Is arkadası, nasıl davranmalıyım?

Herkese merhabalar,
Buyuk bir dert degil ama keyfimi kaciriyor, siz olsaniz ne yaparsınız fikirlerinizi merak ediyorum.

Olay su sekilde, is yerinde yillardir birlikte calistigim bir arkadasim var kendisi aslinda isini bır sekılde iyi yapan ancak hep kendi cikarini dusunen, cikarlari ugruna her seyi ama her seyi yapabilecek birisi. Calisma arkadaslarinin aciklarini arayan bunlari yoneticilere soyleyen, basarili giden islerde kendisi yoksa bozmaya calisan herkesi kiskanan birisi.
Ve cok kotu niyetli, olaylari ozele indirirsek ben aslinda ondan daha dusuk bir pozisyonda basladim yaklasik 3 yil bu sekilde calistik, bazen cocukca, bazen seytani bazen cok profesyonelce defalarca kotuluklerine maruz kaldım. Bir gun olsun bir destegini, faydasini gormedim. Yazacak onlarca kotu anim var ama uzatmak istemiyorum, kisaca birlikte calistigimiz 3 yil benim icin cook zordu ama bir sekilde hallettim.

Ve kadin dogum iznindeyken once onun pozisyona gectim sonra onun yoneticisinin konumuna daha sonrada baska bir birimde yonetici olarak gectım, aslinda artik onunla muhatap bile olmama gerek yok gerektiğinde onun yoneticisi uzerinden islerimi halledebilirim.

Sorunum su, ben bu pozisyona gectigimde kendime soz verdim onun bana yaptigi kotulukleri ona yapmayacagim, adil davranacagim ona zorluk cikarmayacagim, isini iyi yaptigi surece ona otoritemi kullanarak mobing yapmayacagim, cok yapasim var ama dogru olmadigini dusunuyorum. Ben ona onun gibi davransam ondan ne farkim olur ki?
Bir yandan da ofiste samimi oldugum birkac kisi surekli bana sana(bize) yapilanlarin hesabini sormayacak misin, neden onun kotu biri oldugunu bile bile zorluk cikarmiyorsun, istersen işten bile cikarilmasini sağlarsin, o ayni durumda olsa sana cok egolu davranirdi, yuzune bakmazdi senin iyi davranman onu daha guc sahibi gosteriyor, yuzune bakma, maillerde tersle, en zor sikici isleri ona ata, raporlarda zorluk cikar diyorlar. Bende ne yalan soyleyeyim icten ice hak ettiginin bu oldugunu biliyorum ve yapasım da var. Ama yine de net kotuluk yapmak gibi geliyor bana.
Bir de son not, bu kadar kotulugun arasinda kadin isini iyi yapiyor, tutmayan bir hedefi yok, her ay her seyi zamaninda teslim ediyor… bir yandan bosver muhatap olma is yuruyor, hem ayrı departman diyorum, bir yandan bana yaptiklarinin aynisini, fazlasini yapasim var.
siz olsaniz ne yapardiniz?
Kesinlikle hesabini sor .allahin sopasi yoktur.

Özel sektörde doğum izinleri ne kadar ki siz o sürede bir kaç pozisyon birden yükseldiniz? Maşallah. :nazar:
Willyy ben birilerinin arkasından konuşan, intikam içerikli muhabbetleri sana hiç yakıştıramadım. Tabi sen hiç olumsuz bir şey söylemişssindir hepsi arkadaşlarının basindan altında çıkıyordur.
Nerdeyse ilk defa içindekileri bu kadar net yazdı. Fokurduyor valla. Hafif bir ürktüm.

Ben bu firmayı birbirine kattı herkese her şeyi yapıyor ama hala orda mantigini hic anlamıyorum ya. Benim çalıştığım yerde de vardı herkes ayni şeyi derdi arkasından kimse de çıkıp yönetimle konuşmamış. Senelik degerlendirmede konuşurken, memnuniyetim sorulunca anlattım, böyle böyle bir şey oluyor, siz elemanlarinizi bu kişiden koruyamıyorsunuz, herkesin performansı etkileniyor. Ben buraya proje yapmak için geldim ve x para alıyorum, diyorsanız ki bu kisi bir sebepten dokunulmaz he diyip geç o zaman bunu da ekleyeyim iş tanımına y para alayım, he deyip geçeyim. Ama sonra bizim elemanlar neden yıllarca kalmayıp gidiyor, neden çalışma ortamında huzur yok diye sormayın dedim. Bir şekilde çözüldü iş tabi ki, ya herkes tek kişiden rahatsız olacak ve o is çözülmeyecek. Özel sektörde zor bu, ben inanmıyorum. Çok büyük torpili vardır ya da bir kişi bile şikayet etmemiştir ona bisi diyemem ama diğer türlü kurtlar sofrası yahu kimse kimseyi sevabına çalıştırmıyor sonuçta firma da kendi işine geleni tutar elinde.
Sizin net bir şekilde paylaşmanız çok iyi olmus ve olay da çözülmüş. Biz de durumlar hiç bu şekilde olmadı maalesef, zaten departmanda o kadar baskın her seyden sorumlu gibi görünüyordu ki, bir de yönetimden haberler getiren onlara haberler götüren birisi olunca çekiniyordu herkes.
Tabi bir de kadın bu kadar kötülüğün içinde bahsettiğim gibi işini iyi yapan tüm hedefleri tutturan birisi, bu yüzden firmada kalması hiç sevabına değil işini yapıyor, yönetime haber taşıyor, hala da çalışıyor yani :)

Devlette çok oluyor bu durum ama özel sektörde acımazlar kolay kolay, işleyişe zarar veriyorsa tez vakitte kalem çekilir. Bir iki gözden kaçar ama bir insan bu kadar kişinin canını sıkamaz sıktırmazlar yok öyle bir şey.
Yok yavrum eşimin çalıştığı ofis bakanlığa bağlı orada da kimse böyle at koşturamaz, hemen genel sekreter girer araya uzaklaştırma verir, iş valiye en son Ankara'ya kadar gider.

Özel sektörde doğum izinleri ne kadar ki siz o sürede bir kaç pozisyon birden yükseldiniz? Maşallah. :nazar:
Willyy ben birilerinin arkasından konuşan, intikam içerikli muhabbetleri sana hiç yakıştıramadım. Tabi sen hiç olumsuz bir şey söylemişssindir hepsi arkadaşlarının basindan altında çıkıyordur.
Teşekkürler, darısı sizin de başınıza. Bir gün siz de yazın yükselişinizi ben de sizi tebrik ederim. Siz yakıştıramasanız da konustum biraz ya, hatta içimden de geçirdim. arkadasların sucu yok.

Bunlar teoride böyle ama yaşananlar maalesef bazen farklı olabiliyor. Adını sanını hepimizin bildiği gayet büyük bir firmada çalısıyorum ve olaylar böyle.
Yaşanmayan yerler de vardır tabi.
Ben size küçücük bir örnek verdim, sadece kadının saçmalıgını anlayabilin diye, şimdi düşününce tabi ki çok saçma.

Willy maalesef konuyu açtığından beri bu kadınla ilgili iş yerinde gerçek anlamda gerginlik yaratacak bir şey paylaşmadın.

Eminim adını bildiğimiz çooook büyük bir firmada çalışıyorsun ve bu kadar profesyonel davranıştan uzak düşünceleri olan personeller olarak iş arkadaşlarınla beraber oturup aralarda bunları konuşuyorsunuz.

Bu arada evet her iş yerinde özel ya da kamu fark etmez toksik kişiler vardır. Ama bu kişileri huylarını, davranışlarını doğru bulmuyoruz diye iş yerinde "kötü biri" olarak tanımlayamayız.

Bir de izinlerimiz gayet esnek, 2 yıl dogum izni gayet normal.

Evet arkadaslarımdan etkılenmemeye calısıyorum, aslında benım de acıkcası ıcımden ona problem cıkarmak gelıyor. Ama durduruyorum kendımı :)
insanlar kaos çıksın da izleyelim diye bakıyorlar bence de gaza gelip sarmayın kadını başınıza, boşverin

Teşekkürler, darısı sizin de başınıza. Bir gün siz de yazın yükselişinizi ben de sizi tebrik ederim. Siz yakıştıramasanız da konustum biraz ya, hatta içimden de geçirdim. arkadasların sucu yok.
Siz o fitleyip duran arkadaşlara dikkat edin, malum personelden daha fazla zarar verecekler size. Sizin elinizle başkasına vuracaklar akılları sıra. Sıfır sorumluluk.

Willy maalesef konuyu açtığından beri bu kadınla ilgili iş yerinde gerçek anlamda gerginlik yaratacak bir şey paylaşmadın.

Eminim adını bildiğimiz çooook büyük bir firmada çalışıyorsun ve bu kadar profesyonel davranıştan uzak düşünceleri olan personeller olarak iş arkadaşlarınla beraber oturup aralarda bunları konuşuyorsunuz.

Bu arada evet her iş yerinde özel ya da kamu fark etmez toksik kişiler vardır. Ama bu kişileri huylarını, davranışlarını doğru bulmuyoruz diye iş yerinde "kötü biri" olarak tanımlayamayız.
Yani açıkcası konuyu uzatmamak için hiç örnek verme kısmına girmeyecektim, yazsam gerçekten herkesi çok şaşırtacak, yine gerçekliği sorgulanacak, şeytani ve profesyonelce birçok şey var. Ben sadece böyle bir durumda siz nasıl davranırsınız onu merak etmiştim.
Bahsettiğim kadın hoslanmadıgım sadece yanlıs seyler yapan birisi değil sadece gerçek anlamda kötü kalpli birisi, bu yüzden öyle tanımladım.

Laf mı soktun sen Williyy.
Sen herkesin yerine müthiş yükselişler göstermissin, coook büyük firmada.

Konuşmuş olman normal insan sınıfında olduğunu gösterir bence ya.
Daha gerçekçi.

Gazlayan takımın hepsi teker teker bu kişi ve sizin aranızdaki bir olayda sorguya alınsa nötr kalırlar.
Bazı fırsatlar elde etmişsiniz bunun kıymetini bilin pire için yorgan yakılmaz. İşini iyi yapıp kimsenin hakkını yemiyorsa işle alakalı kendisi ile uğraşmazdım.

Yani kadının kotuluk derecesını ve tarzını sıze anlatmam o kadar zor kı, zararı dokunmadıgı hiç kimse yok ama her sey dolaylı ıspatlanamayan turden... ben sessız kalmıstım o donemler, sırkette konumumdan emın olayım ıstemıstım, kımse ses cıkarmayınca ınsan duzen bu zannedıyor. Sımdıkı aklım yok o zamanlar tabı.
Ust yonetımler durumdan bır haber, negatıflıgın farkındalar ama kotuluklerı bılmıyorlar ısler de yuruyor, kımse kurcalamıyor. Ama ıstesem ben ortaya cıkarırım su an

Yani açıkcası konuyu uzatmamak için hiç örnek verme kısmına girmeyecektim, yazsam gerçekten herkesi çok şaşırtacak, yine gerçekliği sorgulanacak, şeytani ve profesyonelce birçok şey var. Ben sadece böyle bir durumda siz nasıl davranırsınız onu merak etmiştim.
Bahsettiğim kadın hoslanmadıgım sadece yanlıs seyler yapan birisi değil sadece gerçek anlamda kötü kalpli birisi, bu yüzden öyle tanımladım.

Dediğin gibi şeytani profesyonelce olan olayları yıllarca büyük şirketler çekmezler çalışanlar arasında olan bu şekilde mobbing için özellikle. Son yıllarda mobbing davaları çok arttı, öyle büyük yerler kendilerini riske atmazlar. Baba-oğul şirketi olur, bu kadın akrabaları olur anlarım bu durumu.

Dediğin durumu sosyal medyada yayınlanmasa çok büyük sıkıntı yaratacak bir şey. Hiçbir şirket buna izin vermez.

Sayfalarca yazıyorsun, uzattın zaten konuyu. Şimdi örnek ver desek, abartarak bir şey yazacaksın olan olay gerçekliğini yitirecek.

Hem siz neden bu kadını şikayet etmiyorsunuz? Üsttüne bildirin bir kendine gelsin dediğini gibi şeytansa. Akıl var mantıl var. Kamu kuruluşu değil orası. Kamuda bile artık ne kadar bunlar yaşanır tartışılır.

Bir kadın/erkek gelecek, iş ortamını gerecek, işin kalitesi ister istemez düşer bu durumlarda ee üst yönetim sessiz kalacak. Olur mu canım hiç.

Dediğin gibi şeytani profesyonelce olan olayları yıllarca büyük şirketler çekmezler çalışanlar arasında olan bu şekilde mobbing için özellikle. Son yıllarda mobbing davaları çok arttı, öyle büyük yerler kendilerini riske atmazlar. Baba-oğul şirketi olur, bu kadın akrabaları olur anlarım bu durumu.

Dediğin durumu sosyal medyada yayınlanmasa çok büyük sıkıntı yaratacak bir şey. Hiçbir şirket buna izin vermez.

Sayfalarca yazıyorsun, uzattın zaten konuyu. Şimdi örnek ver desek, abartarak bir şey yazacaksın olan olay gerçekliğini yitirecek.

Hem siz neden bu kadını şikayet etmiyorsunuz? Üsttüne bildirin bir kendine gelsin dediğini gibi şeytansa. Akıl var mantıl var. Kamu kuruluşu değil orası. Kamuda bile artık ne kadar bunlar yaşanır tartışılır.

Bir kadın/erkek gelecek, iş ortamını gerecek, işin kalitesi ister istemez düşer bu durumlarda ee üst yönetim sessiz kalacak. Olur mu canım hiç.
Ben uzatmıyorum ki ben fikrinizi sordum, siz şirketi, yönetimi hatta şehirleri falan sorgulamaya başladınız.
Yani konuyu uzatan ya da çarpıtan ben değilim.
Sürekli bu olmaz bu yapılmaz demeniz bunların yaşanmadıgı anlamına gelmez. Keşke o iş öyle olmaz dediğimiz hiçbir şey yaşanmıyor olsa, ama maalesef.

Laf mı soktun sen Williyy.
Sen herkesin yerine müthiş yükselişler göstermissin, coook büyük firmada.

Konuşmuş olman normal insan sınıfında olduğunu gösterir bence ya.
Daha gerçekçi.
Yok canım neden laf atayım size, ben kimsenin yerine yükselmem. Herkesin yükselişi kendine :) Normal insan sınıfına girdim yani gözünüzde sonunda?

Sizin bir şeyi görüp duymamanız o olayı "olmaz" yapmıyor ki, ben de burada neler neler okuyorum hayatımda ılk kez duydugum...
Kademe olarak altta çalışan hiç kimse bana gelip şunu yap bunu yap demiyor ki zaten, ama tabi ki bu konu konusuluyor fikirlerini söylüyorlar başka olaylar paylaşılıyor ben de onlara baska konularda fikirlerimi paylaşıyorum, bu gayet normal bir şey. Bunu soyleyenler onlarca çalışan değil, samimi oldugum 2-3 kişi.
Diğer konu ise evet ben o çalışandan daha hızlı yükseldim, çünkü hak ettim. Kendisi açılan birçok pozisyona ben burada mutluyum diye basvurmuyor, basvurdugu 2 pozisyon için de dil sınavını geçemediğini biliyorum, bu da gayet olabilir.
Önceki konularla da bir alakası yok burada olanların neden sürekli önume geliyor onu da bilmiyorum
Nerde mutlu bu kadın?
Bu hırslı ve kötü olup aynı zamanda yerinden memnun olan kadın hangi şehirde nerde😅

Dikkat ettim, ki baglaci ve gibi edatindan sonra virgul koyuyorsunuz 😅 Allah aşkına sizin işyerinde ki gercek konumunuz nedir
Hep böyle mi yapmısım hiç dikkat etmedim. Genelde dil bilgisine dikkat ederim ama bazen buradaki heyecandan yanlıslık yapıyor da olabilirim. Ama virgule takılanı da hiç görmemiştim :) Inanın gercek konumun virgülle bir ilgisi yok :(

Nerde mutlu bu kadın?
Bu hırslı ve kötü olup aynı zamanda yerinden memnun olan kadın hangi şehirde nerde😅
Bu konuda fiziksel mekan neden bu kadar sorgulandı hiç anlayamadım ya, biraz anonim kalayım firma şehirlerini saymayayım dedim ama tüm detayları da yazdım zaten :))
Kadın Ankarada, bu bilgi de size neyi verecekse artık :)

Gazlayan takımın hepsi teker teker bu kişi ve sizin aranızdaki bir olayda sorguya alınsa nötr kalırlar.
Bazı fırsatlar elde etmişsiniz bunun kıymetini bilin pire için yorgan yakılmaz. İşini iyi yapıp kimsenin hakkını yemiyorsa işle alakalı kendisi ile uğraşmazdım.
Ya çok gaz verdiklerini düşünmüyorum aslında herkesin şaşırması beklentiye girmesini normal buluyorum, belki onlardan birisi yükselseydi ben de derdim neden bir şey yapmıyorsun diye...
Ama yapmak etik değil, kadın işini tıkır tıkır yapıyor ben de karışmıyorum.

Back
X