduğu için paylaştık ve aynı şekilde eşimin de başına gelse paylaşmasını isterim. Bunda ne sıkıntı var anlayamadım
İnsanlar her zaman bir şeyler söyler. Bunları ciddiye alıp böyle büyütürseniz . Dışarıdan konuyu bilmeyen insanların aklına iftira atan kadın acaba haklı mıydı düşüncesi gelir.böyle şeyler çok fazla dalandırılıp budaklandırılmaz ki olmayan şey var gibi bir algı oluşmasın. Özetle kriz yönetimini öğrenin

İnsanlar her zaman bir şeyler söyler. Bunları ciddiye alıp böyle büyütürseniz . Dışarıdan konuyu bilmeyen insanların aklına iftira atan kadın acaba haklı mıydı düşüncesi gelir.böyle şeyler çok fazla dalandırılıp budaklandırılmaz ki olmayan şey var gibi bir algı oluşmasın. Özetle kriz yönetimini öğrenin
Benim başıma ilk defa böyle birşey geliyor
Bu arkadaşım daha önce başka kişileri ayırmaya çakılmış. İşe başlamadan önce bana söylemişlerdi dikkat et diye uyarmışlardı ancak ben kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez diye düşünerek arkadaşlığımı devam ettirdim. Ancak son zamanlarda o abiyle ilgili kötü şeyler söylemesi ve bu konuyu ortaya atması bende bir şeyleri uyandırdı. Bunu eğer paylaşmasaydım o adam aynı hareketlerine farkında olmadan devam edicekti ve ben uyarmama rağmen hala konuşuyor dicekti belki farklı şeyler söyleyerek bu konuyu yayıcaktı bilemiyorum.
Ben abinin söylemesini istemedim. Kendi aramızda halledelim mesafe koyalım konu kapansın istedim ama o gitmiş konulmuş. Hatta konuşurken eşide telefonda onları dinlemiş
Evet işler baya bir karıştı ama sessiz kalamazdım.
Abiye bağırıp çağırmam saçma oldu evet ama o duygusallıkla ne yaptığımın farkında bile değildim. Kaç yıllık arkadaşlığım bitti

Ben şaşırıyorum gerçekten işyerinde nasıl bukadar rahat hareket edebiliyorsunuz adı ustunde isyeri başınızda hicmi kimse yok ?hickimsemi bişi demiyor ? 14 yasindan beri calismisligim var başımi kaldiricak vaktim olmuyordu.ama sizde maşallah
İş azlığından oluyor bunlar

Bence ilgili olma ihtimali hoşunuza gitmis. Böyle birşeyi adama soylediyseniz onunda tepki vereceğini tahmin etmeniz gerekirdi. Tepki vermeseydi kabullenmis olurdu. Sonuçta güzel ilgi odağı olmuşsunuz. Amaca ulaşılmış.
İlgi odağı olmak gibi bir derdim olsaydı,bu konuyu kimseye açmadan adamla daha samimi olurdum. Bütün ilgi de üzerimde olurdu
Bana söz verdi önce, zaten sakin karşıladı. Ben söz verdiği için söyledim arkadaşımın duymasını istemedim. Sadece abinin (aslında gayet normal olan) hareketlerine dikkat etmesini ve istedim. Mesafe olsun istedim.
Eşi de dün bana sakın mesafeli olmayın onun istediği de bu, normalde nasılsanız öyle olun dedi. Bir eş bunu diyebilir mi ama onlarda birşey olmadığının farkında, bu yüzden eşi bu kadar rahat konuşuyor
Gayet medeni bir şekilde konuştuğumuzu düşünürken buradaki yorumlar beni şaşırttı

Gerçek düşüncemi mi istiyorsunuz ? ilk konuyu da okudum, aranızda elektrik var dışarı yansıyor. Artık herşey ortaya döküldü, bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek.. kıza erkeklerle iletişim kuran basit kız demeye getirmişsiniz diğer konuda, siz de gayet iyisiniz bence erkeklerle iletişimde kendinizi hafife almayın. Hem eşinizle hem "abi" ile hem abinin eşi ile hem rakip kız ile herkesle gayet iyi iletişim içindesiniz. Kıza " mal mısın ne hoşlanması haddini lafını bil o benim abim olur " demek yerine koca iş yerini karıştırmışsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back