• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ip atlayarak zayıflayalın kızlar buyrun

aynen canım doğum gunume 5 ay kaldı en az 10 kilo vermem gerekiyo 59.7 kg boy 146 cm benim ben boydan kaybediyorum zaten yeni yaşıma zayıflamış olarak girmek istiyorum:32:

inşallah hoplaya zıplaya vereceğiz kiloları :27: 5 ay uzun bi süre verirsin dikkat edersen bence :34:

İp Atlayarak zayıflama formülü

İp atlamanın bacaklarınız için mükemmel bir egzersiz olduğunu biliyor musunuz? İste size 10 dakikalık günlük bir egzersiz programı…
Çift bacakla ısınma (3 dakika)
Bacaklarınızı birarada tutarak ip atlayın. Yorulursanız yürüyün. Bir yerinizi incitmemek için dirseklerinizi belinize yakın tutun ve ipi bileklerinizi kullanarak çevirin.

Alçak zıplama (2 dakika)
Vücudunuzu alçaltarak ip atlayın. Omurganızı ve kalçalarınızı sabit bir şekilde tutmak için karın kaslarınızı sıkın.

Zıplama (1 dakika)
ipi yavaşça çevirirken, tek bacağınız önde diğeri arkada olacak şekilde hamle yapın. İp başınızın üzerindeyken, zıplayarak bacak pozisyonunuzu değiştirin. Ritmi tutturmak için yüksek sesle müzik dinleyebilirsiniz.

Çift bacakla soğuma (2 dakika)
2 dakika boyunca normal şekilde ip atlayın ve daha sonra yürüyün. Hareket sona erdiğinde bacaklarınızla esnetme hareketleri yapın.

Tek diz kaldırma (2 dakika)
ipi başınızın üzerinden geçirdikten sonra, ipin üzerinden atlamadan önce sağ dizinizi 90 derecelik açıyla bükerek kaldırın. Bacak değiştirerek hareketi tekrarlayın. Yumuşak bir şekilde yere basmak için, hareketi alçalarak yapmaya çalışın.

İp Atlamak zayıflatır mı? İp atlayıp zayıfladım

İp atlamak ve zayıflama , ilk duyduğumda çok şaşırmıştım ,

ip atlayıp zayıflanıyormuş .

Kilo vermeye karar verdiğim gün gittiğim diyetisyen tam 40 kilo veren bir hastasından bahsetmişti .
Hiç dışarıya çıkma imkanı olmadığı için evde ip atlayıp “40″ kilo verdiğini anlatmıştı .
Çok etkilenmiştim ve hemen uygulamaya başladım .
Gerekli olan tek şey bir atlama ipiydi , hemde çocukluğuma dönmüştüm.
Bu çok güzel bir zayıflama egzersiziydi , hergün arttırarak çok eğlenceli hale getirmek mümkün .
Sabah 300 ve akşam 300
Süper bir kardiyo egzersizidir, ip atladığınız anda tüm kaslarınız çalışmaya başlıyor
10 Dakika sonra vücudunuz yağ yakmaya başlıyor .
Nefes nefese kaldığınızda durmanızda hiç sakınca yok ve durup tekrar başladığınızda vücut kolay tepki veriyor, yağ yakmayı sürdürüyor.

Zayıflamak için en etkili egzersizlerin başında geliyor ip atlama
Sadece 30 dakika bile yapsanız kilo vermenizi ayrıca formunuzu korumanızıda sağlıyor.
İp atlayıp zayıflanır mı , nasıl yapılır , İp atlamanın faydaları nelerdir hepsini anlatacağım.

Denediğim ve kesin sonuca ulaştığım kardiyo egzersizi İp atlamanın hiçbir yan etkisi yoktur.
Hızlı yağ yaktırır , tüm vücudu çalıştırır, kasları güçlendirir uyguladığınız diyetle vücutta sarkmalar olduysa toparlamaya yardımcı olur .
Mutlu hissettirir , kalbinizi korurken bedeninizi gençleştirir .
Basen incelten bir zayıflama hareketiyse istediğiniz İp atlamak tam size göre, hemen denemeye başlayabilirsiniz .
Düzenli olarak uygulandığında en etkili zayıflama yollarından biridir.
Sabah sporu olarak ip atlamaya başladığınızda gün boyu hareketli , canlı ve zinde oluyor vücudunuz

Metabolizmanızın gün boyu çalışmasını sağlıyor .

Akşam saatlerinde yavaşlayan metabolizmanızı ise sadece 300 ip atlama hareketi ile hızlandırırmış olursunuz.

Uyurken kilo vermek mümkün olabilir mi ?

ip atlama egzersizi ile hızlandırılmış metabolizma gece boyunca uyuduğunuz anlarda bile vücudunuzdaki fazlalıkları yakmaya devam ediyor ve kilo vermenizi sağlıyor
Vücut gelişiminiz tamanlanmadıysa boyunuzun uzamanınada güzel bir denen olur .
İp atlama alışkanlığı olan çocuklarda boylarının uzamasını sağlar.

İp atlamak zayıflatır mı ? Bir egzersiz şekli midir ? İp atlayıp nasıl Zayıflanır ?

- En kolay yapabileceğiniz “kardiyo” egzersizlerinin başında geliyor ip atlama.
Nedir bu Kardiyo , (Cardio) Nabzın yükselip kalbin yorulmadan çalışması demektir , vücudun yorulması değil , doğru çalışmasıdır.Yağ yakmak için gerekli egzersiz kardiyodur ve bunu sağlamak içinde ip atlamak yeterli olacaktır

-Kolay öğrenilebililir bu egzersizi uygulamak için atlama ipi yeterli , özellikle dışarıya çıkma imkanı olmayanlar için çözüm olabilir.

-İp atlamak saatte 1000 kalori yaktırır .

-Vücudu inceltir , forma sokar fazla yağları yaktırır
İp atlama egzersizi için ipuçları ;

Yeteri kadar ısınma hareketleri ile vücut ısındığında çok güvenli bir egzersizdir .

Önce esneme , ısınma hareketleriyle başlayın arada nefes egzersizleri yapın .

İp atlamaya başlamadan önce nefes egzersizleri yapmak önemlidir ,dik durun vücudunuzu rahat bırakın derin derin burundan ciğerlere alınan nefesinizi ağızdan yavaş yavaş verin
İlk 5 dakika yavaş tempoda ip atlamaya başlayın .
Egzersiz günlüğüne yaptıklarınızı not edin arada dinlenip 10 – 10 başlayabilirsiniz , arttırmak sizin elinizde
Zayıflamanız için sabah ve akşam yapılan 300 + 300 İp atlama hareketi yeterlidir .
Egzersizi bitireceğinize yakın yavaşlayın ve vücudunuzu rahatlatın , nefes egzersizleriyle tamamlayabilirsiniz .

Not : Önemli bir sağlık sorunu olanlar ip atlamasın, hamile olanlar, yeni doğum yapmış anneler, bel fıtığı, tansiyon, kalp yada nefes darlığı olan hastaların bu egzersizden uzak durması gerekir.

arkadaşlar bende katılamk istyrum ama günlük atlama zorunluluğunuz yok mu ben gremedm....bi zorunluluk yapıp her gn bildirim yapsak ii olur...bende bu gnn başladım 10 dk dayandım zorunlu olrsa gün içinde daha çok atlarız...:8::8:

arkadaşlar bende katılamk istyrum ama günlük atlama zorunluluğunuz yok mu ben gremedm....bi zorunluluk yapıp her gn bildirim yapsak ii olur...bende bu gnn başladım 10 dk dayandım zorunlu olrsa gün içinde daha çok atlarız...:8::8:

hoşgeldin canım düzenli yazarsak iyi olur hem birbirimizi motive etmiş oluruz aslında en başta bildirim düzenliydi ama katılım düştü

biraz zorlayıcı ama eğlendirici bi spor

ben varım valla günde kaç ip atlamk zorunlu olsun ben 50 tane atladım bugün 500 ii bence

Hiç duraksız değil tabi az dinlene dinlene 50 li setler halinde 6 set yapıyorsun buda aşağı yukarı 15 dk oluyor

tamam 300+300 yapcam gnde özellikle selülit sorunum çok bacak görnmyo artık selülitten ve çok kalın vücudma gre....kapalı olduğum için genelde etek giyiyorum üst tarafım ince millet çok ii kilon diyo ama pantolnla görseler şok olurlar heralde tanıyamazlar o kadar kalın ya alt taraf...

bugünden başlıyorum bu ip atlama işine o zaman bakalımm ne kadar etkili olacak tabi bi yandanda yediğim şeylere de dikkat edecegim

tamam 300+300 yapcam gnde özellikle selülit sorunum çok bacak görnmyo artık selülitten ve çok kalın vücudma gre....kapalı olduğum için genelde etek giyiyorum üst tarafım ince millet çok ii kilon diyo ama pantolnla görseler şok olurlar heralde tanıyamazlar o kadar kalın ya alt taraf...
tüm vucudu sıkılaştırıyor canım sana ebru şallının selulit savar videosunuda öneririm internette mevcut haftada en az 3 gün bunuda dene bence

Back