İntihar edecek raddeye geldim

Ah yavrum yaa cok uzuldum..Birde annen herkesin sahip olmak isteyecegi bir anne demossin birkac kez.Neden boyle acimasizca davraniyor ki.20/yasinda bi genc bayansiniz nasil el kaldiriyor her kizdiginda.Umarim evliliginizde yuzunuz guler.Anlayisli,sizi seven bi insanla ,huzur dolu bir yuvaniz olur.Aman acele etmeyin evlenmek icin.Aileden kurtulmak icin yapilan evliliklerin bazisinda yasananlar, aileyi mumla aratiyor.

Sizin icin demiyorum ama boyle anne veya babalar oldukca cocuklar olk seiyorum diyene ona guven verene iki cift guzrl lafa kanip kurtulus amacli evleniyolar sonrasi husran oluyor bir evladi en cok annesi kosulsuz sever guya..anne boyleyse evlattan bisey bekleyemez tek dilegim allah karsina iyi insanlar cikarsin sevip sevil
işte bunun adı ne bılıyormusunuz,evladınızın katili olmak,evet tamda cümle bu,böle anneler babalar evlatların hayatlarının katili oluyorlar...ah öbür tarafda başlarına çok gelcek var...

benım ablamda böle bır anne,ve piskolojık sorunları var,kızını kıskanıyor,kocasıdan ayrıldı,benım annemde öle idi,kocası bırakıp gitmiş,sanırım kocası olmamasıyla ilgili başka türlü,baba evde olunca başka türlü sorunlar oluyor,bız ne desek boş,herkes bilidğinin okuyor bende dua edeyım bari,piskolojısı sağlam olmayana Allah çocuk nasip etmesın,analık babalık vasfı olmayana Allah çocuk vermesın,hanımlar yazmış,yanı işin özü şu hanı burda konu açılıyor,eşimin sevgilisi var,kv. kötü,kaynım kötü,iş arkadşaım kötü,kızkardeşim kötü,yanı bu kötüler birilerının annesi,babası,sevgilisi,kardeşi,yanı şaşmamak lazım,ama türk toplumunda anne ve bba lık makamı çok abartılıyor,hocalar bunu çoık yapıyor,oysa kuranda böle değil,anne baba gerçekten ananalık babalık yaptı ise hakkı var,ama yapmadı ise vah o zaman halıne,evladında çok hakkı var,anaya babaya hürmet eve ama nasıl bir anneye babaya hürmet,senın baban sen doğmadan gitsin,40 yıl sonra gelsin,göster hürmet ohhh ne ala memleket,öle bir dünya yok,senın ana dövsün,sövsün sen hürmet ohhh,ben anayım dıye gerim gerim gerilipde analığını yapmayanlar sizin yerınız belli...bellide olan bız çocuklara oluyor,onu ne yapcaz bılmıyorum,üzülme kızım,benımkıde öle,ama ben çok dişliyim,daha geçen elini kaldır,tabak kırıldı dıye,bu arada sneın gıbı 20 değil 35 yaşındayım

kimsenin sahip olmak istemeyeceği bir anne anneniz.

Ben hayatımın en zor kararını böyle vermiştim. Eşimle aynı sizin gibiydik çok iyi anlaşıyorduk hayatımın insanını bulduğumu düşünüyordum. Ama annem.. Dar etti bana hayatı. İzmir'de yaşıyordu eşim istanbulda oturuyorduk ben istanbulda çok iyi bir Üniversite'de çok çok iyi puanla girilebilen bir bölümde okuyordum hayatımda hiç özel okula gitmedim dershane bursları kazandım eğitimime tek Kuruş para harcamadılar. Ama ben yine beceriksiz saygısızdım başkaları kızlarını överken annem beni yerin dibine sokardı okuduğum bölümü bilmezdi millete Saçma sapan şeyler şöylerdi sonra insanlarla konulurken ben yalan söylüyorum sanarlardı. Bir de üstüne babamın evi terk etmesi.. Annem hepten çıldırdı. İlişkimi hep babama anlatmakla tehdit ediyordu. Ben de ondan önce davranıp babama anlattım babam annemin inadına bir o kadar iyi davrandı babam öyle davrandıkça annem çıldırdı evden ayrıldım ayrı eve çıktım çalıştım kiramı ödedim kış Ayında soğuk evde oturdum bir kez olsun aramadı.. Babam da ilgisizdi.. Ben de eşimle evlenmeye karar verdim izmire geldim gittik gün aldık.. Eşim ve ailesi o kadar iyi insanlardı ki benim o zor durumumu hiç bana yansıtmadılar. Sonra tabiki söyledim evleneceğimi mecbur... Binbir kıyamet.. Düğünüm de kınam da nişanımda iğrenç geçti bize verilen davetiyeleri ne annem ne babam dağıttı kimse yoktu.. Annem düğün suresince zehir etti bana hep laf sokuyordu eşime. Ben de İstanbul'daki okulumu bırakıp İzmir de hukuk fakültesine girdim. Ve çok mutluyum eşimle evlendiğime evleneli bir yıl oldu.. Iyi ki onla evlenmişim iyi ki Allah öyle bir insanı karşıma çıkarmış yoksa ne yapardım.. Benim babamın durumu çok iyi tüm bu düğün işlerinden sonra babamın annemi boşadığını başkasıyla gizlice evlendiğini ve bu evlilikten önce de aynı Kadından iki çocuğu OLDUĞUNU öğrendim.. Eşim olmasaydı ne yapardım bu kadar yükün altından nasıl kalkardım bilmiyorum. En azından kendi yuvamdayım kafam rahat bebek bekliyorum tabi annemle iyi olmayan iletişimim bebek olayından sonra hepten bozuldun her konuştuğumuzda boşan deyip duruyordu şimdi zaten gelsen de almam çocuğun var diyor evet anne aman alma beni hiç arkamda durmayın olur mu...
Arkadaşım seni tanımıyorum ama seni çok iyi Anlıyorum. Ben de evleneceğim dönem çok dayak yedim ama yılmadım kalbimin sesine güvendim pişman edecekse de Rabbim beni olurum dedim her ne olursa olsun bakarım başımın çaresine dedim.. Seni benimki gibi bir yolda yönlendirmek istemem tek söyleyeceğim kalbinin sesini dinle..

İnsan nereye kadar susabilir? Cevap vermediğimde de suratsız, yüzsüz, ahlaksız hiç umurunda mı oluyor.. Bizimki sürekli bir çatışma değil, ya en kötü ya en iyiyiz. Ya en dibine kadar delirtene kadar böyle, ya da dünyanın en iyi annesi denilebilecek, arkadaşınızmış gibi bir kadın.

Ama susmak yoruyor.
Benim de bir büyüpüm ablam böyle.Çok yormuştur çocukluktan buyanaEvlendi bu sefer eşiyle birlikte ezdi.Bazen de iyiliğimi düşünmüştür ama ne fayda.Yaşı bana en yakın en samimi olduğum ablamdı.

Not: Lütfen yargılayan, yadırgayan, anne hakkıdır diyen, öğüt veren yo[/QUOTE]
İnsan nereye kadar susabilir? Cevap vermediğimde de suratsız, yüzsüz, ahlaksız hiç umurunda mı oluyor.. Bizimki sürekli bir çatışma değil, ya en kötü ya en iyiyiz. Ya en dibine kadar delirtene kadar böyle, ya da dünyanın en iyi annesi denilebilecek, arkadaşınızmış gibi bir kadın.

Ama susmak yoruyor.

Merhaba,
Bizde annemle sizin olduğunuz gibiyiz ya çok iyiyiz ya çok kötü.
Bir şeye morali bozulsa hemen bana çatar.
Benden 2 yaş ufak erkek kardeşim var o haksızlık yapsa bile beni susturur üstüme yürür, benim duygularım da sizin gibi köreldi vicdanım yok sanki ağladığını görsem arkamı dönüp uyuyorum nasılsa beni çok ağlattı diyorum umursamıyorum.
Bende mutfak ve temizliğe giremem çünkü beğenmez asla kendisi çok iyidir kendisi mükemmeldir ben elime yüzüme bulaştırırım hatta bunun için tartıştık bile ben evlenirsem sana gelmeyeceğim sende gelme kesinlikle istemiyorum dedim. Benden 2 yaş büyük abim var onun da ara sıra huzuruunu kaçırıyor aile gerçekten çok önemli.
İnanın tek umudum evden çıkmak mutlu değil ama huzurlu olmak bana saygılı arkadaşlıklar beni seven beni beğenen insanlar.
Ben 14 yaşımdan beri çekiyorum bi de nişanlanıp ayrıldım bi hatadan döndüm ve bana neler saydırdı ve saydırıyor tahmin edebilirsin :)
Şu anda borcumuz var ve ben sözlüyüm nişanlanacağım düğün olacak araya huzursuzluk sokuyor yok acelem mi varmış yok gece borçları düşünmekten uyuyamıyormuş...
Eminim evlensem bile yine huzurumu kaçıracak.
Ben okumadım ama senin az kalmış bence hemen o evden ayrıl okulun bitince.

bu tür anneleri anlatayım size,çok ortak noktaları var anlaşılan,sanki o kadınlar kocayı elde tutmak için çocuk yapmışlar annae olup evlat yetiştirmek için değil,veee bamm koca ile ara kötü ise çocukdan çıkarılır bütün hırs,öyle ya tek suçlu çocuk,neden düzeltmedi biricik kocası ile arasını
1-aldığın sebzeye meyeveye mutlaka kusur bulurlar
2-hep milletin kızları şöle böle
3-sen hiç bir şeyi beceremezsın,yemeği yapamamamışsın(beceriksiz)
4-senden adam olmaz
5-sözlü şiddet kesmez bunları arada fiziksel ş,ddet olmalı
6-hep sneı maniple ederler
iki alternatfi var,ya çok güçlü olursun,yada ezik
şükür ki ben çok güçlü oldum bu savaştan

Çok üzüldüm çok.. :KK61:ömür boyu o evde kalacak değilsin ya .. elbet senınde ayrı yuvan evin eşin olacak.bak ne güzel hayatında bir ekek arkadaşın var ona sahip cık sen .. işllh evlenirsiniz.. işllah annenle de düzelirsin şu mübarek günde cok üzüldüm ...

Merhaba,

Konum biraz uzun, buraya yazma sebebim ise konuşacak kimsem olmaması, kimseye anlatamayacak olmam, kimsenin anlamayacak olması.

8 aydır şükür ki güzel giden bir ilişkim var. Hayallerimdeki adamı bulduğumu hissediyorum, daha bir kez en ufak bir tartışmamız dahi olmadı, kalbimi bir kere dahi kırmadı ve gerçekten çok mutluyum. Çok kibar, cömert, anlayışlı ve kafa dengi bir adam, kendim gibi, diğer yarım gibi. İlk zamanlarda elini tuttuğum için bile pişman olup kendime günlerce cehennem azabı yaşattım, güvenemedim, ama bunları da onunla paylaştım. Beni hep anladı, konuştu, dinledi, hiç hafife almadan tek tek kafamdaki şüpheleri sildi attı. Benim çok yakın arkadaşım yoktur, kimseyle derdimi paylaşamam, kimsenin yanında ağlayamam, aksine içim kan ağlasa da gülerim, kızgınken bile inatla gülerim hatta, kimseye sırrımı vermem, içimi açamam dalga geçerler diye.. Ama bunların hepsini ona açtım, anlattım, güvenebildim. Kafamda hiç bir konuda hiç bir soru işareti bırakmadı, bırakmıyor, sağolsun. Ailesiyle, arkadaşlarıyla tanıştım, hatta ailesinden biri gibi oldum, hepsi beni çok seviyorlar.

Benim sorunum ise annem.

Yaklaşık 7 aydır annemin ilişkimden haberi var. Hayatımda hiç gizli bir iş yapmadım, yalan söylemedim, ilişkimi de gizlemeden anneme söyledim. 4. ayımızda annemi ve sevgilimi tanıştırdım. Herşey çok güzel geçti. Sanki 40 yıldır tanışıyorlarmış gibi muhabbet ettiler, hiç gergin bir ortam olmadı, o anneme hediye almış, annem ona almış, velhasıl çok güzel bir günde tanıştılar. Annemin yorumları gayet olumluydu, sevgilim deseniz annemi çok seviyor, annem diyor, sürekli selam söylüyor, konuşurken saygıyla sanki kendi annesiymiş gibi bahsediyor.

Fakat annem bugün şu mübarek günde beni bileklerimi kesecek raddeye getirdi arkadaşlar.. Annem çok iyi, çok anlayışlı, belki de herkesin sahip olmak isteyeceği gibi bir anne, ama küçüklüğümden beri hep sıkıyor, sevmiyor belki de bilmiyorum. Başarılı, güzel, terbiyeli bir kızım, fakat anneme göre dünyanın en ahlaksız, en değer bilmez, en saygısız, en çirkin insanıyım. Ona göre ne yapsam kötü yaparım, ne yapsam batırırım, iğrenç olur. Başkalarının kızları mükemmeldir, ama ben tamamen en kötünün de kötüsüyüm. İbret almam lazım onlardan, ben afedersiniz yontulmamış ayıyım.. Erkek kardeşim bana mütemadiyen küfür eder, dayak yerim, hep bağırır, emreder ama altta kalmam, ablayım ya güya, kendi tavrımı koyuyorum ya. Ama hep o haklıdır, ben hep ortalık karıştırıcı, hep kıskanç, fesat, fitneyimdir, tek amacım evi karıştırmaktır.

Bugün sırf annem yarın misafirler gelecek yorulmasın diye tek başıma öğlen bütün evi temizlemeye karar verdim, duvarından kapısına arap sabunuyla çamaşır suyuyla oruçlu oruçlu ama zevkle bütün evi tertemiz yaptım. Ve 20 yaşımda annemden dayak yedim, ağza alınmayacak sözler işittim. Sebebi de yarın değil bugün yapmam, tozu süpürgeden önce almamam, yerleri ikişer kere silmem, büyük temizlik yapmış olmam, uzun sürmesi.. Her tarafı b.k götürüyormuş, benim neyimeymiş temizlik, bugününü mahfetmişim, ölmüş bitmiş, delirecekmiş. Ve hiç birşey yapmadı, dışarıdaydı, ben yaptım, ve geldiğinde bunlar yaşandı. Ben de susmadım, karşılık verdim kendimi tutamadım, daha ağır şeyler işittim. Kalbimi kırdın anne içimi yakıyorsun dedim, ben istekle temizledim, kendin yapmadığın için beğenmiyorsun dedim, sus artık dedim, ağladım ama ne haldeyim görmeniz lazım. Bana faldan ağladığımı, ortalık karıştırmaya çalıştığımı söyledi. Annem sırf böyle yaptığı için, yaptığım hiçbir şeyi beğenmediği için mutfaktan küçüklüğümden beri nefret ediyorum, şu yaşıma kadar hiç yemek yapmadım, ve şu an mutfak ben de fobi haline geldi. Bugün de yemin ettim, bir daha bu evde temizlik yapmayacağım diye.

Oradan konuyu sevgilime getirdi, gözünde 1 olan değeri şimdi 0 mış, p...venkin tekiymiş, ben görecekmişim bana değer vermiyormuş, elin küçücük kızları sevgililerini parmağında oynatıyormuş, ailesinin emrinde oluyormuş, benimki ne yapmış, dedim ya sen ne diyorsun, nişanlım değil birşey değil daha ne yapsın çocuk ne yaptı sana bunları söylüyorsun?! Yok işte ben şırfıntıymışım, beni kullanıyormuş, ama görecekmişim ağzıma s.çacakmış. Kapısına gelmesinmiş, arayıp onun da ağzına edecekmiş, ahlaksızın, terbiyesiz çakalın tekiymiş.. Dedim sen ayrılmamı mı istiyorsun, söyle bana ayrılayım mı bunu mu istiyorsun, ona da deli halan gibisin, işte sen evlenince de benim lafımı ona götürürsün, ortalık karıştırırsın, iki aileyi birbirine düşürürsün, senden bana evlat mı olacak, sen mi bana evlatlık yapacaksın, Allah sana düşürmesin.. Daha neler neler.

İftara gittim, ve geç geleceğimi babama da anneme de haber verdim, ikisi de evdeler, saat başı babamı aradım, haber verdim, gelirken semt semt haber verdim, hiç bir problem yoktu. 12 civarı eve geldim, babam hiç birşey demedi. Bugün annemden yediğim 2. dayağın sebebi de, babamı neden arıyormuşum haber veriyormuşum da onu aramıyormuşum, neden babama dakika başı haber veriyormuşum, diyorum anne ben babama programımı söyledim, a dan z ye biliyor, sen ne işler karıştırıyorsun, senin ağzını burnunu kırmazsam, baban bana neler sordu, neler saydı diyor. Gelince sorucam ben ona haber verdim, niye böyle yapıyor diyorum, Kız sen kocamla beni birbirimize mi düşüreceksin, evi mi karıştıracaksın, cenabet misin nesin, dizlerini dövüyor, bağıra bağıra inletiyor.

Dediğim gibi daha neler neler var, ama annem çok iyi, çok anlayışlı, belki de herkesin sahip olmak isteyeceği gibi bir annedir, herkes anneliğine hayrandır dışarıdan, birine söylesem, düşünemiyorum bile..

Allaha inancım olmasa, cehennemlik olacağımı bilmesem, bir de "o" olmasa sahura kadar bileklerimi kesip kendimi öldürürüm. Tek yapmak istediğim bu, bu evden gitmek istiyorum, bu şehirden, bu dünyadan gitmek istiyorum. Tek başıma yaşamak istiyorum, kimsem olmasın, ayda yılda bir göreyim, ama tatlılıkla göreyim istiyorum. Kendimi öldürmekten korkmuyorum, cehennem var, korkum ondan.

Çok yoruldum, ölsem, gitsem, kimse üzülmez, duvarların kalbi olsa onlar bile üzülmez arkadaşlar bana..

Hayatımda ilk kez birine güvendim, ön yargılarımı çok zor aştım, az önce aradı, sanki hissetmiş gibi sorular soruyor, hiç bir şey söyleyemedim, dişlerimi sıktım, bana konuş, anlat bir şey mi var diyor, çözeriz sen üzülme yeter ki kıyamam diyor. Ama annemin söyledikleri yüzünden yine kendimden nefret ediyorum, hayatımdan ilk kez birine güvendim ve kendi annem yüzünden herşeyi bırakıp gitmek istiyorum..

Not: Lütfen yargılayan, yadırgayan, anne hakkıdır diyen, öğüt veren yorumlarınızı kendinize saklayın. Derdimi açtım, bir yürek bulayım diye, ahlak dersi almak için değil.

Hemen hemen ayni durumdayfim bekarken yine de ben de gozunde kuculmeyeyim diye sevdigim adama anlat.adim 1 yil gecti evlendim o sevgisizligi iyi bilirim sonra esimdir dedim yeri geldi dertlestim ve sonrasi

İcler acisi bir 5 yil ne karakollar kaldi ne mahkemeler her yonuyle beni zagif bildi yuzume vurdu ailem once arkamda olfu evini acti guvendim tam bosanicam baro avukat mahkeme ve annem geldin yine evin tadini kacirdin biz nr gizel duzen kurmustuklar ve daha eski haline finmelere baslayinca , askinti olan bi p.e karsi cocuk hakli disi kopek kuyruk sallafi muhabbeti yapinca herseyi bosverip geri dondum yine sovuldum vs ama hep tek basima ayakta durdum ustelik cocuk kucagimda

Simdiki aklim olsaydi eger disimi sikar univde baska sehre giderdim, orada ttunur okulu bitirip isimi de bulur ayri yasardim emin ol uapardim, bunlar oyle agir seyler ki en iyi yasayan bilir anliyorm seni kalpten 3 kez intihar etmis biriyim ben baba evinde annemin serrinden simdi esimin durumu iyi ya cevresi de var ya yine cici cok sevilen kiz oluyorm haliyle ama beni biyutmek het zaman ona zulum vr fazla yuk geldi biliyorum ... ne diyeyim anneyim ben de allah eksik etmesin basimdan ama hayatini sakin yakma asik oldum zanneder o sevgi bosluguna da aldanip evlenir sonrafa icini dokersin falan saki YAPMA , evlenrcrksen deEoncesinde mutlaka psikologa git onay al

Zor cidden durumun annen Allah ıslah etsin ne tur bir psikoloji kendi öz kızına bu şekilde davranmaya itebilir ki bilemiyorum. Umarım düzelir.

Ayni profildr bir annem var vr hep dua ederim allahim nolur kiz evlat verme allahik buyuk konusuuotm ama yuregimi acimi biliyorsun ondan sebebi mi korkuyorum ona annem gibi anne olursam ya... biliyorum yanlis ama iste insan basina gelince baska bisey oluyor modelim o asla onun gibi anne olmadm sukur ama oyle olursam ya kizim olunca diye ok korkuyorm

O anneyse bizimkiler ne acaba biz neyiz?? Annen gidip tedavi olsun..Allah yardımcın olsun..Seni dünyaya getiren annelikten bi haber kadının kalbine merhamet versin..

çok iyi anlayışlı herkesin sahip olmak isteyecegi anne sizinkiyse aman kalsın benim canım annemin hergün 10 kere aygının altını öpmem lazım vallahi

Küçük değilsiniz,size dayak atmasına neden izin veriyorsunuz?Her doğuran anne olmuyor maalesef.Size dayak atmasına müsade etmeyin.Ben olsam etmem,elini kolunu tutarım .Bu benim kendi fikrim,bir anne 20 yaşında kızına rahatlıkla dayak atıyorsa zaten suçsuz yere, anne falan değildir ,dışarıdaki herhangi bir insandan daha değersizdir benim gözümde .Böyle düşünüyorum.

Evlenince kurtulacaksınız desem yalan olur. Annenizin kişiliği böyle ise ve mutlu bir evlilik yaşamak istiyorsanız çok üzülerek söylüyorum ki annenizi terk etmekten başka çareniz olmayacak. Eğer anneniz şimdiden kendinize eş adayı gördüğünüz biri ile ilgili bunları söylüyorsa ileride çok daha büyük olaylara hazır olun derim. Eğer anneniz evlendikten sonra içinde gizlediği bu duyguları onun da yüzüne vurursa bir bakmışsınız ki asıl çaresiz, arada kalmış, ezilmiş siz olacaksınız ve hatta asıl intaharlık duruma o zaman gelmişsiniz. Hem annenizi hem de sevgilinizi seviyorsanız ve ikisinden de vazgeçemiyorsanız işte o zaman diyebilirim ki şimdiden üzüldüm size, Allah kolaylık versin.

X