- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.835
- 123
Ust yönetimin kendi çıkarına göre göz yumdugu seyler vardır elbette ama bircok seyden bir haberler.
Mesela bir örnek, bir proje icin grup kurulacaktı yurt dısından fon alınan guzel bır iş herkes bulunmak istiyor tabi, bu kadın başladı o zamanlar, "grup kuruldu yönetimden X kişisiyle aram cok iyi bana bahsetti şu şu şu kişiler var diye, olmak isteyen için araya girerim" vb diye konusuyordu, oysaki kendisi yok grupta istemediğini söylüyordu.
Şimdi öğreniyorum hiç alakası yok, o X kişisi asla böyle bir şey söylememiş karar verici bile değilmiş vb. Yani kadın hep kendisini yönetimle çok çok iyi gibi gösteriyordu.
Bu hikayenin sonunda kadının soylediği listeden birçok kişi ekipte değildi, ben de sizin tahminler tutmadı diye laf atmıştım bana şey demişti " git sor bakalım onlara neden alınmamışlar benimle arasını bozan barınamaz..." vb demişti.
Şimdi yıllar geçmiş öğreniyorum, ne kadının bir etkisi var ne haberi var falan...
Neyse cok uzattım :))
Bu kadının dediklerini yönetimle görüşüp, teyit etmek çok kolay bir şey. Ya hava atmak ya blöf yapmak için bunları demiş. Hiçkimse bunu teyit etmemiş ve daha yeni mi öğreniliyor? Çok anormal bir örnek bu. Ben anlamadım.
Kadın eğer uzun süredir birden fazla kişiye iş yerinde mobing uyguluyorsa iş yerinde gerginlik varsa belirgin şekilde bunun üstlere çok tan gitmesi gerekirdi diye düşüniyorum. Üstler farkındadır durumun.