Is arkadası, nasıl davranmalıyım?

Ust yönetimin kendi çıkarına göre göz yumdugu seyler vardır elbette ama bircok seyden bir haberler.
Mesela bir örnek, bir proje icin grup kurulacaktı yurt dısından fon alınan guzel bır iş herkes bulunmak istiyor tabi, bu kadın başladı o zamanlar, "grup kuruldu yönetimden X kişisiyle aram cok iyi bana bahsetti şu şu şu kişiler var diye, olmak isteyen için araya girerim" vb diye konusuyordu, oysaki kendisi yok grupta istemediğini söylüyordu.
Şimdi öğreniyorum hiç alakası yok, o X kişisi asla böyle bir şey söylememiş karar verici bile değilmiş vb. Yani kadın hep kendisini yönetimle çok çok iyi gibi gösteriyordu.
Bu hikayenin sonunda kadının soylediği listeden birçok kişi ekipte değildi, ben de sizin tahminler tutmadı diye laf atmıştım bana şey demişti " git sor bakalım onlara neden alınmamışlar benimle arasını bozan barınamaz..." vb demişti.
Şimdi yıllar geçmiş öğreniyorum, ne kadının bir etkisi var ne haberi var falan...
Neyse cok uzattım :))

Bu kadının dediklerini yönetimle görüşüp, teyit etmek çok kolay bir şey. Ya hava atmak ya blöf yapmak için bunları demiş. Hiçkimse bunu teyit etmemiş ve daha yeni mi öğreniliyor? Çok anormal bir örnek bu. Ben anlamadım.

Kadın eğer uzun süredir birden fazla kişiye iş yerinde mobing uyguluyorsa iş yerinde gerginlik varsa belirgin şekilde bunun üstlere çok tan gitmesi gerekirdi diye düşüniyorum. Üstler farkındadır durumun.

Willyycigim hos geldin. Ben seyi anlamadim nasil yillardir beraber calistiginizi? Hani sen once İstanbul ,sonrasinda Ankaraya gittin ya. Sonra simdiki yerinde bu kadinin sana yillardir yaptiklarini nerden biliyorlar? Bir iki sey bilinir ama butun olaylara herkes nasil bu kadar hakim ben orayi tam sey edemedim. Cunku senin bir konun daha vardi ve ne hikmetse o zamanlar da yoneticiydin ve sen o zaman baska sehirdeydin. Simdi sen 3 sehir degistirdin ve hala herkes cok net butun olaylari biliyor. Ben senin konularini neden anlayamiyorum ya :KK43:
Ay asıl siz hos geldiniz :)
Surekli açık aramaktan her şeyi yanlış anlıyor olabilirsiniz bence. Şöyle aydınlatayım sizi, ben yıllaardır aynı yerde çalışıyorum. Son pozisyonumun gereğince İstanbula geçtim, oradan da Ankara (hikayeyı biliyorsunuz) farklı şehirlerde ofislerimiz var. Çoğunlukla da uzaktan çalışıyoruz zaten.
Başka sorunuz var mı? :)

Surekli açık aramaktan her şeyi yanlış anlıyor olabilirsiniz bence. Şöyle aydınlatayım sizi, ben yıllaardır aynı yerde çalışıyorum. Son pozisyonumun gereğince İstanbula geçtim, oradan da Ankara (hikayeyı biliyorsunuz) farklı şehirlerde ofislerimiz var. Çoğunlukla da uzaktan çalışıyoruz zaten.
Bu cevap hikayeyi oturtmaya yetmiyor. Yıllaaardır aynı yerde çalıştığınız insanlar Antalya'da kaldı, siz şu an Ankara'dasınız. İnsanlar sizinle taşınamayacağına göre? Yani?

Biliyorum willy diyorum ya yabancisi oldugum bir durum degil o yuzden hic anlamiyorum ya :)

Sizinki iyiymiş eşimin çalıştığı kurum da böyle 81 ilde ofisleri var ama deprem olmasaydı yerinden oynatmazlardı deprem dolayısıyla elemanları dağıtmak zorunda kaldılar. Eşim baş mimar (birim başkanı) olarak çalışıyor keyfi yer değiştirmeye kalksaydı en iyi ihtimalle birim başkanlığını elinden alıp düz mimar olarak görevlendirilirdi. Pozisyonu çok iyi ama öyle kafasına yatmayan adama kafasına göre iş de yükleyemez totosundan kan alırlar.

Bu cevap hikayeyi oturtmaya yetmiyor. Yıllaaardır aynı yerde çalıştığınız insanlar Antalya'da kaldı, siz şu an Ankara'dasınız. İnsanlar sizinle taşınamayacağına göre? Yani?
Arkadaşlar uzaktan çalışma diye bir sistem var bunu mu anlatayım size? Ben Antalya'da da olsam Amerıka'da da olsam hala aynı şırkette aynı ınsanlarla calısıyor olabilirim.

Willyycigim hos geldin. Ben seyi anlamadim nasil yillardir beraber calistiginizi? Hani sen once İstanbul ,sonrasinda Ankaraya gittin ya. Sonra simdiki yerinde bu kadinin sana yillardir yaptiklarini nerden biliyorlar? Bir iki sey bilinir ama butun olaylara herkes nasil bu kadar hakim ben orayi tam sey edemedim. Cunku senin bir konun daha vardi ve ne hikmetse o zamanlar da yoneticiydin ve sen o zaman baska sehirdeydin. Simdi sen 3 sehir degistirdin ve hala herkes cok net butun olaylari biliyor. Ben senin konularini neden anlayamiyorum ya :(
Ohh biri yazmış ya aynı şeyleri yazmaya gelmiştim . Kadın doğum iznine girmiş tek tek tırmanmış basamakları.
Diğeri yerinde saymış nasıl bir izinse beş yıl sürmüş sanki.

Willy bir de mesafe seven biriydi katip. :) guya kanka olacaktik willy ile ama iste hep bu mesafeden o asamaya gelemedik :)))

Arkadaşlar uzaktan çalışma diye bir sistem var bunu mu anlatayım size? Ben Antalya'da da olsam Amerıka'da da olsam hala aynı şırkette aynı ınsanlarla calısıyor olabilirim.
O zaman hiç gerek yoktu eşinizi evinizi bırakıp Ankara'ya gitmenize, İstanbul'da da uzaktan uzaktan çalışırdınız Antalya'daymış gibi. Cıks ya yine olmadı.

Neyi anlamıyorsunuz sorun soyleyeyım, umarım çalıştıgınız donemde de insanların böyle açıklarını arayıp yanlış anlamıyorsunuzdur. :(
Onu siz ve yakın arkadaşlarınız çok iyi yapıyormuş zaten başkalarına ne hacet.
Bir de yöneticisiniz başkalarının size böyle akıl vermesine asla müsaade etmeyin bence.

Sizinki iyiymiş eşimin çalıştığı kurum da böyle 81 ilde ofisleri var ama deprem olmasaydı yerinden oynatmazlardı deprem dolayısıyla elemanları dağıtmak zorunda kaldılar. Eşim baş mimar (birim başkanı) olarak çalışıyor keyfi yer değiştirmeye kalksaydı en iyi ihtimalle birim başkanlığını elinden alıp düz mimar olarak görevlendirilirdi. Pozisyonu çok iyi ama öyle kafasına yatmayan adama kafasına göre iş de yükleyemez totosundan kan alırlar.
Her şirket ve meslek farklı olabilir tabi, benim işimin %90'ı ofiste olmamı gerektirmiyor, firma da gayet anlayıslı bu konuda.
Diğer arkadasların abarttıgı gibi bir durumda yok aslında.
Durum şöyle , Antalya'da tamamen uzaktan calıstıgım bır pozısyonum vardı, ayda 1 bazen iki ayda 1 kez merkez ofislere gitmem yetiyordu.
Sonra pozisyon değiştirdim şu an hala çalıstıgım pozısyon için İstanbul'a taşındım.
Sonra deprem donemınde cok etkılendım ıst depremınden korktum ve Ankaraya taşındım burada da buyuk ofis var. Sık sık da Istanbula gidip geliyorum, hepsi bu.
Tabi bunların konuyla alakası yok aslında:)

O zaman hiç gerek yoktu eşinizi evinizi bırakıp Ankara'ya gitmenize, İstanbul'da da uzaktan uzaktan çalışırdınız Antalya'daymış gibi. Cıks ya yine olmadı.
Bu tarz firmaları ve çalısma stillerini bilmiyor olabilirsiniz ancak böyle biliyor gibi ahkam kesmek çok anlamsız ve komik oluyor. Neyi oturtamadıgınızı bilmiyorum, bir önceki yorumda yazdım tekrarlıyorum.

Başından beri aynı şirketteyim ve durum şöyle , Antalya'da tamamen uzaktan calıstıgım bır pozısyonum vardı, ayda 1 bazen iki ayda 1 kez merkez ofislere gitmem yetiyordu.
Sonra pozisyon değiştirdim şu an hala çalıstıgım pozısyon için İstanbul'a taşındım. (yine uzaktan calısma durumum var, bazen haftada 2 ofise gidiyorum bazen ayda 1)
Sonra deprem donemınde cok etkılendım ıst depremınden korktum ve Ankaraya taşındım burada da buyuk ofis var. Sık sık da Istanbula gidip geliyorum, hepsi bu.

Burada neyi anlamıyorsunuz tam olarak?

Ohh biri yazmış ya aynı şeyleri yazmaya gelmiştim . Kadın doğum iznine girmiş tek tek tırmanmış basamakları.
Diğeri yerinde saymış nasıl bir izinse beş yıl sürmüş sanki.
İzni 2 yıl sürdü.
Cok şükür gerçekten tırmandım, devamını da tırmanmaya devam edecegım. Burada sizi rahatsız eden ne?

Benim iş hayatımda da hep tam tersi oldu kötüler, laf taşıyanlar yükseldi biz yayan kaldık sizin adınıza sevindim
siz çizginizi bozmayın bence ama yüzünüzü yumuşak da görmesin otoritenizi hissettirin birde başkalarına size yaptığı şeyleri yapmasını engelleyin ben olsam ilk müdahale edeceğim şey bu olurdu

Her şirket ve meslek farklı olabilir tabi, benim işimin %90'ı ofiste olmamı gerektirmiyor, firma da gayet anlayıslı bu konuda.
Diğer arkadasların abarttıgı gibi bir durumda yok aslında.
Durum şöyle , Antalya'da tamamen uzaktan calıstıgım bır pozısyonum vardı, ayda 1 bazen iki ayda 1 kez merkez ofislere gitmem yetiyordu.
Sonra pozisyon değiştirdim şu an hala çalıstıgım pozısyon için İstanbul'a taşındım.
Tabi bunların konuyla alakası yok aslında:)
Yüzünü bu kadar az gördüğünüz bir insana nasıl bu kadar bilenebildiniz? Dinamik farklı olsa da iş hayatı ciddiyet ister koskoca şirket ki her yerde ofisleri varmış kaynana gelin çatışması gibi yönetilemez. "Ben bundan nefret ediyorum şu elekaltı işleri vereyim de gününü görsün" olur mu hiç? Bizim çardakta toplanıp site nasıl olmalı diyen ev hanımları bile daha ciddiyetli şeyler söylüyor.

Bu kadının dediklerini yönetimle görüşüp, teyit etmek çok kolay bir şey. Ya hava atmak ya blöf yapmak için bunları demiş. Hiçkimse bunu teyit etmemiş ve daha yeni mi öğreniliyor? Çok anormal bir örnek bu. Ben anlamadım.

Kadın eğer uzun süredir birden fazla kişiye iş yerinde mobing uyguluyorsa iş yerinde gerginlik varsa belirgin şekilde bunun üstlere çok tan gitmesi gerekirdi diye düşüniyorum. Üstler farkındadır durumun.
Maalesef hiç görüşüp teyit etmek kolay bir şey değildi. Üst yönetim tamamen başka bir ofiste zaten herkes çoğunlukla uzaktan çalışıyor, çok kalabalık bir şirket vb vb... Anlamamanıza hiç şaşırmadım o kadar saçma şeyler yaşadık ki :)
Belki de gitti susuyorlar dediğiniz gibi, ama pek sanmıyorum :)

Back
X