Is arkadası, nasıl davranmalıyım?

İzni 2 yıl sürdü.
Cok şükür gerçekten tırmandım, devamını da tırmanmaya devam edecegım. Burada sizi rahatsız eden ne?
Beni kolay kolay bir şey rahatsız etmez aslında burda ama sizin konularınız biraz alttan alta gıdıklamaya başladı.
Uzaktan çalışıp ne ara bu kadar dedikodu döndürüyorsunuz.
Antalya’da kalmış bir çalışan için vır vır kendi içinizde konuşup duruyorsunuz.
Ya da uzaktan çalışıp çok nadir gittiğiniz günlerde nasıl bu kadar denk gelip birbirinizin yalanlarını,ezmelerini falan yakalıyorsunuz çok mantıksız geliyor her türlü ya.
Farklı olacağım diye kastığınız konulara ise yüzde yüz inanıp sizi desteklemiştim halbuki.
Sanırım bende de sorun var🤦‍♀️

Onu siz ve yakın arkadaşlarınız çok iyi yapıyormuş zaten başkalarına ne hacet.
Bir de yöneticisiniz başkalarının size böyle akıl vermesine asla müsaade etmeyin bence.
Akıl vermek değil de bilirsiniz böyle şeyler konuşulur, zaten ben onlardan etkilenmiyorum konuda da bahsettim onlar bana içimden geçenleri yapmak istediklerimi söylüyorlar... ama yapmamayı tercih ediyorum.
Ayrıca ben kimin açıgını arayıp yanlıs anlamısım, bu yorumunuzu anlayamadım.

Bu tarz firmaları ve çalısma stillerini bilmiyor olabilirsiniz ancak böyle biliyor gibi ahkam kesmek çok anlamsız ve komik oluyor. Neyi oturtamadıgınızı bilmiyorum, bir önceki yorumda yazdım tekrarlıyorum.

Başından beri aynı şirketteyim ve durum şöyle , Antalya'da tamamen uzaktan calıstıgım bır pozısyonum vardı, ayda 1 bazen iki ayda 1 kez merkez ofislere gitmem yetiyordu.
Sonra pozisyon değiştirdim şu an hala çalıstıgım pozısyon için İstanbul'a taşındım. (yine uzaktan calısma durumum var, bazen haftada 2 ofise gidiyorum bazen ayda 1)
Sonra deprem donemınde cok etkılendım ıst depremınden korktum ve Ankaraya taşındım burada da buyuk ofis var. Sık sık da Istanbula gidip geliyorum, hepsi bu.

Burada neyi anlamıyorsunuz tam olarak?
Ne tarz bir firmada çalışıyorsunuz ne üzerine? Bu kadar uzak olduğunuz biri hakkında ne ara bu kadar doldunuz mesela, bu kadar mevzu WhatsAppta falan mı döndü?

Benim iş hayatımda da hep tam tersi oldu kötüler, laf taşıyanlar yükseldi biz yayan kaldık sizin adınıza sevindim
siz çizginizi bozmayın bence ama yüzünüzü yumuşak da görmesin otoritenizi hissettirin birde başkalarına size yaptığı şeyleri yapmasını engelleyin ben olsam ilk müdahale edeceğim şey bu olurdu
Umarım sizin iş hayatınızda da bir an önce tam tersi olmaya başlar.
Evet yeni gelen birkaç kişiyi çok pasif takip edip ne yaşadıklarını anlamaya çalışıyorum müdahale etmek için ama pek kolay olmuyor, hem başka departman artık hem de o kişilerle yakın değilim... ama dediğinizi düşünecegım tekrar

Ben bu firmayı birbirine kattı herkese her şeyi yapıyor ama hala orda mantigini hic anlamıyorum ya. Benim çalıştığım yerde de vardı herkes ayni şeyi derdi arkasından kimse de çıkıp yönetimle konuşmamış. Senelik degerlendirmede konuşurken, memnuniyetim sorulunca anlattım, böyle böyle bir şey oluyor, siz elemanlarinizi bu kişiden koruyamıyorsunuz, herkesin performansı etkileniyor. Ben buraya proje yapmak için geldim ve x para alıyorum, diyorsanız ki bu kisi bir sebepten dokunulmaz he diyip geç o zaman bunu da ekleyeyim iş tanımına y para alayım, he deyip geçeyim. Ama sonra bizim elemanlar neden yıllarca kalmayıp gidiyor, neden çalışma ortamında huzur yok diye sormayın dedim. Bir şekilde çözüldü iş tabi ki, ya herkes tek kişiden rahatsız olacak ve o is çözülmeyecek. Özel sektörde zor bu, ben inanmıyorum. Çok büyük torpili vardır ya da bir kişi bile şikayet etmemiştir ona bisi diyemem ama diğer türlü kurtlar sofrası yahu kimse kimseyi sevabına çalıştırmıyor sonuçta firma da kendi işine geleni tutar elinde.

Akıl vermek değil de bilirsiniz böyle şeyler konuşulur, zaten ben onlardan etkilenmiyorum konuda da bahsettim onlar bana içimden geçenleri yapmak istediklerimi söylüyorlar... ama yapmamayı tercih ediyorum.
Ben hiçbir idarecimize gidip bak şöyle yap diyen birini ne gördüm ne duydum.
Eğer böyle şeyler söyleyen çalışan varsa orası düzgün yönetilmez.
Sizin altınızda değil başka yerin altında çalışan söylese bile yayılır o ve sizin altınızda çalışanlar sizi bir yerden sonra takmaz.
Olmaz o iş yani.
Anlamıyorsunuz yhaaa deyip duruyorsunuz ama her çalışan isterse birinin altında çalışsın isterse en üstte anlar yani.
Böyle şirket olamaz.
Siz de doğum izninde önce yerine geçtiğiniz ve o yükselemezken sizin iki senede pıt pıt yükseldiğiniz kişinin açığını yazıyorsunuz,başkasına ne hacet sizler yapıyorsunuz dediğim o.’
Daha önceki konulardan özel ilişkiler olsun,iş ilişkileri olsun farklı düşündüğünüzü sanmıştım ama öyle değilmiş pek.

Yüzünü bu kadar az gördüğünüz bir insana nasıl bu kadar bilenebildiniz? Dinamik farklı olsa da iş hayatı ciddiyet ister koskoca şirket ki her yerde ofisleri varmış kaynana gelin çatışması gibi yönetilemez. "Ben bundan nefret ediyorum şu elekaltı işleri vereyim de gününü görsün" olur mu hiç? Bizim çardakta toplanıp site nasıl olmalı diyen ev hanımları bile daha ciddiyetli şeyler söylüyor.
Birlikte çalıştığımız ilk 3 yıl bu kadar uzaktan çalışmıyorduk, pandemi öncesine denk geliyor ve uzaktan çalışmak bu kadar yaygın değildi biliyorsunuz.
Ama illa yüz yüze olmak gerekmiyor mobbing yaşamak için toplantılarda, maillerde, telefon görüşmelerinde hatta müşteri görüşmelerinde bile oluyor.

Belki kaçırdınız ama ben diyorum ki, ona istersem sıkıcı işleri atayabilirim yaşadıklarıma dayanarak böyle bir şeyi hak ettiğini düşünüyorum ama ben bunu yapmadım, yapmıyorum. siz olsanız ne yapardınız diye soruyorm. Yoksa ciddiyet konusunda tavsiyeyi hiiç ihtiyacım yok.
Çardaktakilere selam

Bir de her şeyi geçtim, bir firmada yöneticiye ya sen de söyle söyle yap diye akıl verildiği nerde görülmüş yani. Yönetici dediğimiz kişi o işi en iyi yapan olduğu için değil, diğer insanları en iyi şekilde organize edip firmaya en yüksek verimi kazandırdığı için yönetici olur benim bildiğim. Bu konuda yöneticisi olduğum kişiler söyle mi yapsa diye sorsa kendi yeteneğimden şüphe ederim açıkçası. Saygi uyandirmadigimi düşünürüm.

Maalesef hiç görüşüp teyit etmek kolay bir şey değildi. Üst yönetim tamamen başka bir ofiste zaten herkes çoğunlukla uzaktan çalışıyor, çok kalabalık bir şirket vb vb... Anlamamanıza hiç şaşırmadım o kadar saçma şeyler yaşadık ki :)
Belki de gitti susuyorlar dediğiniz gibi, ama pek sanmıyorum :)

Tam tersi dediğiniz gibi büyük şirketlerde böyle iletişimler daha kolay kurulur. Ve böyle büyük şirketlerde bu tip mobing uyguladığı iddia edilen kişilere uzun yıllar dayanılmaz. Yani tanıdıkları yakınları bile olsa, yetkileri azaltılır, çalışanlar üzerindeki etkisi azaltılır. Çalışanların motivasyonunu düşüren olaylar yapılan işin kalitesini de etkiler sonuçta. Uzun yıllar süren mobing böyle şirketlerde gözden kaçmaz.

Verdiğiniz örnek çok sıradan basit bir olay. Kolaylıkla doğrulanabilir bir şey. Pekte iş ortamını gerecek bir konu değil.

Beni kolay kolay bir şey rahatsız etmez aslında burda ama sizin konularınız biraz alttan alta gıdıklamaya başladı.
Uzaktan çalışıp ne ara bu kadar dedikodu döndürüyorsunuz.
Antalya’da kalmış bir çalışan için vır vır kendi içinizde konuşup duruyorsunuz.
Ya da uzaktan çalışıp çok nadir gittiğiniz günlerde nasıl bu kadar denk gelip birbirinizin yalanlarını,ezmelerini falan yakalıyorsunuz çok mantıksız geliyor her türlü ya.
Farklı olacağım diye kastığınız konulara ise yüzde yüz inanıp sizi desteklemiştim halbuki.
Sanırım bende de sorun var🤦‍♀️
Çalışanın Antalyada kaldıgı nereden çıktı?
Önceki yorumlarda da bahsettim bir kötülük mobbing yapmak ya da negatif bir durum yaşamak için yan yana olmak zorunlulugu yok ki, siz bu kötülüğü ofiste üzerine kahve dökmek falan sanıyorsunuz sanırım :))
Her şey toplantılarda, maillerde telefonlar da gayet yürüyor hatta daha da fazla.

Estagfurullah sızde sorun yoktur, destegınız ıcın tesekkurler ama farklı olmak gibi bir derdim yok, ama yaşadıklarım size farklı geliyorsa ben ne yapayım :(

Sanırım bundan 3-4 sene önce olsa derdim ki tabii ki saçmalıyosun kötü davranman çok saçma olur. Ama anlattığın profilde insanlar tanıdım ve o tür insanlar o pozisyonlardayken kan kusturur insana ve bu insanların fırsat varken başını ezmek gerek çünkü özel sektör tam bir kurtlar sofrası. Bugün acıdığın yarın gün geldiğinde başka bir kişiliğe dönüşüyor ve seni alt etmek için her şeyi yapıyor. İş hayatı bana kimseye acımamam gerektiğini öğretti maalesef ve kötülüklere karşılık vermek gerektiğini. Yoksa insanlar senin çok kolay harcanabileceğini ve saf olduğunu düşünüyor, herkes aynı dilden anlamıyor bazen de anladığı dilden konuşmak gerek.

Birlikte çalıştığımız ilk 3 yıl bu kadar uzaktan çalışmıyorduk, pandemi öncesine denk geliyor ve uzaktan çalışmak bu kadar yaygın değildi biliyorsunuz.
Ama illa yüz yüze olmak gerekmiyor mobbing yaşamak için toplantılarda, maillerde, telefon görüşmelerinde hatta müşteri görüşmelerinde bile oluyor.

Belki kaçırdınız ama ben diyorum ki, ona istersem sıkıcı işleri atayabilirim yaşadıklarıma dayanarak böyle bir şeyi hak ettiğini düşünüyorum ama ben bunu yapmadım, yapmıyorum. siz olsanız ne yapardınız diye soruyorm. Yoksa ciddiyet konusunda tavsiyeyi hiiç ihtiyacım yok.
Çardaktakilere selam
İşte ben de istemekle oluyor mu o işler öyle diyorum? Görev tanımı diye bir şey yok mu sizin şirkette? Çardaktakilere iletirim selamınızı sarma yerken iliştiriveririm araya 🤤

Ben bu firmayı birbirine kattı herkese her şeyi yapıyor ama hala orda mantigini hic anlamıyorum ya. Benim çalıştığım yerde de vardı herkes ayni şeyi derdi arkasından kimse de çıkıp yönetimle konuşmamış. Senelik degerlendirmede konuşurken, memnuniyetim sorulunca anlattım, böyle böyle bir şey oluyor, siz elemanlarinizi bu kişiden koruyamıyorsunuz, herkesin performansı etkileniyor. Ben buraya proje yapmak için geldim ve x para alıyorum, diyorsanız ki bu kisi bir sebepten dokunulmaz he diyip geç o zaman bunu da ekleyeyim iş tanımına y para alayım, he deyip geçeyim. Ama sonra bizim elemanlar neden yıllarca kalmayıp gidiyor, neden çalışma ortamında huzur yok diye sormayın dedim. Bir şekilde çözüldü iş tabi ki, ya herkes tek kişiden rahatsız olacak ve o is çözülmeyecek. Özel sektörde zor bu, ben inanmıyorum. Çok büyük torpili vardır ya da bir kişi bile şikayet etmemiştir ona bisi diyemem ama diğer türlü kurtlar sofrası yahu kimse kimseyi sevabına çalıştırmıyor sonuçta firma da kendi işine geleni tutar elinde.
Devlette çok oluyor bu durum ama özel sektörde acımazlar kolay kolay, işleyişe zarar veriyorsa tez vakitte kalem çekilir. Bir iki gözden kaçar ama bir insan bu kadar kişinin canını sıkamaz sıktırmazlar yok öyle bir şey.

Çalışanın Antalyada kaldıgı nereden çıktı?
Önceki yorumlarda da bahsettim bir kötülük mobbing yapmak ya da negatif bir durum yaşamak için yan yana olmak zorunlulugu yok ki, siz bu kötülüğü ofiste üzerine kahve dökmek falan sanıyorsunuz sanırım :))
Her şey toplantılarda, maillerde telefonlar da gayet yürüyor hatta daha da fazla.

Estagfurullah sızde sorun yoktur, destegınız ıcın tesekkurler ama farklı olmak gibi bir derdim yok, ama yaşadıklarım size farklı geliyorsa ben ne yapayım :(
Ee 3 yıl birlikte çalıştık dediniz sonra pandemi girmiş falan siz zaten önce İstanbul ve Ankara yapmışsınız aynı yerde mantıken nerde kalır bu çalışan?
Pandemi öncesi uzaktan çalışma da yoktu dediniz.
3 yıl birlikte çalışmışsınız başta yazıyor sonra 2 yıl izin almış.
Pandemi kaç senelik olay sanki.
Mantıken Antalya’da bu kişi.
Öyle herkes sizin gibi çekirge gibi ordan oraya yer de değiştiremez o kişi antalyada yani.
3 sene beraber çalıştık demeseniz pandemi şu bu demeseniz İstanbul da derdim ama uymuyor ya.
Siz de zaten nerde olduğunu bile yazamayıp o nerden çıktı,şu nerden çıktı deyip soruya soruya cevap veriyorsunuz.
Siz söyleyin o zaman bu çalışan nerde?

Ben hiçbir idarecimize gidip bak şöyle yap diyen birini ne gördüm ne duydum.
Eğer böyle şeyler söyleyen çalışan varsa orası düzgün yönetilmez.
Sizin altınızda değil başka yerin altında çalışan söylese bile yayılır o ve sizin altınızda çalışanlar sizi bir yerden sonra takmaz.
Olmaz o iş yani.
Anlamıyorsunuz yhaaa deyip duruyorsunuz ama her çalışan isterse birinin altında çalışsın isterse en üstte anlar yani.
Böyle şirket olamaz.
Siz de doğum izninde önce yerine geçtiğiniz ve o yükselemezken sizin iki senede pıt pıt yükseldiğiniz kişinin açığını yazıyorsunuz,başkasına ne hacet sizler yapıyorsunuz dediğim o.’
Daha önceki konulardan özel ilişkiler olsun,iş ilişkileri olsun farklı düşündüğünüzü sanmıştım ama öyle değilmiş pek.
Sizin bir şeyi görüp duymamanız o olayı "olmaz" yapmıyor ki, ben de burada neler neler okuyorum hayatımda ılk kez duydugum...
Kademe olarak altta çalışan hiç kimse bana gelip şunu yap bunu yap demiyor ki zaten, ama tabi ki bu konu konusuluyor fikirlerini söylüyorlar başka olaylar paylaşılıyor ben de onlara baska konularda fikirlerimi paylaşıyorum, bu gayet normal bir şey. Bunu soyleyenler onlarca çalışan değil, samimi oldugum 2-3 kişi.
Diğer konu ise evet ben o çalışandan daha hızlı yükseldim, çünkü hak ettim. Kendisi açılan birçok pozisyona ben burada mutluyum diye basvurmuyor, basvurdugu 2 pozisyon için de dil sınavını geçemediğini biliyorum, bu da gayet olabilir.
Önceki konularla da bir alakası yok burada olanların neden sürekli önume geliyor onu da bilmiyorum

Özel sektörde doğum izinleri ne kadar ki siz o sürede bir kaç pozisyon birden yükseldiniz? Maşallah. :nazar:
Willyy ben birilerinin arkasından konuşan, intikam içerikli muhabbetleri sana hiç yakıştıramadım. Tabi sen hiç olumsuz bir şey söylemişssindir hepsi arkadaşlarının basindan altında çıkıyordur.

Tam tersi dediğiniz gibi büyük şirketlerde böyle iletişimler daha kolay kurulur. Ve böyle büyük şirketlerde bu tip mobing uyguladığı iddia edilen kişilere uzun yıllar dayanılmaz. Yani tanıdıkları yakınları bile olsa, yetkileri azaltılır, çalışanlar üzerindeki etkisi azaltılır. Çalışanların motivasyonunu düşüren olaylar yapılan işin kalitesini de etkiler sonuçta. Uzun yıllar süren mobing böyle şirketlerde gözden kaçmaz.

Verdiğiniz örnek çok sıradan basit bir olay. Kolaylıkla doğrulanabilir bir şey. Pekte iş ortamını gerecek bir konu değil.
Bunlar teoride böyle ama yaşananlar maalesef bazen farklı olabiliyor. Adını sanını hepimizin bildiği gayet büyük bir firmada çalısıyorum ve olaylar böyle.
Yaşanmayan yerler de vardır tabi.
Ben size küçücük bir örnek verdim, sadece kadının saçmalıgını anlayabilin diye, şimdi düşününce tabi ki çok saçma.

Sizin bir şeyi görüp duymamanız o olayı "olmaz" yapmıyor ki, ben de burada neler neler okuyorum hayatımda ılk kez duydugum...
Kademe olarak altta çalışan hiç kimse bana gelip şunu yap bunu yap demiyor ki zaten, ama tabi ki bu konu konusuluyor fikirlerini söylüyorlar başka olaylar paylaşılıyor ben de onlara baska konularda fikirlerimi paylaşıyorum, bu gayet normal bir şey. Bunu soyleyenler onlarca çalışan değil, samimi oldugum 2-3 kişi.
Diğer konu ise evet ben o çalışandan daha hızlı yükseldim, çünkü hak ettim. Kendisi açılan birçok pozisyona ben burada mutluyum diye basvurmuyor, basvurdugu 2 pozisyon için de dil sınavını geçemediğini biliyorum, bu da gayet olabilir.
Önceki konularla da bir alakası yok burada olanların neden sürekli önume geliyor onu da bilmiyorum
E o kadar hırslı bir değil demek ki bahsettiğiniz kişi.
Olduğum yerde mutluyum deyip yükselme için uğraşmıyor ama herkesin başarısını kıskanıyor. İşinden de gayet iyi olmasına rağmen üstelik.
Değişik bir kişilikmiş.

Ne yapabilirsin ki ? Baska departmana yonetici olmussun, eee bu personel icin hicbir yaptirimin yok. Genel mudur degilsin, kimse senin görüşünle hareket etmez

Back
X