ırkçı sevdiğim ve benmerkezci arkadaşımla imtihanım

arkadaşlar rica ediyorum benim konumun altında ırkçılık muhabbeti yapmayın. zaten ne geldiyse başıma bu düşünce yüzünden geldi. Allah aşkına hangimize soruldu doğmadan önce hangi anne babadan olmak istiyorsun diye. LÜTFEN, RİCA EDİYORUM kürt-türk kavgası yapmayın benim konumun altında. İnsanın özdeğerini belirleyen ruhudur, karakteridir. hepimiz insanoğluyuz en nihayetinde.

Keske 5 Kuruş etmez arkadaşınız ıcın sızı sewen bırını terketmesenız erkekler ya da 3 Şahıs bazı seylerı baştan gorur farkındaysanız sıze deger veren tek o var karşınızda çıkarsız sewen su an da ne yapacağınız konusuna karışmasını oturup çözebılırsınız
onun sevgisini biliyorum ben de boş değilim ona karşı.ama biliyorsun sevmek yetmiyor. başka sorunlarımız da vardı çözülür mü, belki çok çok çok uğraşılırsa.ama belki işte. arkadaşımın gerçek yüzünü de ancak anlayabildim maalesef.

aslinda sorun milliyetci olmakta herseyin asirisi zarar ben Türk üm esim Kürt ask herseyi cözüyor orta bi yol bulunur her zaman ne o asimile ne ben saygı duyarız degerlerimize yanlis bi olay oldugunda olaya göre elestirip irk yada kökene inmeyiz evlilik ici degil sadece hayat boyu böyle düşününce sorun kalmiyo 2 cocugumuz var ne istiyorsa oyum desinler ama önce insan olsunlar
Allah mutluluğunuzu bozmasın

irkcilik cehaletten ileri gelir. iyiki ayrilmissiniz o sahistan insallah daha aydin dünya görüsü acik bi insanla tanisir mutlu olursunuz. insan irkini secemez, gecin bu konulari ennihayetinde hepimiz orta doguluyuz. sanki türk ile kürt cok farklii birbirinden tey allahim ya:KK14:sanirsin biri hollandali biri japon inanilmaz farkliyiz ya :KK19:

irkcilik cehaletten ileri gelir. iyiki ayrilmissiniz o sahistan insallah daha aydin dünya görüsü acik bi insanla tanisir mutlu olursunuz. insan irkini secemez, gecin bu konulari ennihayetinde hepimiz orta doguluyuz. sanki türk ile kürt cok farklii birbirinden tey allahim ya:KK14:sanirsin biri hollandali biri japon inanilmaz farkliyiz ya :KK19:
aynen ya :KK5:

Sizin hayatinizin orta yerine oturmuş ve sizin adınıza Karar verme curretini kendinde gören insanları hayatinizdan uzaklastirmanin yolu Hayır demeyi ogrenmek.. Başka yolu yok...

Erkek arkadasiniz için ne sebeple hangi noktaya geldiği size Karışma hakkını vermez.. Benim ailemde şehit var, Askerler var Bu ayrım yapma hakkını kimseye tanimaz. .

Kız arkadaşınız sizi masa olarak kullanıyor.. Bende vardı böyle bır arkadaş aynen sizin durumunuz dayken son damlayla tastim.. Sonra ilisigimi kestim.. Huzura erdim... Bir iki cevap vermeyin Ulasilamaz olun..KKendi sorunlarınız a yogunlasin Maddi manevi desteginizi kesinm. Bi kere kesinlikle derdinizi anlatmayin.. KURTULMANIZ dileklerimle..

Yaşadığı Türkiye cumhuriyetinde hah hak deyip hic birseyle tatmin olmayıp masum insanları fırsat buldukça katledip sadece hakkımızı alıyoruz diye bahaneler gösteren bi ırk sevgiliniz doğru demiş arkadaşınız bi feleketmis bu arada yorum yapan gerek sizler sizin tumunuz inançlı vatansever bi miliyetcinin tırnağı olamazsınız ALLAH sizlere hic bir zaman fırsat vermesin İNŞAALLAH

Bütün bir ırkın herhangi bir şeyi yapması imkansızdır.

Yani size insani açıdan yaklaşmak gibi bir çaba içerisine girmeyeceğim ama herhangi bir ırkın herhangi bir şeyi tüm üyeleri ile yapması imkansızdır. O yüzden iddianız çok saçma.

Bütün Fransızlar da bir şey yapamaz, bütün Türkler de yapamaz, bütün Yunanlar da x olamaz.

Irkçılığı bile mantıklı bir zemine oturtmak lazım. Vasat zekaya sahip bir insan bile bahsedilen örgüt ile çatışma sırasında hayatını kaybeden Kürtler olduğunu veya terör örgütünü destekleyen Türkler olduğunu bilir.

Bir de bu coğrafyada ırkının ne olduğundan emin olan insanları kutluyorum. Gerçekten olağanüstü bir başarı.

Sizin hayatinizin orta yerine oturmuş ve sizin adınıza Karar verme curretini kendinde gören insanları hayatinizdan uzaklastirmanin yolu Hayır demeyi ogrenmek.. Başka yolu yok...

Erkek arkadasiniz için ne sebeple hangi noktaya geldiği size Karışma hakkını vermez.. Benim ailemde şehit var, Askerler var Bu ayrım yapma hakkını kimseye tanimaz. .

Kız arkadaşınız sizi masa olarak kullanıyor.. Bende vardı böyle bır arkadaş aynen sizin durumunuz dayken son damlayla tastim.. Sonra ilisigimi kestim.. Huzura erdim... Bir iki cevap vermeyin Ulasilamaz olun..KKendi sorunlarınız a yogunlasin Maddi manevi desteginizi kesinm. Bi kere kesinlikle derdinizi anlatmayin.. KURTULMANIZ dileklerimle..
teşekkür ederim iyi dileğiniz için. insan kendini kullanılmış hissediyor, ki öyle gerçekten de. nasıl göremedim bu zamana kadar şaşırıyorum. yazık ben onu gerçekten kardeşim gibi gördüm, ona her zaman destek oldum.

Hepimiz önce insanız iyi ya da kötü. Eski sevgilinin etkilenmesi normal ama bir ırkı asla bazıları yüzünden suçlayamayız kendisi bunu becerememiş uzak kalmaya devam et. Arkadaşına gelince de insanoğlu çiğ süt emmiş sonuçta hiç üzme kendini tam tersi sevin bile o_O

Iyide teroru sadece kurtler yapmiyor.ulku ocaginda bi yakinim anlatiyor.gozu onunle en yakin arkadisini sirtindan bicakla oldurmusler ve dahasida var tabi.
Bunun kurdu turku cerkesiyle ilgisi yok.
Herkes allahin bir kulu.
5 parmagin hepsi farkli.ayni anne babadan dogan kardesler dahi farkliysa kurtleri nasil geneller...bizde kurt kokenliyiz.ben de kardesimde bu ulkeye hizmet ediyoruz.ogretmenim kardesim avukat.
Gelecek nesil icin ugrasiyoruz hain degiliz..insanlik ogrendik..lutfen artik genellemeyin..kurtler terorist degil hepsi degil....

Kürtler kürtlüklerinden çok memnun bende türklüğümden nasıl milletce israili kınıyoruz hepsi kötü olmadığı gibi işte kürtlerde bunu hakediyo tabi kürdistan hayali kuran şeref yoksunlarından bahsediyorum kürt laz çerkez bi ayrım yapmak kimsenin haddine değil

Bi de ben şunu gördüm ayy yanlış anlamayın benim Kürt arkadaşlarım da var, benim komşumda Kürt vb... Sanki Kürtlerden yaratık gibi bahsediyorlar . Iyi Kürtlerde var gibi konuşuyolar. Sanki Türk olunca mükemmel olunuyor... Önemli olan insan olabilmek yıllarca zencilere yapılanı Kürtlere yapmaya devam ediyorlar . Bu zihniyet devam ettikçe değişen:KK43: hiçbirşey olmaz ne yazıkki
Ozgecani olduren, 17 aylik bebege tecavuz eden.....bunlar turktu oysa.
Herkesimin iyisi kotusu var.kurtler yillarca dislandiklari icin cogu nefret etti ulkeden.ben boyle dusunuyorum....karsta yasiyorduk.cok kucuktum.babam aricilikla ugrasiyordu...sadece kurt kokenli oldugumuz icin defalarca askerler baskin yapti evimize.babamin gozlerini baglayim defalrca iskence etmisler yardim ediyormusun etmiyormusun diye..

Ben biz yasadik bunlari.sonra istanbula goc ettik..ama yinede insanligimizi bildik...babam bize irkcligi hic asilamadi tum yasadiklarina ragmen.keske tamamen son bulsa bu ayirimlar keske...

Son düzenleme:
Son 6 ayda hayat benim için tepe taklak döndü desem yeridir. Vefat eden sevdiklerim, ayrıldığım sevgilim, beni harcayan en yakın arkadaşım derken hayatımda inandığım bütün taşlar yerinden oynadı. Benim için çok zor bir süreçti ve halen izleri devam ediyor. Ne yazık ki sevgilim diyemiyorum çünkü birdenbire ayrıldık. Aylardır uğraşıyoruz ikimizde, o tekrar bir araya gelmek için, ben de ondan uzak durmak için. Eski sevgilim ırkçı arkadaşlar. Terörün en yoğun olduğu zamanlarda, güneydoğuda uzun dönem askerlik yapmış. Birçok arkadaşı gözünün önünde şehit olmuş. Bu yaşadıkları onu çok etkilemiş ve bildiğimiz ırkçı artık. En yakın arkadaşımın sevgilisi de kürt kökenli. (Bu anlatacaklarım 5 ay kadar önce oldu)Onların arası bozukken benden yardım istediler ve onları barıştırmaya uğraşıyordum. Çocuk intihar etmişti psikolojisi çok kötüydü ve ben de bir arkadaşı olarak ona destek oluyordum. O psikolojideki bir insanı yalnız bırakamadım ve yardımcı oldum. Şuan iyi durumdalar. Mesele şu ki bir seferinde bu kürt kökenli arkadaş beni sevgilimin yanındayken aradı, arkadaşımla buluşacaklarını söyledi falan( intihar ettikten birkaç gün sonraydı) ben de sevindiğimi söyledim. Fitil o an ateşlendi. Bir kürtle nasıl öyle konuşurmuşum falan biraz tartıştık, sonra o bir arkadaşıyla buluşmaya gitti. Bizim oranın insanı milliyetçidir ama ırkçı değildir. Ben üniversiteye gelene kadar böyle birşey görmedim. Neyse akşam oldu aradı beni ve kavga başladı. Onlarla konuşursam beni sileceğini, barıştırırsam yani arkadaşımı yakarsam beni yakacağını söyledi falan neler neler. Tanımadığı biri uğruna beni tehdit etti, o kadar ağırıma gitti ki. Blöf yaptığını o konuşmayı yaparken bile biliyordum ama beni bu şekilde kendi tabiriyle "uyarması" çok canımı yaktı. Sonuç olarak ayrıldık. Ben arkadaşımı sevdiğime ezdirmedim. Ama ne oldu biliyor musunuz, en yakın arkadaşım sevgilisiyle barıştıktan sonra beni harcadı, sevgilisinin bana laf etmesine göz yumdu üstelik geldi bunu bana anlattı. Yeni yeni görmeye başladım bazı şeyleri, buraya yazmadığım çok şey var yeni farkettiğim. Kendini benden üstün görüyormuş meğer, benim eski sevgilimle barışmamam için ne gerekiyorsa yapıyor ama kendisi ilk fırsatta beni harcıyor. İstediğine ulaşmak için herkesi kullanıp her yolu mübah görüyor, ben bunları yeni yeni anladım. Resmen hayal kırıklığıydı benim için. Eski sevgilime gelirsek, zaten başka sorunlarımız da vardı ama bu damla bardağı taşırdı. Onunla sorunlarımızın ve hiçbir şeyin değişmediğinin farkındayım. Ama aylardır uğraşıyor ne yaptıysam halen seviyorum diyor. Ondan nefret ettiğimi söylüyorum halbuki yalan. Mantığımla hareket ederek ondan uzaklaşıyorum ama bazen o kadar özlüyorum ki. Normalde kontrol delisi biriyim. Duygularım yüzünden kendimi kontrol edemediğim için resmen çıldırıyorum. Hala içten içe onu seviyorum, o kadar uğraşıyor ki artık içim eziliyor ona ters cevap vermeye. Ama gerçekler ortada bizim onunla çok sorunumuz var. Bir yandan dünyayı kendi etrafında döndürmek için her yolu mübah gören çıkarcı arkadaşım, bir yandan tekrar beni o kısır döngüye çekmeye çalışan eski sevgilim yüzünden o kadar bunaldım ki. Kendi mutluluğu için beni kullanmaya çalışan insanlardan yoruldum, sanki herkes öyleymiş gibi geliyor artık. Çok yalnızım ve depresyona girmemek için mücadele etmekten yıprandım. İnsanları kırmamak için uğraşırken kendimi parçaladım. Yakınlarımın kaybını daha atlatamadım. Söyleyin arkadaşlar bencil insanları etraftan uzaklaştırmanın bir yolu var mı? Hayır demeyi , bencil olmayı nasıl öğreneceğim ben? Daha dün arkadaşım konuşma esnasında bana "kendini benimle bir mi tutuyorsun" dedi.(eski sevgilimin mesajına cevap vermiştim onu anlatırken erkeklerle ilgili birşey söyledim ona cevaben) Cürete bakar mısınız. O anda dilimin ucuna çok şey geldi ama yuttum hepsini, kırmayayım dedim. Nefret ediyorum bu huyumdan. Gereksiz fedakarlıktan, aşırı hoşgörüden hep zarar gördüm. Bunu ben nasıl aşacağım. Bir insan bana zarar verse de en ufak bir iyi niyet gösterisinde hemen yelkenleri suya indiriyorum. Çoğu kez de bunu karşı tarafın menfaati uğruna yaptığını bilmeme rağmen. Bu zaafı yenmenin bir yolu var mı?
Şu an kim ne derse desin sen yine bildiğini okuyacaksın. Değişmek kolay bir şey değildir. Zamanla olur. Sen de sürekli bu tarz şeylere maruz kala kala bencil olmayı öğreneceksin. Erkek arkadaşına gelince, batıdan doğuya gelen ve kötü şeylere maruz kalan her insan böyle oluyor malesef. Kız kardeşim doğunun büyük bir iline gitti, çok yıprandı, üzüldü. Erkek arkadaşın gibi oldu. Ben de küçük bir yere geldim. Eşimle çok iyi geçinmemize rağmen sırf burada yaşıyorum ve bir takım sorunlarla karşılaşıyorum diye ciddi ciddi boşanmayı düşündüm. Oradan buraya gelip de yaşamak gerçekten kolay değil. Kaldı ki sevgilin çok kötü şeyler yaşamış. Bu şekilde davranması bana anormal gelmedi. Ama bunun dışında sorunlarınız da varsa, barışma bence.

Bütün bir ırkın herhangi bir şeyi yapması imkansızdır.

Yani size insani açıdan yaklaşmak gibi bir çaba içerisine girmeyeceğim ama herhangi bir ırkın herhangi bir şeyi tüm üyeleri ile yapması imkansızdır. O yüzden iddianız çok saçma.

Bütün Fransızlar da bir şey yapamaz, bütün Türkler de yapamaz, bütün Yunanlar da x olamaz.

Irkçılığı bile mantıklı bir zemine oturtmak lazım. Vasat zekaya sahip bir insan bile bahsedilen örgüt ile çatışma sırasında hayatını kaybeden Kürtler olduğunu veya terör örgütünü destekleyen Türkler olduğunu bilir.

Bir de bu coğrafyada ırkının ne olduğundan emin olan insanları kutluyorum. Gerçekten olağanüstü bir başarı.
bilmem farkındamısınız büütün bi ırk tabirini kullanmadım genellemeler vardır iki taraftada ben t.c de yasayıp beğenmeyip kurdistan hayallerindekilerden bagsettim tüm ırk demedim gereksiz yorum yazanda dedim orda insani açıdanda yaklaşmanıza ihtiyacım yok zaten ben iddamı kafamda degistirmem ne derseniz deyin sizin fikirlerinizin degişmiycegi gibi... vasat zekaya sahip insanda memnuniyetsiz teröristlerin hasta beyinlerinde kurup kurup öldürdüğünü bilir işleri baslatana bakmalı öyle oluncada hepsinden ölür malesef ve destekleyen türklerde kansızdır destekleyen kürtler gibi... ben eminim çok şükür sıkıntınız olmasın...

Hepimiz Adem'den geldiğimize göre neyin kavgası bu, anlayamıyorum... Irkçılığı eleştiren bir çok kişi bile ırkçılık yapmış resmen bu konu altında. Nasıl da bayılıyorsunuz konuyu ırk tartışmasına çekmeye... Kız ne yazarsa yazsın, amacı konuyu başka yere çekmek isteyen her türlü çekiyor görüldüğü gibi. Hepiniz ceza alacaksınız valla... Aman deyim kızın sorduğu şeye cevap verip çıkayım demeyin... O da size kim haklı kim haksız onu sordu ya zaten... Tövbe tövbeee... Konu kapansa iyi olacak bence. Millet kin kusacak konu arıyormuş...

Hepimiz Adem'den geldiğimize göre neyin kavgası bu, anlayamıyorum... Irkçılığı eleştiren bir çok kişi bile ırkçılık yapmış resmen bu konu altında. Nasıl da bayılıyorsunuz konuyu ırk tartışmasına çekmeye... Kız ne yazarsa yazsın, amacı konuyu başka yere çekmek isteyen her türlü çekiyor görüldüğü gibi. Hepiniz ceza alacaksınız valla... Aman deyim kızın sorduğu şeye cevap verip çıkayım demeyin... O da size kim haklı kim haksız onu sordu ya zaten... Tövbe tövbeee... Konu kapansa iyi olacak bence. Millet kin kusacak konu arıyormuş...
gerçekten pişman oldum bu konuyu açtığıma. benim derdimle bu tartışmanın uzaktan yakından alakası yok. ama inatla devam ediyor bu kısır inatlaşma. beni anlayan birilerinin de var olduğunu görmek içime su serpiyor. teşekkür ederim konumla alakalı yorum yaptığınız için

gerçekten pişman oldum bu konuyu açtığıma. benim derdimle bu tartışmanın uzaktan yakından alakası yok. ama inatla devam ediyor bu kısır inatlaşma. beni anlayan birilerinin de var olduğunu görmek içime su serpiyor. teşekkür ederim konumla alakalı yorum yaptığınız için
Rica ederim canım ne demek. Dediğim gibi, bunu dışında da sorunlarınız varsa, anlaşamıyorsanız barışmayın. Sonra tekrar ayrılırsınız çünkü...

Rica ederim canım ne demek. Dediğim gibi, bunu dışında da sorunlarınız varsa, anlaşamıyorsanız barışmayın. Sonra tekrar ayrılırsınız çünkü...
o kadar çok sorunumuz var ki. aslında yalnızken çok iyi anlaşıyoruz, sevgisinden de eminim. ama ıssız adada yalnız ikimiz yaşamadığımız sürece onunla sorunsuz bir ilişki çok çok zor. ama mantığımla hareket etmekte zorlanıyorum. bugün mesaj attı anneler günün kutlu olsun diye, sorunlar olur çözeriz falan diye. beni nereden vuracağını iyi biliyor pislik :KK43: (bekarım-çocuğum yok, ne kastettiğini anladınız)

o kadar çok sorunumuz var ki. aslında yalnızken çok iyi anlaşıyoruz, sevgisinden de eminim. ama ıssız adada yalnız ikimiz yaşamadığımız sürece onunla sorunsuz bir ilişki çok çok zor. ama mantığımla hareket etmekte zorlanıyorum. bugün mesaj attı anneler günün kutlu olsun diye, sorunlar olur çözeriz falan diye. beni nereden vuracağını iyi biliyor pislik :KK43: (bekarım-çocuğum yok, ne kastettiğini anladınız)
Bence barışma... Anlaşamıyorsanız ileride çok sorun yaşarsınız...

X