ırkçı sevdiğim ve benmerkezci arkadaşımla imtihanım

Yorum yapan irkci dusunen insanlara cevabim thomas mann 21. Yy in mantikci matematikci ve felsefecisi bilimadami der ki milliyetci olmak icin belirli bir derecede zihinsel engelli olmak gerekir. Der , biz kabul etsekte etmesekte turk kurt laz cerkez vs bildiginiz tum irklar vardir , tc vatandasi olmamjz gercegini degistirmez, mevzusu bu degil kizin zaten, allah kitabinda sizi irklara boldum boylelikle daha hayirli yasamaniz umulur der, rabbimin yarattigina kin kusmaniz sizi mann in dedigi gibi sadece zihinsel engelli yapar ve bu gercek degismez...

Gelelim konuna arkadasim, sen mevlana degilsin melek te degilsin insansin kiramiyorum dersen her seferjnde daha cok ezik muamelesi yapilir kistasta sizin icin hayir vardir der yaradan bile intikam almak degil bu hayatindakiler hangi dille iletisim kiruyorsa seninle o dilden konusmassan kendini de ifade edemedigin gibi kendine olan saygin da artik biter bu bir gercek, resti cekip yeni bir cevre ve ozel hayat kurabilecek guctesin gibj geldi bana uzme tatli canini bunlari yasamassak buyuyemeyiz bunun adi hayat, her zaman var boyle insanlar bu cocukla evliliginin sonu kisitlama ve ofke patlamasi ve evlilik bitirilmesi ile sonuclanir muhtemel en iyisimi sen bi dusun

Bu konu kapanir ki kapanmali da zaten. Irk ismi soylemeden anlatamiyordunuz degil mi? Gelen cirkin mesajlar hosunuza gitti mi?? Egonuz tatmin oldu mu???
Hey Allahim ya.. :KK20:
gerçekten öküzün altında buzağı aramak bu olsa gerek. söyleyecek söz bulamıyorum.

Yorum yapan irkci dusunen insanlara cevabim thomas mann 21. Yy in mantikci matematikci ve felsefecisi bilimadami der ki milliyetci olmak icin belirli bir derecede zihinsel engelli olmak gerekir. Der , biz kabul etsekte etmesekte turk kurt laz cerkez vs bildiginiz tum irklar vardir , tc vatandasi olmamjz gercegini degistirmez, mevzusu bu degil kizin zaten, allah kitabinda sizi irklara boldum boylelikle daha hayirli yasamaniz umulur der, rabbimin yarattigina kin kusmaniz sizi mann in dedigi gibi sadece zihinsel engelli yapar ve bu gercek degismez...

Gelelim konuna arkadasim, sen mevlana degilsin melek te degilsin insansin kiramiyorum dersen her seferjnde daha cok ezik muamelesi yapilir kistasta sizin icin hayir vardir der yaradan bile intikam almak degil bu hayatindakiler hangi dille iletisim kiruyorsa seninle o dilden konusmassan kendini de ifade edemedigin gibi kendine olan saygin da artik biter bu bir gercek, resti cekip yeni bir cevre ve ozel hayat kurabilecek guctesin gibj geldi bana uzme tatli canini bunlari yasamassak buyuyemeyiz bunun adi hayat, her zaman var boyle insanlar bu cocukla evliliginin sonu kisitlama ve ofke patlamasi ve evlilik bitirilmesi ile sonuclanir muhtemel en iyisimi sen bi dusun
hay ağzın bal yesin canım ya, Allah razı olsun. Ben bu konuyu açarken yeminle düşünemedim bu polemiklerin olacağını. Zaten ırkçı biri olmadığımı da azcık aklı çalışan biri anlamıştır. art niyet aramaya meraklı ne çok insan varmış.
konumla ilgili yorumun için de teşekkür ederim. inan ki farkındayım bazı şeylerin ama o sohbet anında dilimi birşey bağlıyor sanki, kıramıyorum bu yüzden de kırılıyorum. ama anladım ki bunu da öğrenmek lazım. herkes aynı dilden anlamıyor

hay ağzın bal yesin canım ya, Allah razı olsun. Ben bu konuyu açarken yeminle düşünemedim bu polemiklerin olacağını. Zaten ırkçı biri olmadığımı da azcık aklı çalışan biri anlamıştır. art niyet aramaya meraklı ne çok insan varmış.
konumla ilgili yorumun için de teşekkür ederim. inan ki farkındayım bazı şeylerin ama o sohbet anında dilimi birşey bağlıyor sanki, kıramıyorum bu yüzden de kırılıyorum. ama anladım ki bunu da öğrenmek lazım. herkes aynı dilden anlamıyor

Bir kez dene direk olmasada laf sokmayi ogren o zaman devami gelir bence canim

Çok basit bir mantık bu. Kürt olup da Güneydoğu'da askerlik yapan ve sehit olanlar için ne düşünüyor bu kafatasçı arkadas?
Her kürt pkk li ve her pkk li kürt mü sanki?
Avam mantığı iste...
Arkadaşınız da klasik deyimle sevgili delisi olmuş.
Olur da ayrılınca onun da rengini görmek isteriz.
Ikisi da yaramaz ikisinden da uzaklaş net...

Haklisiniz gercekten. Osmanli Devletini yikan da "milliyetcilik" sistemi degil miydi zaten? İnsanlari birbirine dusurmek hersey. Konu sahibinin sevgilisinin de sorunu irkcilik degil bence. Bir avi yasamis ve dusmanlik beslemis olabilir. Yine de ustu kapali bir sekilde anlatilsa daha iyi olurdu tabii.

Bir Kürt Olarak Eski ırkçı sevgilini kınıyorum ve ben Kürdüm gurur duyuyorum doğudan Güneydoğu'dan nefret edenlere tek diyeceğim şey herkes aynı değildir ve benim doğum da güneydoğum da cok güzel lanet olsun yobaz ırkçı topluma insan olamamışlar ....!

Yeter bu Kürtlere olan nefretiniz insanlık dışı Yaratıklar!!! Kurban olun bütün Kürtlerede Diyarbakırlılara da inşallah !!! Ezikler sizi
İşte arkadaşım böyle zihniyetler yüzünden Kürt Türk ayrımı var bizden nefret edenlere bizde bayılıyorduk KÜRDÜM INSANIM KÜRTLÜĞÜMLE DE GURUR DUYUYORUM saygı duyacaksınız biz herkese saygı duyuyoruz sizde duyacaksınız yeter hep nefret ile anmayın bu insanlarımızı

sevgilinin düşüncesi için bir şey demiyorum kimse kimsenin ne yaşadığını bilmeden hümanistlik dersi vermesin , arkadaşınsa hiçbir zaman seni benimsememiş menfaati için seni yanında tutmuş seçim yapmayı tercih etmiş ve sevgilisini seçmiş. hayat bunları öğretiyor malesef, ben de küçükken böyle kardeşim bildiğim birini üzdüğü için sevgilisiyle tartışmıştım bana ağza bile alınmayacak bir cümle söyledi. arkadaşım ise ne yaptı dersiniz arkasından bin küfür etti bana da küfür yedirdi gitti barıştı sonra onunla. ben de üstünü çizdim geçtim hayatımız pislik insanları tutacak kadar uzun değil

Irkçılığın kötü bişey olduğunu savunup yine Türklere küfü edenler de Kürtler değil mi ne kadar garip
Ben bi Kürdüm hic bir zaman Türkler den nefret ediyorum demedim onu ancak yobaz mahluklar der benim cok Türk arkadaşım var Sen beni sevmek zorunda değilsin ben seni ama saygı duyulacak karşılıklı arkadaşım garip olan Türk Kürt ayrımı yapan Kürtleri nefretle anandır ... Bizi nefretle ananı biz Sevgi ile mi analım hayır NEFRET NEFRETI DOĞURUR...!

Bi de ben şunu gördüm ayy yanlış anlamayın benim Kürt arkadaşlarım da var, benim komşumda Kürt vb... Sanki Kürtlerden yaratık gibi bahsediyorlar . Iyi Kürtlerde var gibi konuşuyolar. Sanki Türk olunca mükemmel olunuyor... Önemli olan insan olabilmek yıllarca zencilere yapılanı Kürtlere yapmaya devam ediyorlar . Bu zihniyet devam ettikçe değişen:KK43: hiçbirşey olmaz ne yazıkki

Bi de ben şunu gördüm ayy yanlış anlamayın benim Kürt arkadaşlarım da var, benim komşumda Kürt vb... Sanki Kürtlerden yaratık gibi bahsediyorlar . Iyi Kürtlerde var gibi konuşuyolar. Sanki Türk olunca mükemmel olunuyor... Önemli olan insan olabilmek yıllarca zencilere yapılanı Kürtlere yapmaya devam ediyorlar . Bu zihniyet devam ettikçe değişen:KK43: hiçbirşey olmaz ne yazıkki
Öcü gibi görüyorlar bizi :21::KK51:

Ben bi Kürdüm hic bir zaman Türkler den nefret ediyorum demedim onu ancak yobaz mahluklar der benim cok Türk arkadaşım var Sen beni sevmek zorunda değilsin ben seni ama saygı duyulacak karşılıklı arkadaşım garip olan Türk Kürt ayrımı yapan Kürtleri nefretle anandır ... Bizi nefretle ananı biz Sevgi ile mi analım hayır NEFRET NEFRETI DOĞURUR...!
Tamam senin için değil tabikide saygı duyulmalı ama çoğu kürt ırkçılık ırkçılık deyip Türklere hakaret ediyor bak bütün Kürtler demiyorum sende yapmazsın belki bilemem ama örneğin bikaç sayfa önce yorum yapan başka bir şahıs direk hakaret etmiş yani bunlar da bize hakaret ederken bizde onlarla kucak açamayız yani

Tamam senin için değil tabikide saygı duyulmalı ama çoğu kürt ırkçılık ırkçılık deyip Türklere hakaret ediyor bak bütün Kürtler demiyorum sende yapmazsın belki bilemem ama örneğin bikaç sayfa önce yorum yapan başka bir şahıs direk hakaret etmiş yani bunlar da bize hakaret ederken bizde onlarla kucak açamayız yani
Farkındaysan ırkçılığa uğrayan biziz Kürtler siz değilsiniz ki kucak açma sen kucak açsan da bir şey fark etmez neymiş kürtler den nefret ediyormuşlar bizde bizden nefret edene nefretle karşılık veririz Size hakeret etmemiş ki kürtlere laf eden ırkçılığı yapana laf etmiş anlayın sonra kucak açın :) ...!

Farkındaysan ırkçılığa uğrayan biziz Kürtler siz değilsiniz ki kucak açma sen kucak açsan da bir şey fark etmez neymiş kürtler den nefret ediyormuşlar bizde bizden nefret edene nefretle karşılık veririz Size hakeret etmemiş ki kürtlere laf eden ırkçılığı yapana laf etmiş anlayın sonra kucak açın :) ...!

Kendisine saygı duyulmasını beklediği insanlardan 'insanlık dışı mahluklar ' diye bahsetmiş bende bütün kürteri insanlık dışı mahluk ilan etmiyorum farkederseniz benim kızdığım bu tarz insanlar hoşgörü isteyip hakaret edenler yangına körükle gidenler :)

Insanlarin birbirine tahammülü olmadığını konuna gelen cevaplardan anlamış olman lazım ya da konuda kötü niyet arayanlardan
Ben eski sevgili ne pek şaşırmadım ne şartlarda neler yaşadığını bilmiyoruz o yüzden yargılamam ancak genellemeleri yanlış.zaten ayrılmışsin.

Bu arada eski sevgiliye kafatasci diye kızan bazı arkadaşların da aynı zihniyette olduğunu okudum,ilginç.

Turklugu savunanlarin cogu turk degil ki irk olarak osmanlidan kalma ulke burasi her millet var ziya gokalp onculugunde baslatilan hareketten sonra cikti bu durumlar ben yozgattan ciktm esim kurt lakin koy gecmisi reel tarihte cerkez gocmeni simdi sacmalik ama turkculugun kralini yapior koy halki guluyormbuzaktan bakip dunyaliyiz arkadaslar bosverin abartmayin dusman olacak bisey yok kurtler turklere kizgin degil zamanjnda hor hakir gorup onlari sebepsiz iskence magduru yapanlara kizgn ustunuze almayin kotulukleri bence

Son 6 ayda hayat benim için tepe taklak döndü desem yeridir. Vefat eden sevdiklerim, ayrıldığım sevgilim, beni harcayan en yakın arkadaşım derken hayatımda inandığım bütün taşlar yerinden oynadı. Benim için çok zor bir süreçti ve halen izleri devam ediyor. Ne yazık ki sevgilim diyemiyorum çünkü birdenbire ayrıldık. Aylardır uğraşıyoruz ikimizde, o tekrar bir araya gelmek için, ben de ondan uzak durmak için. Eski sevgilim ırkçı arkadaşlar. Terörün en yoğun olduğu zamanlarda, güneydoğuda uzun dönem askerlik yapmış. Birçok arkadaşı gözünün önünde şehit olmuş. Bu yaşadıkları onu çok etkilemiş ve bildiğimiz ırkçı artık. En yakın arkadaşımın sevgilisi de kürt kökenli. (Bu anlatacaklarım 5 ay kadar önce oldu)Onların arası bozukken benden yardım istediler ve onları barıştırmaya uğraşıyordum. Çocuk intihar etmişti psikolojisi çok kötüydü ve ben de bir arkadaşı olarak ona destek oluyordum. O psikolojideki bir insanı yalnız bırakamadım ve yardımcı oldum. Şuan iyi durumdalar. Mesele şu ki bir seferinde bu kürt kökenli arkadaş beni sevgilimin yanındayken aradı, arkadaşımla buluşacaklarını söyledi falan( intihar ettikten birkaç gün sonraydı) ben de sevindiğimi söyledim. Fitil o an ateşlendi. Bir kürtle nasıl öyle konuşurmuşum falan biraz tartıştık, sonra o bir arkadaşıyla buluşmaya gitti. Bizim oranın insanı milliyetçidir ama ırkçı değildir. Ben üniversiteye gelene kadar böyle birşey görmedim. Neyse akşam oldu aradı beni ve kavga başladı. Onlarla konuşursam beni sileceğini, barıştırırsam yani arkadaşımı yakarsam beni yakacağını söyledi falan neler neler. Tanımadığı biri uğruna beni tehdit etti, o kadar ağırıma gitti ki. Blöf yaptığını o konuşmayı yaparken bile biliyordum ama beni bu şekilde kendi tabiriyle "uyarması" çok canımı yaktı. Sonuç olarak ayrıldık. Ben arkadaşımı sevdiğime ezdirmedim. Ama ne oldu biliyor musunuz, en yakın arkadaşım sevgilisiyle barıştıktan sonra beni harcadı, sevgilisinin bana laf etmesine göz yumdu üstelik geldi bunu bana anlattı. Yeni yeni görmeye başladım bazı şeyleri, buraya yazmadığım çok şey var yeni farkettiğim. Kendini benden üstün görüyormuş meğer, benim eski sevgilimle barışmamam için ne gerekiyorsa yapıyor ama kendisi ilk fırsatta beni harcıyor. İstediğine ulaşmak için herkesi kullanıp her yolu mübah görüyor, ben bunları yeni yeni anladım. Resmen hayal kırıklığıydı benim için. Eski sevgilime gelirsek, zaten başka sorunlarımız da vardı ama bu damla bardağı taşırdı. Onunla sorunlarımızın ve hiçbir şeyin değişmediğinin farkındayım. Ama aylardır uğraşıyor ne yaptıysam halen seviyorum diyor. Ondan nefret ettiğimi söylüyorum halbuki yalan. Mantığımla hareket ederek ondan uzaklaşıyorum ama bazen o kadar özlüyorum ki. Normalde kontrol delisi biriyim. Duygularım yüzünden kendimi kontrol edemediğim için resmen çıldırıyorum. Hala içten içe onu seviyorum, o kadar uğraşıyor ki artık içim eziliyor ona ters cevap vermeye. Ama gerçekler ortada bizim onunla çok sorunumuz var. Bir yandan dünyayı kendi etrafında döndürmek için her yolu mübah gören çıkarcı arkadaşım, bir yandan tekrar beni o kısır döngüye çekmeye çalışan eski sevgilim yüzünden o kadar bunaldım ki. Kendi mutluluğu için beni kullanmaya çalışan insanlardan yoruldum, sanki herkes öyleymiş gibi geliyor artık. Çok yalnızım ve depresyona girmemek için mücadele etmekten yıprandım. İnsanları kırmamak için uğraşırken kendimi parçaladım. Yakınlarımın kaybını daha atlatamadım. Söyleyin arkadaşlar bencil insanları etraftan uzaklaştırmanın bir yolu var mı? Hayır demeyi , bencil olmayı nasıl öğreneceğim ben? Daha dün arkadaşım konuşma esnasında bana "kendini benimle bir mi tutuyorsun" dedi.(eski sevgilimin mesajına cevap vermiştim onu anlatırken erkeklerle ilgili birşey söyledim ona cevaben) Cürete bakar mısınız. O anda dilimin ucuna çok şey geldi ama yuttum hepsini, kırmayayım dedim. Nefret ediyorum bu huyumdan. Gereksiz fedakarlıktan, aşırı hoşgörüden hep zarar gördüm. Bunu ben nasıl aşacağım. Bir insan bana zarar verse de en ufak bir iyi niyet gösterisinde hemen yelkenleri suya indiriyorum. Çoğu kez de bunu karşı tarafın menfaati uğruna yaptığını bilmeme rağmen. Bu zaafı yenmenin bir yolu var mı?
Keske 5 Kuruş etmez arkadaşınız ıcın sızı sewen bırını terketmesenız erkekler ya da 3 Şahıs bazı seylerı baştan gorur farkındaysanız sıze deger veren tek o var karşınızda çıkarsız sewen su an da ne yapacağınız konusuna karışmasını oturup çözebılırsınız

aslinda sorun milliyetci olmakta herseyin asirisi zarar ben Türk üm esim Kürt ask herseyi cözüyor orta bi yol bulunur her zaman ne o asimile ne ben saygı duyarız degerlerimize yanlis bi olay oldugunda olaya göre elestirip irk yada kökene inmeyiz evlilik ici degil sadece hayat boyu böyle düşününce sorun kalmiyo 2 cocugumuz var ne istiyorsa oyum desinler ama önce insan olsunlar

X